Αξιολόγηση καρτελών Freshdesk

Αξιολόγηση καρτελών Freshdesk
Compare Αξιολόγηση καρτελών Freshdesk with other in: How Αξιολόγηση καρτελών Freshdesk is doing on review portals
4.4
Average rating based on data from trusted review portals
8216 reviews

Το Freshdesk θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία λογισμικά καρτελών και λύσεις κέντρου εξυπηρέτησης που είναι διαθέσιμες στην αγορά. Σε αυτήν την αξιολόγηση, θα ρίξουμε μια ματιά στο πώς λειτουργούν οι καρτέλες του και θα ανακαλύψουμε αν είναι η κατάλληλη λύση για…

Pricing
Starting from:
$ 15   το μήνα
Equal to LiveAgent's Small plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.3
Εμπειρία χρήστη
4
Τιμή
4
Ενσωμάτωση
5

Key takeaways

Pros

  • Ισορροπημένο σύστημα καρτελών
  • Όμορφη και εύκολη στην περιήγηση διεπαφή
  • Σχεδόν τέλειο σε κάθε απόψη
  • Εξαιρετική λύση γενικής χρήσης με πλούσιες δυνατότητες πολλαπλών καναλιών.

Cons

  • Μπορεί να συναντήσετε περιοδικά bugs
  • Οι τιμές μπορεί να αυξηθούν σε μεγάλο βαθμό

Ξεκινώντας με τις καρτέλες του Freshdesk

Το Freshdesk έχει μια πολύ εύκολη διαδικασία εγγραφής που διαρκεί μόλις λίγα λεπτά για να ολοκληρωθεί. Η διαδικασία θα σας βοηθήσει επίσης με κάποιες βασικές ρυθμίσεις και θα σας επιτρέψει να ενσωματώσετε τα εισερχόμενα email σας με το σύστημα καρτελών Freshdesk. Μπορείτε επίσης να προσκαλέσετε τους συναδέλφους σας, να προσαρμόσετε τη διεύθυνση URL της εφαρμογής Freshdesk και μερικά ακόμη. Ορισμένες από αυτές τις επιλογές μπορούν επίσης να παραβλεφθούν, ώστε να μην χρειάζεται να τις περάσετε όλες και να μπορείτε να εκτελέσετε αυτές τις ενέργειες αργότερα. Είναι μια πολύ καλή επιλογή και κάνει την εμπειρία πολύ εύκολη.

Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε το Freshdesk

Στη συνέχεια, θα σας μεταφέρουμε απευθείας στο νέο σας σύστημα καρτελών και θα μπορέσετε να εξοικειωθείτε μαζί του. Υπάρχουν ακόμη και μερικά δείγματα συνομιλιών στη δοκιμή για να σας βοηθήσουν να πάρετε μια ιδέα για το πώς λειτουργεί το σύστημα. Σας δίνει επίσης μια καλή ματιά στη διεπαφή, η οποία είναι απλή στη χρήση και καλά σχεδιασμένη με προφανείς επιλογές μενού και δυνατότητες. Αυτό είναι πρακτικό και θα πρέπει να διευκολύνει τη ροή εργασίας όλων ανά πάσα στιγμή.

Επισκόπηση καρτελών Freshdesk

Έχετε το κύριο μενού στο αριστερό πλαίσιο, όπου μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα πιο σημαντικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα στο Freshdesk. Άλλες επιλογές μπορούν να βρεθούν σε άλλα μέρη του περιβάλλοντος και συνήθως είναι εύκολα αντιληπτές χάρη στα ορατά κουμπιά με περιγραφές. Πριν περάσουμε στο κομμάτι της δοκιμής αυτής της αξιολόγησης, ας ρίξουμε μια ματιά στην επισκόπηση των χαρακτηριστικών που προσφέρει το Freshdesk στο σύστημα της χειρισμού αιτημάτων.

Αναφορές Freshdesk

Χαρακτηριστικά του συστήματος καρτελών Freshdesk

Το Freshdesk προσφέρει πλήρη σύνολο λειτουργιών που θα αναμένατε από ένα λογισμικό καρτελών υψηλής κλάσης. Η πρώτη μεγάλη λειτουργία είναι τα Ομαδικά Εισερχόμενα, η οποία φιλοξενεί όλες τις άλλες λειτουργίες και προσφέρει δυνατότητες πολλαπλών καναλιών – έτσι μπορείτε να απαντήσετε σε πολλά κανάλια από ένα μέρος. Αυτή είναι μια βασική λειτουργία σε όλες τις λύσεις καρτελών. Προσφέρει ανίχνευση σύγκρουσης, τυποποιημένες απαντήσεις, έξυπνες ειδοποιήσεις, προσαρμοσμένες προβολές καρτελών, συγχώνευση καρτελών και ένα καταγραφικό δραστηριοτήτων.

