Λίστα ελέγχου Σελίδας προορισμού

Λίστα ελέγχου Σελίδας προορισμού

Πλοήγηση

Λίστα ελέγχου Σελίδας προορισμού

25
Σύμπτυξη όλων Ανάπτυξη όλων

Πριν ξεκινήσετε μια σελίδα προορισμού, υπάρχουν πολλές διαφορετικές πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη. Αυτή η εργασία μπορεί μερικές φορές να είναι συντριπτική, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να λάβετε τις λεπτομέρειες πριν αρχίσουν οι χρήστες να επισκέπτονται τη σελίδα σας.

Ακολουθεί μια λίστα με πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν δημιουργήσετε τη σελίδα προορισμού σας. Από το copywriting και τα στοιχεία σχεδίασης μέχρι τα ποσοστά μετατροπών και άλλες μετρήσεις, αυτή η λίστα ελέγχου θα καλύψει όλα όσα χρειάζεστε για να κάνετε επιτυχημένη τη σελίδα προορισμού σας.

Τι είναι μια λίστα ελέγχου σελίδας προορισμού;

Μια λίστα ελέγχου σελίδας προορισμού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει όλες τις βάσεις πριν ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας. Η κατοχή μίας λίστας θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τυχόν σφάλματα ή στοιχεία που λείπουν πριν από τη δημοσιοποίηση της σελίδας προορισμού, καθώς και να αποτρέψετε την εμφάνιση απροσδόκητων προβλημάτων.

Γιατί είναι σημαντική μια λίστα ελέγχου σελίδας προορισμού;

Θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια σαφή ιδέα για το τι ακριβώς ταξίδι κάνουν οι επισκέπτες στον ιστότοπό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε όχι μόνο πόσος χρόνος χρειάζεται για να μετακινηθείτε προς τα κάτω στη διοχέτευση της σελίδας προορισμού, αλλά και πού ενδέχεται να πέσουν εκτός αυτής οι πιθανές μετατροπές.

Εκτός από τα οφέλη που αναφέρονται παραπάνω, τι άλλο μπορείτε να κερδίσετε από μια λίστα ελέγχου σελίδας προορισμού;

 • Προσδιορίστε εάν μετατρέπετε με επιτυχία τους επισκέπτες σε δυνητικούς πελάτες.
 • Διατηρήστε όλα τα βήματα κάθε διαδικασίας ορατά και αποτρέψτε οποιαδήποτε πιθανή σύγχυση σχετικά με το τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια.
 • Δημιουργήστε μια αποτελεσματική σελίδα προορισμού που θα αυξήσει τις μετατροπές.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι πιθανοί πελάτες θα έχουν μια εξαιρετική εμπειρία.
 • Βεβαιωθείτε ότι τα πάντα καλύπτονται πριν ξεκινήσετε τον ιστότοπό σας.
Η αρχική σελίδα του LiveAgent

Αντίθετα, εάν αποφασίσετε να δημιουργήσετε μια σελίδα προορισμού χωρίς να ακολουθήσετε μια λίστα ελέγχου, τότε μπορεί να κολλήσετε σε ένα συγκεκριμένο σημείο, να χάσετε ένα βασικό στοιχείο ή – ακόμα χειρότερα – να μην βρείτε ευκαιρίες για βελτίωση.

Ποιος μπορεί να επωφεληθεί από μια λίστα ελέγχου σελίδας προορισμού;

Απλά, όποιος θέλει να επικεντρωθεί ειδικά στη μετατροπή:

 • Έμποροι πληρωμής ανά κλικ (PPC) και email.
 • Ιδιοκτήτες επιχείρησης
 • Διευθυντές μάρκετινγκ
 • Ελεύθεροι επαγγελματίες

Ουσιαστικά, όποιος θέλει να αναπτύξει μια συνεκτική, σωστά προγραμματισμένη και καλά σχεδιασμένη σελίδα προορισμού χωρίς να ξεχνά οτιδήποτε σημαντικό που μπορεί να επηρεάσει τη μελλοντική της απόδοση.

Παράδειγμα λίστας ελέγχου
Παράδειγμα λίστας ελέγχου στο LiveAgent

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια λίστα ελέγχου σελίδας προορισμού;

Ακολουθεί μια πλήρης λίστα ελέγχου σελίδας προορισμού με όλα τα στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη δημιουργία της σελίδας προορισμού σας. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λίστα ως έμπνευση, προσθέτοντας ή αφαιρώντας ορισμένα μέρη για να την προσαρμόσετε στις δικές σας ανάγκες και το προσωπικό σας στυλ.

Ας ξεκινήσουμε από την κορυφή και ας δούμε όλα τα στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνει μια αποτελεσματική σελίδα προορισμού.

Λίστα ελέγχου Σελίδας προορισμού

Το περιεχόμενο είναι το πρώτο πράγμα που θα δουν οι άνθρωποι στη σελίδα προορισμού σας. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι φαίνεται αισθητικά ευχάριστο και έχει μια σαφή παρότρυνση για δράση (CTA) καθώς και μια πρόσκληση για να μάθουν περισσότερα.

LiveAgent take a tour

Ποια στοιχεία δεν πρέπει να αγνοήσετε για να διασφαλίσετε ότι το περιεχόμενο της σελίδας προορισμού σας είναι σαφές και ευανάγνωστο;

Η επικεφαλίδα είναι το πρώτο κείμενο που βλέπουν οι επισκέπτες σας, επομένως είναι μια από τις πρώτες ευκαιρίες να επηρεάσετε το ποσοστό μετατροπών σας. Χρησιμοποιήστε μια επικεφαλίδα που δηλώνει ξεκάθαρα τα πιο σημαντικά οφέλη που προσφέρει το προϊόν σας.

Οι κεφαλίδες χρησιμοποιούνται για να χωρίσουν τη σελίδα σε πιο αναλυτικά κομμάτια πληροφοριών. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η κύρια κεφαλίδα δεν είναι πολύ μεγάλη και δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο στην οθόνη.

LiveAgent header

Οι πλαϊνές κεφαλίδες πρέπει να εξηγούν το θέμα της σελίδας προορισμού σας και γιατί οι επισκέπτες θα ήθελαν να διαβάσουν παρακάτω.

Η πρόταση πώλησης θα πρέπει να περιλαμβάνει μια συγκεκριμένη πρόταση αξίας. Πρέπει επίσης να είναι σαφής και κατανοητή, ώστε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ακριβώς τι θα λάβουν αγοράζοντας το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

LiveAgent's pricing old price

Είναι σημαντικό όχι μόνο να πούμε πώς θα βελτιώσει τη ζωή τους, αλλά και γιατί αυτή η βελτίωση είναι αρκετά πολύτιμη για να τη θέλει ο πελάτης. Η πρόταση πώλησης πρέπει να είναι κάτι που κάνει τους πιθανούς πελάτες να αισθάνονται πως είναι επείγον, σαν μια ευκαιρία που δεν θέλουν να χάσουν.

