QoS VoIP

Το Quality of Service (QoS) είναι ένας από τους πιο ισχυρούς τρόπους βελτίωσης της ποιότητας των κλήσεων VoIP. Μάθετε πώς λειτουργεί αυτή η τεχνολογία και πώς κάνει τις κλήσεις VoIP πιο αξιόπιστες.

Τι είναι το QoS VoIP;

Ο όρος QoS VoIP σημαίνει «Ποιότητα υπηρεσίας για Voice over IP». Η τεχνολογία Quality of Service δημιουργήθηκε για την επίλυση κοινών προβλημάτων με το VoIP. Μερικές φορές, μπορεί να έχετε περιορισμένο εύρος ζώνης στο Internet εάν άλλα άτομα στην επιχείρησή σας ή στο σπίτι σας χρησιμοποιούν το Internet. Όταν η κλήση VoIP σας ανταγωνίζεται άλλους χρήστες, η κλήση σας μπορεί να σταματήσει, να υστερεί από ένα φαινόμενο jitter και γενική υποβάθμιση της ποιότητας της φωνής. Η χρήση της τεχνολογίας Quality of Service μπορεί να μειώσει το jitter και να βελτιστοποιήσει το εύρος ζώνης σας.

Είναι απαραίτητο το QoS για το VoIP;

Αυστηρά μιλώντας, το QoS δεν απαιτείται για την πραγματοποίηση κλήσεων VoIP. Το QoS για VoIP είναι ένας τρόπος βελτίωσης της ποιότητας φωνής σε αποδεκτό επίπεδο. Χωρίς αυτήν την τεχνολογία, η κλήση σας μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα λόγω απώλειας πακέτων, ειδικά εάν άλλοι χρήστες χρησιμοποιούν συνδιάσκεψη βίντεο. Καθώς μιλάτε σε μια κλήση VoIP, η συνομιλία σας μετατρέπεται σε ψηφιακές πληροφορίες και μεταδίδεται γρήγορα ως μια σειρά από “πακέτα VoIP”. Εάν ορισμένα από αυτά τα πακέτα VoIP χαθούν κατά την επικοινωνία μεταξύ συσκευών, η κλήση σας μπορεί να υστερεί.

Εάν θέλετε να κάνετε καλή εντύπωση στους πελάτες που τηλεφωνούν στα υποκαταστήματα και τα κεντρικά γραφεία σας, η τεχνολογία VoIP QoS είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Είναι απαραίτητο το QoS για το VoIP; - App - Uploads - 2021 - 10 - Research 17 70percent.svg

Απαίτηση QoS για κλήσεις VoIP

Για να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις υψηλής ποιότητας μέσω δικτύου VoIP, η χρήση της Πολιτικής QoS είναι μια έξυπνη επιλογή. Υπάρχουν μερικές απαιτήσεις για την αποτελεσματική χρήση QoS για VoIP.

  • Υποστήριξη παρόχου υπηρεσιών. Ρωτήστε τον πάροχο VoIP εάν προσφέρει QoS για τηλεφωνικές κλήσεις. Εάν ο πάροχος υπηρεσιών σας δεν προσφέρει QoS, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό πάροχο υπηρεσιών.
  • Απαιτήσεις εύρους ζώνης. Το QoS βελτιστοποιεί την κίνηση VoIP στη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Εάν η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο έχει ελάχιστο εύρος ζώνης, το QoS μπορεί να μην βοηθήσει πολύ. Ως κατευθυντήρια γραμμή, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνίας (FCC) στις ΗΠΑ παρέχει μια σύσταση ελάχιστου εύρους ζώνης: 25 megabit ανά δευτερόλεπτο και ταχύτητα μεταφόρτωσης 3 megabit ανά δευτερόλεπτο. Εάν υπάρχουν πολλά άτομα στο νοικοκυριό ή στην επιχείρησή σας, ίσως είναι καλύτερο να αγοράσετε το μέγιστο εύρος ζώνης που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.
  • Ελέγξτε τον δρομολογητή του Internet σας. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του δρομολογητή σας για να δείτε εάν είναι έτοιμος για QoS VoIP. Για παράδειγμα, ο δρομολογητής σας μπορεί να έχει ισχύοντα όρια διαχείρισης εύρους ζώνης. Αυτές οι ρυθμίσεις μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν για να υποστηρίζουν QoS.