Χαρακτηριστικά καρτελών Freshdesk

Μπορείτε να απολαύσετε ορισμένες δυνατότητες συνεργασίας, διαχείριση SLA, καρτέλες με τεχνητή νοημοσύνη, καρτέλες υπηρεσίας πεδίου και καρτέλες με βάση τα προσαρμοσμένα αντικείμενα. Η επιλογή δεν φαίνεται να είναι η ευρύτερη μεταξύ των λογισμικών καρτελών, αλλά καθεμία από αυτές τις δυνατότητες είναι χτισμένη με δευτερεύουσες δυνατότητες που εξασφαλίζουν σταθερή παραγωγικότητα και ροή εργασίας. Η δημιουργία καρτελών Freshdesk μπορεί να σας βοηθήσει να χειριστείτε email, κλήσεις, ζωντανές συνομιλίες, Twitter, Facebook, πύλη πελατών και ηλεκτρονικό εμπόριο.

Freshdesk - κοινωνική κατηγορία

Απόδοση και εμπειρία χρήστη στο σύστημα καρτελών Freshdesk

Τώρα έρχεται το κομμάτι των δοκιμών της αξιολόγησης. Δοκίμασα το σύστημα καρτελών του Freshdesk κυρίως από την πλευρά του αντιπροσώπου για να έχω την κατάλληλη εμπειρία αντιπροσώπου και να δω πώς λειτουργεί το σύστημα στην πράξη. Έκανα το καλύτερό μου για να δοκιμάσω τις περισσότερες δυνατότητες που είχαν στη διάθεσή μου για να σας δείξω αν το Freshdesk είναι η κατάλληλη επιλογή για την επιχείρησή σας. Ας το κάνουμε.

Έστειλα στον εαυτό μου μια δοκιμαστική καρτέλα και απογοητεύτηκα όταν ανακάλυψα ότι το Freshdesk δεν μου έστειλε καμία ειδοποίηση σχετικά με αυτή. Δεν θα είχα μάθει για τη νέα καρτέλα αν δεν έκανα κλικ στο μενού Καρτέλες στο Freshdesk. Δεν είμαι σίγουρος αν πρόκειται για περιστασιακό σφάλμα ή για προκαθορισμένη ρύθμιση, αλλά δεν έλαβα ειδοποιήσεις ακόμη και με το δεύτερο email που έστειλα στον εαυτό μου. Δεν υπήρχαν καθόλου οπτικές ή ηχητικές ειδοποιήσεις. Αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο, καθώς οι αντιπρόσωποι που είναι απασχολημένοι με άλλες εργασίες δεν έχουν ιδέα εάν έλαβαν νέο email και θα πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση.

Παρουσίαση όλων των καρτελών Freshdesk

Η προβολή καρτέλας μετά το άνοιγμα είναι εξαιρετική και απλή στην κατανόηση. Έχετε τα συνήθη κουμπιά απάντησης και προώθησης στο κάτω μέρος και μερικές πρόσθετες επιλογές στο πάνω μέρος. Η δεξιά πλευρά σας εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με την επαφή σας με τον πελάτη και τις επιλογές κατάστασης της καρτέλας που μπορείτε να προσαρμόσετε αναλόγως. Είναι αρκετά απλό στη χρήση και δεν θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα να συνηθίσετε τη διεπαφή και την εμπειρία.

Freshdesk - δοκιμαστική καρτέλα

Μόλις πατήσετε απάντηση, το Freshdesk θα αποκαλύψει χαρακτηριστικά μορφοποίησης που σας δίνουν δυνατότητες για τη σύνταξη λεπτομερών απαντήσεων καρτέλας και σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε το κείμενό σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε εικόνες, συνδέσμους, πίνακες, κώδικα και άλλα συνημμένα αρχεία. Το χαρακτηριστικό των προκαθορισμένων απαντήσεων είναι επίσης διαθέσιμο, αλλά θα εκτιμούσα αν ήταν λίγο πιο ορατό καθώς τείνει να χάνεται ανάμεσα σε άλλες επιλογές. Εκτός από αυτήν τη μικρή λεπτομέρεια, η επιλογή των χαρακτηριστικών είναι εξαιρετική και η χρήση όλων των δυνατοτήτων στις απαντήσεις είναι εύκολη υπόθεση.

