Λίστα ελέγχου ^έναρξης επιχείρησης^

Λίστα ελέγχου έναρξης επιχείρησης

Πλοήγηση

Λίστα ελέγχου έναρξης επιχείρησης

19
Σύμπτυξη όλων Ανάπτυξη όλων

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση;

Είναι ένα από τα πιο τρομακτικά και, ταυτόχρονα, πιο συναρπαστικά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος στην επαγγελματική του ζωή.

Για να διευκολύνουμε αυτή τη διαδικασία, έχουμε δημιουργήσει μια λίστα βημάτων που θα σας καθοδηγήσουν στη δημιουργία της νέας σας εταιρείας. Μόλις ολοκληρώσετε την ανάγνωση, ελπίζουμε να νιώσετε πιο σίγουροι και προετοιμασμένοι.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ξεκινήσετε μια επιχείρηση από την αρχή;

Χρησιμοποιήστε αυτήν τη λίστα ελέγχου ως οδικό χάρτη για να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία εκκίνησης. Θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σε καλό δρόμο και τελικά να πετύχετε.

Λίστα ελέγχου έναρξης επιχείρησης: Βήμα προς βήμα

Λίστα ελέγχου έναρξης επιχείρησης

Το πρώτο και πιο κρίσιμο βήμα είναι να αποφασίσετε τι είδους επιχείρηση θέλετε να διευθύνετε. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές, επομένως οι δυνατότητες μπορεί να φαίνονται ατελείωτες. Σκεφτείτε τι σας αρέσει και αν μπορείτε ή όχι να δημιουργήσετε μια επιχείρηση από αυτό.

Γιατί είναι σημαντική η σωστή επιλογή νέας επιχείρησης;

Θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν πρέπει να συνεχίσετε την ιδέα σας, πόσα χρήματα θα χρειαστείτε και πού θα φτάσετε από εκεί.

Figure out what type of business you want to start

Πώς να μάθετε το είδος της επιχείρησης για να ξεκινήσετε;

 • Κάντε μια λίστα με πράγματα που σας ενδιαφέρουν. Μην επιλέγετε ιδέες που πιστεύετε ότι είναι δημοφιλείς, καθώς θα είναι πολύ ανταγωνιστικές και απαιτητικές αγορές για να εισχωρήσετε.
 • Μόλις δημιουργήσετε μια λίστα ιδεών, περιορίστε τις και επιλέξτε αυτές που κάνουν την καρδιά σας να χτυπάει δυνατά.
 • Προσδιορίστε ποιες από αυτές θα είχαν περισσότερο επιχειρηματικό νόημα. Γράψτε τι είδους άτομα μπορεί να ενδιαφέρονται για αυτό το προϊόν ή την υπηρεσία και γιατί μπορεί να θέλουν να το χρησιμοποιήσουν.

Μόλις δημιουργήσετε αυτήν τη λίστα, αρχίστε να σκέφτεστε πώς μπορεί να μετατραπεί σε επιχείρηση.

Συμβουλή: να θυμάστε ότι η ιδέα σας δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη ή υπερβολική.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε όταν θέλετε να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση;

 • διαδικτυακή έρευνα
 • καταιγισμός ιδεών με άτομα που έχουν επιχειρηματική εμπειρία
 • επαγγελματικά περιοδικά και εφημερίδες

Αφού αποφασίσετε τι είδους επιχείρηση να ξεκινήσετε, είναι καιρός να ερευνήσετε τον ανταγωνισμό σας και τον κλάδο γενικότερα.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η έρευνα;

Θα σας δώσει μια καλύτερη ιδέα για το εάν η επιχείρησή σας έχει δυνατότητες ή όχι. Θα μάθετε επίσης πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η αγορά για το προϊόν ή την υπηρεσία. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι δεν θα προσπαθήσετε να πουλήσετε κάτι για το οποίο υπάρχει ήδη μεγάλος ανταγωνισμός.

Χρησιμοποιήστε αυτό το βήμα για να προσδιορίσετε αν υπάρχει χώρος για περισσότερες επιχειρήσεις, πόσα χρήματα θα χρειαστούν για να ξεκινήσει η ιδέα σας και τι μάρκετινγκ θα χρειαστείτε.

Research the industry and competition in your area

Πώς να ερευνήσετε τους ανταγωνιστές σας;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό, αλλά ο πιο απλός είναι χρησιμοποιώντας το Google.

 • Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε τον τύπο της επιχείρησής σας, την τοποθεσία που σκοπεύετε να ιδρύσετε μια εταιρεία και ορισμένες σχετικές λέξεις-κλειδιά στη γραμμή αναζήτησης στο Google. Αυτό θα εμφανίσει όλες τις παρόμοιες επιχειρήσεις στην περιοχή σας που λειτουργούν αυτήν τη στιγμή.
 • Μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε φράσεις όπως “Η βιομηχανία + η πόλη σας” ή “ανταγωνιστής + ο κλάδος σας + η πόλη σας”.
 • Κάντε μια λίστα με κάθε επιχείρηση, τη διεύθυνση του ιστότοπού της και τα στοιχεία επικοινωνίας. Δείτε πώς φαίνονται στο διαδίκτυο, ώστε να μπορείτε να το συγκρίνετε με αυτό που σκοπεύετε να κάνετε για την επιχείρησή σας.