Ρύθμιση ποιότητας υπηρεσίας VoIP

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ξεκινήσετε τη ρύθμιση QoS για το τηλέφωνό σας VoIP. Λάβετε υπόψη ότι η επίλυση προβλημάτων όπως το νευρικό δίκτυο και η κακή ποιότητα φωνής μπορεί να απαιτήσει κάποιους πειραματισμούς. Εάν χρειάζεστε προηγμένη βοήθεια, εξετάστε το ενδεχόμενο να επικοινωνήσετε με τους μηχανικούς δικτύου στον πάροχο υπηρεσιών VoIP.

  • Ελέγξτε τους περιορισμούς εύρους ζώνης. Ο δρομολογητής σας ή ο πάροχος υπηρεσιών Internet ενδέχεται να έχει περιορισμούς εύρους ζώνης ή όρια εύρους ζώνης. Οι μηχανικοί δικτύου χρησιμοποιούν αυτά τα όρια για να διασφαλίσουν ότι όλοι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά το Internet, είτε χρησιμοποιούν φορητές συσκευές είτε υπολογιστές.
  • Συζητήστε τις τεχνικές εξοικονόμησης εύρους ζώνης. Ζητήστε από άλλους χρήστες στην επιχείρησή σας ή στο σπίτι σας να μετριάσουν τη χρήση των υπηρεσιών ροής και των παιχνιδιών κατά τη διάρκεια ωρών εργασίας. Αυτή η αλλαγή από μόνη της θα ενισχύσει την ποιότητα των φωνητικών σας κλήσεων σε αποδεκτό επίπεδο σε πολλές περιπτώσεις.
  • Χρησιμοποιήστε μια ουρά προτεραιότητας. Για να επιτύχετε ή να υπερβείτε ένα αποδεκτό επίπεδο ποιότητας για φωνητικές κλήσεις, ελέγξτε την ενεργοποίηση της ρύθμισης “ουρά προτεραιότητας”. Αυτή η δυνατότητα σημαίνει ότι οι φωνητικές κλήσεις θα έχουν προτεραιότητα, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τους περιορισμούς του εύρους ζώνης σας.

Το QoS επιβραδύνει το Διαδίκτυο;

Μερικοί άνθρωποι ανησυχούν για τη χρήση της τεχνολογίας ποιότητας υπηρεσιών λόγω της επίδρασής της σε άλλους ανθρώπους. Για να κατανοήσουμε αυτήν την ανησυχία, ας εξετάσουμε ένα παράδειγμα.

Η FCC ορίζει το πραγματικό πρότυπο ελάχιστου εύρους ζώνης ως 25 megabit για λήψη και 3 megabit για μεταφόρτωση ως το επαρκές ελάχιστο εύρος ζώνης.

Δοκιμή ταχύτητας Ookla

Η κατάστασή σας μπορεί να είναι διαφορετική. Για παράδειγμα, πάρτε υποκαταστήματα όπου μπορεί να έχετε πολλές κινητές συσκευές, τηλεδιάσκεψη και φωνητικές κλήσεις να πραγματοποιούνται ταυτόχρονα. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι πιο πιθανό να συμβούν περιορισμοί εύρους ζώνης. Ωστόσο, σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, η κακή ποιότητα φωνής στις κλήσεις με πελάτες είναι απαράδεκτη. Επομένως, αξίζει να χρησιμοποιείτε ρυθμίσεις ποιότητας υπηρεσίας (QoS), έτσι ώστε η φωνητική κίνηση να έχει αποκλειστικό εύρος ζώνης.

Πριν ενεργοποιήσετε το QoS, ανακοινώστε την αλλαγή. Η εκ των προτέρων ενημέρωση βοηθά στην αποφυγή παραπόνων όταν υποφέρουν άλλες συσκευές δικτύου. Οι περισσότεροι επιχειρησιακοί χρήστες κατανοούν ότι η φωνητική κίνηση πρέπει να έχει προτεραιότητα έναντι άλλων τύπων κίνησης. Για παράδειγμα, η παρακολούθηση βίντεο στο YouTube μπορεί να χρειαστεί να επιβραδυνθεί για να διατηρηθεί η ποιότητα των κλήσεων VoIP.

