Everything you need to start online store

Λίστα ελέγχου εκκίνησης ενός καταστήματος Etsy

Πλοήγηση

Λίστα ελέγχου εκκίνησης ενός καταστήματος Etsy

31
Σύμπτυξη όλων Ανάπτυξη όλων

Σκέφτεστε να ξεκινήσετε ένα κατάστημα Etsy; Εάν ναι, θα χρειαστεί να έχετε όλα τα απαραίτητα εφόδια.
Εδώ, θα παρέχουμε μια λίστα ελέγχου με όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε. Από τη δημιουργία του καταστήματός σας έως τη δημιουργία της πρώτης καταχώρισής σας, σας έχουμε τη λύση.

Η σημασία μιας λίστας ελέγχου εκκίνησης καταστημάτων Etsy

Αν και μπορεί να έχετε υπέροχες ιδέες για τα σπιτικά κοσμήματα ή τα vintage ευρήματα σας, μπορεί να μην ξέρετε ακριβώς πώς να διευθύνετε ένα κατάστημα.

Επιτρέψτε μας να σας δείξουμε πώς.

Ανεξάρτητα από το τι σκοπεύετε να πουλήσετε στο Etsy, η κατοχή μιας λίστας ελέγχου με όλα όσα χρειάζεστε πριν ανοίξετε το κατάστημά σας θα σας αποτρέψει από το να χάσετε κανένα βήμα για να το κάνετε επιτυχημένο.

Η παρακάτω λίστα ελέγχου είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα με το κατάστημά σας Etsy κατά τη διαδικασία εγκατάστασης (και μετά).

Ποιος μπορεί να ωφεληθεί από μια λίστας ελέγχου εκκίνησης καταστημάτων Etsy;

 • Καλλιτέχνες

Μπορείτε να πουλήσετε το έργο τέχνης σας στο Etsy και να γίνετε ιδιοκτήτης καταστήματος είτε ζωγραφίζετε, σχεδιάζετε, κάνετε γλυπτά ή είστε οποιοσδήποτε άλλος τύπος καλλιτέχνη. Αυτή η λίστα ελέγχου θα σας βοηθήσει να κάνετε τα πρώτα σας βήματα για να κερδίσετε χρήματα από το πάθος σας.

 • Δημιουργοί σπιτικών, vintage και χειροποίητων ειδών

Αναρωτιέστε αν ένα κατάστημα Etsy θα ήταν κατάλληλο για εσάς; Αν θέλετε να πουλήσετε μοναδικούς θησαυρούς, όπως χειροτεχνήματα ή vintage αντικείμενα, το Etsy είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε το κοινό και την κατηγορία σας. Παρέχοντάς σας την παρακάτω λίστα ελέγχου, απλώς σας διευκολύνουμε να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο.

 • Ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων

Τραβήξτε την προσοχή – Το Etsy είναι μια αγορά για άτομα που αναζητούν μοναδικά αντικείμενα. Είτε μόλις ξεκινάτε είτε είστε έμπειρος επαγγελματίας, αυτή η λίστα ελέγχου θα διασφαλίσει ότι το κατάστημά σας Etsy θα έχει γερές βάσεις.

Λίστα ελέγχου εκκίνησης ενός καταστήματος Etsy

Πριν ξεκινήσετε σωστά, πρέπει να αναλύσετε εάν το προϊόν ή η υπηρεσία που θέλετε να πουλήσετε αξίζει τον χρόνο και την ενέργειά σας για να συνεχίσετε ως επιχείρηση.

Woman getting ideas

Γιατί είναι σημαντικό να διαπιστώσετε εάν η ιδέα σας είναι μια βιώσιμη επιχειρηματική ευκαιρία;

Το Etsy είναι μια φανταστική πλατφόρμα για την πώληση χειροποίητων και δημιουργικών αντικειμένων. Ωστόσο, πρέπει να είστε σίγουροι ότι υπάρχει ζήτηση για αυτό που θέλετε να πουλήσετε.