Freshdesk - απάντηση σε μία καρτέλα

Η λειτουργία της ετικέτας λειτουργεί πολύ καλά. Μπορείτε να αρχίσετε να πληκτρολογείτε το όνομα της ετικέτας και να επιλέξετε από τις διαθέσιμες επιλογές. Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα ετικέτα απευθείας εκεί, εάν το σύστημα δεν μπορεί να βρει καμία κατάλληλη. Μπορείτε επίσης να καθορίσετε περαιτέρω τον τύπο μίας καρτέλας που αντιμετωπίζετε και να επιλέξετε από πολλαπλές επιλογές, όπως ερώτηση, περιστατικό, πρόβλημα, επιστροφή χρημάτων ή αίτημα δυνατότητας. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν ομάδες καρτελών, κατάσταση, προτεραιότητα και ανάθεση αντιπροσώπου.

Freshdesk - επιλογές καρτέλας

Συνολικά, η δημιουργία καρτελών Freshdesk λειτουργεί πολύ καλά με λίγο έως καθόλου προβλήματα. Οι ειδοποιήσεις δεν φαινόταν να λειτουργούν ακόμη και όταν δοκίμασα διαφορετικές διευθύνσεις email, παρόλο που όλες οι ρυθμίσεις είχαν ρυθμιστεί να με ειδοποιούν όταν έρχεται νέα καρτέλα. Παρά αυτό το δευτερεύον ζήτημα, πρέπει να πω ότι το Freshdesk διαθέτει ένα πολύ καλά σχεδιασμένο λογισμικό καρτελών που θα είναι φιλικό προς τον χρήστη για κάθε τύπο χρήστη.

Τιμολόγηση Freshdesk

Το Freshdesk προσφέρει διάφορα προγράμματα τιμολόγησης, με ένα δωρεάν πρόγραμμα και τρία προγράμματα διαθέσιμα επί πληρωμή. Καθένα διαφέρει στην επιλογή των χαρακτηριστικών και των αναβαθμίσεων που προσφέρει. Ας δούμε τι μπορείτε να λάβετε με κάθε πρόγραμμα και ποια χαρακτηριστικά του Freshdesk θα είναι διαθέσιμα για εσάς.

Δωρεάν

Το Δωρεάν πρόγραμμα δεν σας κοστίζει τίποτα και σας επιτρέπει να έχετε έως και 10 αντιπροσώπους. Προσφέρει καρτέλες με email και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βάση γνώσεων, αναφορά τάσεων καρτελών, αναλυτικά στοιχεία και αναφορές, δυνατότητες ομαδικής συνεργασίας και υποστήριξη email 24/7, μεταξύ άλλων.

Growth

Το πρόγραμμα Growth κοστίζει $18 το μήνα ανά αντιπρόσωπο με μηνιαία χρέωση ή $15 με ετήσια χρέωση. Παίρνετε τα πάντα από το προηγούμενο πρόγραμμα, και πολλά άλλα. Αυτό περιλαμβάνει αυτοματισμό, ανίχνευση σύγκρουσης, εφαρμογές αγοράς, διαχείριση SLA, ωράριο λειτουργίας, προσαρμοσμένο SSL και παρακολούθηση χρόνου.

Pro

Το πρόγραμμα Pro κοστίζει $59 το μήνα ανά αντιπρόσωπο με μηνιαία χρέωση ή $49 με ετήσια χρέωση. Παίρνετε τα πάντα από το πρόγραμμα Growth και επιπλέον, προσαρμοσμένους ρόλους, προσαρμοσμένες αναφορές, τυποποιημένες φόρμες, διαχείριση εκδόσεων βάσης γνώσεων, φόρουμ κοινότητας, έρευνες CSAT, υπενθυμίσεις SLA και πολλά άλλα.

Enterprise

Το πρόγραμμα Pro κοστίζει $95 το μήνα ανά αντιπρόσωπο με μηνιαία χρέωση ή $79 με ετήσια χρέωση. Λαμβάνετε τα πάντα από όλα τα προηγούμενα προγράμματα και επιπλέον sandbox, απεριόριστα προϊόντα, διαχείριση αλλαγής αντιπροσώπων σε ζώνες ώρας, bots για email και βοήθεια, αρχείο καταγραφής ελέγχου, δρομολόγηση βάσει δεξιοτήτων, προτάσεις άρθρων, ιεραρχία βάσης γνώσεων, προτάσεις τυποποιημένων απαντήσεων και πολλά άλλα.

