Περιγραφή κέντρου εξυπηρέτησης

Περιγραφή κέντρου εξυπηρέτησης

“Το κέντρο εξυπηρέτησης είναι μια υπηρεσία που παρέχει πληροφορίες και βοηθά τους ανθρώπους, ειδικά εκείνους που χρησιμοποιούν δίκτυο υπολογιστών.” – λεξικό Cambridge

Περιγραφή εργασίας κέντρου εξυπηρέτησης

Ένας πρωταρχικός σκοπός μιας εργασίας κέντρου εξυπηρέτησης είναι να βοηθά τους πελάτες σε τεχνικά ζητήματα εκτελώντας διαγνωστικά τεστ και να αντιμετωπίζει προβλήματα από απόσταση. Επιπλέον, οι αντιπρόσωποι θα πρέπει να είναι σε θέση να παρέχουν τεχνικές συμβουλές για σχεδόν κάθε τύπο συστήματος υπολογιστή.

Απαιτήσεις

 • Εξαιρετικές δεξιότητες επικοινωνίας
 • Δεξιότητες υπολογιστών
 • Ανώτατη εκπαίδευση στην Επιστήμη των Υπολογιστών
 • Επάρκεια στη σύγχρονη τεχνολογία
 • Βέλτιστο: Εμπειρίες ως τεχνικός κέντρου εξυπηρέτησης
 • Βέλτιστο: Εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών

Αρμοδιότητες

 • Απάντηση σε ερωτήσεις πελατών
 • Εκτέλεση διαγνωστικών ελέγχων για σφάλματα/προβλήματα που προκύπτουν
 • Επίλυση τεχνικών ζητημάτων για τους πελάτες
 • Εκπαίδευση άλλων μελών του προσωπικού
 • Εξασφάλιση ότι τα συστήματα υπολογιστών λειτουργούν ομαλά καθημερινά

Τι είναι το λογισμικό κέντρου εξυπηρέτησης;

Το λογισμικό κέντρου εξυπηρέτησης αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης κατηγορίας που ονομάζεται κέντρου υποστήριξης. Αυτοί οι δύο όροι χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά. Ωστόσο, η περιγραφή του κέντρου εξυπηρέτησης αναφέρεται συγκεκριμένα στο σύστημα που αντιμετωπίζει ερωτήματα πελατών.

Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, το λογισμικό κέντρου εξυπηρέτησης είναι ένα σύστημα υπολογιστών που αυτοματοποιεί, αναφέρει και παρακολουθεί τα αιτήματα των πελατών και τα ζητήματα εξυπηρέτησης. Συγκεντρώνει όλη την εισερχόμενη επικοινωνία των πελατών και την αποθηκεύει σε ένα μόνο μέρος. Επιπλέον, μπορεί να συνδέσει παρόμοια ζητήματα πελατών από πολλές πλατφόρμες σε μία καρτέλα, δημιουργώντας γρήγορη και αποτελεσματική διαχείριση.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, διαβάστε το αναλυτικό μας άρθρο του λογισμικού κέντρου εξυπηρέτησης.

Ιστορικό λογισμικού κέντρου εξυπηρέτησης

Η ιστορία του λογισμικού κέντρου εξυπηρέτησης χρονολογείται από τον 20ο αιώνα όταν οι επιχειρήσεις άρχισαν να χρησιμοποιούν εξοπλισμό όπως: γραφομηχανές, μηχανήματα υπαγόρευσης, τηλέφωνα και τερματικά με πρόσβαση σε έναν κεντρικό υπολογιστή για την αντιμετώπιση προβλημάτων πελατών. Η κεντρική μονάδα επεξεργασίας του λογισμικού του κέντρου εξυπηρέτησης βασίστηκε στην υποβολή φυσικών ερωτημάτων. Έτσι, τα ερωτήματα των πελατών υποβάλλονταν είτε με έντυπα είτε μέσω τηλεφώνου για να βοηθήσουν τους αντιπροσώπους του κέντρου εξυπηρέτησης, οι οποίοι θα πληκτρολογήσουν αυτά τα ζητήματα σε ένα τερματικό. Το τεχνικό προσωπικό θα έδινε τότε μια λύση και οι αντιπρόσωποι θα την κοινοποιούσαν στους πελάτες μέσω τηλεφώνου ή εντύπου.

Ωστόσο, η πραγματική εισαγωγή του πρώτου λογισμικού κέντρου εξυπηρέτησης ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990 όταν το Διαδίκτυο έγινε διαθέσιμο στο κοινό. Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και η ζωντανή συνομιλία έφεραν σημαντικές βελτιώσεις και εξελίξεις για να βοηθήσουν τα εργαλεία λογισμικού κέντρου εξυπηρέτησης. Οι πελάτες θα μπορούσαν να αποστείλουν τα ερωτήματα τους μέσω email, παρακάμπτοντας τα έντυπα που εξοικονομούν στους πελάτες και στις εταιρείες πολύ χρόνο που είχε ήδη σπαταληθεί σε τηλεφωνικές κλήσεις.