Συμβουλή: η εύρεση κάτι που φαίνεται πολύ φθηνό ή ξεπερασμένο θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι δεν υπάρχει ακόμη πολύς ανταγωνισμός στην περιοχή, επομένως η επιχείρησή σας μπορεί να έχει δυνατότητες εδώ.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να ερευνήσετε τους ανταγωνιστές σας;

 • Η ανάγνωση των ειδήσεων και των ιστολογίων για τον κλάδο σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε τι κάνουν άλλες εταιρείες και πιθανές τάσεις για το μέλλον.
 • Η συζήτηση με άτομα που εργάζονται αυτήν τη στιγμή για επιχειρήσεις παρόμοιες με αυτήν που σχεδιάζετε να ανοίξετε μπορεί επίσης να είναι πολύ χρήσιμη.
 • Δείτε τους ιστότοπους των ανταγωνιστών και τους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτούς.

Ποιες είναι οι βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για τη λειτουργία μιας επιχείρησης;

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ξεκινάτε μια εταιρεία μάρκετινγκ. Σε αυτήν την περίπτωση, βοηθάει εάν ο ιδιοκτήτης έχει εμπειρία στο μάρκετινγκ και γνωρίζει ποιες τακτικές λειτουργούν και ποιες όχι για διαφορετικούς τύπους επιχειρήσεων.

Ποιες δεξιότητες θα είναι χρήσιμες γενικά;

 • διαχείριση χρόνου
 • ηγεσία και επικοινωνία
 • ισχυρή εργασιακή ηθική, επαγγελματισμός, ειλικρίνεια κ.λπ.
 • προσοχή στη λεπτομέρεια
 • IT (ειδικά αν θέλετε να ξεκινήσετε μια διαδικτυακή επιχείρηση)

Γιατί είναι σημαντική η λίστα με τα προσόντα;

Μια τέτοια λίστα θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιες δεξιότητες έχετε ήδη και ποιες πρέπει να αναπτύξετε για να διαχειριστείτε αποτελεσματικά την επιχείρησή σας.

Create a list of qualifications

Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα προσόντων;

 • Γράψτε μια λίστα με τις δεξιότητες που ήδη κατέχετε.
 • Ζητήστε από τους συναδέλφους και τα μέλη της οικογένειάς σας να σας πουν τι εκτιμούν σε εσάς. Μπορείτε να το κάνετε ακόμη και μέσω μιας ανώνυμης έρευνας για να βεβαιωθείτε ότι θα είναι ειλικρινείς μαζί σας.
 • Μπορείτε να μιλήσετε με ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ή άτομα που επί του παρόντος εργάζονται για παρόμοιες επιχειρήσεις σχετικά με τα είδη των χαρακτηριστικών που τείνουν να εκτιμούν περισσότερο αυτές οι εταιρείες.

Ποια εργαλεία μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια λίστα προσόντων;

 • Τα προφίλ του LinkedIn (τόσο των επαγγελματιών του κλάδου σας όσο και των ανθρώπων που εργάζονται σε ανταγωνιστικές εταιρείες) για να δείτε τι είδους προσόντα έχουν για τη δουλειά τους.

Είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε υπολογίζοντας πόσο θα κοστίσει το προϊόν ή η υπηρεσία σας.

Γιατί είναι σημαντική η εκτίμηση της τιμής των προϊόντων/υπηρεσιών;

Πρέπει να έχετε κάποια οικονομική ανεξαρτησία για να μην βασίζεστε στον δανεισμό από ανθρώπους.

Εάν αυτή τη στιγμή έχετε μια εργασία πλήρους απασχόλησης, θα ήταν συνετό να αρχίσετε να αφιερώνετε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, έτσι ώστε όταν αποφασίσετε να παραιτηθείτε, θα εξακολουθήσετε να έχετε επαρκή αποταμίευση.

LiveAgent's pricing old price

Πώς να ορίσετε τη σωστή τιμή για την υπηρεσία/προϊόν σας;

 • Ερευνήστε την τιμή παρόμοιων προϊόντων/υπηρεσιών, πόσο τα πουλούν οι ανταγωνιστές σας και πόσο κοστίζει η κατασκευή ή η απόκτησή τους.
 • Αφού προσδιορίσετε την ομάδα-στόχο και τους πιθανούς πελάτες σας, ερευνήστε τους για να ανακαλύψετε πόσα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για το προϊόν που σκοπεύετε να πουλήσετε.
 • Επιλέξτε μια στρατηγική τιμολόγησης που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Συμβουλή: εξετάστε τις κρατικές επιχορηγήσεις και τα δάνεια που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να βρείτε την καλύτερη τιμή;

 • SurveyMonkey ή Google Forms
 • Φύλλα Google (Google Drive) ή Excel.

Το επόμενο βήμα για την έναρξη μιας επιχείρησης είναι να έχετε μια παρουσία από φυσικό κατάστημα.

Γιατί είναι σημαντική μια καλή τοποθεσία για μια νέα επιχείρηση;

Θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν υπάρχει αρκετός χώρος, πόσα χρήματα θα χρειαστείτε να επενδύσετε πριν από την ημέρα ανοίγματος κ.λπ.

travellling-searching location-illustration

Πώς να βρείτε μια καλή τοποθεσία για μια νέα επιχείρηση;

Σκεφτείτε:

 • Υπάρχει αρκετός χώρος για την επιχείρησή σας;
 • Πόσο εύκολο θα είναι να περάσει ο κόσμος από την πόρτα (να αγοράσει αυτό που πουλάτε κ.λπ.);
 • Έχει το κτίριο πολλές θέσεις στάθμευσης έξω ή θα πρέπει οι πελάτες να αφήσουν τα οχήματά τους αλλού και να περπατήσουν;
 • Πόσο είναι το ενοίκιο ανά τετραγωνικό;
 • Πού βρίσκονται οι ανταγωνιστές σας;
 • Είναι το επιλεγμένο μέρος της πόλης βολικό και προσιτό για τους πελάτες-στόχους σας;

Ποια εργαλεία θα σας βοηθήσουν να βρείτε μια καλή τοποθεσία για μια νέα επιχείρηση;

 • Οι Χάρτες Google/Street View είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δείτε την περιοχή όπου θα βρίσκεται η επιχείρησή σας.

