Jitter VoIP

Δυσκολεύεστε να σας ακουστούν κατά τη διάρκεια μιας κλήσης VoIP; Η αιτία μπορεί να οφείλεται σε ένα κοινό πρόβλημα που ονομάζεται jitter ή jitter VoIP (δηλαδή φωνή μέσω πρωτοκόλλου Διαδικτύου).

Τι είναι το jitter VoIP;

Η τεχνολογία VoIP μετατρέπει τους ήχους της φωνής σας σε δεδομένα που ονομάζονται πακέτα. Αυτά τα πακέτα φωνής μεταδίδονται στη συνέχεια μέσω του Διαδικτύου και στη συνέχεια μετατρέπονται ξανά στον αρχικό ήχο.

Δυστυχώς, οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα μερικές φορές επηρεάζουν την κλήση. Όταν υπάρχει απώλεια πακέτων, η ποιότητα του ήχου σας υποφέρει. Στην καλύτερη περίπτωση, μια καθυστέρηση στη μετάδοση πακέτων σημαίνει σύντομες διακοπές. Στη χειρότερη περίπτωση, το jitter πακέτου σημαίνει ότι ολόκληρες λέξεις έχουν χαθεί. Ευτυχώς, η απώλεια ενός μόνο πακέτου μπορεί να μην είναι αισθητή. Ωστόσο, όταν χάνονται περισσότερα πακέτα, μπορεί να διακοπεί ολόκληρη η ροή πακέτων. Αυτό σημαίνει ότι η συνομιλία σας μπορεί να διαταραχθεί άσχημα.

Εικονογράφηση έρευνας πελατών

Τι είναι το jitter δικτύου;

Το jitter δικτύου αναφέρεται στο μέγεθος της διακύμανσης στον λανθάνοντα χρόνο λήψης πακέτων. Για παράδειγμα, το πακέτο 1 φτάνει σε 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου, το πακέτο 2 φθάνει σε 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου και το δίκτυο πακέτων φτάνει σε 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Σε αυτό το παράδειγμα, η καθυστέρηση δικτύου σταδιακά χειροτερεύει με την πάροδο του χρόνου. Εάν αυτό συνέβη στην επισκεψιμότητα VoIP, η συνομιλία σας μπορεί να γίνει δυσνόητη. Μπορεί να προκαλείται από υψηλή συμφόρηση δικτύου ή ανεπαρκή ταχύτητα VoIP λόγω αργής σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

Όλα τα δίκτυα έχουν jitter δικτύου σε κάποιο βαθμό. Ένα μικρό εσωτερικό δίκτυο όπως ένα ιδιωτικό δίκτυο δύο υπολογιστών στο ίδιο δωμάτιο θα είχε γενικά σχεδόν μηδενικό jitter δικτύου. Αντίθετα, μια παγκόσμια εταιρεία μπορεί να έχει συνδέσεις δικτύου σε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες και, ως εκ τούτου, περισσότερο jitter.

Σύγκριση Jitter έναντι Απώλεια Jitter - παράδειγμα

Αιτίες jitter στις κλήσεις VoIP

Για να κατανοήσετε πώς τα προβλήματα jitter οδηγούν σε κακή ποιότητα κλήσης, είναι χρήσιμο να κατανοήσετε τις πηγές του jitter. Ορισμένες αιτίες κακής ποιότητας κλήσεων μπορεί να διορθωθούν εύκολα από τον πάροχο τηλεφώνου VoIP. Άλλες αιτίες κακής ποιότητας φωνής, όπως ένας λανθασμένος δρομολογητής, μπορεί να είναι πιο απαιτητικές.

 • ταχύτητες λήψης και ταχύτητες μεταφόρτωσης – Η ταχύτητα του Διαδικτύου είναι συχνά ένας παράγοντας όταν αντιμετωπίζετε κακή ποιότητα κλήσεων σε βιντεοκλήσεις ή τηλεφωνικές κλήσεις VoIP. Η αναβάθμιση του ασύρματου δρομολογητή σας ή η πληρωμή για μεγαλύτερη ταχύτητα σύνδεσης μπορεί να σας βοηθήσει.

