Αξιολόγηση λογισμικού τηλεφωνικού κέντρου Bitrix24

Αξιολόγηση λογισμικού τηλεφωνικού κέντρου Bitrix24
Compare Αξιολόγηση λογισμικού τηλεφωνικού κέντρου Bitrix24 with other in: How Αξιολόγηση λογισμικού τηλεφωνικού κέντρου Bitrix24 is doing on review portals
4.1
Average rating based on data from trusted review portals
1877 reviews

Το Bitrix24 είναι μια εκτεταμένη λύση με δυνατότητες τηλεφωνικού κέντρου που μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε πολλές επαγγελματικές εργασίες. Διαβάστε περισσότερα για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του στην κριτική μας.

Pricing
Starting from:
$ δωρεάν   το μήνα
Equal to LiveAgent's Medium plan Liveagent pricing
Free trial: 1
Free version: 1

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
3.8
Εμπειρία χρήστη
2.5
Τιμή
5
Ενσωμάτωση
4

Key takeaways

Pros

  • Πληθώρα εργαλείων για διάφορες περιπτώσεις χρήσης
  • Τηλεφωνικό κέντρο στο δωρεάν πρόγραμμα
  • Φτηνή τιμολόγηση

Cons

  • Ελαφρώς χαοτική διεπαφή
  • Απότομη καμπύλη εκμάθησης

Ξεκινώντας με το λογισμικό τηλεφωνικού κέντρου Bitrix24

Το Bitrix24 επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να ξεκινήσουν δωρεάν, χάρη στη δωρεάν επιλογή. Ενώ ορισμένες λειτουργίες είναι διαθέσιμες μόνο σε προγράμματα επί πληρωμή, μπορείτε να δώσετε δοκιμάσετε τα περισσότερα από αυτά με δωρεάν δοκιμή. Η διαδικασία εγγραφής είναι πολύ γρήγορη και εύκολη, απαιτεί μόνο τις βασικές σας πληροφορίες. Μόλις συμπληρώσετε τα απαιτούμενα στοιχεία, θα σας σταλεί ένας σύνδεσμος ενεργοποίησης που χρειάζεστε μόνο για να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας Bitrix24. Δεδομένου ότι το Bitrix24 είναι ένα πολύ εκτενές λογισμικό για περιπτώσεις πολλαπλών χρήσεων, μπορείτε να επιλέξετε την περίπτωση κύριας χρήσης από την αρχή και η διεπαφή και τα εργαλεία θα προσαρμοστούν εκ νέου για αυτόν τον σκοπό. Ωστόσο, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία.

Ταμπλό Bitrix24

Η πλοήγηση στη διεπαφή είναι αρκετά χαοτική στην αρχή. Αυτό δεν προκαλείται απαραίτητα από κακό σχεδιασμό, αλλά ο τεράστιος αριθμός των διαθέσιμων εργαλείων, λειτουργιών και δυνατοτήτων μπορεί να είναι πολύ συντριπτικός για έναν νέο χρήστη. Ωστόσο, κάθε επιλογή μενού επισημαίνεται με σαφήνεια στις περισσότερες περιπτώσεις και, αν κάνετε αναζήτηση με υπομονή, μπορείτε να βρείτε τη λειτουργικότητα του τηλεφωνικού κέντρου πολύ εύκολα. Είναι κρυμμένο κάτω από την επιλογή Συνεργασία στην αριστερή γραμμή μενού.

Λειτουργία τηλεφωνίας Bitrix24

Δεδομένου ότι δεν πλήρωσα για το πρόγραμμα Bitrix24, θα μπορούσα να δοκιμάσω τη λειτουργία Τηλεφωνία με μια δωρεάν δοκιμή 15 ημερών. Μόλις το ενεργοποίησα, η λειτουργία Τηλεφωνία ήταν αμέσως διαθέσιμη. Ωστόσο, πρέπει πρώτα να αγοράσετε πιστώσεις για κλήση ή να προσθέσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας. Το Bitrix24 προσφέρει πολλαπλές επιλογές ενοποίησης αριθμών τηλεφώνου μέσω API, PBX, υπηρεσιών SIP και άλλων. Ορισμένες από αυτές τις επιλογές ενδέχεται να απαιτούν πρόσθετη πληρωμή, συγκεκριμένα το Office PBX και το Cloud PBX που απαιτούν να αγοράσετε μια ειδική μονάδα για κλήσεις. Η πιο εύκολη επιλογή είναι να νοικιάσετε έναν αριθμό. Όποια επιλογή κι αν κάνετε, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες τηλεφωνικού κέντρου του Bitrix24.