Στη δεκαετία του 2000, οι εταιρείες άρχισαν να χρησιμοποιούν ευρέως το λογισμικό κέντρου εξυπηρέτησης. Το Διαδίκτυο και τα δικτυωμένα συστήματα έκαναν το λογισμικό κέντρου εξυπηρέτησης πιο διαδραστικό και συμμετοχικό για τους πελάτες. Έτσι, τους έδωσε τη δυνατότητα να υποβάλλουν και να παρακολουθούν τα ζητήματά τους πιο αποτελεσματικά. Το Lotus Notes ήταν ένα από τα πρώτα συστήματα κέντρου εξυπηρέτησης που επέτρεψαν στους τελικούς χρήστες να παρακολουθούν τις καρτέλες τους, να προσθέσουν πληροφορίες και να αναζητήσουν λύσεις ανεξάρτητα.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε λογισμικό κέντρου εξυπηρέτησης;

Σήμερα, οι καταναλωτές χρησιμοποιούν μια ποικιλία καναλιών για να συνδεθούν με εταιρείες. Επιπλέον, απαιτούν όλο και περισσότερο μια απρόσκοπτη πολυκαναλική εμπειρία σε όλα αυτά τα κανάλια. Για παράδειγμα, εάν ξεκινήσουν μια συνομιλία μέσω email, αλλά στη συνέχεια αποφασίσουν να μεταβούν σε ζωντανή συνομιλία, περιμένουν να συνδέστε τις συνομιλίες και να συνεχίσουν την αλληλεπίδραση χωρίς επανάληψη.

Η έρευνα της Microsoft αποκάλυψε ότι το 59% των καταναλωτών είχε χρησιμοποιήσει τρία ή περισσότερα κανάλια για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Ωστόσο, πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να μετατρέψουν αυτά τα πολλαπλά σημεία επαφής σε μια συνεπή, χωρίς καθυστερήσεις και ενοποιημένη εμπειρία εξυπηρέτησης. Εκεί βρίσκεται το λογισμικό του κέντρου εξυπηρέτησης, όπως το LiveAgent. Βοηθά τους πελάτες σας να βιώσουν μια ομαλή και αβίαστη μετάβαση μεταξύ καναλιών υποστήριξης και αλληλεπιδράσεων.

Ποια είναι τα οφέλη του λογισμικού κέντρου εξυπηρέτησης;

Με τη σωστή εκπαίδευση λογισμικού κέντρου εξυπηρέτησης και τη σωστή διαχείριση, το εργαλείο μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη συνολική στρατηγική εξυπηρέτησης πελατών σας και να παρέχετε το επίπεδο εξυπηρέτησης που αναμένουν οι πελάτες σας. Ρίξτε μια ματιά σε άλλα σημαντικά οφέλη λογισμικού κέντρου εξυπηρέτησης παρακάτω.

Ταχύτερες και πιο εξατομικευμένες απαντήσεις

Καθώς οι πελάτες χρησιμοποιούν όλα τα είδη καναλιών για να επικοινωνήσουν με εταιρείες, η διατήρηση όλης της επικοινωνίας πελατών σε ένα μέρος βοηθά τους αντιπροσώπους υποστήριξής σας να κατανοήσουν καλύτερα τα ζητήματα και να χειριστούν τις καρτέλες γρηγορότερα.

Με το λογισμικό κέντρου εξυπηρέτησης, οι αντιπρόσωποι μπορούν να απαντήσουν σε:

Οι αντιπρόσωποι μπορούν να απαντήσουν σε όλα αυτά τα κανάλια από μία μόνο διεπαφή, οπότε δεν χρειάζεται να κάνουν εναλλαγή μεταξύ διαφόρων εργαλείων. Επιπλέον, το LiveAgent παρέχει εύκολη πρόσβαση στο ιστορικό των αλληλεπιδράσεων του πελάτη, ώστε οι αντιπρόσωποί σας να μπορούν να παρέχουν ταχύτερες και πιο εξατομικευμένες απαντήσεις.

Επιλογές αυτοεξυπηρέτησης

Η αυτοεξυπηρέτηση γίνεται ένα προτιμώμενο κανάλι υποστήριξης για έναν αυξανόμενο αριθμό καταναλωτών. Η έρευνα δείχνει ότι το 90% των καταναλωτών παγκοσμίως αναμένουν ότι οι εταιρίες και οι οργανισμοί θα προσφέρουν μια διαδικτυακή πύλη για αυτοεξυπηρέτηση. Ένα σταθερό λογισμικό κέντρου εξυπηρέτησης παρέχει ολοκληρωμένες επιλογές αυτοεξυπηρέτησης, όπως γνωσιακή βάση, συχνές ερωτήσεις και φόρουμ κοινότητας πελατών. Οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν την αυτοεξυπηρέτηση για να δώσουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να βρουν απαντήσεις και να επιλύσουν ζητήματα ανεξάρτητα χωρίς να απαιτείται αλληλεπίδραση με έναν αντιπρόσωπο της εταιρείας.