Είναι πλέον καιρός να αναζητήσετε έναν κτηματομεσίτη που μπορεί να σας βοηθήσει με τα πάντα, από την εύρεση του κατάλληλου μέρους στη σωστή τιμή μέχρι την οργάνωση επιθεωρήσεων και ερευνών.

Η έναρξη μιας επιχείρησης μπορεί να κοστίσει αρκετά χρήματα. Θα χρειαστεί να κρατήσετε αρκετά αποθεματικά για μήνες όταν οι πωλήσεις σας είναι χαμηλές ή ανύπαρκτες, οπότε προϋπολογίστε αναλόγως. Μπορεί να χρειαστούν χρόνια πριν αρχίσετε να βγάζετε κέρδη, εάν δεν σχεδιάζετε για τους αργούς μήνες.

Γιατί είναι σημαντικό να έχετε αρκετά χρήματα για να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση;

Αυτό θα σας επιτρέψει να προσδιορίσετε εάν η επιχείρησή σας μπορεί να το χειριστεί ή όχι και εάν υπάρχουν τρόποι να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα πριν από την ημέρα ανοίγματος χωρίς πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα.

Πώς να χειριστείτε αυτό το βήμα;

 • Θα συνεργαστείτε με έναν συνεργάτη ή μόνοι; Εάν είναι το πρώτο, πόσα χρήματα έχουν διαθέσιμα για να συνεισφέρουν στην επιχείρηση αμέσως (αν υπάρχουν);
 • Πόσους μήνες επαγγελματικά έξοδα μπορείτε να καλύψετε χωρίς να χρειάζεται να συνάψετε δάνεια ή να χρησιμοποιήσετε εταιρική πιστωτική κάρτα;
 • Πόσα μετρητά έχετε αποταμιεύσει αυτήν τη στιγμή και πόσο θα διαρκέσουν εάν η επιχείρησή σας δεν παράγει αρκετό εισόδημα;
 • Ορίστε έναν προϋπολογισμό για τον εαυτό σας για να υπολογίσετε πόσα χρήματα θα χρειαστεί η επιχείρησή σας αμέσως (κόστος εκκίνησης) και τι πρέπει να συμβεί εάν θέλετε να δημιουργήσετε εισόδημα εντός 12 μηνών ή λιγότερο (για παράδειγμα, οι στόχοι σας).
 • Εάν προσλαμβάνετε υπαλλήλους, λάβετε υπόψη τους φόρους μισθοδοσίας και τα πακέτα παροχών μεταξύ άλλων πτυχών που είναι πιθανό να αυξήσουν τα μηνιαία έξοδά σας.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε σε αυτό το βήμα;

 • Λογισμικό χρηματοοικονομικής μοντελοποίησης για γρήγορη και ακριβή δημιουργία προϋπολογισμού με σκοπό τα προγραμματισμένα επιχειρηματικά έξοδα και τον εξορθολογισμό της πρόβλεψης εσόδων.
 • Λογιστικό λογισμικό όπως το Mint για να παρακολουθείτε πόσα κερδίζετε κάθε μήνα, καθώς και τις αποταμιεύσεις και τους λογαριασμούς σας.

Εκτός από το να γνωρίζετε πόσα χρήματα θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας, πρέπει να καθορίσετε τι άλλο πρέπει να κάνετε (προμήθειες, μάρκετινγκ).

Γιατί είναι σημαντικό να έχετε μια επιχειρηματική υπόθεση;

Θα βοηθήσει στην αποφυγή τεράστιων οικονομικών απωλειών και θα σας δώσει ιδέες για τρόπους βελτίωσης της επιχείρησής σας.

counting costs in notepad

Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα κόστους για τη νέα σας επιχείρηση;

 • Απευθυνθείτε σε επαγγελματίες του κλάδου και ζητήστε συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να περιμένετε.
 • Καταγράψτε τα κόστη εκκίνησης, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού που θα χρειαστείτε να αγοράσετε (τελή ενοικίασης), ασφαλιστικά προγράμματα εάν χρειαστεί κ.λπ.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια λίστα κόστους;

 • Παρακολουθήστε όλα τα χρήματα που κερδίζετε και ξοδεύετε κρατώντας αποδείξεις και τιμολόγια, κ.λπ. Εάν αυτό είναι πολύ δύσκολο για εσάς, απλώς χρησιμοποιήστε το Mint ή άλλο σύστημα λογιστικής και τήρησης αρχείων. Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε τυχόν επιχειρηματικά έγγραφα που σχετίζονται με φόρους στην ασφαλή πλατφόρμα τους, ώστε τα πάντα να είναι διαθέσιμα αμέσως.
 • Χρησιμοποιήστε ένα υπολογιστικό φύλλο για να παρακολουθείτε όλα τα έξοδά σας. Αυτό θα σας διευκολύνει να δείτε πόσα χρήματα μπαίνουν και βγαίνουν κάθε μήνα (και δείχνει πού μπορεί να υπάρχουν τυχόν αποκλίσεις).

