Αξιολόγηση καρτελών Gorgias

Αξιολόγηση καρτελών Gorgias
Compare Αξιολόγηση καρτελών Gorgias with other in: How Αξιολόγηση καρτελών Gorgias is doing on review portals
4.6
Average rating based on data from trusted review portals
688 reviews

Το σύστημα καρτελών Gorgias είναι ένας καλός υποψήφιος με πολλά να προσφέρει. Τα προγάμματα τιμολόγησης περιορίζουν ορισμένες λειτουργίες και, αν και αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στην απόφασή σας. Ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας και μάθετε περισσότερα…

Pricing
Starting from:
$ 10   το μήνα
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: No

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.5
Εμπειρία χρήστη
4.5
Τιμή
4.5
Ενσωμάτωση
4.5

Key takeaways

Pros

  • Συνολικά ένα εξαιρετικό και πολύ καλά λειτουργικό σύστημα καρτελών
  • Όμορφη διεπαφή με εύκολη πλοήγηση
  • Πολλές ενσωματώσεις

Cons

  • Οι λειτουργίες δεν προσφέρουν τα πάντα
  • Η ενσωμάτωση του Twitter είναι διαθέσιμη μόνο σε ακριβά πακέτα

Ξεκινώντας με τις καρτέλες Gorgias

Το λογισμικό καρτελών Gorgias είναι εύκολο στην εκκίνηση. Απαιτεί μόνο μια απλή εγγραφή, αλλά είναι αδύνατο για όσους δεν έχουν τη δική τους ιστοσελίδα. Αυτή είναι μια ασυνήθιστη επιλογή για ένα σύγχρονο σύστημα καρτελών. Δεν χρειάζεται απαραίτητα όλες οι επιχειρήσεις να διαχειρίζονται έναν ιστότοπο και πολλές από αυτές λειτουργούν μόνο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή άλλων καναλιών που είναι πολύ πιο σχετικά με τις ομάδες-στόχους πελατών τους. Ωστόσο, η διαδικασία εγγραφής διαρκεί μόλις ένα λεπτό με τις σωστές πληροφορίες και μπορείτε να αρχίσετε να εξοικειώνεστε με τη διεπαφή Gorgias.

Διεπαφή Gorgias

Η εισαγωγική οθόνη είναι η διεπαφή του συστήματος καρτελών, επομένως μπορείτε ήδη να μαντέψετε ότι το Gorgias δεν χάνει χρόνο και φέρνει τους χρήστες ακριβώς εκεί που θέλουν να πάνε. Η ίδια η διεπαφή είναι μια χαρά και αρκετά καλά σχεδιασμένη. Το σύστημα καρτελών φαίνεται αρκετά καλό με την πρώτη ματιά και σίγουρα επικεντρώνεται σε ό,τι έχει σημασία, χωρίς να υπάρχει χάος. Έχετε το κύριο μενού στα αριστερά και ο κύριος σκοπός του είναι να σας βοηθήσει να φιλτράρετε τις καρτέλες σύμφωνα με διάφορα κριτήρια. Το αριστερό πλαίσιο σάς προσκαλεί να ξεκινήσετε με περισσότερα εργαλεία όπως η συνομιλία και τα κοινωνικά μέσα, καθώς και το Shopify. Μπορείτε να βρείτε τις ρυθμίσεις κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω αριστερή γωνία, δίπλα στον τίτλο Καρτέλες.

Ρυθμίσεις Gorgias

Δεν υπάρχει οδηγός εκκίνησης στην αρχή, αλλά δεν είναι πραγματικά απαραίτητος, καθώς όλα στη διεπαφή φέρουν σαφή ετικέτα και δεν θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα με την εύρεση εργαλείων ή ρυθμίσεων. Το σύστημα καρτελών προσφέρει επίσης ένα δείγμα καρτέλας για να σας δώσει μια ιδέα για το πώς λειτουργεί το σύστημα και πώς μοιάζουν οι καρτέλες. Μπορείτε να βρείτε την προεπιλεγμένη διεύθυνση email για τις καρτέλες Gorgias στις ρυθμίσεις στην ενότητα Email.