 • εσφαλμένο δίκτυο – Η αλλαγή των ρυθμίσεων του δικτύου σας για να δίνετε προτεραιότητα στις τηλεφωνικές κλήσεις μπορεί να σας βοηθήσει άμεσα. Ζητήστε βοήθεια από το τμήμα λειτουργιών του δικτύου σας (ή την υποστήριξη IT) για ένα εσφαλμένο δίκτυο.

 • ελαττωματικό υλικό – Με την πάροδο του χρόνου, το υλικό καταστρέφεται από τη χρήση. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε ένα ελαττωματικό καλώδιο Ethernet που συνδέει τον φορητό υπολογιστή σας στο Διαδίκτυο. Σε αυτήν την περίπτωση, θα προκύψουν λανθασμένες κλήσεις και προβλήματα ποιότητας ήχου.

 • αποτυχία χρήσης επιχειρηματικού VoIP – Τα επιχειρηματικά συστήματα VoIP έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν κλήσεις VoIP υψηλής ποιότητας. Χρησιμοποιώντας ένα βασικό σύστημα VoIP καταναλωτών, προβλήματα ποιότητας όπως ο ασταθής ήχος μπορεί να είναι δύσκολο να αποφευχθούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι απαιτήσεις σας στο VoIP θα πρέπει να είναι σαφείς σχετικά με τα αποδεκτά επίπεδα jitter.

 • Ρυθμίσεις ποιότητας κλήσεων VoIP – Μερικές φορές χρειάζεται να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ελέγξετε τις ρυθμίσεις και τις δυνατότητες του παρόχου VoIP σας σε αναλυτικό επίπεδο. Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ενδέχεται να μην είναι κατάλληλες για τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου ή τον εξοπλισμό δικτύου σας. Επίσης, ανατρέξτε σε προηγμένες λειτουργίες όπως το jitter buffer και την ακύρωση αντίλαλου στον ήχο.

Επιδράσεις του jitter στις κλήσεις VoIP

Τώρα που καλύψαμε την τεχνική επισκόπηση, ήρθε η ώρα να καλύψουμε ένα ουσιαστικό πρακτικό σημείο. Πώς ακριβώς το υπερβολικό jitter επηρεάζει τις κλήσεις VoIP σας; Υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι με τους οποίους το jitter επηρεάζει την υπηρεσία VoIP σας.

 • περικομμένες λέξεις – Μικρές ποσότητες jitter προκαλούν σχετικά μικρά προβλήματα ποιότητας. Για παράδειγμα, μία ή δύο λέξεις σε μια πρόταση μπορεί να μην ακούγονται.

 • διακοπές στην υπηρεσία και απορρίψεις – Με υποβαθμισμένη σύνδεση δικτύου, η κλήση σας ενδέχεται να αποσυνδεθεί για αρκετά δευτερόλεπτα. Ιδιαίτερα το κακό VoIP jitter μπορεί να προκαλέσει την πλήρη αποσύνδεση της συνομιλίας.

Πώς να πραγματοποιήσετε μια δοκιμή jitter δικτύου;

Ένα πολύ χαμηλό επίπεδο jitter θα έχει ελάχιστο αντίκτυπο στο ηχητικό σήμα σας. Συνιστάται να δοκιμάσετε το επίπεδο του jitter σας πριν από σημαντικές κλήσεις. Ευτυχώς, υπάρχουν δωρεάν δοκιμές εύρους ζώνης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συγκρίνετε τη σύνδεση δικτύου σας με τα πρότυπα του κλάδου.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να δοκιμάσετε μία από τις ακόλουθες εφαρμογές για να εκτελέσετε μια δοκιμή jitter δικτύου.

 • Δοκιμή jitter Solar winds – Αυτό το έργο περιλαμβάνει μια δωρεάν δοκιμή, ώστε να μπορείτε να το δοκιμάσετε πλήρως για 30 ημέρες.

