Μη σταθερό VoIP

Τι είναι ένας μη σταθερός αριθμός τηλεφώνου VoIP;

Ένας μη σταθερός αριθμός τηλεφώνου VoIP είναι ένας εικονικός αριθμός τηλεφώνου που δεν σχετίζεται με τη φυσική διεύθυνση του κατόχου. Αντίθετα, απαιτεί μόνο σύνδεση στο Διαδίκτυο και σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς αριθμούς τηλεφώνου, θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε από οποιαδήποτε φυσική τοποθεσία.

Με απλά λόγια, μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις ή να στέλνετε κείμενα από έναν μη σταθερό αριθμό VoIP με κωδικό περιοχής συγκεκριμένης τοποθεσίας χωρίς να κατοικείτε ή να έχετε διεύθυνση εκεί.

Αυτή η ευελιξία διευκολύνει τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν μια τοπική παρουσία σε μια περιοχή ακόμη και αν δεν είναι φυσικά παρόντες. Επίσης, καλώντας τους πελάτες σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία με αριθμούς που φέρουν έναν αντίστοιχο κωδικό περιοχής, είναι πιο πιθανό να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους. Αυτός είναι ένας έξυπνος τρόπος για να ενισχύσετε την εμβέλεια της επιχείρησής σας.

Οι μη σταθεροί αριθμοί VoIP είναι επίσης οικονομικά αποδοτικοί στη χρήση, καθώς μπορείτε να καλέσετε άτομα σε διαφορετικές τοποθεσίες για την ίδια τιμή.

Το Skype και το Google Voice είναι κοινές πλατφόρμες που προσφέρουν δωρεάν μη σταθερές υπηρεσίες VoIP. Για να ξεκινήσετε να τα χρησιμοποιείτε και να πραγματοποιείτε μη σταθερές κλήσεις VoIP, απλώς εγκαταστήστε τις αντίστοιχες εφαρμογές για κινητά και δημιουργήστε έναν λογαριασμό.

Customer service software for the app generation

Provide customer support on the go with LiveAgent's mobile help desk app for both Android and IOS systems.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν ο καλών χρησιμοποιεί έναν αριθμό VoIP;

Οι αριθμοί VoIP μοιάζουν με κανονικούς αριθμούς κινητών τηλεφώνων. Έτσι, δεν μπορείτε να καταλάβετε εάν μια κλήση ή ένα κείμενο προέρχεται από τηλέφωνο VoIP απλά κοιτάζοντάς το.

Οι πάροχοι VoIP σάς επιτρέπουν να πραγματοποιείτε κλήσεις χρησιμοποιώντας το voice over internet protocol. Αυτή η τεχνολογία βασίζεται στο cloud και σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε κλήσεις μέσω σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Ως εκ τούτου, όταν κάποιος σας καλεί χρησιμοποιώντας ένα τηλέφωνο διαδικτύου ή μια υπηρεσία VoIP, είναι δύσκολο να προσδιορίσετε από ποια φυσική τοποθεσία προήλθε το τηλεφώνημα.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν ο καλών χρησιμοποιεί έναν αριθμό VoIP;
Πάροχοι VoIP

Η αναζήτηση του αναγνωριστικού καλούντος ή του CNAM (Παράδοση ονόματος καλούντος) του αριθμού, ωστόσο, μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε εάν η τηλεφωνική κλήση προήλθε από έναν αριθμό VoIP.

Ποιος χρησιμοποιεί μη σταθερό VoIP;

Οι χρήστες μη σταθερού VoIP κυμαίνονται από άτομα έως επιχειρήσεις. Λόγω της ευελιξίας που παρέχει, ένας αριθμός VoIP είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που επιτρέπει στις εταιρείες να εξυπηρετούν τους πελάτες τους που εδρεύουν σε περιοχές όπου δεν έχουν φυσική παρουσία.