Εάν μπορείτε να προσλάβετε μόνο ένα άτομο, θα πρέπει να είναι λογιστής που θα μπορεί να βεβαιωθεί ότι όλες οι διοικητικές σας εργασίες έχουν ολοκληρωθεί. Ωστόσο, εάν μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα επιπλέον μέλος του προσωπικού, σκεφτείτε να προσλάβετε κάποιον που θα φροντίζει την εξυπηρέτηση πελατών ή τις πωλήσεις.

Γιατί είναι σημαντική η πρόσληψη ενός υπαλλήλου για την εκτέλεση καθημερινών εργασιών;

Αρχικά, θα σας επιτρέψει να αναθέσετε εργασίες για να εστιάσετε στη μεγαλύτερη εικόνα και να μην κολλήσετε σε μικρές λεπτομέρειες ή καθημερινές εργασίες. Επιτρέπει επίσης σε έναν εργαζόμενο να επικεντρωθεί αποκλειστικά στις πωλήσεις ενώ ένας άλλος εστιάζει πλήρως, π.χ. στο μάρκετινγκ.

HR job interview

Πώς να βρείτε νέους υπαλλήλους;

 • Θα χρειαστείτε μια περιγραφή εργασίας για τους πιθανούς υπαλλήλους σας και τους διευθυντές τους.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχουν δημιουργηθεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα εκ των προτέρων. Αυτό περιλαμβάνει ένα εγχειρίδιο εργαζομένων, μια συμφωνία μη αποκάλυψης και την πολιτική πνευματικής ιδιοκτησίας της εταιρείας.
 • Η διαδικασία πρόσληψης πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό. Μπορεί να είναι χρονοβόρο να βρείτε ένα άτομο που να είναι κατάλληλο για τη διαχείριση των καθημερινών λειτουργιών.
 • Έχετε το νου σας για άτομα που έχουν εμπειρία στο να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να διευθύνουν μια μικρή ομάδα.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για την εύρεση νέων υπαλλήλων;

 • Ρίξτε μια ματιά στα LinkedIn, Indeed, UpWork ή Monster and Glassdoor για να βρείτε πιθανούς υπαλλήλους και να μάθετε περισσότερα για αυτούς.
 • Βρείτε υπαλλήλους μέσω επιχειρηματικών ομάδων στο Facebook. Πολλοί άνθρωποι ψάχνουν για δουλειά εκεί.

Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε όλα τα απαραίτητα νομικά βήματα για την έναρξη μιας επιχείρησης, ειδικά αν είναι η πρώτη σας φορά.

Γιατί είναι σημαντική η κατοχή όλων των απαιτούμενων αδειών, πιστοποιητικών και αδειών;

Εάν ακολουθήσετε όλες τις νομικές απαιτήσεις για την έναρξη της επιχείρησής σας, θα αποφύγετε τυχόν προβλήματα για παραβίαση του νόμου στο μέλλον.

Business law

Πώς να αποκτήσετε όλες τις απαιτούμενες άδειες και πιστοποιητικά;

Ξεκινήστε αυτή τη διαδικασία μόλις ανοίξετε την επιχείρησή σας και κάντε την τακτικό μέρος των εργασιών σας.

 • Μάθετε ποιες άδειες, πιστοποιητικά και επιχειρηματική άδεια απαιτούνται από το νόμο για τη λειτουργία της εταιρείας σας στην πολιτεία ή τη χώρα σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ελέγχοντας τους ιστότοπους των τοπικών κυβερνήσεών σας.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι υπάλληλοί σας ολοκληρώνουν όλη την απαραίτητη εκπαίδευση για κάθε θέση στην εταιρεία σας. Αυτό περιλαμβάνει να τους ζητήσετε να διαβάσουν και να υπογράψουν ένα εγχειρίδιο εργαζομένων που έχει γραφτεί από δικηγόρο ή ειδικό σε ανθρώπινους πόρους.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε όλες τις απαιτούμενες άδειες και πιστοποιητικά;

 • Αναζήτηση στο Διαδίκτυο ή απευθείας συνομιλία με τα τοπικά γραφεία
 • Σύνδεσμος Μικρών Επιχειρήσεων, ο οποίος διαθέτει πληροφορίες σχετικά με τις άδειες που χρειάζεστε.
 • Συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο ή έναν σύμβουλο λογιστή και λάβετε επαγγελματικές συμβουλές.

Αυτή είναι η ευκαιρία σας να κάνετε μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση σε πιθανούς νέους πελάτες.

Γιατί είναι σημαντική η δημιουργία email για μια νέα επιχείρηση;

Έχοντας μια ενεργή, επαγγελματική διεύθυνση email και ιστότοπο θα επιτρέψει στους ανθρώπους να επικοινωνήσουν μαζί σας εύκολα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν δεν έχετε τοποθεσία επιχείρησης, δηλαδή εάν η εταιρεία λειτουργεί εξ ολοκλήρου online.

Business Email Templates

Πώς να δημιουργήσετε ένα email για μια νέα εταιρεία;

 • Δημιουργήστε μια διεύθυνση email που περιλαμβάνει τα ονόματα σας ή της εταιρείας. Αυτό θα βοηθήσει τους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι επικοινωνούν μαζί σας ως επαγγελματίας.
 • Δημιουργήστε έναν ελκυστικό ιστότοπο με όλα τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Συμπεριλάβετε την τοποθεσία και τις ώρες για μια επιχείρηση κατασκευής τούβλων και οποιεσδήποτε άλλες ζωτικής σημασίας λεπτομέρειες.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για τη δημιουργία email για μια νέα εταιρεία;

 • NameMesh, EmailFormat ή Domainr για να βρείτε το καλύτερο όνομα για τη διεύθυνση email της επιχείρησής σας

Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε έναν τομέα που ταιριάζει με το όνομα της εταιρείας που έχετε επιλέξει, ώστε οι χρήστες να μπορούν να μάθουν περισσότερα για την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο.