Πώς να διαπιστώσετε εάν η ιδέα σας είναι μια βιώσιμη επιχειρηματική ευκαιρία;

 • Ερευνήστε τον ανταγωνισμό σας – ανακαλύψτε εάν υπάρχουν ήδη παρόμοια προϊόντα στην αγορά. Το να ξεχωρίζετε μπορεί να είναι δύσκολο αν υπάρχει ήδη μεγάλος ανταγωνισμός.
 • Δείτε τη λειτουργία αναζήτησης του Etsy – χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αναζήτησης του Etsy για να δείτε πόσα άτομα αναζητούν τον τύπο του προϊόντος θέλετε να πουλήσετε. Εάν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, τότε σίγουρα υπάρχει ζήτηση για αυτό.
 • Ρωτήστε τους φίλους και την οικογένειά σας – η λήψη ειλικρινών σχολίων από τα πιο κοντινά σας πρόσωπα μπορεί να είναι πραγματικά διορατική. Θα είναι ειλικρινείς και θα σας ενημερώσουν εάν πιστεύουν ότι το προϊόν σας είναι κάτι που οι άνθρωποι θα αγόραζαν πραγματικά.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να διαπιστώσετε εάν η ιδέα σας είναι μια βιώσιμη επιχειρηματική ευκαιρία;

 • Google Trends για να δείτε εάν υπάρχει γενικό ενδιαφέρον για το προϊόν που θέλετε να πουλήσετε
 • Google Ads Keyword Planner για μια ιδέα ​​του πόσα άτομα αναζητούν μια συγκεκριμένη φράση για να μετρήσετε τη ζήτηση για το προϊόν σας

Και τα δύο είναι δωρεάν, επομένως πρέπει οπωσδήποτε να τα ελέγξετε πριν ανοίξετε το πρώτο σας κατάστημα Etsy.

Δεν θα μασήσουμε τα λόγια μας – χωρίς ένα λογαριασμό, απλά δεν μπορείτε να ξεκινήσετε.

Γιατί είναι σημαντική η δημιουργία λογαριασμού Etsy;

Το άνοιγμα ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι πολύ πιο ακριβό και πολύπλοκο χωρίς λογαριασμό Etsy. Το Etsy είναι μια καλή εναλλακτική λύση για να πληρώσετε για φιλοξενία και ένα domain για τον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου σας, εάν μόλις ξεκινάτε και θέλετε να δείτε πώς πάει. Εκτός από την ελαχιστοποίηση του κινδύνου να σπαταλήσετε πολλά χρήματα, το Etsy θα σας κάνει επίσης να σας προσέξουν.

Etsy shop registration

Πώς να δημιουργήσω έναν λογαριασμό Etsy;

Μόλις συνειδητοποιήσατε ότι το όνειρό σας να ξεκινήσετε μια μικρή διαδικτυακή επιχείρηση γίνεται πραγματικότητα και έχετε φρικάρει;

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και κάντε κλικ εδώ για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Etsy.

Μην ανησυχείτε, θα σας καθοδηγήσουμε σε όλη τη διαδικασία.

Σημείωση: Τα αντικείμενα σας πρέπει να είναι χειροποίητα, δημιουργικά ή vintage (τουλάχιστον 20 ετών) και πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών (εκτός εάν ο λογαριασμός σας έχει εγγραφεί από γονέα ή νόμιμο κηδεμόνα).

Εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας ή εγγραφείτε σε έναν υπάρχοντα λογαριασμό Google, Facebook ή Apple. Στη συνέχεια, απλώς προσθέστε το όνομά σας και ορίστε έναν κωδικό πρόσβασης. Είστε έτοιμοι.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για τη δημιουργία λογαριασμού Etsy;

Τώρα που έχετε λογαριασμό Etsy, ήρθε η ώρα να ορίσετε τις προτιμήσεις του καταστήματός σας. Αυτές περιλαμβάνουν πτυχές όπως η γλώσσα και το νόμισμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, καθώς και η τοποθεσία και τα φορολογικά σας στοιχεία.

Open your Etsy shop and start selling today

Γιατί είναι σημαντικό να ορίσετε προτιμήσεις καταστήματος;

Αυτές οι ρυθμίσεις θα καθορίσουν πώς εμφανίζεται το κατάστημά σας στους αγοραστές και θα επηρεάσουν επίσης πράγματα όπως η αποστολή και οι φόροι.

Πώς να ορίσετε τις προτιμήσεις καταστήματος;

Ξεκινήστε να ρυθμίζετε το κατάστημά σας κάνοντας κλικ στο Άνοιγμα του καταστήματός σας στο Etsy.