Οι επιχειρήσεις με εργαζόμενους σε μεγάλη περιοχή μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν μη σταθερές γραμμές VoIP για να παραμείνουν συνδεδεμένες χωρίς το κόστος απόκτησης φυσικής τοποθεσίας.

Οι πάροχοι τηλεφωνικών κέντρων που βασίζονται στο cloud όπως το LiveAgent ενσωματώνουν επίσης μη σταθερούς παρόχους VoIP στο λογισμικό τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες τους μπορούν να δημιουργήσουν τηλεφωνικά κέντρα με αντιπροσώπους σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Σε αυτήν την περίπτωση, ο πάροχος τηλεφωνικού κέντρου εκχωρεί αυτόματα μη σταθερούς αριθμούς VoIP με τον ίδιο κωδικό τοπικής περιοχής με τοποθεσίες από τις οποίες προέρχονται οι περισσότερες κλήσεις.

Looking to enhance your call center's software capabilities?

LiveAgent offers over 50 integrations with VoIP providers.

Εκτός από τη λειτουργία χωρίς εμπόδια τοποθεσίας, αυτές οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να εξοικονομήσουν κόστος που συνεπάγεται η χρήση ενός παραδοσιακού τηλεφωνικού συστήματος γραφείου για υπεραστικές ή διεθνείς κλήσεις.

Δυστυχώς, λόγω της ευελιξίας και της ευκολίας με την οποία ο καθένας μπορεί να πάρει αυτούς τους μη σταθερούς αριθμούς, χρησιμοποιούνται επίσης για εγκληματικές δραστηριότητες από απατεώνες και δολιοφθορείς.

Μπορείτε να καλέσετε και να στείλετε μήνυμα κειμένου σε έναν μη σταθερό αριθμό VoIP;

Οι μη σταθερές εκχωρήσεις αριθμών VoIP μπορούν να λαμβάνουν εισερχόμενες κλήσεις και κείμενα εφόσον ο καλών VoIP έχει ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Η εκχώρηση αριθμού VoIP είναι ένας αριθμός που λαμβάνετε για κλήσεις VoIP όταν εγγραφείτε σε έναν πάροχο υπηρεσιών.

Εάν διαθέτετε λογαριασμό VoIP, μπορείτε επίσης να πραγματοποιείτε κλήσεις και να στέλνετε μηνύματα από τον μη σταθερό αριθμό σας σε άλλους αριθμούς VoIP ή κανονικές τηλεφωνικές γραμμές.

Αν δυσκολεύεστε να πραγματοποιήσετε κλήσεις ή να στείλετε μηνύματα, επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης του παρόχου VoIP.

Μπορεί να εντοπιστεί ένα μη σταθερό VoIP;

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι μη σταθερές γραμμές VoIP είναι εύκολο να αποκτηθούν και παρέχουν ευελιξία, ειδικά όταν πρόκειται για διεθνείς κλήσεις. Δυστυχώς, αυτή η ευελιξία τις καθιστά επίσης δύσκολο στο να εντοπιστούν. Ωστόσο, δεν είναι αδύνατο να εντοπιστεί ένας μη σταθερός αριθμός VoIP στον καλούντα.

Η παρακολούθηση φωνητικών επικοινωνιών από μη σταθερό τηλέφωνο VoIP είναι χρήσιμη εάν υποψιάζεστε εγκληματική ενέργεια και θέλετε να την αναφέρετε στις αρχές.

Παρόλο που δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπίσετε μια μη σταθερή κλήση VoIP, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε με ασφάλεια.

Μπορείτε να αναζητήσετε τηλεφωνικούς καταλόγους και εγγραφές ή να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία αναγνώρισης, όπως αναγνωριστικό καλούντος.