Η παρουσίαση των πλεονεκτημάτων στους επισκέπτες σε όλη τη σελίδα προορισμού σας είναι σημαντική, διότι με αυτόν τον τρόπο θα τους δείξετε ξεκάθαρα πώς μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους και να κάνουν μια θετική αλλαγή. Δείξτε την αξία του προϊόντος σας σε κάθε τμήμα του περιεχομένου σας, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μην έχουν καμία αμφιβολία ότι το προϊόν ή η υπηρεσία σας μπορεί να αλλάξει τη ζωή τους προς το καλύτερο.

LiveAgent benefits

Παρουσιάστε στο κοινό-στόχο σας μια λεγόμενη ιεραρχία αξίας, επισημαίνοντας πρώτα το πιο ωφέλιμο χαρακτηριστικό του προϊόντος σας και τέλος την πτυχή που έχει λιγότερο αντίκτυπο.

Το τελικό επιχείρημα πρέπει να είναι συναρπαστικό και θα πρέπει να οδηγήσει στα οφέλη του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας. Αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο διότι θα πείσει τους ανθρώπους να κάνουν μια αγορά, αλλά και επειδή τους καθησυχάζει ότι κάνουν τη σωστή επιλογή.

LiveAgent's reviews

Ένα τελικό επιχείρημα μπορεί να έχει αντίκτυπο σε μια απόφαση αγοράς, επομένως βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά ισχυρό για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν την επιθυμητή ενέργεια.

Η φωτογραφία εξωφύλλου είναι μια από τις πιο σημαντικές οπτικές πτυχές μιας σελίδας προορισμού. Θα είναι αυτό που θα τραβήξει την προσοχή των ανθρώπων και θα τους πείθει να διαβάσουν παρακάτω, επομένως θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την εικόνα της εταιρείας σας ενώ θα εξακολουθεί να είναι ενημερωτική για το τι ακριβώς κάνει το προϊόν ή η υπηρεσία σας.

LiveAgent helpdesk page

Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε εικόνες υψηλής ποιότητας που αφορούν τόσο εσάς όσο και τους πελάτες σας.

Η διάταξη πρέπει να είναι σαφής και εύκολη για τους επισκέπτες. Πρέπει να μπορούν να βλέπουν αυτό που θέλετε χωρίς να τους κατακλύζουν πάρα πολλές πληροφορίες ή μια αποδιοργανωμένη σελίδα.

LiveAgent feature page

Ο ιστότοπός σας χρειάζεται τόσο μια ισχυρή αφετηρία όσο και μια σαφή διαδρομή για να ακολουθήσουν. Οι επισκέπτες θα πρέπει να ενθαρρύνονται να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα.

Η προσθήκη μιας σημείωσης από έναν ειδικό θα συμβάλει στην αύξηση της αξιοπιστίας της εταιρείας σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε σε τι εξειδικεύονται οι ειδικοί σας και γιατί η συμβολή τους είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για τους επισκέπτες της σελίδας προορισμού σας.

LiveAgent Slido CEO review

Η προσθήκη μιας μαρτυρίας από έναν υπάρχοντα πελάτη θα αυξήσει την εμπιστοσύνη στους επισκέπτες. Βεβαιωθείτε ότι οι πελάτες σας είναι πρόθυμοι να δηλώσουν δημόσια σχετικά με τη χρήση του προϊόντος ή της υπηρεσίας.

LiveAgent our customers page

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν πουλάτε μια υπηρεσία, διότι οι μαρτυρίες καθησυχάζουν τους επισκέπτες ότι κάποιος άλλος έχει ήδη βρει την επιχείρησή σας να αξίζει τον κόπο.

Είναι σημαντικό να αφήνετε τους ανθρώπους να δουν τι ακριβώς προσφέρετε. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και να επισημαίνουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε.

LiveAgent Dashboard Animation

Εκτός από την επιλογή σχετικών φωτογραφιών, θα πρέπει επίσης να επιλέξετε εικόνες που δείχνουν πώς θα ήταν ένα αντικείμενο αν το χρησιμοποιούσε ένας πελάτης και ποια είναι η ποιότητα.

Βίντεο που καταδεικνύουν τα πλεονεκτήματα ότι το προϊόν σας μπορεί να έχει μεγάλη επιρροή. Οι θεατές διατηρούν το 95% των πληροφοριών που περιέχονται στα βίντεο.

Η προσθήκη ενός βίντεο προϊόντος θα βελτιώσει την εμπειρία των πελατών διευκολύνοντάς τους να μάθουν περισσότερα για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Επιπλέον, είναι ένας πιο ευγενικός τρόπος για να μοιραστείτε ένα μήνυμα και να συνδεθείτε με υποψήφιους πελάτες. Κάντε ένα βίντεο που είναι εμπνευσμένο και συναρπαστικό.

LiveAgent ticketing video

Η προσθήκη στατιστικών στοιχείων από ερευνητικές μελέτες θα σας βοηθήσει να δώσετε στη σελίδα σας μεγαλύτερη αξιοπιστία. Οι αριθμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία για τα σημεία που επισημαίνετε και να βοηθήσουν τους πιθανούς πελάτες να κατανοήσουν τι πουλάτε.

LiveAgent's research center
Ερευνητικό Κέντρο LiveAgent

Τα στατιστικά στοιχεία πρέπει να προέρχονται από αξιόπιστες πηγές για να τα εμπιστευτούν οι επισκέπτες.

Εάν το προϊόν ή η υπηρεσία σας είναι παρόμοια με άλλα στην αγορά, ένας τέτοιος πίνακας μπορεί να είναι χρήσιμος για άτομα που θέλουν να τα συγκρίνουν δίπλα-δίπλα. Αυτό θα διευκολύνει τους επισκέπτες να δουν τι σας διαφοροποιεί από τους άλλους και γιατί πρέπει να σας επιλέξουν από μια εναλλακτική.

LiveAgent's helpdesk comparison

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ενότητα για να συγκρίνετε το προϊόν ή την υπηρεσία σας με έναν ανταγωνιστή και να δείξετε το μοναδικό σας σημείο πώλησης.

Η προσθήκη μιας ενότητας Συνήθεις Ερωτήσεις θα διευκολύνει τους χρήστες να βρουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους και να κατανοήσουν τι προσφέρετε. Οι ερωτήσεις πρέπει να είναι γραμμένες με σαφήνεια ώστε να μην προκαλούν σύγχυση στους επισκέπτες, ενώ παράλληλα να είναι ενημερωτικές.