Χαρακτηριστικά του συστήματος καρτελών του Gorgias

Τώρα ας ρίξουμε μια ματιά σε ποιες δυνατότητες καρτελών μπορείτε να αποκτήσετε με το Gorgias. Πολλές από αυτές τις λειτουργίες ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες λόγω περιορισμών στο πρόγραμμα, αλλά μπορείτε πάντα να τις δοκιμάσετε πρώτα με τη δωρεάν δοκιμή. Το Gorgias προσφέρει ένα εκτεταμένο σύνολο λειτουργιών, οπότε ας αναφέρουμε μερικές από τις πιο σημαντικές, όπως τις άμεσες ενσωματώσεις τους με δημοφιλείς υπηρεσίες δημιουργίας ιστοτόπων ηλεκτρονικού εμπορίου. Παίρνετε το Shopify στο φθηνότερο πρόγραμμα, αλλά αν προχωρήσετε προς τα πάνω, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ενσωματώσεις Magento και BigCommerce.

Κανόνες αυτοματισμού Gorgias

Κάθε πρόγραμμα σάς δίνει πρόσβαση στις καρτέλες με email, ζωντανή συνομιλία, φωνή, SMS Facebook και Instagram. Το Twitter είναι διαθέσιμο μόνο στα δύο πιο ακριβά προγράμματα. Επιπλέον, έχετε πρόσβαση σε περίπου 94 ενσωματώσεις εφαρμογών με κάθε πρόγραμμα, κάτι που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο. Το Gorgias προσφέρει επίσης αυτοματισμούς διαφόρων ειδών με κάθε πρόγραμμα, καθώς και δυνατότητες στατιστικών και αναλυτικών στοιχείων που είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή.

Ζωντανή επισκόπηση του Gorgias

Απόδοση και εμπειρία χρήστη του συστήματος καρτελών του Gorgias

Έχω δοκιμάσει το σύστημα καρτελών του Gorgias κυρίως από την οπτική γωνία του αντιπροσώπου για να μάθω πώς είναι η εμπειρία. Έστειλα στον εαυτό μου μερικά δοκιμαστικά email και έφτασαν σχεδόν αμέσως χωρίς κανένα πρόβλημα ή καθυστέρηση, τίποτα δεν χάθηκε. Το Gorgias έχει μια εύχρηστη ειδοποίηση που σας ενημερώνει εάν πρόκειται να συναλλάσσεστε με έναν νέο ή έναν υπάρχοντα πελάτη με βάση τα στοιχεία επικοινωνίας στον λογαριασμό σας στο Gorgias. Το σύστημα αναγνωρίζει εάν υπάρχει αντιστοιχία σε οποιαδήποτε στοιχεία επικοινωνίας και σας ενημερώνει εάν έχετε ήδη χειριστεί αιτήματα από έναν συγκεκριμένο πελάτη.

Επισκόπηση καρτέλας του Gorgias

Όλες οι καρτέλες φτάνουν ως μη εκχωρημένες από προεπιλογή. Μόλις ανοίξετε οποιοδήποτε καρτέλα, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία για αποτελεσματική επικοινωνία, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών μορφοποίησης και επεξεργασίας κειμένου. Η διεπαφή στην ίδια την καρτέλα φαίνεται εντάξει. Επικεντρώνεται στην επικοινωνία και δεν υπάρχει χάος. Μπορείτε να αναζητήσετε δεδομένα πελατών και να προσθέσετε σημειώσεις στο δεξιό πλαίσιο. Το κύριο μέρος είναι η ίδια η καρτέλα, μαζί με το πεδίο απάντησης καρτέλας. Είναι αρκετά μικρό, αλλά ανοίγει μόλις αρχίσετε να γράφετε ένα μεγαλύτερο μήνυμα. Τα εικονίδια εργαλείων θα μπορούσαν να είναι λίγο μεγαλύτερα, αλλά δεν είναι τεράστιο πρόβλημα σε μια συνολική καλά σχεδιασμένη διεπαφή.