 • Τηλεφωνικοί κατάλογοι και αρχεία: Ένας τρόπος αναγνώρισης ενός καλούντος VoIP είναι ο έλεγχος των τηλεφωνικών καταλόγων και των αρχείων τηλεπικοινωνιακών εταιρειών. Αυτές οι εγγραφές μπορεί να είναι online ή offline. Όταν έχετε πρόσβαση σε αυτές τις εγγραφές, απλώς αναζητήστε τον χρήστη που σχετίζεται με τον αριθμό.

Σημειώστε, ωστόσο, ότι οι αντιστοιχίσεις VoIP μπορούν να αλλάξουν χωρίς αντίστοιχη ενημέρωση στις εγγραφές. Έτσι, ο χρήστης που σχετίζεται με τον αριθμό μπορεί να μην είναι πλέον ο τρέχων κάτοχος.

 • Υπηρεσία ταυτοποίησης: Εάν έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία ταυτοποίησης, ίσως να μπορείτε να εντοπίσετε τον κάτοχο μιας γραμμής VoIP. Το πρόβλημα με αυτήν τη μέθοδο είναι ότι οι περισσότεροι καλούντες με εγκληματικές προθέσεις πλαστογραφούν το αναγνωριστικό καλούντος, οπότε είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

Παρόλο που αυτές οι μέθοδοι μπορεί να λειτουργήσουν, ενδέχεται να σας φανεί δύσκολο να βρείτε τη φυσική διεύθυνση του καλούντος. Έτσι, δεν μπορείτε να βασιστείτε στα αποτελέσματα που παίρνετε. Η καλύτερη προσέγγιση για την αντιμετώπιση δόλιων αριθμών VoIP είναι η αναφορά τους και η παραχώρηση των υπολοίπων στις αρχές.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ σταθερών και μη σταθερών αριθμών τηλεφώνου VoIP;

Υπάρχει μια κύρια διαφορά μεταξύ των δύο τύπων αριθμών VoIP. Ενώ οι σταθεροί αριθμοί VoIP σχετίζονται με τη φυσική διεύθυνση του κατόχου, ένας μη σταθερός αριθμός VoIP δεν συνδέεται με τη φυσική διεύθυνση του κατόχου.

Εάν προσπαθείτε να αποφασίσετε αν θα επιλέξετε έναν σταθερό ή μη αριθμό VoIP, ακολουθούν ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των σταθερών αριθμών VoIP

Πλεονεκτήματα

 • Ένας αξιόπιστος επαγγελματικός αριθμός τηλεφώνου που οι πελάτες σας μπορούν εύκολα να εμπιστευτούν.
 • Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μπορούν εύκολα να εντοπίσουν την ακριβή τοποθεσία σας σε περίπτωση προβλημάτων ασφάλειας, π.χ. πραγματοποιώντας κλήσεις έκτακτης ανάγκης στο 100.
 • Πρόσβαση σε πιο προηγμένες δυνατότητες κλήσεων και δρομολόγησης για τους πελάτες και τους υπαλλήλους σας.

Μεινοκεκτήματα

 • Οι μη σταθεροί πάροχοι VoIP απαιτούν μια λεπτομερή φυσική διεύθυνση- συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσής σας- από εσάς προτού εκδώσουν έναν αριθμό τηλεφώνου.
 • Οι πάροχοι σταθερών υπηρεσιών VoIP χρεώνουν γενικά τέλη για τη ρύθμιση και τη χρήση των δυνατοτήτων τους.
 • Οι υπεραστικές κλήσεις είναι ακριβές.
 • Εάν η επιχείρησή σας απευθύνεται σε άτομα σε μεγάλη περιοχή, θα είναι δύσκολο να δημιουργήσετε μια τοπική παρουσία, καθώς οι αριθμοί τηλεφώνου σας πρέπει να είναι συνδεδεμένοι με ένα από τα γραφεία ή την έδρα σας.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μη σταθερών αριθμών VoIP

Πλεονεκτήματα

 • Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μια τοπική παρουσία με τους πελάτες σας ανεξάρτητα από τη φυσική σας τοποθεσία.
 • Οι μη σταθεροί αριθμοί VoIP είναι εύκολο να ληφθούν και απλοί στη ρύθμιση.
 • Σε αντίθεση με τους σταθερούς αριθμούς VoIP, τα παραδοσιακά σταθερά τηλέφωνα ή άλλες υπηρεσίες τηλεφωνικών επιχειρήσεων, μπορείτε να καλέσετε άτομα σε διαφορετικές τοποθεσίες για την ίδια τιμή.