Το QoS επιβραδύνει το Διαδίκτυο; - App - Uploads - 2021 - 09 - Research 10 26.svg

Τι είναι η κατηγορία κίνησης στο QoS;

Δεδομένου ότι η τεχνολογία Quality of Service απαιτεί κατεύθυνση, πρέπει να αποφασίσετε ποιες υπηρεσίες λαμβάνουν προτεραιότητα. Οι κλάσεις κίνησης οργανώνουν τη χρήση του Internet σας σε παρόμοιες ομάδες. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε μία κατηγορία κίνησης για φωνητικές κλήσεις και τηλεδιάσκεψη. Το email μπορεί να έχει την κατηγορία κίνησης του και η περιήγηση στον ιστό μπορεί να έχει την κατηγορία κίνησης του.

  • Ορίστε τις προτεραιότητές σας στην κίνηση. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να συζητήσετε τις προτεραιότητές σας για την κίνηση με άλλα άτομα στο σπίτι ή την επιχείρησή σας. Για παράδειγμα, δημιουργήστε μια λίστα με όλες τις συσκευές δικτύου σας: φορητούς υπολογιστές, φορητές συσκευές και μια λίστα με κάθε τηλέφωνο VoIP. Σε μια μεγαλύτερη εταιρεία, ζητήστε πληροφορίες από τους μηχανικούς του δικτύου σας. Αφού καταρτίσετε τη λίστα, μπορείτε να την ιεραρχήσετε.
  • Πώς να προσεγγίσετε την προτεραιότητα φωνητικής κίνησης. Για να ελαχιστοποιήσετε τον αντίκτυπο της συμφόρησης δικτύου στις φωνητικές κλήσεις, τα προφίλ QoS σας θα πρέπει να περιλαμβάνουν εγγυήσεις εύρους ζώνης για φωνητική κίνηση. Εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμες εγγυήσεις εύρους ζώνης, κατατάξτε την κίνηση VoIP ως την νούμερο ένα προτεραιότητά σας.

Συμβουλή: Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν περίοδοι συμφόρησης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο Αμερικανός πάροχος ασύρματου δικτύου, Verizon, ανακάλυψε ότι οι καθημερινές 7-11 μ.μ. είναι τυπικές «ώρες αιχμής στο Διαδίκτυο». Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η κίνηση VoIP και η τηλεδιάσκεψη ενδέχεται να μην λειτουργούν τόσο καλά. Χωρίς VoIP QoS, προβλήματα όπως το jitter δικτύου μπορεί να επιβραδύνουν τα πακέτα VoIP σας και να διαταράξουν τις φωνητικές σας κλήσεις.

Cover all means of communication with one solution

Stand up from your competitors with strong customer service culture. Resolve all your calls, chats and emails from one place.

Frequently asked questions

What is QoS VoIP?

Το QoS VoIP είναι μια τεχνολογία που διασφαλίζει την ομαλή εκτέλεση των κλήσεων VoIP. QoS για κλήσεις VoIP σημαίνει ότι οι φωνητικές σας κλήσεις έχουν αποτελεσματικά αποκλειστικό εύρος ζώνης.

Είναι απαραίτητο το QoS για το VoIP;

Εξαρτάται από την ιδιαίτερη κατάσταση του εύρους ζώνης σας. Εάν η εταιρεία σας χρησιμοποιεί τηλεδιάσκεψη και άλλες δραστηριότητες εύρους ζώνης, οι κλήσεις VoIP ενδέχεται να μην έχουν το ελάχιστο εύρος ζώνης για να λειτουργήσουν σωστά. Εάν οι κλήσεις VoIP είναι απαραίτητες για εσάς, χρησιμοποιήστε μια πολιτική QoS. Χωρίς πολιτική QoS για τον έλεγχο της κυκλοφορίας, η ποιότητα της φωνής μπορεί να υστερεί.