LiveAgent's FAQ example
Παράδειγμα συχνών ερωτήσεων του LiveAgent

Είναι επίσης χρήσιμο εάν χρησιμοποιείτε μια σήμανση Σχήματος Συχνών Ερωτήσεων σε αυτήν την ενότητα για να εμφανίζεστε υψηλότερα στις κατατάξεις αναζήτησης. Με αυτόν τον τρόπο, η Google μπορεί να κατανοήσει καλύτερα τι ζητείται καθώς και ποιες απαντήσεις αντιστοιχούν σε αυτές τις ερωτήσεις.

Για τυχόν πρόσθετες ερωτήσεις, τα στοιχεία επικοινωνίας σας θα πρέπει να είναι ευδιάκριτα και εύκολα προσβάσιμα. Τα άτομα που επισκέπτονται τη σελίδα προορισμού σας δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εύρεση στοιχείων επικοινωνίας.

Μια άλλη επιλογή επικοινωνίας είναι ένα πλαίσιο συνομιλίας όπου οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας μαζί σας. Η δυνατότητα ζωντανής συνομιλίας LiveAgent επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλούν με αντιπροσώπους που μπορούν να τους παρέχουν βοήθεια.

LiveAgent's landing page footer and live chat

Πρέπει απλώς να επιλέξετε ένα κουμπί ζωντανής συνομιλίας, να προσαρμόσετε το παράθυρο συνομιλίας, να το ενσωματώσετε στη σελίδα προορισμού σας και να αρχίσετε να παρέχετε εξαιρετική υποστήριξη.

Η συμπερίληψη αποσπασμάτων από τους πελάτες σας, λιστών με πλεονεκτήματα ή δυνατότητες και άλλα κόλπα μορφοποίησης θα κάνει τη σελίδα προορισμού σας πιο ευανάγνωστη. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τη χωρίσουν και να την κάνουν λιγότερο συντριπτική.

LiveAgent's customer reviews

Θυμηθείτε να αφαιρέσετε όλους τους συνδέσμους πλοήγησης που αποσπούν την προσοχή και να επικεντρωθείτε στο να κάνετε τους επισκέπτες να κάνουν μόνο μία συγκεκριμένη ενέργεια.

Οι σελίδες σύντομης μορφής περιέχουν λιγότερες πληροφορίες, πράγμα που σημαίνει λιγότερους περισπασμούς που αποθαρρύνουν τους χρήστες να υποβάλουν τα στοιχεία τους. Όταν σχεδιάζετε μια φόρμα εγγραφής, θυμηθείτε να τη διατηρείτε όσο το δυνατόν πιο σύντομη.

LiveAgent trial account

Η προσθήκη μιας σύντομης φόρμας στο επάνω μέρος της σελίδας σας ή ως αναδυόμενο παράθυρο είναι ένας εύκολος τρόπος για τους επισκέπτες να αναλάβουν δράση και να εγγραφούν. Στη συνέχεια, θα είναι απλό για τους χρήστες να κάνουν το πρώτο βήμα για την υποβολή των στοιχείων τους αντί να τους ζητούν να κάνουν κύλιση μέχρι το κάτω μέρος της σελίδας σας για τη φόρμα.

Είναι απαραίτητο να κάνετε τα κουμπιά παρότρυνσης για δράση να ξεχωρίζουν, ώστε οι χρήστες να μπορούν να τα βρίσκουν εύκολα. Θα πρέπει να επιλέξετε χρώματα που έρχονται σε αντίθεση με τη σελίδα σας για μεγαλύτερη ορατότητα, ενώ παράλληλα είναι κατάλληλα για να μην έρχονται σε πολύ σύγκρουση με άλλα στοιχεία.

Try LiveAgent

Το κείμενο στα κουμπιά παρότρυνσης για δράση πρέπει να είναι εντυπωσιακό και προσανατολισμένο στη δράση. Χρησιμοποιήστε λέξεις όπως “πάρτε”, “κράτηση” και “δοκιμάστε” στη θέση των βαρετών όπως “υποβολή” ή “εισαγωγή”. Οι λέξεις δράσης σας περιέχουν συγκεκριμένο κείμενο που σχετίζεται με την προσφορά σας και χρησιμοποιούν ομιλία σε πρώτο πρόσωπο για να έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο, για παράδειγμα, “Ξεκινήστε τη δωρεάν δοκιμή σας”.

Η διόρθωση και η επεξεργασία της σελίδας είναι σημαντική, ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν υπάρχουν ορθογραφικά λάθη ή γραμματικά λάθη που μπορούν να κάνουν τους επισκέπτες να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία σας. Όσο πιο επαγγελματική εμφανίζεται η σελίδα προορισμού σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να εγγραφεί κάποιος.

Customer service reporting

Είναι επίσης σημαντικό να έχετε κατά νου ότι εάν κάτι είναι μπερδεμένο ή περίπλοκο για να το καταλάβουν οι επισκέπτες, είναι πιο πιθανό να φύγουν. Διατηρήστε το περιεχόμενο σύντομο, μινιμαλιστικό και επίκαιρο.

Βεβαιωθείτε ότι η σελίδα σας φορτώνει γρήγορα για να κρατάτε τους επισκέπτες αφοσιωμένους στις πληροφορίες. Όσο πιο γρήγορα μπορούν να τα δουν όλα, τόσο πιο πιθανό είναι να τους μετατρέψετε σε υποψήφιο πελάτη ή πελάτη επί πληρωμή.

Google Analytics - Page Speed example
πηγή: analytics.google.com

Δοκιμάστε τη σχεδίαση και το περιεχόμενο της σελίδας προορισμού σας χρησιμοποιώντας το Google Optimize για στοχευμένες, σχετικές σελίδες προορισμού που έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν τις μετατροπές και να παρέχουν καλύτερη απόδοση επένδυσης. Μπορείτε να ενσωματώσετε το Google Optimize με άλλα προϊόντα της Google, όπως το Analytics, το Google Ads και το Firebase για ακόμη περισσότερες πληροφορίες.

Προτού η σελίδα σας ξεκινήσει να λειτουργεί, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αποκρίνεται και είναι καλή σε όλες τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων και των tablet. Οι χαμηλές ταχύτητες φόρτωσης είναι ένα προβληματικό σημείο του ρυθμού μετατροπής.

Page Speed Insights
πηγή: pagespeed.web.dev

Εάν η σελίδα προορισμού σας δεν εμφανίζεται σωστά για άτομα που περιηγούνται από μικρότερες συσκευές, μπορεί να τους κάνει να εγκαταλείψουν εντελώς τον ιστότοπο.

Η δημοσίευση και ο προγραμματισμός του περιεχομένου για τη σελίδα σας είναι σημαντική, ώστε να είναι ζωντανή όταν οι άνθρωποι έρχονται να την επισκεφτούν. Χρησιμοποιήστε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου με το οποίο αισθάνεστε άνετα.