Συμπέρασμα

Το Freshdesk προσφέρει ακριβώς αυτό που θα περιμένατε από ένα επώνυμο λογισμικό καρτελών. Ωστόσο, δεν είναι τέλειο παρόλο που είναι πολύ κοντά σε αυτό. Δεν θα απογοητεύσει κανέναν τύπο χρήστη και θα προσφέρει μια γενικά εξαιρετική εμπειρία καρτελών για κάθε κέντρο υποστήριξης, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που αποφασίσετε να επιλέξετε. Η τιμολόγηση μπορεί να γίνει ακριβή με υψηλότερα προγράμματα, αλλά εξαρτάται μόνο από εσάς να αποφασίσετε εάν αξίζει τον κόπο να αναβαθμίσετε εξαρχής.

Κοινά θέματα και προβλήματα

Αργοί χρόνοι φόρτωσης σε λογαριασμούς Freshdesk

Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν πολύ μεγάλους χρόνους φόρτωσης και χρονικά όρια πριν από την εκτέλεση ορισμένων εργασιών. Μπορείτε να δοκιμάσετε να συνδεθείτε μέσω ενός παραθύρου ανώνυμης περιήγησης στο πρόγραμμα περιήγησής σας και να δείτε εάν το πρόβλημα παραμένει εκεί. Εάν το πρόβλημα δεν εξαφανιστεί, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα αρχείο HAR στο πρόγραμμα περιήγησής σας και να το στείλετε στην υποστήριξη Freshdesk για να σας βοηθήσει με το πρόβλημα. Ένα αρχείο HAR είναι μια μορφή αρχειοθέτησης που παρακολουθεί όλες τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ του προγράμματος περιήγησής σας και του ιστότοπού σας στο Freshdesk. Μπορείτε να βρείτε οδηγούς σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης σε αρχεία HAR για διαφορετικά προγράμματα περιήγησης online.

Προβλήματα με αυτοματισμούς του Freshdesk για τις καρτέλες

Ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τους αυτοματισμούς καρτελών. Μπορεί να μην αποδώσουν. Η πιο συνηθισμένη λύση είναι να ελέγξετε την εγκυρότητα αυτών των κανόνων αυτοματισμού και να τους προσαρμόσετε ανάλογα. Μπορείτε να ελέγξετε την ενότητα “Εμφάνιση δραστηριοτήτων” των καρτελών που έχουν προβλήματα με αυτοματισμούς και να ελέγξετε ξανά τη σειρά εκτέλεσης ορισμένων κανόνων. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι δεν έγιναν αλλαγές στους κανόνες, επομένως ελέγξτε για μη έγκυρες ιδιότητες καρτελών. Εάν δεν μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας, φροντίστε να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης του Freshdesk για βοήθεια.

Product reviews

Πώς μπορεί το λογισμικό καρτελών να σας βοηθήσει να παρέχετε αποτελεσματική υποστήριξη πελατών; Αυτά τα στατιστικά στοιχεία αναφοράς θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε ακριβώς πώς.

Καρτέλες σημεία αναφοράς

The average number of customer service representatives per company is 10. Social media, customer service, call center, help desk, and live chat statistics are discussed. The need for self-service options is highlighted.

Η εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών ξεκινά με καλύτερο λογισμικό Κέντρου Εξυπηρέτησης. Δείτε τα οφέλη του LiveAgent και ξεκινήστε με αυτό σε 5 λεπτά.

Εύκολο στη χρήσηλογισμικό Κέντρου Εξυπηρέτησης

Το σύστημα καρτελών του LiveAgent μπορεί να συγκεντρώσει όλη την επικοινωνία σας και να την οργανώσει σε ένα μέρος, εξοικονομώντας μέχρι 95% περισσότερα χρήματα, χρόνο και πόρους. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις καρτέλες και παρέχετε οικονομική, αποτελεσματική και εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανακαλύψτε τις Σημειώσεις στο LiveAgent. Μοιραστείτε την πρόοδο σας και ενημερώσεις με συναδέλφους ιδιωτικά, και συλλέξτε περισσότερες πληροφορίες για τις επαφές σα;.

Σημειώσεις

Ανακαλύψτε τις Σημειώσεις στο LiveAgent. Μοιραστείτε την πρόοδο σας και ενημερώσεις με συναδέλφους ιδιωτικά, και συλλέξτε περισσότερες πληροφορίες για τις επαφές σα;.

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας ΄μας δίνετε την άδειά σας να χρησιμοποιούμε cookies όπως περιγράφεται από πολιτική απορήττου και cookies.

×
Προγραμματίστε μία ατομική κλήση και ανακαλύψτε πως μπορει το LiveAgent να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Είμαστε διαθέσιμοι σε πολλές ημερομηνίες

Προγραμματίστε ένα demo