Επιλέξτε την προεπιλεγμένη γλώσσα καταστήματος που θα χρησιμοποιήσετε για να περιγράψετε τα προϊόντα σας.

Σημείωση: Επιλέξτε προσεκτικά – δεν μπορείτε να την αλλάξετε, αλλά μπορείτε να προσθέσετε άλλες γλώσσες αργότερα.

Στη συνέχεια, επιλέξτε τη χώρα καταστήματος και το νόμισμα καταστήματος. Οι πελάτες από άλλες χώρες θα βλέπουν αυτόματα τις τιμές των προϊόντων στα τοπικά τους νομίσματα.

Το τελευταίο σας βήμα είναι να επιλέξετε πληροφορίες για σας που σας περιγράφουν με μεγαλύτερη ακρίβεια, όπως εάν η πώληση είναι η εργασία πλήρους απασχόλησης ή όχι.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να ορίσετε τις προτιμήσεις του καταστήματός σας;

 • Σελίδα προτιμήσεων καταστήματος Etsy

Ήρθε η ώρα να ονομάσετε το κατάστημά σας. Ας ρίξουμε μια ματιά στις συμβουλές μας.

man making choice

Γιατί είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό όνομα για το κατάστημά σας;

Ο τίτλος του καταστήματός σας είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα δουν οι αγοραστές όταν βρουν το κατάστημά σας στο Etsy, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα όνομα που αντικατοπτρίζει τα προϊόντα που πουλάτε και την εικόνα της επωνυμίας που θέλετε να προβάλετε.

Πώς να επιλέξετε τον σωστό τίτλο καταστήματος;

 • Κρατήστε το σύντομο και απλό – ένα πιο σύντομο όνομα είναι πιο εύκολο να το θυμούνται και φαίνεται καλύτερο σε υλικό μάρκετινγκ.
 • Κάντε το σχετικό – επιλέξτε ένα όνομα που αντικατοπτρίζει τα προϊόντα που πουλάτε.
 • Αποφύγετε τη χρήση αριθμών και ειδικών χαρακτήρων – μπορεί να είναι δύσκολο για τους αγοραστές να θυμούνται και μπορεί να κάνει το κατάστημά σας να φαίνεται λιγότερο επαγγελματικό.
 • Κάντε έρευνα – δείτε αν το όνομα έχει ήδη ληφθεί ή αν μπορεί να μην έχει απήχηση στην αγορά-στόχο σας.

Σημείωση: Τα ονόματα καταστημάτων Etsy πρέπει να έχουν μήκος από 4-20 χαρακτήρες και μπορούν να αλλάξουν αργότερα.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να επιλέξετε το σωστό όνομα καταστήματος;

 • Γεννήτρια ονομάτων καταστήματος Etsy, π.χ. Namify
 • Google για διεξοδική έρευνα

Είναι σημαντικό να εφοδιάζετε το κατάστημά σας Etsy με απόθεμα, γιατί χωρίς προϊόντα δεν θα μπορείτε να πουλήσετε τίποτα.

Add a photo of product to your Etsy shop

Γιατί είναι σημαντικό να εφοδιάζετε προσεκτικά το κατάστημά σας;

Οι άνθρωποι κάνουν αγορές με βάση αυτά που μπορούν να δουν. Προκειμένου οι δυνητικοί πελάτες να οραματιστούν τον εαυτό τους να χρησιμοποιούν τα προϊόντα σας, είναι σημαντικό να δημοσιεύετε εικόνες υψηλής ποιότητας.

Πώς να εφοδιάσετε το κατάστημά σας;

Σύμφωνα με το Etsy, οι καλύτερες φωτογραφίες είναι αυτές που εμφανίζουν τα προϊόντα από όλες τις γωνίες, δείχνουν λεπτομέρειες προϊόντος και δείχνουν πώς να τα χρησιμοποιείτε.