Ταμπλό τηλεφωνικού κέντρου Bitrix24

Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε έναν αριθμό τηλεφώνου, σημειώστε ότι η διαθεσιμότητα αλλάζει από χώρα σε χώρα και ενδέχεται να μην μπορείτε απαραίτητα να βρείτε έναν αριθμό για τον εαυτό σας. Το κόστος μπορεί επίσης να είναι πολύ διαφορετικό. Πριν φτάσουμε στο δοκιμαστικό μέρος αυτής της αξιολόγησης, θα ρίξουμε μια ματιά σε ποιους τύπους λειτουργιών τηλεφωνικού κέντρου μπορείτε να περιμένετε από το Bitrix24.

Δυνατότητες τηλεφωνικού κέντρου Bitrix24

Το Bitrix24 είναι μια εκτεταμένη λύση λογισμικού με δυνατότητες τηλεφωνικών κέντρων που επικεντρώνονται κυρίως στη διαχείριση σχέσεων με τους πελάτες. Η λειτουργία Τηλεφωνίας σάς επιτρέπει να νοικιάσετε τοπικούς αριθμούς τηλεφώνου ή να συνδέσετε τους δικούς σας αριθμούς εάν έχετε διαθέσιμους. Αυτό είναι δυνατό χάρη στις πολυάριθμες διαθέσιμες ενσωματώσεις που επιτρέπουν μια τέτοια λειτουργικότητα. Οι λειτουργίες του τηλεφωνικού κέντρου Bitrix24 περιλαμβάνουν τη δημιουργία επεκτάσεων εσωτερικών αριθμών τηλεφώνου, καθώς και την ουρά κλήσεων και την προώθηση κλήσεων.

Ρυθμίσεις ομάδας τηλεφωνικού κέντρου Bitrix24

Το Bitrix24 προσφέρει περισσότερη λειτουργικότητα τηλεφωνικού κέντρου, η οποία είναι συνυφασμένη με τις υπόλοιπες λειτουργίες του CRM. Μπορείτε να ηχογραφήσετε όλες τις κλήσεις και να αποκτήσετε πρόσβαση στις εγγραφές στο ιστορικό τηλεφωνικών κέντρων ανά πάσα στιγμή. Το Bitrix24 προσφέρει επίσης λειτουργίες τηλεμάρκετινγκ με προηγμένες δυνατότητες, όπως αυτόματη κλήση κλήσης ή widget επανάκλησης που μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιονδήποτε τύπο ιστότοπου. Μπορείτε επίσης να στείλετε αιτήματα επανάκλησης ή να χρησιμοποιήσετε φωνητικές εκπομπές και SMS.

Widget Bitrix24

Απόδοση και χρησιμότητα του λογισμικού τηλεφωνικού κέντρου Bitrix24

Το Bitrix24 δεν είναι ούτε δύσκολο ούτε εύκολο στη χρήση. Αυτό οφείλεται κυρίως στην ελαφρώς περίπλοκη διεπαφή που μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη στην πλοήγηση για νέους χρήστες. Μόλις το καταλάβετε και θυμηθείτε πού βρίσκεται κάθε στοιχείο μενού, η ροή εργασίας γίνεται σημαντικά πιο εύκολη. Όταν αγοράζετε έναν αριθμό, μπορείτε να αρχίσετε να απαντάτε σε εισερχόμενες κλήσεις, καθώς και να πραγματοποιείτε εξερχόμενες κλήσεις χωρίς κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να αποκτήσετε εύκολη πρόσβαση στη λειτουργικότητα του τηλεφωνικού κέντρου από το δεξί πλαίσιο στην ενότητα CRM. Αναζητήστε το εικονίδιο τηλεφώνου που θα σας μεταφέρει στο μενού κλήσεων.