Αυξημένη ικανοποίηση πελατών

Μία μελέτη της SuperOffice διαπίστωσε ότι το 62% των εταιρειών δεν ανταποκρίνονται σε email εξυπηρέτησης πελατών. Με το λογισμικό κέντρου εξυπηρέτησης, όλα τα ζητήματα των πελατών μετατρέπονται σε καρτέλες. Ως εκ τούτου, καμία καρτέλα δεν μένει χωρίς επιτήρηση, δεν ξεχνιέται ή χάνεται. Οι αντιπρόσωποι μπορούν επίσης να κατηγοριοποιήσουν τις καρτέλες κατά προτεραιότητα ή να τις προωθήσουν σε μέλη της ομάδας υψηλότερου επιπέδου για να διασφαλίσουν την άμεση επίλυση επειγόντων ζητημάτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μικρότερους χρόνους αναμονής, ακριβείς απαντήσεις, καλύτερη επίλυση πρώτης επαφής και τελικά αύξηση της ικανοποίησης των πελατών.

Βελτιωμένη απόδοση του αντιπροσώπου υποστήριξης

Το λογισμικό του κέντρου εξυπηρέτησης μπορεί να αυτοματοποιήσει πολλές εργασίες, διαδικασίες και ροές εργασίας. Για παράδειγμα, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε την κατηγοριοποίηση καρτελών, την ιεράρχηση, τις ειδοποιήσεις μέσω email κ.λπ. Με καλά καθορισμένες διαδικασίες και ροές εργασίας, το εργαλείο κέντρου εξυπηρέτησης μπορεί να εξαλείψει περιττές εργασίες και να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα των αντιπροσώπων υποστήριξης πελατών. Επιπλέον, οι αντιπρόσωποι μπορούν γρήγορα και εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα αποθετήριο πληροφοριών και να επιλύσουν θέματα πιο αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας τη γνωσιακή βάση ως εσωτερικό πόρο.

Ανακαλύψτε μόνοι σας

Το LiveAgent είναι ένα λογισμικό υποστήριξης πλούσιο σε δυνατότητες που βελτιώνει την εξυπηρέτηση πελατών σας άμεσα. Το σύστημα διαθέτει περισσότερες από 180 δυνατότητες που παρακολουθούν, αυτοματοποιούν και αναφέρουν. Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο για να μάθετε περισσότερα.

Try out LiveAgent for FREE

Handle all customer inquiries from one interface. Start improving your customer service with a 14-day free trial right away!

Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
USC logo
Try out LiveAgent for FREE
Slido green logo
{ “@context”: “https://schema.org”, “@type”: “FAQPage”, “mainEntity”: [{ “@type”: “Question”, “name”: “Γιατί να χρησιμοποιήσετε λογισμικό κέντρου εξυπηρέτησης;”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “Οι σημερινοί καταναλωτές χρησιμοποιούν συνήθως μια ποικιλία καναλιών για να συνδεθούν με εταιρείες. Επιπλέον, όλο και περισσότερο απαιτούν μια απρόσκοπτη εμπειρία σε όλα τα κανάλια. Εκεί βρίσκεται το λογισμικό του κέντρου εξυπηρέτησης. Ανεξάρτητα από την εμπειρία επίλυσης, βοηθά τους πελάτες να βιώσουν μια ομαλή και αβίαστη μετάβαση μεταξύ καναλιών υποστήριξης και αλληλεπιδράσεων.” } }, { “@type”: “Question”, “name”: “Πώς βελτιώνετε την απόδοση του αντιπροσώπου υποστήριξης;”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “Το λογισμικό κέντρου εξυπηρέτησης επιτρέπει την αυτοματοποίηση πολλών εργασιών, διαδικασιών και ροών εργασίας. Για παράδειγμα, κατηγοριοποίηση και προτεραιότητα καρτελών, διανομή καρτελών, διαχείριση κατάστασης καρτελών, επισημάνσεις και ειδοποιήσεις. Με καλά καθορισμένες διαδικασίες και ροές εργασίας, το εργαλείο κέντρου εξυπηρέτησης βοηθά στην εξάλειψη περιττών εργασιών και ενισχύει την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα των αντιπροσώπων υποστήριξης πελατών.” } }, { “@type”: “Question”, “name”: “Τι απαιτεί η εργασία ενός αντιπροσώπου κέντρου εξυπηρέτησης;”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “Απαιτεί εξαιρετικές δεξιότητες επικοινωνίας, δεξιότητες υπολογιστών, επάρκεια στη σύγχρονη τεχνολογία. Επιπλέον, είναι βέλτιστο να έχετε κάποια εμπειρία ως τεχνικός κέντρου εξυπηρέτησης ή στη γενική εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών.” } }] }

Πίσω στην Ακαδημία Δημιουργία ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμού

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας ΄μας δίνετε την άδειά σας να χρησιμοποιούμε cookies όπως περιγράφεται από πολιτική απορήττου και cookies.

×
Προγραμματίστε μία ατομική κλήση και ανακαλύψτε πως μπορει το LiveAgent να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Είμαστε διαθέσιμοι σε πολλές ημερομηνίες

Προγραμματίστε ένα demo