Σημείωση: Ορισμένα από τα προϊόντα εκτύπωσης κατά παραγγελία που πωλούνται μέσω του Etsy πρέπει να διανέμονται μέσω τοποθεσιών όπως Printful ή Printify. Το Etsy συνήθως απαιτεί από τους ανθρώπους να στήσουν τα προϊόντα τους (κεραμικά, ρολόγια, πουκάμισα, κοσμήματα, τσάντες, θήκες τηλεφώνων κ.λπ.) σε αυτόν τον δεύτερο ιστότοπο για να τοποθετήσουν τα προϊόντα τους στο Etsy.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να εφοδιάσετε το κατάστημά σας;

 • Πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών και βίντεο – χρησιμοποιήστε ένα δωρεάν διαδικτυακό πρόγραμμα επεξεργασίας όπως το Canva ή κατεβάστε ένα πρόγραμμα όπως το Adobe Photoshop ή το iMovie

Τώρα ήρθε η ώρα να πείτε στον κόσμο για τα προϊόντα σας και γιατί οι άνθρωποι θα τα αγαπήσουν.

Etsy product listing example

Γιατί είναι σημαντική η προσθήκη λεπτομερειών λίστας προϊόντων;

Είναι ένα υποχρεωτικό βήμα, επομένως δεν θα μπορείτε να προσθέσετε κανένα νέο αντικείμενο χωρίς να το κάνετε.

Πώς μπορώ να προσθέσω λεπτομέρειες καταχώρισης προϊόντων;

 • Εκτυπώστε τίτλους προϊόντων – Συμπεριλάβετε λέξεις-κλειδιά, ώστε το κοινό σας να σας βρίσκει εύκολα. Πρέπει επίσης να προσθέσετε κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες απαντώντας Ποιος το έφτιαξε;, Τι είναι; και Πότε κατασκευάστηκε;
 • Πληκτρολογήστε μια κατηγορία προϊόντος – όπως ένα ανδρικό παλτό, πλεκτή κουβέρτα κ.λπ.
 • Επιλέξτε επιλογές ανανέωσης – καθορίστε εάν η καταχώρισή σας θα ανανεωθεί αυτόματα ή όχι. Κάθε ανανέωση διαρκεί 4 μήνες και στη συνέχεια λήγει ή μπορεί να ανανεωθεί ξανά (κοστίζει 0,20 $ κάθε φορά).
 • Επιλέξτε τον τύπο του προϊόντος – φυσικά ή ψηφιακά είδη (αρχεία που οι αγοραστές θα κατεβάσουν).
 • Γράψτε μια σαφή και συνοπτική περιγραφή καταχώρισης για κάθε είδος – συμπεριλάβετε όλες τις σχετικές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα σας, όπως το μέγεθος και τα υλικά, κ.λπ.
 • Ρυθμίστε το απόθεμα και την τιμή – μπορείτε επίσης να προσθέσετε παραλλαγές εάν το προϊόν σας είναι π.χ. διαθέσιμο σε διάφορα χρώματα. Προσθέστε εξατομίκευση εάν χρειάζεται.

Σημείωση: Χρησιμοποιήστε το κουμπί προεπισκόπησης για να δείτε πώς θα είναι η καταχώρισή σας μετά τη δημοσίευση.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για την προσθήκη λεπτομερειών καταχώρισης προϊόντων;

 • Σελίδα λεπτομερειών καταχώρισης Etsy

Παρουσιάστε με σαφήνεια τον χρόνο επεξεργασίας στους αγοραστές, ώστε να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες όσον αφορά τις παραδόσεις.

Etsy estimated arrival date example

Γιατί είναι σημαντικός ο καθορισμός ρεαλιστικών χρόνων παράδοσης;

Διαφορετικά, οι αγοραστές μπορεί να γίνουν ανυπόμονοι και να ακυρώσουν τις παραγγελίες τους, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αρνητικές κριτικές και απώλεια επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Πώς να ορίσετε επιλογές παράδοσης;

 • Ρυθμίστε τις τιμές αποστολής – αφήστε το Etsy να τις υπολογίσει ή να εισαγάγετε σταθερές τιμές αποστολής μόνοι σας. Η τιμή κάθε καταχώρισης θα καθορίζεται από την τοποθεσία του αγοραστή και το βάρος και τις διαστάσεις της καταχώρισης.
 • Προσθέστε τον ταχυδρομικό σας κώδικα και τον χρόνο επεξεργασίας – εισάγετε ένα προσαρμοσμένο εύρος.

Προσθέστε όλες τις λεπτομέρειες, όπως πού θα παραδώσετε, ποιες υπηρεσίες μπορούν να επιλέξουν οι αγοραστές στην πληρωμή και αν προσφέρετε ή όχι δωρεάν παράδοση.