Ιστορικό κλήσεων Bitrix24

Μπορείτε να δείτε προηγούμενες κλήσεις στην ενότητα CRM και στην ενότητα μενού κλήσεων επίσης. Αυτό το μενού προσφέρει περισσότερα από τη λειτουργικότητα της τηλεφωνίας. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα μενού ειδοποιήσεων, σε κανάλια και σε ορισμένες επιλογές ρυθμίσεων. Οι ρυθμίσεις είναι αρκετά σύντομες και σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου, να επιτρέψετε ή να απενεργοποιήσετε ορισμένες επιλογές τηλεφωνικού κέντρου, να επιλέξετε ηχεία και μικρόφωνο, να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ανταλλαγής μηνυμάτων και ούτω καθεξής.

Ρυθμίσεις κλήσης Bitrix24

Το μενού στα αριστερά έχει επίσης την επιλογή να καλέσετε έναν αριθμό και να ξεκινήσετε μια κλήση. Το πληκτρολόγιο κλήσης είναι αρκετά μικρό, αλλά δεν είναι πρόβλημα, καθώς είναι κάτι παραπάνω από λειτουργικό και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αριθμητικό πληκτρολόγιο για να ρίξετε τον αριθμό. Μόλις το κάνετε, το Bitrix24 ανοίγει ένα ξεχωριστό παράθυρο κλήσης με ορισμένες ρυθμίσεις. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε το μικρόφωνο, να προσαρμόσετε την ένταση του ήχου και πολλά άλλα. Το Bitrix24 διαθέτει επίσης ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις. Όλες οι κλήσεις καταγράφονται στο ιστορικό κλήσεων.

Τρέχουσα κλήση Bitrix24

Η ποιότητα της κλήσης ήταν αρκετά καλή και στις δύο περιπτώσεις και δεν αντιμετώπισα προβλήματα που θα κατέστρεφαν την κλήση. Δεν υπήρχε πτώση κλήσης ή χειρότερη ποιότητα κλήσης κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου.

Τιμολόγηση λογισμικού τηλεφωνικού κέντρου Bitrix 24

Το Bitrix24 προσφέρει τέσσερα προγράμματα τιμολόγησης, συμπεριλαμβανομένου ενός δωρεάν. Κάθε πρόγραμμα προσφέρει λειτουργίες τηλεφωνικού κέντρου και είναι γενικά αρκετά προσιτές, χάρη στα υψηλότερα μέγιστα όρια χρήστη σε κάθε πρόγραμμα. Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα πρόγραμμα Bitrix24, η λήψη των αποφάσεών σας θα περιστρέφεται κυρίως γύρω από το όριο χρήστη, καθώς και ορισμένες πρόσθετες λειτουργίες που μπορεί να είναι ενδιαφέρουσες για την επιχείρησή σας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάθε πρόγραμμα.

Δωρεάν

Το δωρεάν πρόγραμμα δεν προσφέρει όρια χρήστη. Αν και είναι δωρεάν, μπορεί να συνοδεύεται από κάποιο πρόσθετο κόστος, όπως πληρωμές για την ενοικίαση ενός αριθμού. Προσφέρει 5GB αποθηκευτικού χώρου, δυνατότητες συνεργασίας, συνομιλία, βιντεοκλήσεις, ημερολόγιο, χώρο εργασίας εταιρείας, ροή δεδομένων, βάση γνώσεων, εργασίες και έργα, CRM, drive, κέντρο επικοινωνίας, πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων και πολλά άλλα.

Basic

Το πρόγραμμα Basic κοστίζει 61$ το μήνα για πέντε χρήστες, αλλά μπορείτε να το αποκτήσετε φθηνότερα με την ετήσια χρέωση. Προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 24GB. Αυτό το πρόγραμμα έχει όλες τις δυνατότητες από το δωρεάν πρόγραμμα και προσθέτει λειτουργίες ηλεκτρονικού καταστήματος, καθώς και υποστήριξη πελατών.

