Η υποδομή ως υπηρεσία

Τι είναι η υποδομή ως υπηρεσία (IaaS);

Η υποδομή ως υπηρεσία ή IaaS είναι ένας τύπος cloud computing που παρέχει ολόκληρη την υποδομή που απαιτείται για την λειτουργία μιας επιχείρησης. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από υπολογιστική ισχύ, δίκτυο, αποθήκευση κατ’ απαίτηση και οτιδήποτε εκτελείται σε διαδικτυακούς διακομιστές.

Το IaaS είναι μια εξαιρετική επιλογή για εταιρείες που θέλουν να κλιμακώσουν τις δραστηριότητές τους και να ενισχύσουν την απόδοση χωρίς να επενδύσουν σε συστήματα εσωτερικής εγκατάστασης και παραδοσιακά κέντρα δεδομένων. Ως χρήστης του IaaS, θα λάβετε όλα όσα χρειάζεστε, συμπεριλαμβανομένου του πιο προηγμένου λογισμικού με χαρακτηριστικά ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας.

Πώς λειτουργεί η υποδομή ως υπηρεσία;

Η υποδομή ως υπηρεσία έχει σχεδιαστεί για να απλοποιεί την πολυπλοκότητα της διαχείρισης αποθήκευσης από ένα ενιαίο online cloud. Περιλαμβάνει όλα τα είδη προηγμένων αυτοματισμών που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν με τις αρμοδιότητες διαχείρισης υποδομής, τη διαχείριση αρχείων αντιγράφων ασφαλείας, φυσικών διακομιστών και τοποθεσίας αρχείων, επιτρέποντάς σας να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της επιχείρησής σας με ευκολία.

Δεδομένου ότι τρέχει σε εικονικές μηχανές, δεν θα χρειαστεί να επενδύσετε σε νέους φυσικούς διακομιστές ή παρόμοιο ακριβό υλικό. Επιπλέον, όλα τα μέλη της ομάδας σας θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στον πίνακα εργαλείων από έναν απομακρυσμένο διακομιστή με τον ίδιο τρόπο που θα είχαν πρόσβαση σε διακομιστές υποδομής παλαιού τύπου.

Πώς λειτουργεί η υποδομή ως υπηρεσία; - App - Uploads - 2022 - 02 - Infrastructure As A Service Iaas.jpg

Αυτό θα επιτρέψει στην εταιρεία σας να επιτύχει επιχειρηματική συνέχεια και να βελτιώσει τη συνολική επιχειρηματική λογική χωρίς να επεκτείνει τα υπάρχοντα συστήματα. Θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε κάθε αρχείο καταγραφής σε κάθε συσκευή, συμπεριλαμβανομένων των εικονικών μηχανών και των φυσικών μηχανών.

Ποιος θα χρησιμοποιούσε το IaaS;

Η ιδέα πίσω από το IaaS είναι να παρέχει στις επιχειρήσεις τους υπολογιστικούς πόρους που χρειάζονται κατ’ απαίτηση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αλλά είναι πιο δημοφιλές μεταξύ των εταιρειών που θέλουν να φέρουν τα ανεπτυγμένα περιβάλλοντά τους σε ένα νέο επίπεδο.

Το IaaS μπορεί να λειτουργήσει με υπάρχοντα συστήματα, καθώς και με ιδιωτικό cloud. Απλοποιεί πολλές διαδικασίες, βοηθάει να φέρουν εφαρμογές στους χρήστες και βοηθά στην αντιμετώπιση μεγαλύτερου φόρτου εργασίας.

Πλεονεκτήματα του IaaS;

Σε σύγκριση με τις ανάγκες ενός συστήματος υποδομής παλαιού τύπου, το IaaS είναι πολύ πιο εύκολο στη διαχείριση. Παρέχει πολλά πραγματικά πλεονεκτήματα που επιτρέπουν στις εταιρείες να αντιμετωπίζουν περισσότερα ερωτήματα και να χειρίζονται περισσότερα δεδομένα από μια ενιαία online λύση. Ακολουθούν μερικά από τα κύρια οφέλη που παρέχει το IaaS:

Αυτόματες ενημερώσεις και ανάκτηση καταστροφών

Το cloud computing προσφέρει καλύτερες δυνατότητες ασφαλείας και επιτρέπει σε όλες τις εφαρμογές και τις διοχετεύσεις δεδομένων να συνεχίσουν να λειτουργούν κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος. Οι αυτόματες ενημερώσεις διατηρούν το σύστημα σε άριστη κατάσταση λειτουργίας ανά πάσα στιγμή.

Ταχύτερη κλιμάκωση

Το IaaS είναι η ιδανική επιλογή για αναπτυσσόμενες εταιρείες, καθώς επιτρέπει τη γρήγορη κλιμάκωση των πόρων ανάλογα με τη ζήτηση.