 • Παρακολούθηση δικτύου PRTG – Αυτή η εφαρμογή δοκιμής jitter δικτύου είναι διαθέσιμη για χρήση δωρεάν για 30 ημέρες.

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα εξειδικευμένο εργαλείο λογισμικού, μπορείτε να υπολογίσετε το jitter χειροκίνητα. Ανοίξτε ένα παράθυρο εντολών (στα Windows, πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε CMD) και εκτελέστε μια εντολή ping σε έναν ιστότοπο. Στη συνέχεια, μπορείτε να επικολλήσετε τα αποτελέσματά σας σε μια αριθμομηχανή jitter.

Παράδειγμα αριθμομηχανής Jitter
Source

Ποιο είναι ένα καλό σκορ jitter;

Μια καλή βαθμολογία jitter είναι μικρότερη από 30 ms (δηλαδή, 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου).

Ποιο είναι το αποδεκτό jitter για VoIP;

Επιδιώξτε ένα jitter 30 χιλιοστών του δευτερολέπτου ή λιγότερο για να αποφύγετε προβλήματα jitter κατά την πραγματοποίηση κλήσεων στην υπηρεσία VoIP σας. Για να βελτιώσετε περαιτέρω την απόδοση, μειώστε όσο το δυνατόν περισσότερο το jitter σας. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε την τεχνολογία ποιότητας υπηρεσίας (QoS) για να δώσετε προτεραιότητα στις κλήσεις VoIP.

Πόσο jitter είναι κακό για το VoIP;

Σε γενικές γραμμές, η υπηρεσία VoIP μπορεί να έχει προβλήματα όταν το jitter ξεπερνά τα 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Για να βελτιώσετε την ποιότητα της κλήσης σας, υπάρχουν μερικοί τομείς που μπορείτε να δείτε.

 • ποιότητα υπηρεσίας – Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών VoIP μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε το jitter σε ένα αποδεκτό επίπεδο με την ποιότητα της τεχνολογίας υπηρεσιών.

 • Πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου – Η συνολική ταχύτητα της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Επομένως, εξετάστε το ενδεχόμενο να ζητήσετε συμβουλές από τον πάροχο Διαδικτύου σχετικά με τρόπους βελτίωσης της απόδοσης.

 • ρυθμίσεις – Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε τις ρυθμίσεις στο ασύρματο δίκτυό σας σε αναλυτικό επίπεδο. Εάν διαθέτετε βασικό ασύρματο δρομολογητή, η εναλλαγή σε καλώδιο Ethernet είναι μια καλή επιλογή.

Ποιοι είναι οι λόγοι για το υψηλό jitter;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για υψηλό jitter. Ελέγξτε όλα αυτά για να εντοπίσετε με επιτυχία το πρόβλημα.

 • ταχύτητα σύνδεσης – Ξεκινήστε ελέγχοντας τη μέγιστη ταχύτητα που προσφέρει ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου σας. Η χαμηλή ταχύτητα σύνδεσης είναι η κύρια αιτία για έντονο jitter, οπότε προσπαθήστε να λάβετε την ταχύτερη υπηρεσία που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

 • ταχύτητες μεταφόρτωσης και ταχύτητες λήψης – Ο επόμενος λόγος για το υψηλό jitter είναι η χαμηλή ταχύτητα λήψης και η ταχύτητα μεταφόρτωσης.

 • κίνηση δικτύου – Η ταχύτητα VoIP ενδέχεται να υποφέρει εάν η κίνηση του δικτύου σας είναι υπερβολική. Για να διαχειριστείτε αυτήν την πρόκληση, προγραμματίστε τον δρομολογητή σας ώστε να δίνει έμφαση στην ταχύτητα VoIP.

Ταχύτητα λήψης και αποστολής

Συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων για τη διόρθωση του jitter

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να μειώσετε το jitter και να λάβετε καλύτερες κλήσεις VoIP.

 • Απαιτήσεις VoIP – Ξεκινήστε εξετάζοντας τις ελάχιστες απαιτήσεις που απαιτούνται για κλήσεις VoIP.