Μην ξεχάσετε να προσθέσετε τις ακριβείς διαστάσεις και το βάρος του αντικειμένου, ακόμη και όταν είναι συσκευασμένο.

Σημείωση: Μπορείτε να αποθηκεύσετε όλες αυτές τις επιλογές για μελλοντικές καταχωρίσεις ως προφίλ παράδοσης.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για την οργάνωση παραδόσεων;

 • Προφίλ παράδοσης Etsy

Η χώρα προορισμού μπορεί να επιβάλλει φόρους εισαγωγής, τελωνειακούς δασμούς και τέλη σε δέματα που παραδίδονται διεθνώς.

Etsy available shipping services

Γιατί είναι σημαντικός ο έλεγχος των διεθνών απαιτήσεων αποστολής;

Εάν δεν υπακούσετε στο νόμο, εκτίθεστε τον εαυτό σας να πληρώσει βαριά πρόστιμα. Το Etsy μπορεί επίσης να μπλοκάρει το κατάστημά σας.

Πώς να ελέγξετε τη διεθνή αποστολή;

Τα τέλη, οι δασμοί και οι φόροι εκτελωνισμού είναι γενικά ευθύνη του αγοραστή. Σε ορισμένες χώρες, το Etsy είναι υποχρεωμένο να εισπράττει τον ΦΠΑ από τα εισαγόμενα αγαθά και να τον καταβάλει στην κυβέρνηση.

Εάν ένας αγοραστής και ένας πωλητής βρίσκονται σε διαφορετικές χώρες, το Etsy ενημερώνει τους αγοραστές ότι ενδέχεται να ισχύουν πρόσθετοι δασμοί και φόροι.

Σημείωση: Το Etsy άλλαξε πρόσφατα τη νομοθεσία (1 Ιουλίου 2022) σύμφωνα με την οποία οποιοσδήποτε στέλνει στη Γερμανία πρέπει να υποβάλει αίτηση για πιστοποίηση από τη γερμανική κυβέρνηση. Εάν παραλείψετε να εγγραφείτε και να στείλετε το πακέτο στη Γερμανία ούτως ή άλλως, μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο 200.000 ευρώ. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για τον έλεγχο των διεθνών απαιτήσεων αποστολής;

 • Κέντρο βοήθειας Etsy
 • Ιστότοποι τοπικών τελωνείων
 • Κεντρική Υπηρεσία Μητρώου Συσκευασίας

Ενημερώστε το Etsy πώς θα πληρωθείτε.

Etsy payment methods

Γιατί είναι σημαντική η ρύθμιση των στοιχείων πληρωμής και χρέωσης;

Το Etsy προσφέρει πολλές διαφορετικές επιλογές πληρωμής, επομένως πρέπει να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα.

Πώς να ρυθμίσετε τα στοιχεία πληρωμής και χρέωσης;

 • Επιλέξτε τον τρόπο με τον οποίο προτιμάτε να δέχεστε πληρωμές – οι επιλογές περιλαμβάνουν PayPal, επιταγή ή χρηματική εντολή, “άλλο” και Πληρωμή Etsy.

Οι Πληρωμές Etsy είναι η πιο δημοφιλής επιλογή που επιλέγουν οι πωλητές. Με αυτήν την επιλογή, θα αποδεχτείτε δωροκάρτες PayPal, Apple Pay και Etsy και θα έχετε περισσότερο έλεγχο στα οικονομικά σας. Η αγορά με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ πιο ασφαλής, επομένως οι αγοραστές θα σας εμπιστευτούν περισσότερο ως αντάλλαγμα.

Σημείωση: Για να λάβετε τις καταθέσεις πληρωμής σας από το Etsy, θα πρέπει να ορίσετε έναν τραπεζικό λογαριασμό και μια διεύθυνση κατοικίας στις ρυθμίσεις πληρωμής σας.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι το Etsy σχεδιάστηκε κυρίως για πολίτες των ΗΠΑ, επομένως οι πιο ευέλικτες επιλογές πληρωμής είναι διαθέσιμες κυρίως σε αυτές. Εάν βρίσκεστε στην Ευρώπη, μπορεί να έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συμμετοχή. Οι κανονισμοί εξαρτώνται από τη χώρα σας. Ελέγξτε τους για να βρείτε τον καταλληλότερο επεξεργαστή πληρωμών για τη λήψη πληρωμών.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για τη ρύθμιση πληρωμών;

 • Πληρωμές Etsy

Αν και το banner και το λογότυπο του καταστήματός σας είναι ξεχωριστά γραφικά, συνεργάζονται για να ενημερώσουν τους αγοραστές του Etsy για την επωνυμία σας.

