Αξιολόγηση καρτελών HelpScout

Αξιολόγηση καρτελών HelpScout
Compare Αξιολόγηση καρτελών HelpScout with other in: How Αξιολόγηση καρτελών HelpScout is doing on review portals
4.6
Average rating based on data from trusted review portals
738 reviews

Το HelpScout έχει πολύ καλή απόδοση, αλλά μπορεί να έχει ελλείψεις για τους χρήστες που περιμένουν πιο προηγμένες λειτουργίες από το λογισμικό καρτελών τους. Ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας παρακάτω και μάθετε περισσότερα σχετικά με το σύστημα καρτελών HelpScout.

Pricing
Starting from:
$ 20   το μήνα
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: No

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.3
Εμπειρία χρήστη
4
Τιμή
4
Ενσωμάτωση
5

Key takeaways

Pros

  • Καταπληκτική, απλή στη χρήση διεπαφή
  • Καλό σύστημα καρτελών χωρίς χάος
  • Όλα τα βασικά χαρακτηριστικά είναι εκεί

Cons

  • Έλλειψη ορισμένων προηγμένων δυνατοτήτων
  • Μπορεί να είναι υπερβολικά ακριβό αν επικεντρωθείτε μόνο στη λειτουργία καρτελών

Ξεκινώντας με τις καρτέλες του HelpScout

Η έναρξη με το HelpScout είναι εύκολη χάρη στη δωρεάν δοκιμαστική επιλογή. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη διεύθυνση email της εταιρείας σας, καθώς το προσωπικό σας email θα απορριφθεί. Μόλις παρέχετε το email της εταιρείας σας και άλλες βασικές πληροφορίες, θα αποκτήσετε πρόσβαση στον νέο πίνακα ελέγχου του HelpScout σχεδόν αμέσως. Θα έχετε επίσης την επιλογή να συνδέσετε τη διεύθυνση email σας με το HelpScout, αλλά μπορείτε να παραλείψετε αυτήν την επιλογή και να τη ρυθμίσετε αργότερα, αν θέλετε.

Επισκόπηση εισερχόμενων του HelpScout

Το HelpScout σας μεταφέρει απευθείας στο σύστημα καρτελών, το οποίο ονομάζεται Mailbox. Μπορείτε να ρίξετε μια πρώτη ματιά στη διεπαφή καρτελών ή να εξοικειωθείτε πρώτα με ολόκληρο το λογισμικό. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν οδηγό εγκατάστασης στην επάνω δεξιά γωνία. Αποτελείται από πέντε βήματα που θα σας βοηθήσουν να φροντίσετε τη βασική διαμόρφωση του HelpScout. Δεν το βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμο με τη ρύθμιση καρτελών, αλλά μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε εάν θέλετε να ξεκινήσετε με άλλες λειτουργίες του HelpScout.

HelpScout - οδηγός εγκατάστασης

Ολόκληρη η διεπαφή του HelpScout είναι αρκετά καλά σχεδιασμένη. Είναι απλή με απλές επιλογές μενού για εύκολη πλοήγηση και αντίθεση ενοτήτων που φέρνουν την προσοχή στα σωστά μέρη της διεπαφής. Δεν θα πρέπει να έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα με την πλοήγηση στη διεπαφή, ειδικά επειδή το σύστημα καρτελών είναι η κύρια οθόνη. Αυτό που είναι επίσης καλό είναι ότι το HelpScout σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε τη νέα σας διεύθυνση email υποστήριξης κατά τη διαδικασία εγγραφής, ώστε να είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε αμέσως μόλις ρίξετε μια πρώτη ματιά στην εφαρμογή Ιστού.

Χαρακτηριστικά συστήματος καρτελών HelpScout

Το HelpScout προσφέρει ένα σύνολο χρήσιμων λειτουργιών που είναι χρήσιμες όταν απαντάτε σε ερωτήματα πελατών. Μπορείτε να επωφεληθείτε από τα κοινόχρηστα εισερχόμενα που υποστηρίζουν ορισμένες εξαιρετικές δυνατότητες συνεργασίας. Μπορείτε να διαχειριστείτε τις αναθέσεις καρτελών σε τμήματα και άτομα, καθώς και να επωφεληθείτε από ιδιωτικές σημειώσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κοινή χρήση πληροφοριών μεταξύ τμημάτων και αντιπροσώπων.