WP - schedule publishing

Αυτό σας επιτρέπει επίσης να επιστρέψετε και να επεξεργαστείτε τις αναρτήσεις σας.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το μάρκετινγκ μέσω email, τα PR και το ιογενές περιεχόμενο μπορούν όλα να χρησιμοποιηθούν ως τρόποι για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

LiveAgent Facebook Christmas promo
πηγή: facebook.com/LiveAgent

Θα πρέπει επίσης να εκτελείτε ξεχωριστές δοκιμές σε μεμονωμένα στοιχεία για να δείτε εάν θα μπορούσαν να γίνουν αλλαγές που θα βοηθούσαν τη σελίδα να μετατραπεί καλύτερα.

Run A/B tests example

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μόνο ορισμένες πτυχές της σελίδας προορισμού σας για να απαντήσετε σε ερωτήσεις όπως “Ποιο έγχρωμο κουμπί οδηγεί στις περισσότερες μετατροπές;”

Τέλος, θα πρέπει να μετρήσετε τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας για να μάθετε τι λειτουργεί και τι πρέπει να αλλάξει. Όσο περισσότερες πληροφορίες έχετε, τόσο πιο εύκολο θα είναι για εσάς να βελτιωθείτε. Με αυτόν τον τρόπο, οι επισκέπτες θα συνεχίσουν να επιστρέφουν στο μέλλον.

Measure Customer Satisfaction

Πώς μπορώ να γνωρίζω εάν η σελίδα προορισμού μου έχει καλή απόδοση;

Ρίξτε μια γρήγορη ματιά στη συνολική κριτική σας για να πάρετε μια ιδέα για το πόσο καλά τα πάει η σελίδα προορισμού σας. Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν η σελίδα προορισμού σας είναι αποτελεσματική ή χρειάζεται κάποια βελτίωση.

 • Μπορούν οι επισκέπτες να πλοηγηθούν στον ιστότοπο ενώ βρίσκονται ακόμη στη σελίδα προορισμού σας;
 • Ολόκληρη η σελίδα προορισμού σας μεταφέρει ένα σαφές, απλό μήνυμα που θέλετε να θυμούνται οι άνθρωποι;
 • Αισθάνεστε άνετα αν βρήκε κάποιος τον δρόμο του στη σελίδα προορισμού για πρώτη φορά;
 • Έχετε δοκιμάσει να τροποποιήσετε γραμματοσειρές, χρώματα, διατύπωση ή εικόνες για να δείτε τι φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα για τους αναγνώστες;
 • Μετατρέπει τους επισκέπτες σε δυνητικούς πελάτες;
 • Θα σας βοηθήσει να πετύχετε τον κύριο στόχο σας;
 • Φαίνεται αρκετά επαγγελματικό και αξιόπιστο ώστε οι επισκέπτες να είναι πρόθυμοι να σας δώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους;

Όσο περισσότερες ερωτήσεις μπορείτε να απαντήσετε με ένα «ναι», τόσο πιο πιθανό είναι η σελίδα προορισμού σας να είναι επιτυχής. Ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Πρέπει επίσης να παρακολουθείτε ορισμένα δεδομένα και μετρήσεις για να έχετε μια ιδέα για το πόσο καλά τα πάει η σελίδα προορισμού σας.

LiveAgent - κινούμενα σχέδια πύλης πελατών

Ποιες μετρήσεις έχουν μεγαλύτερη σημασία για μια σελίδα προορισμού;

 • Προβολές σελίδας προορισμού

Αυτή είναι η πιο βασική από τις μετρήσεις που θα θέλετε να παρακολουθήσετε. Η σελίδα προορισμού σας έλαβε επισκεψιμότητα; Και αν ναι πόσες προβολές είχε;

Αυτό είναι σημαντικό γιατί χωρίς επισκέπτες να έρθουν για να δουν τι προσφέρεται, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μετατραπούν σε δυνητικούς πελάτες ή πελάτες. Οι παραλλαγές σε αυτήν τη μέτρηση μπορεί να υποδεικνύουν ότι κάτι έχει αλλάξει, γεγονός που μπορεί να έχει αντίκτυπο στο πόσο επιτυχημένες είναι οι σελίδες προορισμού σας στην αύξηση της επισκεψιμότητας.

Πώς να ελέγξετε τους αριθμούς; Για να εμφανίσετε αυτήν την αναφορά στο Google Analytics, μεταβείτε στην επιλογή Συμπεριφορά → Περιεχόμενο ιστότοπου → Όλες οι σελίδες. Αφού φτάσετε στο τελευταίο, μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένες σελίδες προορισμού και να εμφανίσετε τα σχετικά δεδομένα.

Προβολές σελίδας - Google Analytics
πηγή: analytics.google.com
 • Έρευνα επισκεψιμότητας

Τι οδήγησε την επισκεψιμότητα στη σελίδα προορισμού σας; Οι επισκέπτες βρήκαν το δρόμο τους από μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μέσω μιας καμπάνιας μέσω email κ.λπ.;

Η κατανόηση από πού προέρχονται οι επισκέπτες σας θα σας βοηθήσει να μάθετε τι λειτουργεί και εάν ενδέχεται να υπάρχουν νέες ευκαιρίες για προώθηση.

Μπορείτε να βρείτε δεδομένα για τις πηγές επισκεψιμότητάς σας στο Google Analytics στην ενότητα Απόκτηση → Όλη η επισκεψιμότητα → Πηγή/Μέσο.

Google Analytics - Πηγή επισκεψιμότητας
πηγή: analytics.google.com
 • Ολοκληρώσεις στόχων

Η ρύθμιση στόχων στο Google Analytics είναι το πρώτο βήμα για την παρακολούθηση μετατροπών στη σελίδα προορισμού σας. Με έναν στόχο που συνδέεται με τη σελίδα ευχαριστιών της καμπάνιας σας, θα μπορείτε να παρακολουθείτε τον αριθμό των επισκεπτών και τον αριθμό των ατόμων που έκαναν την επιθυμητή ενέργεια.

Μπορείτε να βρείτε ολοκληρωμένους στόχους κοιτάζοντας αυτούς που ρυθμίσατε πρόσφατα στην ενότητα Μετατροπές → Στόχοι → Επισκόπηση.

Google Analytics - Ολοκλήρωση στόχου
πηγή: analytics.google.com
 • Μετατροπές ανά πηγή

Τι λειτουργεί για να φέρει επισκεψιμότητα και τι όχι; Μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λειτούργησε για εσάς ή ήταν μια καμπάνια μάρκετινγκ μέσω email που οδήγησε στις περισσότερες μετατροπές μέχρι στιγμής;

Η κατανόηση της διαφοράς μεταξύ κάθε δραστηριότητας θα σας βοηθήσει να λάβετε μελλοντικές αποφάσεις σχετικά με την ιεράρχηση των δραστηριοτήτων. Για παράδειγμα, εάν μια καμπάνια μάρκετινγκ μέσω email έχει πολύ καλύτερη απόδοση από άλλες προσπάθειες, αυτό μπορεί να προτείνει να επενδύσετε περισσότερο χρόνο στην αποστολή μηνυμάτων μέσω αυτού του καναλιού αντί να προωθήσετε τη σελίδα σας αλλού.

