Εργασίες τηλεφωνικού κέντρου

Ποιος είναι ο φόρτος εργασίας σε θέσεις εργασίας τηλεφωνικών κέντρων;

Η εργασία στο τηλεφωνικό κέντρο μπορεί να περιλαμβάνει μια σειρά από εργασίες που κυμαίνονται από την απλή απάντηση εισερχόμενων κλήσεων από πελάτες και την παροχή τεχνικής υποστήριξης στους πελάτες έως τις εξερχόμενες κλήσεις και το τηλεμάρκετινγκ. Ο φόρτος εργασίας και το εύρος των αρμοδιοτήτων των υπαλλήλων του τηλεφωνικού κέντρου εξαρτώνται από τον εργασιακό ρόλο και τον τύπο του τηλεφωνικού κέντρου στο οποίο εργάζονται (εισερχόμενο ή εξερχόμενο τηλεφωνικό κέντρο). Οι πιο βασικές εργασίες τηλεφωνικού κέντρου περιλαμβάνουν:

 • Αντιπρόσωποι εισερχόμενων τηλεφωνικών κέντρων: Ένας αντιπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών εισερχόμενων κλήσεων διαχειρίζεται συνήθως μεγάλους όγκους εισερχόμενων κλήσεων πελατών και επιλύει ερωτήματα πελατών. Μπορούν επίσης να λαμβάνουν και να κάνουν παραγγελίες και να χειρίζονται λογαριασμούς πελατών. Οι αντιπρόσωποι τηλεφωνικών κέντρων συνήθως αναμένεται να δέχονται περίπου 50 έως 80 κλήσεις κατά τη διάρκεια μιας βάρδιας 8 ωρών.
 • Αντιπρόσωποι τεχνικής υποστήριξης: Οι αντιπρόσωποι τεχνικής υποστήριξης παρέχουν τεχνική εξυπηρέτηση πελατών και βοηθούν τους χρήστες να επιλύσουν τεχνικά ζητήματα και να αντιμετωπίσουν προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν όταν χρησιμοποιούν το προϊόν μιας εταιρείας. Απαιτείται να έχουν ισχυρές τεχνολογικές δεξιότητες και βαθιά γνώση των χαρακτηριστικών των προϊόντων που πουλά μια εταιρεία.
 • Αντιπρόσωποι εξερχόμενων τηλεφωνικών κέντρων: Οι αντιπρόσωποι εξερχόμενων τηλεφωνικών κέντρων πραγματοποιούν κυρίως εξερχόμενες κλήσεις για να επιλύσουν ζητήματα πελατών, επικοινωνούν προληπτικά με εξωτερικούς πελάτες για να μάθουν για τις ανάγκες τους, διαπραγματεύονται προϊόντα σε υπάρχοντες πελάτες, δημιουργούν δυνητικούς πελάτες και προσελκύουν υποψήφιους πελάτες. Μπορούν επίσης να συμμετέχουν στη διεξαγωγή έρευνας αγοράς.
 • Αρχηγοί/επόπτες ομάδων τηλεφωνικών κέντρων: Οι ηγέτες ομάδων είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση μιας ομάδας αντιπροσώπων τηλεφωνικών κέντρων, συμπεριλαμβανομένου του χειρισμού κλιμάκωσης κλήσεων, παρακολούθησης κλήσεων, εκπαίδευσης νέων αντιπροσώπων, παρακολούθησης της απόδοσης μεμονωμένων ατόμων και ομάδων παρακολουθώντας βασικές μετρήσεις τηλεφωνικών κέντρων και KPI.
 • Διευθυντές τηλεφωνικών κέντρων: Οι διευθυντές τηλεφωνικών κέντρων επιβλέπουν μια ομάδα ηγετών ομάδων. Οι καθημερινές τους δραστηριότητες μπορεί να περιλαμβάνουν συνεχή καθοδήγηση και καθορισμό στόχων για την ομάδα, παρακολούθηση παγκόσμιων μετρήσεων τηλεφωνικών κέντρων και προετοιμασία αναφορών για ανώτερα στελέχη, εντοπισμό και αντιμετώπιση προβλημάτων, αποτελεσματικό σχεδιασμό πόρων κ.λπ.
 • Αντιπρόσωποι απομακρυσμένων τηλεφωνικών κέντρων: Οι αντιπρόσωποι απομακρυσμένων τηλεφωνικών κέντρων (ή αντιπρόσωποι εργασίας από το σπίτι) είναι πολύ συχνά υπάλληλοι μερικής απασχόλησης τηλεφωνικών κέντρων, αλλά μπορούν επίσης να προσληφθούν για απομακρυσμένες θέσεις πλήρους απασχόλησης. Ακριβώς όπως οι αντιπρόσωποι που εργάζονται σε γραφεία, οι αντιπρόσωποι απομακρυσμένων τηλεφωνικών κέντρων εμπλέκονται βασικά στις ίδιες λειτουργίες εξυπηρέτησης πελατών.