HelpScout - ιδιωτικές σημειώσεις στην καρτέλα

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι οι αποθηκευμένες απαντήσεις. Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να περιηγηθείτε σε μια βιβλιοθήκη με απαντήσεις που χρησιμοποιούνται συνήθως σε κοινές ερωτήσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις απαντήσεις με μερικά κλικ. Λειτουργεί ως συνδυασμός μιας βασικής βάσης γνώσεων, καθώς και της δυνατότητας τυποποιημένων απαντήσεων που είναι κοινή σε πολλά άλλα λογισμικά υποστήριξης και καρτελών. Το HelpScout προσφέρει επίσης ετικέτες για κατηγοριοποίηση.

HelpScout - ετικέτες καρτελών

Το HelpScout διαθέτει επίσης λειτουργίες διαχείρισης επαφών πελατών που προσφέρουν μια αξιοπρεπή επισκόπηση σημαντικών πληροφοριών επικοινωνίας σε κάθε καρτέλα. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το HelpScout υποστηρίζει ροές εργασίας και λειτουργίες αυτοματισμού. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να αυτοματοποιήσετε ορισμένες ενέργειες ή να στείλετε μαζικές απαντήσεις σε καρτέλες πελατών.

HelpScout - ρύθμιση αυτόματης ροής εργασίας

Απόδοση και εμπειρία χρήστη του συστήματος καρτελών HelpScout

Το δοκιμαστικό μέρος αυτής της αξιολόγησης ρίχνει μια ματιά κυρίως στην εμπειρία του αντιπροσώπου από τη συνεργασία με το σύστημα καρτελών του HelpScout. Έστειλα στον εαυτό μου μερικά μηνύματα για να δοκιμάσω την ταχύτητα και τη γενική απόδοση των καρτελών του HelpScout. Τα email έφτασαν γρήγορα και χωρίς κανέναν πρόβλημα. Ήμουν λίγο έκπληκτος όταν ανακάλυψα ότι το HelpScout δεν εμφανίζει εικόνες στις καρτέλες από προεπιλογή, πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή για να τις εμφανίσετε. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, μπορεί να βοηθήσει τους αντιπροσώπους να αποθηκεύσουν δεδομένα σε περίπτωση που είναι περιορισμένα και λειτουργούν εξ αποστάσεως μέσω σημείων πρόσβασης για κινητά.

HelpScout - επισύναψη εικόνας σε καρτέλα

Η ίδια η διεπαφή καρτελών φαίνεται αρκετά καλή, αν και με ορισμένα πράγματα που θα μπορούσαν να βελτιωθούν. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να απαντήσετε σε μία καρτέλα αμέσως αφού την ανοίξετε. Δεν υπάρχει ορατό πεδίο για απαντήσεις, εκτός εάν κάνετε πρώτα κλικ στο κουμπί απάντησης. Μόνο τότε μπορείτε να αρχίσετε να απαντάτε και να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία επεξεργασίας και μορφοποίησης κειμένου.

HelpScout - απάντηση σε καρτέλα

Η επιλογή των διαθέσιμων εργαλείων για επεξεργασία είναι αρκετά επαρκής για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε σύντομα και μεγάλα δομημένα μηνύματα. Οι δυνατότητες καρτελών είναι μια χαρά, αλλά το HelpScout σίγουρα θα επωφεληθεί από μια ενημέρωση που θα έφερε τις επιλογές επικοινωνίας στο ίδιο επίπεδο με πιο σύνθετες λύσεις καρτελών. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει επιλογή διαχωρισμού καρτελών, καθώς και σύνθετες επιλογές φιλτραρίσματος ή αναζήτησης καρτελών. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να κάνετε πολύ καλή δουλειά με αυτά που προσφέρει το HelpScout ως πρότυπο.

Επισκόπηση καρτελών στο HelpScout

Το HelpScout αποθηκεύει αυτόματα τις μη απεσταλμένες απαντήσεις σε καρτέλες ως πρόχειρα, ώστε να μην χάσετε την πρόοδό σας εάν κάνατε λάθος κλικ ή χρειαστεί να χειριστείτε πιο επείγοντα ζητήματα. Μόλις στείλετε το μήνυμά σας, μπορείτε να το βρείτε στο στοιχείο Κλειστές καρτέλες στο αριστερό μενού, εάν έχετε επιλέξει την προκαθορισμένη κατάσταση. Μπορείτε να αλλάξετε τι συμβαίνει με μια απαντημένη καρτέλα χάρη στις διαθέσιμες επιλογές στο κάτω πλαίσιο της διεπαφής καρτελών.