 • Μετατροπές ανά περίοδο σύνδεσης

Τι αντίκτυπο έχει κάθε σελίδα ή περίοδος σύνδεσης όσον αφορά τις μετατροπές σε δυνητικούς πελάτες; Αυτό το στατιστικό θα σας πει για πόσο χρόνο παραμένουν οι άνθρωποι στην σελίδα σας και πόση προσπάθεια καταβάλλεται για τη μετατροπή τους.

Εάν δεν βλέπετε μετατροπές, ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα με τον τρόπο χειρισμού των λέξεων-κλειδιών και της συνάφειας θεμάτων μέχρι στιγμής. Μπορείτε να το διορθώσετε προσθέτοντας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι προσφέρεται και αντιμετωπίζοντας τυχόν ανησυχίες που μπορεί να έχουν οι δυνητικοί πελάτες.

 • Αναλογία επισκεπτών προς επαφή

Πόσοι επισκέπτες έρχονται αλλά δεν κάνουν το επόμενο βήμα; Εάν γνωρίζετε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ατόμων που προσγειώνονται στη σελίδα σας φεύγουν αμέσως, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Μπορεί να σχετίζεται με το πόσο αξιόπιστη και επαγγελματική φαίνεται η σελίδα προορισμού σας ή ίσως κάτι εγείρει κάποιες αμφιβολίες. Ενδέχεται επίσης να υπάρχουν προβλήματα με τις λέξεις-κλειδιά και τη θέση τους σε όλη τη σελίδα, τα οποία θα μπορούσαν να απομακρύνουν τους χρήστες.

Ας υποθέσουμε ότι λιγότερο από το 20% των επισκεπτών σας μετατρέπονται σε δυνητικούς πελάτες (ο αριθμός αυτός μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον κλάδο), τότε ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στην επεξεργασία του αντιγράφου της σελίδας προορισμού για καλύτερη σαφήνεια. Κάντε αλλαγές στις γραμματοσειρές και το χρώμα του κουμπιού CTA κ.λπ.

Διαδικτυακοί επισκέπτες στον ιστότοπο - LiveAgent
 • Ποσοστό εγκατάλειψης

Πόσα άτομα έρχονται στον ιστότοπό σας και φεύγουν αμέσως; Εάν αυτός ο αριθμός είναι υψηλός, τότε είναι καιρός να αρχίσετε να κοιτάζετε πιο προσεκτικά την ίδια τη σελίδα προορισμού.

Η επικεφαλίδα, οι εικόνες και το αντίγραφο επηρεάζουν τη διάρκεια παραμονής των επισκεπτών στη σελίδα προορισμού σας, επομένως αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τυχόν βελτιώσεις που θα μπορούσαν να γίνουν.

Μπορείτε να βρείτε το ποσοστό εγκατάλειψης στην ενότητα Συμπεριφορά → Περιεχόμενο ιστότοπου → Σελίδες προορισμού.

Google Analytics - Ποσοστό εγκατάλειψης
πηγή: analytics.google.com
 • Μέσος χρόνος στη σελίδα

Πόσο χρόνο ξοδεύουν οι άνθρωποι στη σελίδα προορισμού σας; Εάν οι άνθρωποι δεν μένουν εκεί για αρκετό χρόνο, θα είναι μια πρόκληση για εσάς να τους πείσετε ότι αυτό που προσφέρετε θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματά τους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράγματα όπως μαρτυρίες πελατών, μελέτες περιπτώσεων και κάλυψη μέσων ως κοινωνική απόδειξη για να σας βοηθήσετε να παρέχετε αποδείξεις για τα οφέλη. Εάν αυτό δεν βοηθά ή δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλοί επισκέπτες, ίσως θα ήταν πιο λογικό να επικεντρωθούν οι προσπάθειες σας αλλού έως ότου η επισκεψιμότητα αυξηθεί οργανικά μέσω δραστηριοτήτων SEO.

Η λήψη αυτών των δεδομένων στο Google Analytics είναι το ίδιο με την εύρεση του ποσοστού εγκατάλειψης. Μεταβείτε στην επιλογή Συμπεριφορά → Περιεχόμενο ιστότοπου → Όλες οι σελίδες.

Google Analytics - Μέσος χρόνος στη σελίδα
πηγή: analytics.google.com
 • Σελίδες ανά περίοδο σύνδεσης

Πόσες σελίδες επισκέπτονται οι άνθρωποι κατά μέσο όρο; Εάν αυτός ο αριθμός είναι χαμηλός, σημαίνει ότι οι επισκέπτες δεν λαμβάνουν αρκετές πληροφορίες πριν φύγουν, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα με τον τρόπο χειρισμού των λέξεων-κλειδιών και της συνάφειας των θεμάτων μέχρι στιγμής.

Μπορείτε πάντα να παρέχετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι προσφέρεται εδώ προσθέτοντας περιγραφές προϊόντων, αναρτήσεις ιστολογίου ή συχνές ερωτήσεις. Βασικά προσθέστε οτιδήποτε για να απαντήσετε στις ερωτήσεις που μπορεί να έχουν οι πελάτες σας.

Για να παρακολουθείτε σελίδες ανά περίοδο σύνδεσης για τη σελίδα προορισμού σας στο Google Analytics και να δείτε τον μέσο αριθμό σελίδων που είδαν οι επισκέπτες κατά την είσοδο στον ιστότοπό σας μέσω της σελίδας προορισμού σας, μεταβείτε στην ενότητα Συμπεριφορά → Περιεχόμενο ιστότοπου → Σελίδες προορισμού.

Google Analytics - Σελίδες ανά περίοδο σύνδεσης
πηγή: analytcs.google.com

Πώς να κάνετε μια υπάρχουσα σελίδα προορισμού ελκυστική;

Εάν έχετε ήδη μια σελίδα προορισμού, πρέπει να την ξαναφτιάξετε από την αρχή; Η απάντηση είναι “όχι”, αλλά πρέπει να πραγματοποιήσετε έναν ενδελεχή έλεγχο σελίδας προορισμού.

Η τακτική ανάλυση σάς επιτρέπει να δείτε τι λειτουργεί και τι πρέπει να αλλάξει.

Κουμπιά CTA του LiveAgent
Κουμπιά CTA του LiveAgent

Η διεξαγωγή ελέγχου της σελίδας προορισμού σας θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε κενά. Υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία βελτιστοποίησης σελίδας προορισμού στην αγορά που μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ σε αυτήν την εργασία.