Πώς προσλαμβάνομαι σε τηλεφωνικό κέντρο;

Οι θέσεις εργασίας στο τηλεφωνικό κέντρο είναι σχετικά εύκολο να βρεθούν σε αρχικό επίπεδο, καθώς συνήθως δεν απαιτούν συγκεκριμένη εκπαίδευση, προσόντα ή βαθιά εξειδίκευση. Για να προσληφθείτε ως αντιπρόσωπος του κέντρου εξυπηρέτησης πελατών, μπορεί να σας ζητηθεί να έχετε πτυχίο, να μιλάτε άπταιστα αγγλικά (ή άλλες μητρικές γλώσσες) και να είστε εξοικειωμένοι με τη χρήση υπολογιστών και Διαδικτύου. Η κατοχή οποιασδήποτε προηγούμενης εμπειρίας σε πωλήσεις, μάρκετινγκ ή ανθρώπινο δυναμικό θα ήταν πρόσθετο πλεονέκτημα. Το να έχετε εκπαιδευμένη εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών είναι το καλύτερο στοίχημα. Παρακάτω είναι μερικά βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να προσληφθείτε σε τηλεφωνικό κέντρο:

 • Αναζήτηση για προσφορές εργασίας τηλεφωνικού κέντρου: Δείτε τις διαθέσιμες προσφορές εργασίας τηλεφωνικού κέντρου στην περιοχή σας. Εάν σκέφτεστε μια απομακρυσμένη ευκαιρία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ιστότοπους όπως το monster.com ή το callcenterjobs.com που έχουν πολλές επιλογές.
 • Γράψτε μια ολοκληρωμένη συνοδευτική επιστολή: Εκτός από το βιογραφικό σας, φροντίστε να συντάξετε μια σταθερή συνοδευτική επιστολή που θα πρέπει να τονίζει τις βασικές δεξιότητές σας και την προηγούμενη εμπειρία σας που μπορεί να αποδείξει ότι είστε κατάλληλοι για έναν ρόλο στο κέντρο επικοινωνίας.
 • Κάντε κάποια έρευνα για τον εργοδότη: Μάθετε περισσότερα για την αποστολή, τον πολιτισμό, τις αξίες, τους πελάτες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μιας εταιρείας. Μπορεί να σας δώσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και να σας κάνει να ξεχωρίσετε μεταξύ άλλων υποψηφίων.
 • Να είστε προετοιμασμένοι για τη συνεχή εκπαίδευση: Η πρόσληψη σε ένα τηλεφωνικό κέντρο είναι μόνο το πρώτο βήμα. Τα τηλεφωνικά κέντρα συνήθως δίνουν μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση και τη συνεχή ανάπτυξη των εργαζομένων για να διασφαλίσουν ότι οι αντιπρόσωποι είναι γνώστες του αντικειμένου και αποτελεσματικοί.
Πώς προσλαμβάνομαι σε τηλεφωνικό κέντρο; - App - Uploads - 2022 - 01 - Call Center Team With Manager.jpg

Υπάρχει εξέλιξη σταδιοδρομίας σε τηλεφωνικό κέντρο;

Παρά το συνήθως υψηλό ποσοστό κύκλου εργασιών, τα τηλεφωνικά κέντρα παρέχουν εξαιρετικές ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης. Εφόσον έχετε το σωστό κίνητρο, τη στάση και την εμπειρία στην εξυπηρέτηση πελατών, μπορείτε να ανεβείτε στην καριέρα σας για να γίνετε αρχηγός ομάδας και στη συνέχεια διευθυντής. Δεδομένου ότι τα κέντρα υποστήριξης πελατών είναι γενικά γρήγορα, οι αντιπρόσωποι με κορυφαίες επιδόσεις μπορούν συνήθως να μετακινηθούν από νεότερους εκπροσώπους τηλεφωνικών κέντρων σε ηγέτες ομάδων εντός περίπου 2-3 ​​ετών. Δείτε τι μπορεί να σας βοηθήσει να προωθηθείτε σε ένα τηλεφωνικό κέντρο:

 • Δείξτε την αξιοπιστία, τη συνέπεια και την προθυμία σας να κάνετε περισσότερα από όσα απαιτούνται
 • Να είστε προνοητικοί και να επιδεικνύετε ξεκάθαρα το ενδιαφέρον σας για επαγγελματική ανέλιξη
 • Βεβαιωθείτε ότι επιτυγχάνετε συχνά σημεία ορόσημα και προσφέρετε υψηλή απόδοση
 • Δείξτε τη θετική σας επιρροή και την ικανότητα να συνεργάζεστε αποτελεσματικά σε μια ομάδα
 • Εστιάστε στην εκπαίδευση και στη συνεχή μάθηση για να διευρύνετε το σύνολο των δεξιοτήτων και των γνώσεών σας

Τι δεξιότητες μαθαίνεις σε ένα τηλεφωνικό κέντρο;

Η εργασία σε περιβάλλον τηλεφωνικού κέντρου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να αναπτύξετε και να βελτιώσετε μια σειρά από κοινωνικές δεξιότητες. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για περαιτέρω εξέλιξη σταδιοδρομίας στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών και όχι μόνο. Παρακάτω είναι μερικές από τις βασικές δεξιότητες που μπορείτε να μάθετε όταν εργάζεστε ως αντιπρόσωπος τηλεφωνικών κέντρων. Οι εργοδότες σε όλους σχεδόν τους τομείς είναι πάντα σε επιφυλακή για αυτές τις δεξιότητες στους μελλοντικούς εργαζόμενους.

 • Εξαιρετικές δεξιότητες επικοινωνίας και ακρόασης: Εφόσον οι αντιπρόσωποι τηλεφωνικών κέντρων συμμετέχουν σε αλληλεπιδράσεις εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης πελατών, αποκτούν εξαιρετικές δεξιότητες ακρόασης και επικοινωνίας (τόσο προφορικές όσο και γραπτές).
 • Δεξιότητες πωλήσεων και διαπραγμάτευσης: Ενώ εργάζονται σε ένα τηλεφωνικό κέντρο, οι αντιπρόσωποι αποκτούν εμπειρία στο χειρισμό δύσκολων πελατών και στην ανταπόκριση σε αντιρρήσεις. Αυτό δημιουργεί μια σταθερή βάση για την ανάπτυξη των πωλήσεων και των διαπραγματευτικών δεξιοτήτων.
 • Δεξιότητες οργάνωσης και πολλαπλών εργασιών: Το να σας ζητηθεί να κάνετε μια ποικιλία εργασιών (μιλώντας στο τηλέφωνο με πελάτες, έλεγχος της γνωσιακής βάσης, κρατώντας σημειώσεις και ενημέρωση CRM), συχνά ταυτόχρονα, δημιουργεί εξαιρετικές δεξιότητες οργάνωσης και πολλαπλών εργασιών.
 • Ευελιξία και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων: Οι αντιπρόσωποι τηλεφωνικών κέντρων συχνά πρέπει να αντιμετωπίσουν απροσδόκητα προβλήματα και σενάρια εκτός πλαισίου, όπου αναμένεται να σκεφτούν και να δράσουν γρήγορα. Αυτό φυσικά αναπτύσσει την ευελιξία, τη δημιουργικότητα, τις βασικές δεξιότητες υπολογιστή και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.
Κειμενογράφος καριέρας

Frequently asked questions

Ποιος είναι ο φόρτος εργασίας σε θέσεις εργασίας τηλεφωνικών κέντρων;

Ο φόρτος εργασίας των υπαλλήλων τηλεφωνικών κέντρων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από έναν συγκεκριμένο εργασιακό ρόλο (αντιπρόσωπος, επικεφαλής ομάδας, διευθυντής) και από τον τύπο ενός τηλεφωνικού κέντρου (εισερχόμενο ή εξερχόμενο). Το εύρος των αρμοδιοτήτων και η καθημερινή λειτουργία μπορεί να περιλαμβάνει την απάντηση σε εισερχόμενες κλήσεις πελατών για την επίλυση προβλημάτων εξυπηρέτησης και την παροχή τεχνικής υποστήριξης, την πραγματοποίηση εξερχόμενων κλήσεων για δημιουργία δυνητικών πελατών και διασταυρούμενη πώληση σε υπάρχοντες πελάτες και άλλα.