Γιατί είναι σημαντικό να σχεδιάζετε τη βιτρίνα σας;

Ως ένα σύντομο μήνυμα καλωσορίσματος προς τους πιθανούς πελάτες σας, η βιτρίνα σας πρέπει να είναι ελκυστική, κατανοητή και σχετική με αυτό που πουλάτε. Όταν οι αγοραστές εισέρχονται στο κατάστημά σας, η βιτρίνα σας πρέπει να μεταφέρει αμέσως τι είναι η επιχείρησή σας.

Πώς να σχεδιάσετε τη βιτρίνα σας με το Etsy;

Ο σχεδιασμός της βιτρίνας σας στο Etsy είναι εύκολος με τη βοήθεια των ενσωματωμένων εργαλείων του.
Μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες, να προσθέσετε κείμενο στην ενότητα “Πληροφορίες”, ακόμη και να χρησιμοποιήσετε HTML για να προσαρμόσετε την εμφάνιση του καταστήματός σας.

 • Ένα εικονίδιο καταστήματος Etsy σχετίζεται με την επιχείρησή σας. Αυτή η εικόνα αντιπροσωπεύει το κατάστημά σας σε ολόκληρο τον ιστότοπο, επομένως πρέπει να αντικατοπτρίζει την αίσθηση και την ποιότητα της επιχείρησής σας.
 • Ένα εικονίδιο καταστήματος Etsy θα πρέπει να έχει: απλά γραφικά, ελάχιστο κείμενο, να είναι αξιομνημόνευτο, κατανοητό και σε κλίμακα 500 x 500 pixel.

Σημείωση: Το εικονίδιο καταστήματος θα εμφανίζεται πολύ μικρότερο στην εφαρμογή Etsy, στις ροές δραστηριότητας και στις αποδείξεις. Λάβετε αυτό υπόψη κατά το σχεδιασμό του λογότυπού σας.

Το banner σας είναι ίσως το πρώτο πράγμα που θα δουν οι πελάτες σας όταν επισκέπτονται το κατάστημά σας.

 • Το banner Etsy θα πρέπει να έχει: ένα σαφές μήνυμα, γραφικά υψηλής ποιότητας και μέγεθος 1.200 x 300 pixel.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για το σχεδιασμό της βιτρίνας σας;

 • Το Canva προσφέρει πρότυπα Etsy (τόσο για εικονίδια καταστημάτων Etsy όσο και για banner καταστημάτων Etsy), επομένως χρησιμοποιήστε το για να δημιουργήσετε εύκολα επαγγελματικά γραφικά, αν είστε αρχάριοι σε αυτόν τον τομέα. Η επέκταση extCanva premium κοστίζει περίπου 13$.
 • Το Adobe Illustrator και το Photoshop είναι εξαιρετικά εργαλεία για τη δημιουργία των δικών σας γραφικών. Από 9,99 $-54,99 $, ανάλογα με το πρόγραμμα.

Το Etsy παρέχει την ευκαιρία να συνδέσετε το κατάστημά σας με πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Pinterest, το Twitter, το Facebook και το Instagram.

LiveAgent - social media support software

Γιατί είναι τόσο σημαντική η σύνδεση του καταστήματός σας Etsy με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε τα προϊόντα σας και να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό. Μοιράζοντας τα προϊόντα σας σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να προσελκύσετε νέους πελάτες και να κάνετε περισσότερες πωλήσεις.

Πώς να συνδέσετε το κατάστημά σας στο Etsy με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Μεταβείτε στην ενότητα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο κατάστημά σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων για να συνδέσετε το Etsy με τα προφίλ σας.

Από την ενότητα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε γρήγορες αναρτήσεις και να μοιραστείτε σημαντικές ενημερώσεις σχετικά με το κατάστημά σας στο Etsy.