Standard

Το πρόγραμμα Standard κοστίζει 124$ το μήνα για 50 χρήστες, αλλά και πάλι, μπορεί να είναι φθηνότερο με το ετήσιο πρόγραμμα χρέωσης. Διαθέτει 100GB αποθηκευτικού χώρου και προσφέρει όλες τις δυνατότητες και από τα δύο προηγούμενα προγράμματα. Επιπλέον, σας δίνει πρόσβαση σε λειτουργίες μάρκετινγκ και διαδικτυακές λειτουργίες τεκμηρίωσης.

Professional

Αυτό είναι το πιο ακριβό πρόγραμμα, με τιμή 249$ το μήνα για 100 χρήστες. Ωστόσο, η τιμή μειώνεται εάν επιλέξετε την ετήσια χρέωση. Προσφέρει όλες τις προηγούμενες δυνατότητες από όλα τα προγράμματα και προσθέτει πληροφορίες πωλήσεων, αυτοματισμό, HR και πολλά άλλα.

Συμπέρασμα

Το Bitrix24 δεν βρίσκεται στην κορυφή των λύσεων λογισμικού τηλεφωνικών κέντρων, αλλά σίγουρα αξίζει τη θέση του ως άξιος ανταγωνιστής. Η διεπαφή μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, αλλά υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για αυτό: προσφέρει μια πληθώρα διαφόρων λειτουργιών εκτός από το τηλεφωνικό κέντρο, καθιστώντας το μια πολύ ευέλικτη λύση για τις περισσότερες επιχειρήσεις. Αν και η τιμολόγηση μπορεί να φαίνεται υψηλή, προσφέρει πολύ γενναιόδωρα όρια χρήστη, καθιστώντας το μια από τις φθηνότερες λύσεις που διατίθενται στην αγορά. Αν ψάχνετε για κάτι περισσότερο εκτός από το λογισμικό τηλεφωνικών κέντρων, το Bitrix24 αξίζει σίγουρα την προσοχή σας.

Κοινά θέματα και προβλήματα

Λαμβάνω διάφορα σφάλματα κλήσεων.

Τα σφάλματα κλήσης στο Bitrix24 μπορεί να έχουν πολλές αιτίες. Πριν βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα σχετικά με τη λειτουργικότητα, ελέγχετε πάντα εάν ο αριθμός τηλεφώνου σας έχει ενσωματωθεί σωστά και εάν έχετε αρκετές διαθέσιμες μονάδες. Βεβαιωθείτε ότι κάθε αριθμός τηλεφώνου που καλείτε έχει τη σωστή διεθνή μορφή που αποτελείται από έναν κωδικό χώρας, κωδικό πόλης και τον ίδιο τον αριθμό. Τέλος, αυτό το ζήτημα μπορεί να προκαλείται από κακή σύνδεση στο διαδίκτυο, τείχος προστασίας ή οποιοδήποτε λογισμικό προστασίας από ιούς που χρησιμοποιείτε στη συσκευή του υπολογιστή σας. Φροντίστε να παρέχετε τις απαραίτητες άδειες στο Bitrix24, ώστε οι δραστηριότητές του να μην αποκλείονται από τείχος προστασίας ή λογισμικό προστασίας από ιούς.

Δυσκολεύομαι να κάνω μια κλήση στο Bitrix24.

Το Bitrix24 προσφέρει μια λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου στο δωρεάν πρόγραμμα, ωστόσο, θα πρέπει να λάβετε έναν αριθμό τηλεφώνου για να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις. Μεταβείτε στην ενότητα CRM του αριστερού μενού Bitrix24 και επιλέξτε Τηλεφωνία στα πρόσθετα. Μπορείτε να ελέγξετε εάν έχετε διαθέσιμους αριθμούς σε αυτήν την ενότητα. Εάν δεν το κάνετε, μπορείτε να συνδέσετε τον δικό σας αριθμό ή να νοικιάσετε έναν αριθμό από το Bitrix24 για να επιτρέψετε τη λειτουργία κλήσης. Λάβετε υπόψη ότι θα χρεωθείτε για την ενοικίαση ενός αριθμού τηλεφώνου ακόμα και αν χρησιμοποιήσετε το δωρεάν πρόγραμμα.