Απάντηση καρτέλας του Gorgias

Συνολικά, η διεπαφή καρτελών του Gorgias είναι πολύ καλή και όλα λειτουργούν όπως πρέπει. Μπορείτε να προσαρμόσετε το κείμενό σας με επαρκείς επιλογές επεξεργασίας κειμένου και να προσθέσετε συνημμένα διαφόρων ειδών. Οι καρτέλες υποστηρίζουν εικόνες και βίντεο και μπορείτε να προσθέσετε συνδέσμους και emoji. Μπορείτε να βρείτε συντηρημένες απαντήσεις στην ενότητα Μακροεντολές στις ρυθμίσεις Gorgias και επίσης να ρυθμίσετε τις αυτόματες απαντήσεις εκτός των ωρών λειτουργίας για να χειριστείτε την επικοινωνία μέχρι να επιστρέψετε.

Διαχείριση μακροεντολών του Gorgias

Το Gorgias προσφέρει επίσης άλλες λειτουργίες, όπως διαχωρισμό καρτελών, αναβολή, σήμανση SPAM και μερικές ακόμη. Μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες ή να εκχωρήσετε καρτέλες σε συγκεκριμένες ομάδες. Δεν έχω βρει καμία δυνατότητα διαχωρισμού καρτελών ή κάτι επιπλέον. Αν και αυτές οι δυνατότητες είναι αρκετά επαρκείς για να σας βοηθήσουν να επικοινωνείτε και να χειρίζεστε αποτελεσματικά τα ερωτήματα μέσω των καρτελών, θα ήταν ωραίο να έχετε ορισμένες πρόσθετες λειτουργίες για πιο περίπλοκη επίλυση προβλημάτων.

Χαρακτηριστικά καρτέλας Gorgias

Από τη γενική σκοπιά, το Gorgias προσφέρει ένα καλό και αποδοτικό σύστημα καρτελών με ένα απλό, εύκολο στην πλοήγηση περιβάλλον και οργανωμένη επικοινωνία. Αν και το σύνολο χαρακτηριστικών δεν είναι το ευρύτερο μεταξύ των συστημάτων καρτελών, είναι αρκετά ευρύ για να σας βοηθήσει με οποιοδήποτε είδος καρτέλας και δεν θα σας απογοητεύσει. Είναι λειτουργικό και λειτουργεί χωρίς κανένα σημαντικό πρόβλημα.

Τιμολόγηση

Το Gorgias προσφέρει μια ποικίλη επιλογή από προγράμματα τιμολόγησης που συνδυάζουν διάφορα όρια χαρακτηριστικών και πρόσβαση σε χαρακτηριστικά. Κάθε πρόγραμμα είναι κατάλληλο για έναν συγκεκριμένο τύπο επιχείρησης και εξαρτάται κυρίως από τον όγκο καρτελών που θέλετε να χειριστείτε, τις θέσεις χρήστη και τον τύπο των καναλιών επικοινωνίας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάθε πρόγραμμα και ας δούμε τι μπορείτε να πάρετε για τα χρήματά σας.

Starter

Το πρόγραμμα Starter κοστίζει 10$ το μήνα και προσφέρει τρεις θέσεις χρήστη. Παίρνετε 50 χρεώσιμες καρτέλες το μήνα και πληρώνετε 0,40$ επιπλέον για κάθε επιπλέον καρτέλα. Το Gorgias θα σας δώσει πρόσβαση στις καρτέλες στο Facebook και στο Instagram, περιορισμένες ενεργές ενσωματώσεις από μια βιβλιοθήκη 94 εφαρμογών, δυνατότητες αναφοράς, αυτόματη ενσωμάτωση, πρόσβαση στο Gorgias Academy και υποστήριξη πελατών μέσω email.

Basic

Το πρόγραμμα Basic κοστίζει 60$ το μήνα με μηνιαία χρέωση ή 50$ το μήνα με ετήσια χρέωση, και τα δύο με 500 διαθέσιμες θέσεις χρήστη. Παίρνετε 300 χρεώσιμες καρτέλες το μήνα και μπορείτε να αποκτήσετε επιπλέον 100 καρτέλες με 40$ το μήνα. Αποκτάτε πρόσβαση στο Facebook και το Instagram, καθώς και 150 ενεργές ενσωματώσεις από μια βιβλιοθήκη 94 εφαρμογών, δυνατότητες υποστήριξης αναφορών και βασικές υπηρεσίες πελατών με το Academy, email και ζωντανή συνομιλία και ώρες γραφείου.