Επικεντρωθείτε στην ανάπτυξη

Αντί να ανησυχούν για επενδύσεις σε υποδομές πληροφορικής, φυσικό υλικό και υπολογιστική ισχύ, οι εταιρείες μπορούν να επικεντρωθούν σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Άνδρας φτιάχνει σχήμα στον πίνακα

Υλοποίηση υποδομής ως υπηρεσία

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του IaaS είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει με οποιοδήποτε σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων δημόσιου, ιδιωτικού και υβριδικού cloud. Οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν τα πάντα από έναν μονό πίνακα ελέγχου χωρίς να επενδύσουν σε νέους υπολογιστές και εσωτερικούς πόρους.

Έχοντας κατά νου τη διαχείριση κόστους, το IaaS μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να βελτιστοποιήσουν τους υπολογιστικούς πόρους τους, να ενισχύσουν τον φόρτο εργασίας και να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους κατ’ απαίτηση.

Ένας υπολογιστής κόστους τιμολόγησης θα σας βοηθήσει να βρείτε το καλύτερο IaaS για τις ανάγκες σας. Μπορείτε να αναβαθμίσετε όλες τις δυνατότητες δικτύωσης ανά πάσα στιγμή με μηδενικό κόστος πληροφορικής.

Παραδείγματα υποδομής ως υπηρεσία

Οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το IaaS για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς, αλλά εδώ είναι μερικές από τις περιπτώσεις χρήσης όπου βοηθάει εξαιρετικά:

 • Δοκιμές A/B και ευελιξία ανάπτυξης·
 • φιλοξενία ιστοσελίδων·
 • αποθήκευση δεδομένων, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτηση·
 • διαδικτυακές εφαρμογές·
 • computing επιπέδου HPC·
 • αποθήκευση δεδομένων και ανάλυση μεγάλων δεδομένων.

Τα πιο γνωστά παραδείγματα του Iaas περιλαμβάνουν τις Υπηρεσίες Ιστού της Amazon, το Google Cloud Engine και το IBM Cloud.

Πολλαπλά-κέντρα-δεδομένων-LiveAgent

Ποιοι πόροι παρέχονται από την υποδομή ως υπηρεσία;

Το IaaS παρέχει την πλήρη υποδομή που απαιτείται για τη λειτουργία μιας επιχείρησης στο διαδίκτυο. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από υπολογιστική ισχύ, εικονικούς διακομιστές, αποθήκευση δεδομένων, βελτιωμένη ασφάλεια, εξισορρόπηση φόρτου, συσκευές δικτύου και όλα τα υπόλοιπα.

Τι είναι ένα στρώμα υποδομής;

Το επίπεδο υποδομής διαχειρίζεται τις αλληλεπιδράσεις σύστημα-με-σύστημα. Λαμβάνει, αποθηκεύει και παρέχει δεδομένα κατόπιν αιτήματος. Αυτό μπορεί να απαιτηθεί από την εφαρμογή ανώτατου επιπέδου ή άλλο πρόσθετο λογισμικό που μπορεί να θέλετε να ενσωματώσετε στο σύστημά σας.

Ένα καλό παράδειγμα ενσωμάτωσης παρόχου τρίτου μέρους είναι το λογισμικό κέντρου εξυπηρέτησης του LiveAgent το οποίο μπορείτε να συνδέσετε στο επίπεδο υποδομής IaaS χρησιμοποιώντας API. Σας επιτρέπει να επικοινωνείτε με το LiveAgent ή οποιαδήποτε άλλη ενσωματωμένη εφαρμογή με ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας και ευκολίας.

Οι πλατφόρμες IaaS ενσωματώνονται με πλατφόρμες PaaS ή λογισμικό SaaS;

Το κάνουν σίγουρα. Το IaaS απλοποιεί τη διαχείριση σε οποιοδήποτε περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων των PaaS και SaaS. Η προσθήκη IaaS σε υπάρχουσες λύσεις μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και τη λειτουργία για όλους τους εμπλεκόμενους. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι η ενοποίηση με ορισμένες λύσεις SaaS ενδέχεται να μην είναι δυνατή.

Μειονεκτήματα του IaaS

Το cloud computing αλλάζει για πάντα τον κλάδο της πληροφορικής. Παρέχει πολλά σημαντικά οφέλη, αλλά έχει και μερικά μειονεκτήματα. Ακολουθούν μερικά από τα μειονεκτήματα της χρήσης ενός IaaS:

 • δεν υπάρχει πλήρης έλεγχος της ασφάλειας στο cloud
 • δεν λειτουργεί με όλο το υπάρχον λογισμικό
 • ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κάποιο χρόνο διακοπής λειτουργίας κατά την υλοποίηση
 • ο πάροχος IaaS έχει τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων σας
 • δεν υπάρχει έλεγχος των ενημερώσεων ή της συντήρησης

Improve your business practices

Increase your productivity with LiveAgent's numerous features. Curious about all the opportunities?