Το Etsy προσφέρει έξι τύπους αναρτήσεων:

 • Έως 25 από τις τελευταίες καταχωρίσεις που έχετε προσθέσει
 • Πρόσφατα ορόσημα και επιτυχίες όπως η επέτειος του καταστήματός σας
 • Τρέχουσες ή επερχόμενες εκπτώσεις και κουπόνια
 • Κριτικές 5 αστέρων
 • Στοιχεία που έχετε στα αγαπημένα

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για τη σύνδεση του καταστήματός σας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

 • Προφίλ κοινωνικών μέσων στο Instagram, στο Pinterest και στο Facebook, κ.λπ.
 • Ενότητα κοινωνικών μέσων του Etsy
 • Εργαλεία όπως Kontentino για να διαχειριστείτε αποτελεσματικά την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Για να προσεγγίσετε τους πιθανούς πελάτες σας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πιο αποτελεσματικά, εξετάστε το ενδεχόμενο να εφαρμόσετε εργαλεία όπως το λογισμικό υποστήριξης μέσων κοινωνικής δικτύωσης LiveAgent. Σας επιτρέπει να ρυθμίζετε κανόνες αυτοματισμού και να χειρίζεστε όλα τα μηνύματά σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ένα συγκεντρωτικό φάκελο εισερχομένων.

Οι διαφημίσεις Etsy είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε τα προϊόντα σας, τόσο στα αποτελέσματα αναζήτησης όσο και σε άλλες σελίδες Etsy.

Etsy ads example

Γιατί είναι σημαντικό να εξετάσετε το ενδεχόμενο διαφήμισης επί πληρωμή;

Η επένδυση στην προώθηση επί πληρωμή σάς επιτρέπει να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό και να προσελκύσετε πιθανώς νέους πελάτες.

Πώς να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το Etsy Ads;

 • Μεταβείτε στο Shop Manager > Μάρκετινγκ > Διαφήμιση.
 • Δημιουργήστε μια διαφημιστική καμπάνια, επιλέξτε ποια καταχώριση θέλετε να προωθήσετε και ορίστε έναν ημερήσιο προϋπολογισμό.

Σημείωση: Αυτό είναι το μέγιστο ποσό που είστε διατεθειμένοι να ξοδεύετε για τη διαφήμιση των αντικειμένων σας ανά ημέρα, το οποίο μπορείτε να αλλάξετε ανά πάσα στιγμή. Ο προεπιλεγμένος ελάχιστος ημερήσιος προϋπολογισμός είναι $1.

Το Etsy θα αντιστοιχίσει τα προϊόντα σας με τους σχετικούς αγοραστές.

Κατά τη δημιουργία μιας διαφημιστικής καμπάνιας, έχετε υπόψη σας ότι θα πρέπει να:

 • Ορίσετε έναν προϋπολογισμό
 • Επιλέξετε το κοινό-στόχο σας
 • Επιλέξετε τα προϊόντα που θέλετε να προωθήσετε

Πού θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας;

Σε ολόκληρο τον ιστότοπο Etsy, δηλαδή Αναζήτηση Etsy, Σελίδες Κατηγορίας και Σελίδες Αγοράς τόσο στο Etsy.com όσο και στην εφαρμογή Etsy.

Για να ξεκινήσετε ή να σταματήσετε τη διαφήμιση μεμονωμένων καταχωρίσεων, μεταβείτε στο Etsy Ads και διαχειριστείτε όλες τις τρέχουσες καμπάνιες σας από εκεί.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για διαφήμιση επί πληρωμή;

 • Etsy Ads
 • Google Ads

Μπορείτε να προσφέρετε μειώσεις τιμών για τα προϊόντα σας, την αποστολή ή και τα δύο.

Sales manager

Γιατί είναι σημαντικό να προσφέρετε εκπτώσεις;

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσετε τους αγοραστές, ειδικά αν μόλις ξεκινάτε. Προσφέροντας εκπτώσεις, μπορείτε να τραβήξετε την προσοχή στο κατάστημά σας και να κάνετε πιο πιθανό οι άνθρωποι να αγοράσουν από εσάς.

Πώς να προσφέρω εκπτώσεις στο Etsy;

Το Etsy προσφέρει στους πωλητές τρεις τρόπους για να κάνουν έκπτωση σε προϊόντα στα καταστήματά τους: Εκπτώσεις, κωδικούς προώθησης και στοχευμένες προσφορές.