Μεινοκεκτήματα

 • Οι μη σταθεροί αριθμοί VoIP δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι και ο πελάτης σας μπορεί να συγχέει τις κλήσεις σας με spammers ή απατεώνες.
 • Περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, καθώς θα είναι δύσκολο να εντοπίσετε την τηλεφωνική σας κλήση σε μια φυσική διεύθυνση.

Οφέλη από μη σταθερούς αριθμούς VoIP

Η χρήση μη σταθερού αριθμού VoIP μπορεί να ενισχύσει τις εξωτερικές επικοινωνίες της επιχείρησής σας και να σας δώσει μεγαλύτερη ευελιξία με τους ακόλουθους τρόπους:

Φθηνότερες τιμές κλήσεων

Οι μη σταθερές λύσεις VoIP σάς επιτρέπουν να πραγματοποιείτε κλήσεις σε διαφορετικές τοποθεσίες χωρίς τις υψηλές τιμές. Δεδομένου ότι θα πραγματοποιείτε κλήσεις μέσω Διαδικτύου, το μόνο που έχετε να πληρώσετε είναι το κόστος συνδρομής στο Διαδίκτυο (χωρίς τηλεφωνικό λογαριασμό!). Αυτό το καθιστά μια εξαιρετικά οικονομικά αποδοτική επιλογή για επιχειρηματικούς σκοπούς.

Ευκολία απόκτησης

Οι περισσότεροι πάροχοι VoIP επιχειρήσεων απαιτούν μόνο μια διεύθυνση email για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό μαζί τους. Μετά από μερικά βήματα εγγραφής, θα σας εκχωρηθεί ένας μη σταθερός αριθμός VoIP και μπορείτε να αρχίσετε να επικοινωνείτε με τους πελάτες σας σε χρόνο μηδέν.

Για παράδειγμα, εάν διαχειρίζεστε μια διαδικτυακή επιχείρηση χωρίς φυσικό κατάστημα, μπορείτε να είστε ιδιοκτήτης μιας μη σταθερής επιχειρηματικής γραμμής VoIP με λίγα περισσότερα από μια διεύθυνση email.

Easy business expansion

Κατέχοντας έναν μη σταθερό αριθμό VoIP, μπορείτε να επεκτείνετε την προσέγγιση της επιχείρησής σας πέρα ​​από τη φυσική τοποθεσία σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να ζήσετε στις ΗΠΑ και να επικοινωνήσετε με τους Καναδούς πελάτες σας με έναν τοπικό αριθμό τηλεφώνου.

Απεριόριστες δυνατότητες κλήσεων στο cloud

Πολλές μη σταθερές λύσεις VoIP συνοδεύονται από πρόσθετες δυνατότητες. Για παράδειγμα, το τηλεφωνικό σύστημα VoIP τηλεφωνικού κέντρου του LiveAgent είναι εξοπλισμένο με προηγμένες δυνατότητες όπως ΔΦΑ, αυτόματη επανάκληση, ΑΔΚ, έξυπνη δρομολόγηση κλήσεων, μεταφορές κλήσεων, υποστήριξη softphones, απεριόριστες καταγραφές κλήσεων, βιντεοκλήσεις κ.ο.κ.

Εάν έχετε μια ομάδα απομακρυσμένων εργαζομένων, μπορούν να συνεργαστούν αποτελεσματικά ανεξάρτητα από τη φυσική τους τοποθεσία, χάρη στις δυνατότητες κλήσης του LiveAgent.