Τέτοια εργαλεία παρέχουν ένα σύνολο λειτουργιών για τη μέτρηση της συνολικής απόδοσης, τον εντοπισμό πτυχών χαμηλής απόδοσης και τη βελτίωση των σελίδων προορισμού σας για να αυξήσετε τις μετατροπές. Εάν χρησιμοποιείτε εργαλείο δημιουργίας σελίδων προορισμού, είναι εύκολο να κάνετε κάποιες αλλαγές και προσαρμογές μετά τη δημοσίευση της σελίδας σας.

Η απλότητα αυτών των εργαλείων βελτιστοποίησης τα κάνει πολύ ελκυστικά στους χρήστες. Επιπλέον, πολλά από αυτά προσφέρουν πρότυπα για να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τον ρυθμό συνομιλίας σας, ειδικά αν δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε.

Τι πρέπει να γίνει κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου σελίδας προορισμού;

Ο έλεγχος σελίδας προορισμού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θέλει υπομονή και προσοχή στη λεπτομέρεια. Κατά τη διαδικασία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα:

 • Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο είναι γραμμένο με τρόπο που να έχει απήχηση στο κοινό-στόχο σας.
 • Δημιουργήστε μια αίσθηση επείγοντος – η προσφορά πρέπει να είναι χρονικά ευαίσθητη.
 • Βεβαιωθείτε ότι η σελίδα είναι σχετική με αυτό που διαφημίζεται και ότι οι χρήστες μπορούν να βρουν αυτό που αναζητούν εκεί.
 • Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο θερμικού χάρτη για να παρακολουθείτε πού εστιάζουν οι άνθρωποι και πόσο χρόνο ξοδεύουν σε κάθε πεδίο φόρμας.
 • Διατηρήστε τον αριθμό των πεδίων λογικό – όσο περισσότερες επιλογές έχετε, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η παροχή των απαιτούμενων πληροφοριών.
 • Επιβεβαιώστε την προσφορά σας με έναν τίτλο και χρησιμοποιήστε υπότιτλους για να την εξηγήσετε περαιτέρω ή να μοιραστείτε την πρόταση αξίας σας.
 • Δημιουργήστε μια αποτελεσματική παρότρυνση για δράση που είναι περιγραφική, συναρπαστική, συγκεκριμένη και παρακολουθήσιμη.
 • Σχεδιάστε τη σελίδα προορισμού σας με τα σωστά χρώματα, επαρκή αντίθεση μεταξύ του φόντου και του προσκηνίου, καθώς και τον σωστό τύπο και μέγεθος γραμματοσειράς σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δοκιμής A/B.
 • Συμπεριλάβετε μαρτυρίες για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με πιθανούς πελάτες.
LiveAgent - μαρτυρίες

Ας αναλύσουμε ολόκληρη τη διαδικασία ελέγχου σελίδας προορισμού σε 7 βήματα:

 • επαναξιολογήστε τους στόχους σας – Το να ξεκινήσετε απαιτεί μια σαφή ιδέα του τι θέλετε να επιτύχετε.

 • μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για το κοινό σας – Εάν ο ρυθμός συνομιλίας σας πέφτει, είναι καιρός να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στην ομάδα-στόχο σας.

 • κατανοήστε τι κάνουν οι επισκέπτες σας – Πού κάνουν κλικ, πόσο χρόνο μένουν και τι τους κάνει να εγκαταλείψουν τη σελίδα (τα εργαλεία βελτιστοποίησης σελίδας προορισμού βοηθούν εδώ).

 • ελέγξτε το τρέχον περιεχόμενο στη σελίδα προορισμού σας – Ελέγξτε τη γραμματική, την ορθογραφία και εάν είναι αρκετά ενημερωτικό.

 • εκτελέστε μια λειτουργική και σχεδιαστική ανάλυση – Είναι η γραμματοσειρά πολύ μικρή ή το χρώμα του κουμπιού CTA δεν ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν την επιθυμητή ενέργεια; (οι αλλαγές θα είναι πολύ πιο εύκολο να εφαρμοστούν εάν χρησιμοποιείτε πρόγραμμα δημιουργίας σελίδων προορισμού).

 • επανεξετάστε την εμπειρία χρήστη – Μπορούν οι χρήστες να πλοηγηθούν εύκολα στη σελίδα προορισμού;

 • εκτελέστε μερικές δοκιμές A/B – Δείτε ποιες αλλαγές λειτουργούν καλύτερα.

Κατά τη διαδικασία ελέγχου της σελίδας προορισμού, απαντήστε στις ακόλουθες ερωτήσεις:

 • Η σελίδα προορισμού μου ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που ορίζονται από τις διαφημίσεις που στέλνουν επισκεψιμότητα σε αυτήν;
 • Είναι η σελίδα προορισμού μου χωρίς περιττούς συνδέσμους;
 • Έχω προσθέσει τίτλο σελίδας στη σελίδα προορισμού μου;
 • Έχω μια σαφή παρότρυνση για δράση που είναι αισθητή;
 • Είναι η σελίδα προορισμού μου ανταποκρίσιμη και φιλική προς κινητά;
 • Είναι κατάλληλη η επικεφαλίδα της σελίδας προορισμού;
 • Είναι τα στοιχεία «πάνω από το πάσο» απαλλαγμένα από ορθογραφικά και γραμματικά λάθη;
 • Προσφέρει αξία στους αναγνώστες το περιεχόμενο της σελίδας προορισμού μου;
 • Είναι το περιεχόμενο χρήσιμο, ενδιαφέρον ή αρκετά διασκεδαστικό ώστε οι επισκέπτες να παραμένουν για να διαβάζουν τα πάντα στη σελίδα προορισμού;
 • Είμαι πολύ «πωλητής» στη σελίδα προορισμού μου – οι επισκέπτες αισθάνονται ότι είναι διαφημιστικό και όχι ως πόρος από τον οποίο μπορούν να μάθουν;
Η αρχική σελίδα του LiveAgent για κινητά
Η σελίδα προορισμού του LiveAgent στο κινητό

Εάν έχετε απαντήσει «όχι» σε κάποια από τις παραπάνω ερωτήσεις, είναι ώρα για άμεση δράση.

Κριτικές σελίδων προορισμού σύμφωνα με τη λίστα ελέγχου μας

Προσπαθήστε πάντα να βελτιώσετε την ικανοποίηση των χρηστών δοκιμάζοντας τις σελίδες προορισμού, αναλύοντας τα αδύνατα σημεία και κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές.

Πώς πρέπει να αξιολογήσετε τη σελίδα προορισμού σας σύμφωνα με τη λίστα ελέγχου μας; Ας δούμε μερικά παραδείγματα που αναλύσαμε με μεγάλη λεπτομέρεια παρακάτω.