 • ρυθμίσεις ασύρματου δρομολογητή – Ελέγξτε τις ρυθμίσεις και τις δυνατότητες του δρομολογητή σας. Για παράδειγμα, θα έχετε καλύτερες ταχύτητες χρησιμοποιώντας τη συχνότητα των 5 GHz αντί των 2,4 GHz.

 • διαχείριση δικτύου – Εάν η ανάπτυξη της επιχείρησης αποτελεί προτεραιότητα, ζητήστε από το τμήμα δικτύου σας να σας βοηθήσει να μειώσετε το jitter. Μπορεί να έχουν πρόσθετες συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την αντιμετώπιση προβλημάτων ανεπαρκούς εύρους ζώνης.

Looking for the best VoIP provider for you?

LiveAgent offers integrations with plenty of VoIP providers, making it easy to choose the best one that fits your needs. Curious about the options?

Frequently asked questions

Τι είναι το VoIP jitter;

Το jitter VoIP είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει την ποιότητα των κλήσεων VoIP. Ορίζεται ως μια παραλλαγή στην καθυστέρηση των ληφθέντων πακέτων κατά τη διάρκεια των κλήσεων. Όταν η καθυστέρηση στη λήψη πακέτων είναι υψηλή, η κλήση ενδέχεται να έχει προβλήματα ποιότητας ήχου.

Τι είναι το jitter δικτύου;

Το jitter δικτύου είναι μια κατάσταση όπου υπάρχει σημαντική διακύμανση στον λανθάνοντα χρόνο λήψης πακέτων. Μπορεί να επηρεάσει τα διαδικτυακά παιχνίδια, τη βιντεοδιάσκεψη και άλλες δραστηριότητες στο Διαδίκτυο.

Τι προκαλεί το jitter στις κλήσεις VoIP;

Οι κύριες αιτίες του jitter περιλαμβάνουν ένα εσφαλμένο δίκτυο, ελαττωματικό υλικό και χαμηλές ταχύτητες Διαδικτύου. Το Jitter μπορεί επίσης να προκληθεί από τη μη σωστή χρήση των ρυθμίσεων ποιότητας της υπηρεσίας.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις του jitter στο VoIP;

Οι κύριες επιπτώσεις του jitter στις κλήσεις VoIP περιλαμβάνουν διακοπείσες κλήσεις, λέξεις που χάνονται κατά την κλήση και διακοπές υπηρεσιών.

Πώς ακούγεται το jitter VoIP;

Το jitter VoIP είναι μια δυσνόητη συνομιλία. Μπορεί να μην ακούτε τις μισές λέξεις που λέει ο άλλος. Ομοίως, το άτομο με το οποίο μιλάτε μπορεί να μην μπορεί να σας ακούσει σωστά.

Πώς υπολογίζετε το jitter;

Ο ευκολότερος τρόπος για να υπολογίσετε το jitter είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο λογισμικού jitter. Για παράδειγμα, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή δοκιμής Jitter Solar winds ή το εργαλείο παρακολούθησης δικτύου PRTG. Και τα δύο αυτά εργαλεία προσφέρουν δωρεάν δοκιμές.

Ποιο είναι το αποδεκτό jitter για VoIP;

Το αποδεκτό jitter για κλήσεις VoIP είναι 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Γιατί το jitter μου είναι υψηλό;

Το jitter σας μπορεί να είναι υψηλό για διάφορους λόγους. Πρώτον, η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο μπορεί να είναι πολύ αργή για να υποστηρίξει κλήσεις VoIP. Δεύτερον, ενδέχεται να υπάρχουν πάρα πολλές απαιτήσεις (π.χ. διαδικτυακά παιχνίδια, κλήσεις VoIP, ροή βίντεο κ.λπ.) στη σύνδεσή σας. Τρίτον, ο δρομολογητής σας ενδέχεται να μην έχει ρυθμιστεί ώστε να δίνει προτεραιότητα στις κλήσεις VoIP (δηλ. ρυθμίσεις ποιότητας υπηρεσίας).