Γιατί είναι σημαντικό ένα καλό όνομα για μια νέα εταιρεία;

Μπορεί να δώσει τον τόνο του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν την εταιρεία σας στα αρχικά της στάδια. Επιλέξτε κάτι μοναδικό και αναγνωρίσιμο που να αντικατοπτρίζει την επιχείρησή σας.

Laptop brand on display

Πώς να επιλέξετε ένα όνομα για τη νέα σας εταιρεία;

 • Δοκιμάστε συνεδρίες καταιγισμού ιδεών με φίλους που έχουν επιχειρηματική εμπειρία ή εξειδίκευση στο μάρκετινγκ, συμπεριλαμβανομένων ατόμων εκτός του συνηθισμένου δικτύου σας. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία να αποκτήσετε διαφορετικές απόψεις σχετικά με την ονομασία.
 • Βεβαιωθείτε ότι ο τομέας και οι λογαριασμοί μέσων κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζονται με αυτήν την επωνυμία εταιρείας είναι διαθέσιμοι.

Συμβουλή: αποφύγετε ονόματα που είναι δύσκολο να γραφτούν, πραγματοποιήστε αναζήτηση εμπορικών σημάτων και βεβαιωθείτε ότι το όνομα ακούγεται καλά όταν λέγεται δυνατά.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα όνομα για μια νέα εταιρεία;

 • Ένα σύστημα ονομάτων όπως το NameVine θα σας δώσει πολλές προτάσεις ονομάτων που μπορούν να ταξινομηθούν κατά δημοτικότητα και μοναδικότητα. Όσο πιο δημοφιλές είναι ένα όνομα (όσο πιο κοντά βρίσκεται στην κορυφή της λίστας) σημαίνει γενικά ότι τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός άλλων επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν παρόμοιες λέξεις. Επιλέξτε κάτι άλλο αν είναι δυνατόν.
 • Ένας αξιολογητής ονόματος ελέγχει την απόδοση ενός συγκεκριμένου ονόματος στα αποτελέσματα αναζήτησης ή εάν είναι διαθέσιμο για εγγραφή ως όνομα τομέα.

Εάν ασχολείστε σοβαρά με την επιχείρησή σας, τότε η προσθήκη μιας νομικής επιχειρηματικής οντότητας (π.χ. Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης) θα σας προστατεύσει εάν κάποιος αμφισβητήσει το όνομα της εταιρείας σας ή προσπαθήσει να αφαιρέσει ό,τι σας ανήκει ισχυριζόμενος ότι το έκανε πρώτος (παρόμοια με τον τρόπο λειτουργίας των εμπορικών σημάτων ).

Γιατί είναι σημαντική η νομική προστασία της νέας σας επιχείρησης;

Η δημιουργία μιας ξεχωριστής επιχείρησης με τα δικά της δικαιώματα και υποχρεώσεις θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία. Ακόμα κι αν δεν ξεκινάτε με πολλά χρήματα, η δημιουργία μιας νομικής οντότητας είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της εταιρείας σας.

Πώς να προστατέψετε τη νέα σας επιχείρηση;

Ανάλογα με τη χώρα, την περιοχή ή την πολιτεία, αυτή η διαδικασία μπορεί να διαφέρει:

 • Αφού έχετε το όνομα και την τοποθεσία της εταιρείας σας, μπορείτε να επιλέξετε έναν τύπο οντότητας. Κάθε ένα έχει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του, επομένως οι περιστάσεις σας θα καθορίσουν την καλύτερη επιλογή.
 • Πρέπει να προσκομίσετε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα.
 • Λάβετε ΑΑΕ (Αριθμός Αναγνώρισης Εργοδότη).
 • Ανοίξτε έναν ξεχωριστό τραπεζικό λογαριασμό επιχείρησης.
 • Ρυθμίστε τα βιβλία σας ή προσλάβετε έναν λογιστή.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να προστατεύσετε νομικά την εταιρεία σας;

 • Το LegalZoom είναι ένας διαδικτυακός πόρος που παρέχει νομική υποστήριξη για τη σύσταση LLC ή άλλων νομικών οντοτήτων. Κοστίζει 129 $ για να ξεκινήσετε και περιλαμβάνει πολλούς πόρους, π.χ. συμβάσεις με πωλητές.
 • Ένας τοπικός δικηγόρος μπορεί να σας παράσχει συμβουλές και να βοηθήσει στη σύνταξη των απαραίτητων εγγράφων.
 • Περισσότερες τοπικές πηγές πληροφοριών, όπως ο κρατικός ιστότοπος ή το δημαρχείο σας, θα παρέχουν πρόσθετους πόρους για την έναρξη μιας επιχείρησης στην περιοχή σας.

Πολλές νέες νεοφυείς επιχειρήσεις ξεκινούν τη ζωή τους σε ένα γραφείο στο σπίτι ή σε χώρους συνεργασίας. Αν και αυτές είναι επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση του κόστους σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παράλληλα επιτρέπουν την ευελιξία στον τρόπο και το πότε εργάζονται οι εργαζόμενοι, μπορεί να θέλετε να αναζητήσετε έναν νέο χώρο καθώς αυξάνονται οι ανάγκες της ομάδας και της επιχείρησής σας.

Γιατί είναι σημαντικό να βρείτε καλό χώρο γραφείου;

Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος του γραφείου αντικατοπτρίζει το είδος της κουλτούρας και της εικόνας που θέλετε να έχει η εταιρεία σας.