HelpScout - κατάσταση καρτέλας

Συνολικά, η εμπειρία καρτελών του HelpScout είναι αρκετά καλή, αλλά σίγουρα δεν είναι η καλύτερη μεταξύ των συστημάτων καρτελών. Λειτουργεί πολύ καλά και έχετε όλες τις απαραίτητες δυνατότητες διαθέσιμες σε μια πολύ καλά σχεδιασμένη διεπαφή. Ακόμα κι αν το HelpScout δεν προσφέρει το πιο προηγμένο σύνολο δυνατοτήτων, μπορείτε σίγουρα να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε στη διάθεσή σας για να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά με τους πελάτες.

Τιμολόγηση HelpScout

Το HelpScout προσφέρει τρία προγράμματα επί πληρωμή με διαφορές στις δυνατότητες και τις τιμές. Δεν υπάρχει δωρεάν πρόγραμμα, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε καθένα από τα προγράμματα επί πληρωμή με μια δωρεάν δοκιμή. Κάθε πρόγραμμα είναι κατάλληλο για διαφορετικό τύπο και μέγεθος επιχείρησης, που επικεντρώνεται κυρίως στην παροχή απαραίτητων λειτουργιών για διάφορες περιπτώσεις χρήσης. Ας δούμε τι προσφέρει κάθε πρόγραμμα.

Standard

Το πρόγραμμα Standard θα σας κοστίσει 25$ το μήνα ανά χρήστη με μηνιαίες πληρωμές ή 20$ μηνιαίως με ετήσιες πληρωμές. Έχετε πρόσβαση σε δύο mailboxes, μία βάση γνώσεων και μπορείτε να προσθέσετε έως και 25 επιπλέον χρήστες. Το HelpScout προσφέρει επίσης ζωντανή συνομιλία, ανταλλαγή μηνυμάτων, widget βοήθειας, προσαρμοσμένες αναφορές, ροές εργασίας και αυτοματισμούς, API, περισσότερες από 50 ενσωματώσεις και πολλά άλλα.

Plus

Το πρόγραμμα Plus μπορεί να γίνει δικό σας με 50$ το μήνα ανά χρήστη με μηνιαία τιμολόγηση ή 40$ μηνιαία με ετήσια τιμολόγηση. Θα λάβετε πέντε mailboxes, δύο βάσεις γνώσεων και κανένα μέγιστο όριο για τους χρήστες. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προηγμένες άδειες, ιστορικό αναφορών, σύνθετη πρόσβαση API, περισσότερες επιλογές ενοποίησης, ομάδες και άλλα.

Pro

Το πρόγραμμα Pro έρχεται μόνο με την επιλογή ετήσιας συνδρομής. Κοστίζει 65$ το μήνα ανά χρήστη και περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες από τα προηγούμενα προγράμματα. Οι πρόσθετες λειτουργίες περιλαμβάνουν 25 mailboxes, 10 βάσεις γνώσεων, εταιρική ασφάλεια, συμμόρφωση με HIPAA, αυξημένο όριο τιμών API, υπηρεσίες ενσωμάτωσης, διαχειριστή λογαριασμού, αξιολογήσεις βελτιστοποίησης λογαριασμού και άλλα.

Συμπέρασμα

Το HelpScout είναι ένα ολοκληρωμένο λογισμικό καρτελών που δεν υπερέχει σε κανέναν συγκεκριμένο τομέα. Επικεντρώνεται στην παροχή μιας σταθερής και αβίαστης εμπειρίας με ακριβώς τον σωστό αριθμό χαρακτηριστικών. Οι λειτουργίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις περισσότερες περιπτώσεις χρήσης και παρόλο που μπορεί να σας λείπουν ορισμένες προηγμένες λειτουργίες σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν θα βρείτε το HelpScout να είναι κακώς ισορροπημένο. Το HelpScout είναι μια εξαιρετική λύση που προσφέρει καρτέλες, αλλά το κύριο σημείο πώλησης βρίσκεται σε άλλες διαθέσιμες λειτουργίες.