Pro

Το πρόγραμμα Pro κοστίζει 360$ το μήνα με μηνιαία χρέωση ή 300$ με ετήσια χρέωση, και τα δύο είναι διαθέσιμα με 500 θέσεις χρήστη. Η προσφορά είναι η ίδια όπως στο πρόγραμμα Basic, αλλά λαμβάνετε 2000 χρεώσιμες καρτέλες το μήνα με 36$ το μήνα για επιπλέον 100 καρτέλες. Λαμβάνετε αναφορές υποστήριξης και εσόδων και υπηρεσίες πελατών Pro με την ενσωμάτωση Lite, καθώς και λειτουργίες υποστήριξης που αναφέρθηκαν προηγουμένως.

Advanced

Το πρόγραμμα Advanced κοστίζει 900$ το μήνα με μηνιαία χρέωση ή 750$ με ετήσια χρέωση, και τα δύο προσφέρουν 500 θέσεις χρήστη. Παίρνετε 5000 χρεώσιμες καρτέλες το μήνα με την επιλογή να λαμβάνετε 100 επιπλέον επιπλέον καρτέλες με 36$ το μήνα. Παίρνετε κυρίως τα πάντα από το προηγούμενο πρόγραμμα, αλλά με πρόσβαση σε ακόμα πιο προηγμένες υπηρεσίες πελατών με έναν ειδικό διαχειριστή επιτυχίας.

Enterprise

Το πρόγραμμα Enterprise έχει εξατομικευμένη τιμολόγηση και έναν εξατομικευμένο αριθμό τιμολογήσιμων καρτελών ανά μήνα. Παίρνετε τα πάντα από τα προηγούμενα προγράμματα με την επιλογή να προσαρμόσετε ορισμένες επιλογές.

Συμπέρασμα

Το Gorgias είναι ένα καλά μελετημένο σύστημα καρτελών με βασικές λειτουργίες καρτελών για τις περισσότερες περιπτώσεις. Αν και δεν προσφέρει τίποτα επιπλέον, είναι πολύ καλά σχεδιασμένο και λειτουργικό ανά πάσα στιγμή. Τα προγράμματα τιμολόγησης είναι γενικά προσιτά, αλλά μπορούν να γίνουν αρκετά ακριβά με υψηλότερα προγράμματα, εάν δεν χρειάζεστε όλα όσα προσφέρουν. Συνολικά, μπορεί να είναι πολύ προσιτά και να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τον προϋπολογισμό σας.

Κοινά θέματα και προβλήματα

Πώς μπορώ να ρυθμίσω αυτόματες απαντήσεις στο σύστημα καρτελών του Gorgias;

Μεταβείτε στις ρυθμίσεις Gorgias και επιλέξτε Μακροεντολές στην ενότητα Αυτοματοποίηση. Εδώ μπορείτε να δημιουργήσετε μακροεντολές που στέλνουν αυτόματα email εάν πληρούνται ορισμένα κριτήρια. Μπορείτε να γράψετε το δικό σας κείμενο και να επιλέξετε από πολλές ενέργειες που χρησιμεύουν ως εναύσματα για την αυτόματη απάντηση. Το Gorgias σάς επιτρέπει επίσης να ανεβάσετε υπάρχουσες μακροεντολές σε μορφή CSV, εάν έχετε διαθέσιμες.

Πού μπορώ να βρω ενσωματώσεις στο Gorgias;

Ανοίξτε τον λογαριασμό σας στο Gorgias και μεταβείτε στις ρυθμίσεις. Αναζητήστε την ενότητα App store στο αριστερό πλαίσιο μενού. Εδώ μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες ενσωματώσεις. Προσέξτε ότι ορισμένα προγράμματα του Gorgias περιορίζουν την πρόσβαση και τη χρήση των ενσωματώσεων σε κάποιο βαθμό. Για περισσότερες πληροφορίες, ρίξτε μια ματιά στη σελίδα τιμολόγησης του Gorgias και δείτε τι είδους επιλογές ενσωμάτωσης είναι διαθέσιμες στο πρόγραμμα σας.