Εάν κάποιος επισκεπτόταν τον ιστότοπο ή το κατάστημά σας αυτοπροσώπως, θα είχε την καλύτερη δυνατή εντύπωση;

Quality unit Office space 6

Πώς να βρείτε έναν καλό χώρο γραφείου;

Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι να αναζητήσετε έναν μεσίτη στην περιοχή σας που μπορεί να σας βοηθήσει στην εύρεση επαγγελματικών χώρων και καταχωρήσεων εμπορικών ακινήτων.

Αφού εντοπίσετε ορισμένες πιθανές επιλογές, θα θελήσετε να εξετάσετε παράγοντες όπως η τοποθεσία (είναι αρκετά κοντά στο σπίτι για να μπορείτε να εργάζεστε εκεί κάθε μέρα;), τις ανέσεις (τι προσφέρουν; Πόσο θα κοστίσει αν χρειαζόσασταν αυτές τις υπηρεσίες;), και τιμή.

Στη συνέχεια, θα μπορείτε να επιλέξετε τον καλύτερο χώρο γραφείου ανάμεσα σε όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

Ποια εργαλεία για να βρείτε καλό χώρο γραφείου;

 • Το Craigslist επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν λίστες διαθέσιμων επιχειρήσεων ή χώρων. Θα μπορούσατε επίσης να δείτε εάν υπάρχουν ευκαιρίες συνεργασίας στην περιοχή σας.
 • Το OfficeFinder προσφέρει μια μηχανή αναζήτησης για τον εντοπισμό όλων των τύπων παραδοσιακών χώρων εργασίας, από μεγάλες εταιρείες έως μικρές επιχειρήσεις.
 • Ιστότοποι όπως το Yelp και το Google επιτρέπουν επίσης στους χρήστες να δημοσιεύουν κριτικές για διαφορετικούς τύπους γραφείων ή επαγγελματικών χώρων, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την καλύτερη τοποθεσία για την εκκίνηση σας.

Περιγράψτε τη δήλωση αποστολής και τις αξίες της εταιρείας σας για να βοηθήσετε τους εργαζομένους να καθοδηγούνται σε δύσκολες στιγμές ή έργα.

Γιατί είναι σημαντικοί οι στόχοι για μια νέα επιχείρηση;

Οι υπάλληλοί σας θα γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να επιτευχθεί και πώς μπορούν να βοηθήσουν. Μια σαφής δήλωση αποστολής και αξίες θα διασφαλίσουν ότι όλοι βρίσκονται στην ίδια σελίδα σχετικά με την εταιρική κουλτούρα. Συμπεριλάβετε μετρήσεις όπως η αύξηση των εσόδων ή ο αριθμός των νέων πελατών που αποκτώνται κάθε εβδομάδα/μήνα.

introduce web metrics - illustration

Πώς να θέσετε ξεκάθαρους στόχους για το μέλλον της εταιρείας;

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να δημιουργήσετε SMART στόχους για την εταιρεία σας, που σημαίνει συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, επιτεύξιμοι, σχετικοί και χρονικά περιορισμένοι.

Θέστε στόχους που είναι ρεαλιστικοί αλλά αρκετά απαιτητικοί για να αναπτυχθούν μαζί σας καθώς διευρύνετε τους ορίζοντες της εταιρείας.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να θέσετε σαφείς στόχους για το μέλλον;

 • Μια μηχανή αναζήτησης όπως το Google ή η Bing, στην οποία ίσως μπορείτε να βρείτε παραδείγματα στο διαδίκτυο για το πώς μοιάζουν οι δηλώσεις αποστολής άλλων εταιρειών.
 • Ιστότοποι όπως το Teamwork PM βοηθούν στη δημιουργία μιας δήλωσης αποστολής και αξιών για την εταιρεία σας.
 • Ιστότοποι όπως το CompanyCheckup σας παρέχουν αναφορές σχετικά με το πόσο αποτελεσματικά η επιχείρησή σας ακολουθεί τους στόχους της.

Σκεφτείτε πώς το προϊόν σας θα λύσει τα προβλήματα των υποψήφιων πελατών σας με καινοτόμο τρόπο. Εστιάστε σε αυτό που κάνει το προϊόν ή την υπηρεσία σας μοναδικό και καλύτερο από τα υπόλοιπα.

Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζετε την ομάδα-στόχο σας;

Γνωρίζοντας τα σημεία που χρειάζεται βοήθεια ο ιδανικός πελάτης σας θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε προϊόντα που λύνουν αυτά τα ζητήματα.

Customer feeedback illustration

Πώς να βρείτε μια ομάδα στόχο;

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε για τους πελάτες σας είναι να μιλήσετε μαζί τους. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να δημιουργήσετε έρευνες για να λάβετε άμεσα σχόλια από τους πελάτες.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να βρείτε μια ομάδα στόχο;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για έναν ιδιοκτήτη startup επιχείρησης να μάθει περισσότερα για το κοινό-στόχο του. Μερικοί σπουδαίοι πόροι προς χρήση είναι:

 • Οι έρευνες μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε περισσότερα για τους πελάτες σας και πώς νιώθουν για τις τρέχουσες προσφορές προϊόντων. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως το SurveyMonkey ή το InstaSurvey για αυτό.
 • Ιστότοποι όπως το Google Analytics αποκαλύπτουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το ποιοι επισκέπτονται τον ιστορικό σας και ποιες σελίδες βλέπουν πιο συχνά.
 • Ιστότοποι όπως το Teamwork PM και το LiveAgent σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα σύστημα καρτελών υποστήριξης πελατών για να παρακολουθείτε τα σχόλιά τους.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν λογιστή για την τήρηση λογιστικών βιβλίων που μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των οικονομικών της εταιρείας.