Κοινά θέματα και προβλήματα

Το εισιτήριό μου εξαφανίστηκε μετά την απάντησή μου στο HelpScout.

Πιθανότατα επιλέξατε την επιλογή να κλείσετε την καρτέλα αφού απαντήσετε σε αυτή. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις καρτέλες στο Mailbox σας στην ενότητα Κλειστές καρτέλες. Εάν θέλετε να αλλάξετε την κατάσταση της καρτέλας, ανοίξτε την καρτέλα και επιλέξτε τις επιλογές κατάστασης στην επάνω γραμμή μενού. Αλλάξτε την κατάσταση της καρτέλας από Κλειστή σε Σε εκκρεμότητα ή οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη επιλογή.

Δεν μπορώ να δω τα επισυναπτόμενα αρχεία εικόνας στις καρτέλες του HelpScout

Το HelpScout δεν εμφανίζει εικόνες στις καρτέλες από προεπιλογή. Αντίθετα, τις κρύβει και σας δίνει την επιλογή να τις αποκαλύψετε αν θέλετε. Την επόμενη φορά που θα συναντήσετε μια εικόνα στην καρτέλα, ελέγξτε για την επιλογή εμφάνισης εικόνων στο επάνω μέρος της προβολής καρτέλας. Επιλέξτε την επιλογή για προβολή εικόνων.

Product reviews

Σκέφτεστε το CloudTalk για την υποστήριξη πελατών του τηλεφωνικού σας κέντρου; Ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας και δείτε πώς απέδωσε κατά τη γενική μας δοκιμή.

Αξιολόγηση τηλεφωνικού κέντρου CloudTalk

Οι ρυθμίσεις προφίλ και εφαρμογής σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τη γλώσσα, τις συντομεύσεις και τη συμπεριφορά της εφαρμογής σας, καθώς και τις ρυθμίσεις ήχου. Το CloudTalk προσφέρει τέσσερα προγράμματα τιμολόγησης, το Starter, το Essential, το Expert και το προσαρμοσμένο πρόγραμμα. Κάθε πρόγραμμα προσφέρει διαφορετικές δυνατότητες κλήσεων και κοστίζει διαφορετικά.

Σκέφτεστε το Tidio για την υποστήριξη πελατών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας και δείτε πώς απέδωσε κατά τη γενική μας δοκιμή.

Αξιολόγηση λογισμικού εξυπηρέτησης πελατών κοινωνικών μέσων Tidio

Το Tidio είναι μια πλατφόρμα επικοινωνίας για την οποία υπάρχουν τέσσερα προγράμματα τιμολόγησης, συμπεριλαμβανομένης της δωρεάν επιλογής. Το πρόγραμμα Communicator και το πρόγραμμα Chatbots προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες από τη δωρεάν έκδοση, όπως απεριόριστες ζωντανές συνομιλίες και έως και 5 χειριστές. Το Tidio+ είναι το ακριβότερο πρόγραμμα και αυξάνει σημαντικά την τιμή αλλά προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Spokeo; Ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας για να μάθετε πώς λειτουργεί και πώς απέδωσε στις δοκιμές μας.

Αξιολόγηση Spokeo

Το Spokeo είναι μια υπηρεσία αντίστροφης αναζήτησης τηλεφώνου, ονόματος, διεύθυνσης κατοικίας και email που παρέχεται μέσω διαδικτυακού ιστότοπου και εφαρμογής για Android. Η τιμή ξεκινά από $19,95 τον μήνα, υπάρχει δωρεάν δοκιμή αλλά όχι δωρεάν έκδοση. Έχει πάνω από 2206 κριτικές, βαθμολογία 2,3 σε αξιόπιστα πόρταλ αξιολογήσεων. Προσφέρει δυνατότητες αντίστροφης αναζήτησης τηλεφώνου, αναζήτησης με όνομα, επιπλέον χαρακτηριστικά και επαφή με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών.

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας ΄μας δίνετε την άδειά σας να χρησιμοποιούμε cookies όπως περιγράφεται από πολιτική απορήττου και cookies.

×
Προγραμματίστε μία ατομική κλήση και ανακαλύψτε πως μπορει το LiveAgent να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Είμαστε διαθέσιμοι σε πολλές ημερομηνίες

Προγραμματίστε ένα demo