1. Biteable

Αυτή η εικόνα έχει ένα κενό χαρακτηριστικό alt. Το όνομα του αρχείου είναι biteable-landing-page-1024x500.png
πηγή: biteable.com

Με τα πολύχρωμα και δυναμικά γραφικά του, η σελίδα προορισμού του Biteable ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά. Ως εργαλείο για επιχειρηματικά βίντεο, κάνουν μεγάλη χρήση αυτής της μορφής και στον ιστότοπό τους. Τι γίνεται με τα άλλα εξαρτήματα;

Περιεχόμενο:

Αυτή η σελίδα προορισμού είναι γεμάτη πληροφορίες σχετικά με το προϊόν και τα οφέλη που μπορείτε να κερδίσετε χρησιμοποιώντας το. Περιλαμβάνεται επίσης ένας σύντομος οδηγός 5 βημάτων για τη δημιουργία επιχειρηματικών βίντεο με το εργαλείο τους. Οι δυνητικοί πελάτες μπορούν έτσι γρήγορα να δουν πώς το προϊόν μπορεί να συντομεύσει τη διαδικασία δημιουργίας βίντεο.

Στυλ:

Το Biteable ξέρει πώς να μιλήσει στο κοινό του και να ενδιαφέρει άτομα που είναι γεμάτα νέες ιδέες που θέλουν να μεταφέρουν σε επιχειρηματικά βίντεο. Το αντίγραφο είναι γραμμένο σε επαγγελματικό στυλ και γεμάτο συμβουλές, ωστόσο εξακολουθεί να είναι εύκολα κατανοητό για όλους.

Πειστικότης:

Οι κύριοι και οι δευτερεύοντες τίτλοι δημιουργούν περιέργεια στο κοινό και το εργαλείο φαίνεται ξεκάθαρο, εύκολο στη χρήση, καθώς και χρήσιμο για τη δημιουργία επιχειρηματικών βίντεο από την αρχή. Η “Εγγραφή σε δευτερόλεπτα. Δημιουργία σε λίγα λεπτά” είναι μια συναρπαστική παρότρυνση για δράση που τραβά την προσοχή.

Εμπειρία σχεδιασμού:

Ο σχεδιασμός της σελίδας προορισμού είναι ελκυστικός, έχει εντυπωσιακά γραφικά και ορισμένα στοιχεία είναι κινούμενα για μια πιο δυναμική εμπειρία.

Τελικό σκορ:

Ο ιστότοπος του Biteable έχει ένα εξαιρετικό παράδειγμα σελίδας προορισμού που είναι πιθανό να μετατρέψει δυνητικούς πελάτες σε πελάτες επί πληρωμή. Η ποσότητα του κειμένου εκεί θα μπορούσε να μειωθεί λίγο, αλλά συνολικά έχει όλα όσα πρέπει να έχει μια καλή σελίδα προορισμού: πειστικό CTA, κινούμενα σχέδια, ελκυστικό σχέδιο και βίντεο.

2. LiveAgent

Αυτή η εικόνα έχει ένα κενό χαρακτηριστικό alt. Το όνομα του αρχείου είναι liveagent-landing-page-1024x577.png

Η σελίδα προορισμού του LiveAgent είναι καλά σχεδιασμένη και είναι εύκολη στην πλοήγηση. Κάτω από το περιεχόμενο “στο πάνω μέρος” υπάρχει μια σύντομη φόρμα τριών πεδίων για την έναρξη μιας δωρεάν δοκιμής, που σημαίνει ότι οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν αμέσως την επιθυμητή ενέργεια όταν φτάσουν στον ιστότοπο.

Περιεχόμενο:

Άμεση προσοχή στρέφεται προς το κουμπί αναπαραγωγής ενός μικρού κινούμενου βίντεο που εξηγεί και παρουσιάζει το εργαλείο, απεικονίζοντας ξεκάθαρα 3 λόγους για τους οποίους οι εταιρείες χρησιμοποιούν το LiveAgent. Υπάρχουν βασικές λειτουργίες, μαρτυρίες και κριτικές που εμφανίζονται εδώ, καθώς και η σελίδα προορισμού παρέχει απαντήσεις στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σε μια ενότητα Συχνές ερωτήσεις.

Στυλ:

Το LiveAgent μεταφέρει τις πιο κρίσιμες πληροφορίες με απλό και προσιτό τρόπο. Επιπλέον, παρουσιάζει μια αξιόπιστη και επαγγελματική εικόνα.

Πειστικότης:

Ένα αναδυόμενο παράθυρο εμφανίζεται στη σελίδα προορισμού για να ενθαρρύνει τους χρήστες να δοκιμάσουν μια δωρεάν δοκιμή, αλλά δεν είναι ενοχλητικό. Αντί να δείχνει απλώς τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, η σελίδα προορισμού επισημαίνει τα πλεονεκτήματά του και δείχνει πώς το εργαλείο μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους.

Εμπειρία σχεδιασμού:

Η σελίδα προορισμού LiveAgent αποτελείται από ένα χρώμα φόντου, αλλά έχει επίσης μια ποικιλία γραφικών που δίνουν στον ιστότοπο μια ελκυστική πτυχή. Ο ιστότοπος είναι καλά σχεδιασμένος, ώστε οι επισκέπτες να βρίσκουν γρήγορα τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Τελικό σκορ:

Παρά το γεγονός ότι έχει πολλά στοιχεία, είναι ένα καλό παράδειγμα μιας σελίδας προορισμού που δεν είναι συντριπτική για τους χρήστες.

3. Kontentino

Αυτή η εικόνα έχει ένα κενό χαρακτηριστικό alt. Το όνομα του αρχείου του είναι kontentino-landing-page-1024x529.png

Παρόλο που αυτός ο ιστότοπος δεν διαθέτει δυναμικά κινούμενα σχέδια ή άλλη ποικιλία, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας καλοφτιαγμένης σελίδας προορισμού. Δεν μπορεί να υπάρξει σύγχυση σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε ή τι σκοπεύει να επιτύχει η σελίδα.

Περιεχόμενο:

Η περισσότερη προσοχή εστιάζεται στην εγγραφή σε μια δωρεάν δοκιμή και αυτό είναι το πρώτο στοιχείο που βλέπουν οι επισκέπτες κατά τη φόρτωση της σελίδας. Η φόρμα επικοινωνίας είναι σύντομη και εύκολη στη συμπλήρωση.

Ένα σημαντικό μέρος αυτής της σελίδας προορισμού είναι το “Δοκιμάστε το Kontentino και κερδίστε”, το οποίο απεικονίζει πέντε πράγματα που κάνουν το Kontentino μια εξαιρετική λύση. Τελικά, κάθε όφελος συνδυάζεται με ένα κουμπί CTA.