Γιατί είναι σημαντική η τακτοποίηση της λογιστικής σας;

Ο λογιστής της επιχείρησής σας θα βεβαιωθεί ότι καλύπτονται όλες οι φορολογικές επιπτώσεις και τα λογιστικά αρχεία, ενώ ο λογιστής σας θα φροντίζει καθημερινά θέματα όπως η τιμολόγηση και η επεξεργασία εντολών πωλήσεων.

Planning budget

Πώς να κανονίσετε τη λογιστική σας;

Εάν είναι δυνατόν, συναντηθείτε μαζί τους πρόσωπο με πρόσωπο στο γραφείο τους, ώστε να μπορείτε να δείτε μόνοι σας το περιβάλλον. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, μια τηλεφωνική κλήση ή μια συνάντηση Skype μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή.

Βεβαιωθείτε ότι έχουν εμπειρία στον κλάδο της επιχείρησής σας, καθώς πιθανότατα θα τους πάρει λίγο χρόνο για να κατανοήσουν πώς λειτουργεί η επιχείρησή σας.

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τις κριτικές και τις παραπομπές.

Ποια εργαλεία θα σας βοηθήσουν να κανονίσετε τη λογιστική σας;

 • Χρησιμοποιήστε το Google για να βρείτε έναν λογιστή στην περιοχή σας. Φροντίστε να αναζητήσετε CPA, καθώς αυτοί οι επαγγελματίες θα μπορούν να δημιουργήσουν λογιστική για την εταιρεία σας.
 • Ελέγξτε το LinkedIn για να εξετάσετε τα προσόντα των υποψήφιων λογιστών σας.

Η μοναδική σας πρόταση πώλησης (USP) είναι μια φράση που συνοψίζει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας σας.

Γιατί είναι σημαντική η εργασία για το USP και τα ανταγωνιστικά σας πλεονεκτήματα;

Ένα ισχυρό USP θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό.

Πώς να βρείτε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα;

Ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας σας είναι να συλλέξετε σχόλια από τη βάση πελατών-στόχων σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ένα ερωτηματολόγιο ή να πραγματοποιήσετε μια άτυπη συνέντευξη με μερικά από αυτά τα άτομα, εάν είναι δυνατόν. Μόλις το κάνετε, αρχίστε να αναζητάτε μοτίβα στα σχόλια που λαμβάνετε.

LiveAgent CSM tickets overview

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να βρείτε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα;

 • Η χρήση τοποθεσιών όπως το SurveyMonkey ή το Google Forms μπορεί να απλοποιήσει αυτή τη διαδικασία και να διασφαλίσει ότι συλλέγονται όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε.
 • Χρησιμοποιήστε το Google για να μάθετε τι προσφέρουν οι ανταγωνιστές σας και πώς διαφέρουν από εσάς. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τους USP και να εντοπίσετε τυχόν αδυναμίες που μπορεί να σας προσφέρουν ευκαιρία για βελτίωση.
 • Χρησιμοποιήστε το LiveAgent ή άλλο λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών για να επικοινωνήσετε με τους πελάτες σας.

Στην αρχή, το να γνωρίζετε ποιες δραστηριότητες προώθησης είναι πιο αποτελεσματικές μπορεί να είναι δύσκολο. Προσπαθήστε να έχετε ένα σχέδιο το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, μην πέσετε στην παγίδα να μην τροποποιείτε τακτικά την προωθητική σας καμπάνια.

Γιατί είναι σημαντικό ένα προωθητικό σχέδιο;

Θα βοηθήσει στην αύξηση των πωλήσεων και θα παρουσιάσει την επιχείρησή σας σε περισσότερους πελάτες.

LiveAgent Facebook Christmas promo

Πώς να δημιουργήσετε ένα σχέδιο προώθησης;

Δοκιμάστε διαφορετικές δραστηριότητες και δείτε ποιες λειτουργούν καλύτερα για την επιχείρησή σας. Μόλις βρείτε κάτι που λειτουργεί καλά για εσάς, θα είναι απαραίτητο να το διατηρήσετε έως ότου μια άλλη δραστηριότητα αποδειχθεί ακόμα πιο αποτελεσματική.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα προωθητικό σχέδιο;

 • Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Adwords για να δοκιμάσετε διαφορετικές δραστηριότητες και να δείτε ποια είναι η πιο αποτελεσματική για την εταιρεία σας. Αυτό το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μηχανή αναζήτησης που παρέχει στοχευμένες διαφημίσεις κόστους ανά κλικ τόσο στο Δίκτυο αναζήτησης όσο και στο Δίκτυο εμφάνισης.
 • Το Google Ads είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα διαφήμισης που σας επιτρέπει να τοποθετείτε διαφημίσεις στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, καθώς και σε ιστότοπους, σε εφαρμογές επιχειρήσεων για κινητές συσκευές και βίντεο.
 • Το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της επωνυμίας της εταιρείας σας, την αύξηση των πωλήσεων και την ενημέρωση για το τι έχετε να προσφέρετε.

Ένα επιχειρηματικό σχέδιο είναι ένας οδικός χάρτης προς την επιτυχία και θα πρέπει να περιλαμβάνει βασικά επιχειρηματικά ορόσημα, χρονοδιαγράμματα και οικονομικά στοιχεία.