Product reviews

Σκέφτεστε το Tidio για την υποστήριξη πελατών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας και δείτε πώς απέδωσε κατά τη γενική μας δοκιμή.

Αξιολόγηση λογισμικού εξυπηρέτησης πελατών κοινωνικών μέσων Tidio

Το Tidio είναι μια πλατφόρμα επικοινωνίας για την οποία υπάρχουν τέσσερα προγράμματα τιμολόγησης, συμπεριλαμβανομένης της δωρεάν επιλογής. Το πρόγραμμα Communicator και το πρόγραμμα Chatbots προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες από τη δωρεάν έκδοση, όπως απεριόριστες ζωντανές συνομιλίες και έως και 5 χειριστές. Το Tidio+ είναι το ακριβότερο πρόγραμμα και αυξάνει σημαντικά την τιμή αλλά προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες.

Σκέφτεστε το Zoho Desk για την υποστήριξη πελατών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας και δείτε πώς απέδωσε κατά τη γενική μας δοκιμή.

Αξιολόγηση λογισμικού εξυπηρέτησης πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης Zoho Desk

Το Zoho Desk προσφέρει πέντε επίπεδα τιμολόγησης, με διαφορετικές λειτουργίες και ενσωματώσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τα πακέτα στοιχίζουν ανάλογα με την πληροφόρηση που παρέχουν, ενώ το πιο οικονομικό είναι σχεδιασμένο για μικρές επιχειρήσεις. Όλα τα επίπεδα περιλαμβάνουν σύνδεση στο Facebook, το Instagram και το Twitter, με ορισμένα να προσφέρουν επιπλέον ενσωματώσεις όπως το Whatsapp, το Line, το WeChat και το Telegram. Η υψηλότερη βαθμίδα παρέχει πρόσθετες λειτουργίες, καθώς και δυνατότητα σύνδεσης δύο επωνυμιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σκέφτεστε το Zendesk για την υποστήριξη πελατών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας και δείτε πώς απέδωσε κατά τη γενική μας δοκιμή.

Αξιολόγηση λογισμικού εξυπηρέτησης πελατών κοινωνικών μέσων Zendesk

Η καρτέλα εξυπηρέτησης μέσω κοινωνικών δικτύων στο Zendesk παρέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με επαφές πελατών και επιτρέπει την αλληλεπίδραση με το στοιχείο. Το σύστημα συμπληρώνει αυτόματα ορισμένες πληροφορίες και υποστηρίζει την αποστολή τυποποιημένων μηνυμάτων. Εμπειρία χρήστη αποκτήθηκε με προσομοίωση καταστάσεων χρήσης στο Twitter και το Facebook, αλλά επισημαίνεται η πιθανότητα εμφάνισης καθυστερήσεων στην επεξεργασία μηνυμάτων.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Spokeo; Ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας για να μάθετε πώς λειτουργεί και πώς απέδωσε στις δοκιμές μας.

Αξιολόγηση Spokeo

Το Spokeo είναι μια υπηρεσία αντίστροφης αναζήτησης τηλεφώνου, ονόματος, διεύθυνσης κατοικίας και email που παρέχεται μέσω διαδικτυακού ιστότοπου και εφαρμογής για Android. Η τιμή ξεκινά από $19,95 τον μήνα, υπάρχει δωρεάν δοκιμή αλλά όχι δωρεάν έκδοση. Έχει πάνω από 2206 κριτικές, βαθμολογία 2,3 σε αξιόπιστα πόρταλ αξιολογήσεων. Προσφέρει δυνατότητες αντίστροφης αναζήτησης τηλεφώνου, αναζήτησης με όνομα, επιπλέον χαρακτηριστικά και επαφή με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών.

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας ΄μας δίνετε την άδειά σας να χρησιμοποιούμε cookies όπως περιγράφεται από πολιτική απορήττου και cookies.

×
Προγραμματίστε μία ατομική κλήση και ανακαλύψτε πως μπορει το LiveAgent να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Είμαστε διαθέσιμοι σε πολλές ημερομηνίες

Προγραμματίστε ένα demo