Στυλ:

Είναι ένα εργαλείο που απευθύνεται σε μάνατζερ ή επαγγελματίες που είναι υπεύθυνοι για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο κύριος στόχος του είναι να εξορθολογίσει τη ροή εργασίας τους. Ως εκ τούτου, η σελίδα προορισμού διατηρείται σε επαγγελματικό στυλ που δεν είναι πιεστικό, αλλά μάλλον ενημερωτικό.

Πειστικότης:

Αυτή η σελίδα προορισμού στοχεύει να παρακινήσει τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν το προϊόν, δείχνοντάς τους τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν με αυτόν τον τρόπο. Αυτό μπορεί κάλλιστα να ενθαρρύνει τους επισκέπτες να δοκιμάσουν το Kontentino.

Εμπειρία σχεδιασμού:

Η σελίδα προορισμού χωρίζεται σε δύο κύριες ενότητες: ένα με σκούρο φόντο και το άλλο με πιο φωτεινό. Αρχίζει και τελειώνει με ένα κουμπί CTA και μια φόρμα για συμπλήρωση, κάνοντας τη σελίδα εύκολη στην ανάγνωση και κατανόηση.

Τελικό σκορ:

Η σελίδα προορισμού του Kontentino φαίνεται υπέροχη, παρουσιάζει σαφείς πληροφορίες και οφέλη και πείθει τους πιθανούς πελάτες να δοκιμάσουν το εργαλείο. Κατά την πλοήγηση σε αυτήν τη σελίδα, δεν θα αμφιβάλλετε ότι ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δοκιμάσουν τη λύση. Ως αποτέλεσμα, οι επισκέπτες γνωρίζουν ακριβώς τι ενέργειες πρέπει να κάνουν χωρίς να αντιμετωπίζουν περισπασμούς.

Εν κατακλείδι

 • Φροντίστε για χρήσιμο, σαφές περιεχόμενο
 • Προσθέστε φωτογραφίες εξωφύλλου από μια ομάδα σχεδιασμού
 • Προσοχή στη διάταξη
 • Συμπεριλάβετε ένα σημείωμα από έναν ειδικό (αν υπάρχει)
 • Προβάλετε μια μαρτυρία πελάτη (αν χρειάζεται)
 • Τοποθετήστε φωτογραφίες προϊόντων
 • Τοποθετήστε βίντεο προϊόντων
 • Παρουσιάστε στατιστικά στοιχεία από την έρευνα
 • Δημιουργία πίνακα σύγκρισης
 • Προσθήκη ενότητας FAQ με το Schema
 • Προσθήκη στοιχείων επικοινωνίας
 • Χρησιμοποιήστε εισαγωγικά, λίστες και άλλα κόλπα μορφοποίησης
 • Σχεδιάστε σύντομες φόρμες
 • Δημιουργήστε συναρπαστικά κουμπιά CTA
 • Φροντίστε να κάνετε διόρθωση
 • Βελτιστοποιήστε την ταχύτητα σελίδας – Google Web Vitals
 • Διεξαγωγή βελτιστοποίησης απόκρισης
 • Δημοσιεύστε το περιεχόμενο με CMS
 • Προωθήστε το περιεχόμενο
 • Εκτελέστε δοκιμές A/B
 • Μετρήστε τα αποτελέσματα
Μαρτυρίες πελατών σελίδας προορισμού του LiveAgent

Μετρήσεις σελίδας προορισμού:

 • Προβολές σελίδας προορισμού
 • Πηγή επισκεψιμότητας
 • Ολοκληρώσεις στόχων
 • Μετατροπές ανά πηγή
 • Μετατροπές ανά περίοδο σύνδεσης
 • Αναλογία επισκεπτών προς επαφή
 • Ποσοστό εγκατάλειψης
 • Μέσος χρόνος στη σελίδα
 • Σελίδες ανά περίοδο σύνδεσης

FAQ

Is a landing page the same as a home page?

A landing page is not the same as a home page. A home page typically contains all pages of a website with links to each, while a landing page focuses on one specific product or service that you are advertising. Many companies like to use landing pages and homepages, since the goal is to keep visitors on an 'information diet.' However, some research has found that people who visit one overly information-rich site such as a home page tend to close the site and go elsewhere instead. That means you want someone who is not just clicking around your domain appreciating the content by chance, but because they went there specifically looking for it.

What do landing pages do for advertising and email marketing?

Landing pages are used for a variety of online marketing strategies. One popular approach is to use them as part of advertising and email campaigns, with the goal being to increase conversions from ad clicks or newsletter signups. As a result, you can quickly expand your email list.

What are the benefits of using a landing page checklist?

Checklists are a remarkably effective way to take a systematic approach to achieving business goals. Moreover, once a checklist is created, its items can be completed from memory with less effort and more accuracy. The most classic example for most people is a 'to-do' list, which is used because it helps them remember what they may have blanked out or prioritized other tasks above. Such a list also then forces you to stay focused on all of your checked-off items before starting another one. The same goes for a landing page checklist. We recommend reviewing your site for the most common issues and then checking them off as you fix each one.

Should I delete my existing landing page and make a new one according to the checklist?

If you already have a landing page that’s currently live and working for your business, then no. There may be parts of the page that could use some improvement, but if they're already doing what you need them to do (i.e., converting well) then there is no good reason to make drastic alterations unless something changes with the product or service itself.

Will the landing page checklist be helpful for my page?

It's hard to say without seeing your page specifically. Many different landing pages can be used for any business or product, so it depends on what you're selling and why people should buy from you instead of the competition. The only way to know whether or not our checklist will be helpful for your site in particular would be by trying it out yourself. However, keep in mind that sometimes changing small things like fonts or adding a testimonial may not have much impact, yet more significant changes (like layout) could make all the difference depending on how receptive visitors are to them.

How should I choose the right landing page checklist for my project?

You should try our free one out first to see what it's like and how easy it is to use before spending any money on the paid version. Our free checklist is a great way to get started with the basics of what you need for your website.

What is the best landing page checklist?

There isn't one 'best' checklist because every company is different, and you need to choose the one that suits your needs best. Such a landing page checklist will help ensure that you haven't missed anything and should reduce errors so that you can publish your pages faster. A good process also makes it easier to work on multiple projects at once instead of having to go back-and-forth between them all or constantly losing track of where you got to with each one.

Is it difficult to implement a landing page checklist?

No, they are actually very easy to use.

What are the disadvantages of using a landing page checklist?

There aren't any! It is simply an effective way to ensure that your pages do what you want them to do before moving on to other things.

Σχετικοί Πόροι

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας ΄μας δίνετε την άδειά σας να χρησιμοποιούμε cookies όπως περιγράφεται από πολιτική απορήττου και cookies.

×
Προγραμματίστε μία ατομική κλήση και ανακαλύψτε πως μπορει το LiveAgent να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Είμαστε διαθέσιμοι σε πολλές ημερομηνίες

Προγραμματίστε ένα demo