Γιατί είναι σημαντικό να έχετε ένα πλήρες επιχειρηματικό σχέδιο;

Έχοντας εφικτούς στόχους μαζί με ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα και συγκεκριμένα στοιχεία δράσης αυξάνουν τις πιθανότητές σας να τους επιτύχετε.

customer touchpoints report-illustration

Πώς να δημιουργήσετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο;

Εδώ είναι μερικά από τα βασικά συστατικά:

 • περίληψη των κυριότερων σημείων
 • περιγραφή εταιρείας
 • διαθέσιμα προϊόντα και υπηρεσίες
 • ανάλυση αγοράς
 • στρατηγική και εφαρμογή
 • οργάνωση και διαχείριση ομάδας
 • οικονομικό σχέδιο και προβλέψεις

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο;

 • Το Lean Canvas είναι ένα εργαλείο (ένα απλό πρότυπο ενός φύλλου που δημιουργήθηκε από τον Ash Maurya) για την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου που σας βοηθά να αναλύσετε τις ιδέες σας.
 • Το LivePlan σάς δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε και να γράφετε γρήγορα το επιχειρηματικό σας σχέδιο, να εξασφαλίζετε χρηματοδότηση και να λαμβάνετε πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας.

Σύνοψη λίστας ελέγχου έναρξης επιχείρησης

 • Μάθετε τι είδους επιχείρηση θέλετε να ξεκινήσετε
 • Ερευνήστε τον κλάδο και τον ανταγωνισμό στον τομέα σας
 • Δημιουργήστε μια λίστα με προαπαιτούμενα
 • Υπολογίστε την τιμή των προϊόντων/υπηρεσιών
 • Βρείτε μια τοποθεσία για τη νέα σας επιχείρηση
 • Σκεφτείτε πόσα χρήματα θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε
 • Ερευνήστε πόσο θα κοστίσει η λειτουργία της επιχείρησής σας ετησίως
 • Προσλάβετε υπαλλήλους για να σας βοηθήσουν να εκτελέσετε τις καθημερινές λειτουργίες της εταιρείας σας
 • Λάβετε όλες τις απαραίτητες άδειες, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις που απαιτούνται από το νόμο
 • Δημιουργήστε έναν λογαριασμό email και έναν ιστότοπο με επαγγελματικά στοιχεία επικοινωνίας
 • Επιλέξτε ένα όνομα που είναι πιασάρικο και το θυμούνται
 • Δημιουργήστε μια LLC ή άλλη νομική οντότητα
 • Βρείτε χώρο γραφείου που ταιριάζει στις ανάγκες σας ή επιλέξτε έπιπλα για να εξοπλίσετε τον υπάρχοντα χώρο εργασίας σας
 • Θέστε σαφείς στόχους για το μέλλον της εταιρείας με μετρήσιμους στόχους
 • Προσδιορίστε ποιος είναι ο πελάτης-στόχος σας, τι χρειάζεται και πώς θα τον βοηθήσει το προϊόν ή η υπηρεσία σας
 • Κανονίστε τα λογιστικά σας
 • Εργαστείτε για το USP και τα ανταγωνιστικά σας πλεονεκτήματα
 • Κάντε ένα προωθητικό σχέδιο και τηρήστε το.
 • Ολοκληρώστε ένα πλήρες επιχειρηματικό σχέδιο με χρονοδιάγραμμα και ορόσημα

FAQ

How to start a business in 2022?

Starting a business in 2022 may seem more difficult than it did before the pandemic created so much uncertainty. A thorough business plan that prevents you from missing anything important is more important than ever before. Our Business Startup Checklist will help you to make sure that you are on the right track.

What do you need to do now?

The simple answer is to do your homework. You need to research the market, be aware of industry trends, and take a fresh approach that hasn't been done before.

What can you do a bit later?

It's important to remember that starting a business is just the tip of the iceberg. There are many different steps to grow your company into something sustainable and then eventually profitable. What you can do later might be more complicated depending on the industry, but this will rely heavily on what stage of business growth you're in. It will also be high time to take care of business insurance and social security. Choose an experienced insurance agent and take out adequate business insurance.

How much money do you need to start a business?

The amount will depend on your idea and how big it is. Generally, the more people involved in an idea or product, the more complex and costly it will be. However, if you're bootstrapping (starting with little outside funding, this should help prevent many unnecessary costs.

Do you need experience to run a business?

Not necessarily. The beauty of the Internet is that you can now learn a lot from books, courses, mentors, etc.

What are the most important qualities in a business?

The most crucial is to have an idea that solves or meets market demands. You'll also need good leadership qualities, critical thinking skills, and being able to communicate well with others, especially if you're trying to grow your company's team.

How to come up with a business idea?

The best way is by finding problems in the marketplace and devising solutions to them. This can be done by studying your own pain points, which could apply to others.

What are the benefits of starting a business?

Some of the most notable ones include being your own boss, exerting control over what you do and how you do it, plus developing skills that can be used in other areas throughout life.

What are the disadvantages of starting a business?

Some of the most notable ones include the threat of losing money and putting in long hours when times get tough.

Will your product be competitive in its industry?

It needs to be. And there are many ways to ensure this is the case. They include finding a niche, having an innovative idea, as well as using analytics (e.g. Google Analytics) and optimization tools (Google Search Console, for example).

Σχετικοί Πόροι

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας ΄μας δίνετε την άδειά σας να χρησιμοποιούμε cookies όπως περιγράφεται από πολιτική απορήττου και cookies.

×
Προγραμματίστε μία ατομική κλήση και ανακαλύψτε πως μπορει το LiveAgent να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Είμαστε διαθέσιμοι σε πολλές ημερομηνίες

Προγραμματίστε ένα demo
^ ^