Πώς να διορθώσετε το jitter για κλήσεις VoIP;

Υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να διορθώσετε το jitter για κλήσεις VoIP. Ξεκινήστε μεταβαίνοντας σε καλώδιο Ethernet διότι προσφέρει υψηλότερες ταχύτητες από το ασύρματο. Στη συνέχεια, κλείστε προγράμματα που δεν είναι VoIP κατά τη διάρκεια κλήσεων VoIP για να μεγιστοποιήσετε το εύρος ζώνης σας. Εάν αυτά τα βήματα δεν βοηθήσουν, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις ποιότητας υπηρεσίας για να δώσετε προτεραιότητα στις κλήσεις VoIP.

Πίσω στο Γλωσσάρι Δημιουργία ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμού

Expert note

Η υπηρεσία VoIP μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα όταν το jitter ξεπερνά τα 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Andrej Saxon
Andrej Saxon
Sales manager
Το jitter buffer μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κακής ποιότητας φωνής των κλήσεων VoIP σας. Εξηγούμε πώς λειτουργεί σε αυτό το άρθρο.

Jitter buffer

Η εταιρεία προσφέρει λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών, τηλεφωνικά συστήματα VoIP, λογισμικό αυτοεξυπηρέτησης, λογισμικό διαχείρισης email και άλλες λύσεις. Παρέχει επίσης εκπαίδευση, ιστολόγιο, γλωσσάρι, τεστ πληκτρολόγησης υπολογιστή και πρότυπα διαδικτυακά σεμινάρια. Υπάρχει πύλη υποστήριξης και πρόγραμμα συνεργατών.

Δεν έχετε την πολυτέλεια να αγνοήσετε αυτήν τη λίστα ελέγχου εφαρμογής VoIP. Εδώ είναι τι χρειάζεστε για μια επιτυχημένη και εύκολη διαδικασία.

Λίστα ελέγχου υλοποίησης VoIP

Το κείμενο περιγράφει διάφορες δραστηριότητες σχετικές με τις τηλεφωνικές κλήσεις και την εκπαίδευση των εργαζομένων. Περιλαμβάνει επίσης οδηγίες για την αντιμετώπιση καταστροφών και τη δρομολόγηση κλήσεων με τη χρήση του LiveAgent. Εν προκειμένω, έχουν καταγραφεί χαιρετισμοί τηλεφωνητή και δοκιμαστικές κλήσεις.

Μάθετε περισσότερα για την τηλεφωνική υπηρεσία VoIP. Κατανοήστε σε βάθος με εξηγήσεις από επαγγελματίες.

Τηλεφωνική υπηρεσία VoIP

LiveAgent παρέχει εκπτώσεις και ενημερώσεις στους συνδρομητές του newsletter. Οι όροι & προϋποθέσεις, πολιτική απορρήτου και GDPR εφαρμόζονται. Επίσης, οι νέοι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν λογαριασμό LiveAgent και να λάβουν πληροφορίες για την εγκατάσταση και πρόσβαση στον λογαριασμό τους. Η διαδικασία κατασκευής του πίνακα διαχείρισης είναι σε εξέλιξη.

Γνωρίστε τι είναι η κλήση VoIP. Κατανοήστε σε βάθος με εξηγήσεις από επαγγελματίες.

Kλήση VoIP

Το LiveAgent προσφέρει λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών, τηλεφωνικά συστήματα VoIP, λογισμικό αυτοεξυπηρέτησης και διαχείριση παραπόνων. Παρέχεται υποστήριξη, διά τηλεφώνου ή ηλεκτρονικά, και διαθέσιμες είναι επίσης ενσωματώσεις και διάφορες λύσεις. Προσφέρεται δωρεάν δοκιμαστική έκδοση για το LiveAgent.

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας ΄μας δίνετε την άδειά σας να χρησιμοποιούμε cookies όπως περιγράφεται από πολιτική απορήττου και cookies.

×
Προγραμματίστε μία ατομική κλήση και ανακαλύψτε πως μπορει το LiveAgent να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Είμαστε διαθέσιμοι σε πολλές ημερομηνίες

Προγραμματίστε ένα demo