Frequently asked questions

Τι είναι η υποδομή ως υπηρεσία (IaaS);

Η υποδομή ως υπηρεσία ή το IaaS είναι μια μορφή cloud computing που έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει όλες τις ανάγκες υλικού, δικτύωσης και υπολογιστικής ισχύος των αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων σε ένα εικονικό περιβάλλον.

Πώς λειτουργεί η υποδομή ως υπηρεσία;

Το IaaS φιλοξενεί ολόκληρη την υποδομή που απαιτείται για τη λειτουργία μιας επιχείρησης. Αντί για παραδοσιακά φυσικά κέντρα δεδομένων που απαιτούν πολύ χρόνο, προσπάθεια και χρήματα για την αναβάθμιση, το IaaS μπορεί να παρέχει τα ίδια οφέλη κατ' απαίτηση. Με άλλα λόγια, οι χρήστες μπορούν να αναβαθμίσουν τους διακομιστές, την αποθήκευση και το υλικό δικτύωσης με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ποιος θα χρησιμοποιούσε το IaaS;

Το IaaS είναι μια εξαιρετική επιλογή για αναπτυσσόμενες εταιρείες που πρέπει να κλιμακώσουν τις δραστηριότητές τους μέσα σε λίγες ώρες. Είναι ιδανικό για πολλές διαφορετικές εφαρμογές, όπως φιλοξενία ιστοτόπων, δοκιμές λογισμικού, υπολογιστές υψηλής απόδοσης, ανάλυση δεδομένων και ούτω καθεξής.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του IaaS;

Το IaaS παρέχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά τα πιο σημαντικά είναι η επιλογή πληρωμής ανάλογα με τη χρήση, η δραστική μείωση του κόστους IT, η γρήγορη κλιμάκωση του μοντέλου, η καλύτερη ασφάλεια, ο μειωμένος χρόνος διακοπής λειτουργίας, οι δυνατότητες αυτοματισμού και πολλά άλλα.

Πώς να υλοποιήσετε την υποδομή ως υπηρεσία;

Οι επιχειρήσεις μπορούν να εφαρμόσουν το IaaS σε υπάρχοντα συστήματα παλαιού τύπου χρησιμοποιώντας ιδιωτικές, δημόσιες και υβριδικές ρυθμίσεις cloud.

Ποιο είναι ένα παράδειγμα υποδομής ως υπηρεσία;

Το IaaS έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει περιβάλλοντα δοκιμών και ανάπτυξης, να παρέχει πλήρη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης και να επιτρέπει στις εταιρείες να αναλύουν μεγάλα σύνολα δεδομένων χωρίς να επενδύουν σε νέα υποδομή πληροφορικής.

Ποιοι πόροι παρέχονται από την υποδομή ως υπηρεσία;

Το IaaS παρέχει όλο το υλικό, τη δικτύωση και την υπολογιστική ισχύ που χρειάζονται οι επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση και να κλιμακώσουν τις δραστηριότητές τους στην πορεία.

Τι είναι ένα στρώμα υποδομής;

Το επίπεδο υποδομής φιλοξενεί τυχόν εξαρτήσεις (εφαρμογές) που χρειάζεται ένα σύστημα. Χρησιμοποιείται για επικοινωνία με εξωτερικές εφαρμογές χρησιμοποιώντας API (Application Programming Interface).

Οι πλατφόρμες IaaS ενσωματώνονται με πλατφόρμες PaaS ή λογισμικό SaaS;

Ναι, το κάνουν. Και τα αποτελέσματα είναι συνήθως ακόμα καλύτερα από ό,τι όταν χρησιμοποιείτε μόνο μια λύση IaaS. Να είστε προσεκτικοί με ορισμένες πλατφόρμες SaaS όπου η ενσωμάτωση ενδέχεται να μην είναι δυνατή.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα του IaaS;

Το IaaS έχει ορισμένα μειονεκτήματα, αλλά τα οφέλη υπερτερούν κατά πολύ. Τα πιο σημαντικά ζητήματα με το IaaS είναι η έλλειψη ελέγχου σχετικά με την ασφάλεια, τη συντήρηση και τη συμβατότητα με εικονικές μηχανές.

Πίσω στο Γλωσσάρι Δημιουργία ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμού

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας ΄μας δίνετε την άδειά σας να χρησιμοποιούμε cookies όπως περιγράφεται από πολιτική απορήττου και cookies.

×
Προγραμματίστε μία ατομική κλήση και ανακαλύψτε πως μπορει το LiveAgent να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Είμαστε διαθέσιμοι σε πολλές ημερομηνίες

Προγραμματίστε ένα demo