Τι είναι μια απαίτηση QoS για κλήσεις VoIP;

Οι μηχανικοί δικτύου δημιούργησαν QoS για VoIP για να ελαχιστοποιήσουν την κακή ποιότητα φωνής. Οι απαιτήσεις για την απαίτηση QoS περιλαμβάνουν μια υπηρεσία VoIP, έναν εξελιγμένο πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου και την επιθυμία να μεγιστοποιηθεί η ποιότητα φωνής. Σε έναν μεγαλύτερο οργανισμό, μπορεί να χρειαστεί η σύναψη συμφωνίας επιπέδου υπηρεσίας για να οριστούν επίσημα οι προτεραιότητες κίνησης.

Πώς να ρυθμίσετε την ποιότητα της υπηρεσίας VoIP;

Τα ακριβή βήματα για τη ρύθμιση μιας πολιτικής VoIP εξαρτώνται από τον πάροχο VoIP και την κατάσταση του δικτύου σας (π.χ. δίκτυο ευρείας περιοχής, είτε χρησιμοποιείτε διεπαφή Ethernet είτε Wi-Fi). Σε μια μικρή εταιρεία, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε κανόνες διαμόρφωσης κίνησης για να διασφαλίσετε την ποιότητα των κλήσεων VoIP. Σε μια πιο περίπλοκη ρύθμιση, ίσως χρειαστεί να ρυθμίσετε πολλές κατηγορίες εύρους ζώνης, έτσι ώστε κάθε τύπος υπηρεσίας να έχει κατάλληλες εγγυήσεις εύρους ζώνης. Αφού εφαρμόσετε τις ρυθμίσεις, πραγματοποιήστε μερικές δοκιμαστικές φωνητικές κλήσεις για να επαληθεύσετε ότι οι κλήσεις λαμβάνουν την προτεραιότητα που χρειάζονται. Μιλήστε με τον προμηθευτή της εφαρμογής σας για συμβουλές σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο την τεχνολογία του.

Το QoS επιβραδύνει το Διαδίκτυο;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ποιότητα της υπηρεσίας μπορεί να επιβραδύνει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, οι χρήστες ενδέχεται να παρατηρήσουν προβλήματα σε περιόδους συμφόρησης. Μπορεί να χρειαστούν κάποιες δοκιμές για να καθοριστεί το αποδεκτό επίπεδο για τη διατήρηση της ποιότητας VoIP. Μην υποθέτετε ότι τα τυπικά προφίλ QoS και οι κατηγορίες εύρους ζώνης ισχύουν αυτόματα για την περίπτωσή σας. Με τον καιρό, θα βρείτε τις κατάλληλες ρυθμίσεις VoIP για φωνητική κίνηση για τις ανάγκες σας.

Τι είναι η κατηγορία κίνησης στο QoS;

Οι κατηγορίες κίνησης, γνωστές και ως τάξεις εύρους ζώνης, είναι ένας τρόπος για να ορίσετε προτεραιότητες για το δίκτυό σας. Για παράδειγμα, ο χάρτης πολιτικής σας μπορεί να εκχωρήσει την υπ' αριθμόν ένα «κατηγορία υπηρεσιών» σε φωνητικές κλήσεις. Αντίθετα, οι κινητές συσκευές ενδέχεται να έχουν χαμηλότερη κατηγορία υπηρεσιών. Κατά τη διάρκεια περιόδων συμφόρησης δικτύου, οι κινητές συσκευές μπορεί να έχουν λιγότερο αποκλειστικό εύρος ζώνης επειδή αποφασίσατε να δώσετε προτεραιότητα στις φωνητικές κλήσεις.

Πίσω στο Γλωσσάρι Δημιουργία ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμού

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας ΄μας δίνετε την άδειά σας να χρησιμοποιούμε cookies όπως περιγράφεται από πολιτική απορήττου και cookies.

×
Προγραμματίστε μία ατομική κλήση και ανακαλύψτε πως μπορει το LiveAgent να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Είμαστε διαθέσιμοι σε πολλές ημερομηνίες

Προγραμματίστε ένα demo