Πώς προσλαμβάνομαι σε τηλεφωνικό κέντρο;

Η απόκτηση μιας αρχικής θέσης εργασίας σε ένα τηλεφωνικό κέντρο δεν απαιτεί συγκεκριμένα προσόντα ή εξειδίκευση. Για να προσληφθείτε ως αντιπρόσωπος τηλεφωνικού κέντρου, ξεκινήστε από την αναζήτηση διαθέσιμων προσφορών εργασίας (είτε τοπικές είτε διεθνείς, εάν αναζητάτε ευκαιρίες από απόσταση), γράψτε μια λεπτομερή συνοδευτική επιστολή που περιγράφει το σύνολο των δεξιοτήτων σας. Η καλή πρακτική είναι να ερευνήσετε τον εργοδότη και να εξετάσετε τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις συνέντευξης στο τηλεφωνικό κέντρο για να προετοιμαστείτε για τη συνέντευξη.

Τι δεξιότητες μαθαίνεις σε ένα τηλεφωνικό κέντρο;

Η εργασία σε ένα τηλεφωνικό κέντρο δίνει τη δυνατότητα στους αντιπροσώπους να αναπτύξουν και να ενισχύσουν μια ποικιλία κοινωνικών δεξιοτήτων που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν σε περαιτέρω ευκαιρίες απασχόλησης στην εξυπηρέτηση πελατών ή σε άλλους τομείς. Αυτές περιλαμβάνουν ισχυρές δεξιότητες προφορικής και γραπτής επικοινωνίας, πολλαπλών εργασιών, οργάνωσης και διαχείρισης χρόνου, πωλήσεων και δεξιοτήτων διαπραγμάτευσης, καθώς και ευελιξία και αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων.

Υπάρχει ανάπτυξη σταδιοδρομίας στα τηλεφωνικά κέντρα;

Τα τηλεφωνικά κέντρα προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες ανάπτυξης σταδιοδρομίας, επιτρέποντας στους αντιπροσώπους να προβιβαστούν από νεότερους αντιπροσώπους σε επικεφαλής ομάδων και στη συνέχεια σε διευθυντές. Προκειμένου να διευκολυνθεί η προώθηση, οι αντιπρόσωποι πρέπει να επιδεικνύουν με συνέπεια υψηλό επίπεδο απόδοσης, αξιοπιστία, αποτελεσματικές δεξιότητες ομαδικής συνεργασίας, σωστά κίνητρα, προθυμία να κάνουν το κάτι παραπάνω και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες μέσω συνεχούς μάθησης και αναπτυξιακής εκπαίδευσης.

Ποιος είναι ο μισθός στα τηλεφωνικά κέντρα;

Οι μισθοί στα τηλεφωνικά κέντρα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως το επίπεδο προϋπηρεσίας ή τεχνογνωσίας, τα χρόνια εμπειρίας στον κλάδο, οι σχετικές δεξιότητες και ο τομέας στον οποίο εργάζεστε. Π.χ., ο μέσος μισθός για έναν εκπρόσωπο τηλεφωνικού κέντρου στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι περίπου 14$ την ώρα, ενώ τα ποσοστά πληρωμής ανά κλήση μπορεί να είναι από 0,10 έως 25$ ανά λεπτό. Οι αντιπρόσωποι των δίγλωσσων τηλεφωνικών κέντρων ενδέχεται να πληρώνονται στο ανώτερο άκρο της μέσης κλίμακας.

Πόσο δύσκολο είναι να δουλεύεις σε τηλεφωνικό κέντρο;

Οι εργασίες στο τηλεφωνικό κέντρο είναι γνωστό ότι είναι από τις πιο απαιτητικές και αγχωτικές, κυρίως λόγω της φύσης της εργασίας και του συνήθως υψηλού φόρτου εργασίας. Οι αντιπρόσωποι τηλεφωνικών κέντρων και οι ειδικοί υποστήριξης πελατών μπορεί να χρειαστεί να χειριστούν περίπου 50-80 κλήσεις με πελάτες ανά βάρδια και τακτικά πρέπει να αντιμετωπίζουν απαιτητικούς και δύσκολους πελάτες. Επιπλέον, οι αντιπρόσωποι μπορεί συχνά να αισθάνονται ανεπαρκώς πληρωμένοι και να μην εκτιμώνται για τις προσπάθειές τους, κάτι που τελικά οδηγεί σε αυξημένη εξουθένωση και φθορά τηλεφωνικών κέντρων.

Πίσω στο Γλωσσάρι Δημιουργία ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμού

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας ΄μας δίνετε την άδειά σας να χρησιμοποιούμε cookies όπως περιγράφεται από πολιτική απορήττου και cookies.

×
Προγραμματίστε μία ατομική κλήση και ανακαλύψτε πως μπορει το LiveAgent να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Είμαστε διαθέσιμοι σε πολλές ημερομηνίες

Προγραμματίστε ένα demo