Discover all that LiveAgent has to offer

Enjoy the benefits of an omnichannel cloud-based call center software.

Frequently asked questions

Τι είναι ένας μη σταθερός αριθμός τηλεφώνου VoIP;

Ένας μη σταθερός αριθμός τηλεφώνου VoIP είναι ένας εικονικός αριθμός τηλεφώνου που δεν συνδέεται με καμία φυσική διεύθυνση. Αντίθετα, σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε κλήσεις μέσω Διαδικτύου χρησιμοποιώντας το voice over internet protocol.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν ο καλών χρησιμοποιεί έναν αριθμό VoIP;

Μπορείτε να ξεχωρίσετε έναν αριθμό VoIP εκτός από έναν παραδοσιακό αριθμό τηλεφώνου αναζητώντας το αναγνωριστικό καλούντος και τα δεδομένα CNAM για την κλήση.

Ποιος χρησιμοποιεί μη σταθερό VoIP;

Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν μη σταθερές λύσεις VoIP για να δημιουργήσουν μια τοπική παρουσία και να ενισχύσουν την παγκόσμια επικοινωνία μεταξύ μιας ομάδας απομακρυσμένων εργαζομένων. Τα άτομα που χρειάζονται την ευελιξία να μπορούν να πραγματοποιούν φτηνές διεθνείς κλήσεις χρησιμοποιούν επίσης αυτούς τους αριθμούς. Δυστυχώς, οι εγκληματίες εκμεταλλεύονται επίσης αυτούς τους αριθμούς για να πραγματοποιήσουν απάτες και δολιοφθορές.

Μπορείτε να καλέσετε και να στείλετε μήνυμα κειμένου σε έναν μη σταθερό αριθμό VoIP;

Ναι, μπορείτε να καλέσετε ή να στείλετε μηνύματα πίσω σε έναν μη σταθερό αριθμό VoIP, αρκεί να έχουν ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Μπορεί να εντοπιστεί ένα μη σταθερό VoIP;

Αν και είναι αρκετά δύσκολο να εντοπίσουμε έναν μη σταθερό αριθμό VoIP, είναι δυνατό. Ωστόσο, τα αποτελέσματα που λαμβάνετε μπορεί να μην είναι ακριβή. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επιτρέψετε στις αρμόδιες αρχές να εντοπίσουν τον αριθμό για εσάς εάν υποψιάζεστε εγκληματική ενέργεια.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ σταθερών και μη σταθερών αριθμών τηλεφώνου VoIP;

Οι σταθεροί αριθμοί VoIP συνδέονται με μια προσωπική ή επαγγελματική διεύθυνση, ενώ οι μη σταθεροί αριθμοί VoIP είναι εικονικοί αριθμοί που δεν περιορίζονται σε οποιαδήποτε φυσική διεύθυνση ή γεωγραφική τοποθεσία.

Οφέλη από μη σταθερούς αριθμούς VoIP

Οι μη σταθεροί αριθμοί VoIP είναι εύκολο να αποκτηθούν και συνήθως απαιτούν να περάσετε μερικά βήματα εγγραφής με τη διεύθυνση του email σας. Επειδή δεν περιορίζονται σε οποιαδήποτε γεωγραφική τοποθεσία, οι λύσεις VoIP διευκολύνουν μια επιχείρηση να δημιουργήσει μια τοπική παρουσία. Είναι επίσης οικονομικοί και συνοδεύονται από πρόσθετες λειτουργίες ανάλογα με τον πάροχο που θα επιλέξετε.

Πίσω στο Γλωσσάρι Δημιουργία ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμού

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας ΄μας δίνετε την άδειά σας να χρησιμοποιούμε cookies όπως περιγράφεται από πολιτική απορήττου και cookies.

×
Προγραμματίστε μία ατομική κλήση και ανακαλύψτε πως μπορει το LiveAgent να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Είμαστε διαθέσιμοι σε πολλές ημερομηνίες

Προγραμματίστε ένα demo