Product reviews

Αναζητάτε ένα εργαλείο chatbot για την εταιρεία σας; Ελάτε μαζί μας για μια λεπτομερή κριτική του Freshchat chatbot για να δείτε αν είναι ένα εργαλείο για τις ανάγκες σας.

Αξιολόγηση Freshchat chatbot

Το εργαλείο Freshchat βελτιώνει την εμπειρία των πελατών προσφέροντας άμεση βοήθεια και εξατομικευμένη υποστήριξη μέσω chatbot, τυποποιημένων απαντήσεων και λεπτομερών αναλυτικών στοιχείων. Στον ιστότοπο του Freshchat μπορείτε να εγγραφείτε δωρεάν και η διαδικασία είναι φιλική προς το χρήστη και γρήγορη. Η εξερεύνηση του εργαλείου μπορεί να ξεκινήσει μετά την εγγραφή.

Σκέφτεστε το CloudTalk για την υποστήριξη πελατών του τηλεφωνικού σας κέντρου; Ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας και δείτε πώς απέδωσε κατά τη γενική μας δοκιμή.

Αξιολόγηση τηλεφωνικού κέντρου CloudTalk

Οι ρυθμίσεις προφίλ και εφαρμογής σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τη γλώσσα, τις συντομεύσεις και τη συμπεριφορά της εφαρμογής σας, καθώς και τις ρυθμίσεις ήχου. Το CloudTalk προσφέρει τέσσερα προγράμματα τιμολόγησης, το Starter, το Essential, το Expert και το προσαρμοσμένο πρόγραμμα. Κάθε πρόγραμμα προσφέρει διαφορετικές δυνατότητες κλήσεων και κοστίζει διαφορετικά.

Σκέφτεστε το Zendesk για την υποστήριξη πελατών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας και δείτε πώς απέδωσε κατά τη γενική μας δοκιμή.

Αξιολόγηση λογισμικού εξυπηρέτησης πελατών κοινωνικών μέσων Zendesk

Η καρτέλα εξυπηρέτησης μέσω κοινωνικών δικτύων στο Zendesk παρέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με επαφές πελατών και επιτρέπει την αλληλεπίδραση με το στοιχείο. Το σύστημα συμπληρώνει αυτόματα ορισμένες πληροφορίες και υποστηρίζει την αποστολή τυποποιημένων μηνυμάτων. Εμπειρία χρήστη αποκτήθηκε με προσομοίωση καταστάσεων χρήσης στο Twitter και το Facebook, αλλά επισημαίνεται η πιθανότητα εμφάνισης καθυστερήσεων στην επεξεργασία μηνυμάτων.

Η εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών ξεκινά με καλύτερο λογισμικό Κέντρου Εξυπηρέτησης. Δείτε τα οφέλη του LiveAgent και ξεκινήστε με αυτό σε 5 λεπτά.

Εύκολο στη χρήσηλογισμικό Κέντρου Εξυπηρέτησης

Το σύστημα καρτελών του LiveAgent μπορεί να συγκεντρώσει όλη την επικοινωνία σας και να την οργανώσει σε ένα μέρος, εξοικονομώντας μέχρι 95% περισσότερα χρήματα, χρόνο και πόρους. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις καρτέλες και παρέχετε οικονομική, αποτελεσματική και εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας ΄μας δίνετε την άδειά σας να χρησιμοποιούμε cookies όπως περιγράφεται από πολιτική απορήττου και cookies.

×
Προγραμματίστε μία ατομική κλήση και ανακαλύψτε πως μπορει το LiveAgent να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Είμαστε διαθέσιμοι σε πολλές ημερομηνίες

Προγραμματίστε ένα demo