 • Εκπτώσεις – εκπτώσεις ορισμένων ή όλων των αντικειμένων σας σε ένα καθορισμένο κοινό για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
 • Κωδικοί προσφοράς – Οι αγοραστές μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν κατά την πληρωμή. Μοιραστείτε κωδικούς μέσω Μηνυμάτων, μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώσεων καταστημάτων ή οποιουδήποτε άλλου τρόπου.
 • Στοχευμένες προσφορές – δημιουργήστε κωδικούς προσφοράς που αποστέλλονται αυτόματα μέσω email σε αγοραστές που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα προϊόντα σας.

Μεταβείτε στο Shop Manager > καρτέλα Μάρκετινγκ > Πωλήσεις και εκπτώσεις και, στη συνέχεια, ορίστε όλες τις εκπτώσεις εκεί.

Έχετε τέτοιους τύπους έκπτωσης για να επιλέξετε ως ποσοστό έκπτωσης, σταθερό ποσό έκπτωσης ή δωρεάν τυπική αποστολή.

➡️ Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο Κέντρο βοήθειας Etsy.

Μερικές συμβουλές για την προσφορά εκπτώσεων σε προϊόντα:

 • Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να δώσετε ένα ποσοστό έκπτωσης στην αρχική τιμή του προϊόντος
 • Σκεφτείτε να προσφέρετε μια αγορά, λάβετε μία προσφορά
 • Κάντε μια μαζική έκπτωση που εξοικονομεί χρήματα στους αγοραστές όταν αγοράζουν πολλά αντικείμενα ταυτόχρονα

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει ορισμένες οδηγίες για να μην χάνετε χρήματα σε κάθε έκπτωση.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για την προσφορά εκπτώσεων;

 • Ενσωματωμένο εργαλείο Etsy
 • Κωδικοί προσφοράς
 • Στοχευμένες προσφορές
 • Πωλήσεις

Πολλοί πωλητές Etsy βασίζονται σε αυτούς τους κοινοτικούς χώρους για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, γι’ αυτό συμμετάσχετε στις συζητήσεις με άλλους πωλητές.

Join Etsy community

Γιατί είναι σημαντικό να εγγραφείτε στην κοινότητα του Etsy;

Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να συνδεθείτε, να δικτυωθείτε και να βρείτε συνεργάτες. Συζητήστε με άλλους πωλητές για να μάθετε τι νέο υπάρχει στο Etsy, να ζητήσετε συμβουλές ή να συζητήσετε οτιδήποτε θέλετε.

Πώς να συμμετάσχετε στην κοινότητα του Etsy;

Ο καλύτερος τρόπος είναι να συμμετάσχετε σε μερικές από τις πολλές ομάδες που είναι διαθέσιμες.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να συμμετάσχετε σε κοινότητες Etsy;

 • Τα φόρουμ της κοινότητας του Etsy
 • Ομάδες Facebook αφιερωμένες σε πωλητές Etsy
 • Hashtags Instagram ειδικά για καταστήματα και προϊόντα Etsy
 • Ηλεκτρονικοί κατάλογοι που απαριθμούν τα καταστήματα Etsy σε συγκεκριμένες κατηγορίες ή τομείς

Εάν λάβατε την πρώτη σας παραγγελία αλλά δεν ξέρετε τι να κάνετε στη συνέχεια, το Etsy διαθέτει ένα εξαιρετικό εργαλείο στο Shop Manager για να παρακολουθείτε τα πάντα.

Etsy Shop Manager dashboard

Γιατί είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το Shop Manager;

Χρησιμοποιώντας το Shop Manager, μπορείτε να δείτε ποιες παραγγελίες έχουν πληρωθεί και αποσταλεί, καθώς και να εκτυπώσετε ετικέτες αποστολής από ένα μέρος. Επίσης, κρατήστε τους αγοραστές σας ενημερωμένους για την κατάσταση των αγορών τους για να χτίσετε εμπιστοσύνη και να τους κάνετε να επιστρέψουν για περισσότερα.

Πώς να διαχειριστείτε τις παραγγελίες;

Αφού λάβετε την πρώτη σας παραγγελία, κατευθυνθείτε στο Shop Manager και ενημερώστε την κατάσταση της παραγγελίας. Με αυτόν τον τρόπο, ο αγοραστής θα γνωρίζει ότι έχετε λάβει την παραγγελία του και ότι την επεξεργάζεστε. Μπορείτε επίσης να τους αφήσετε ένα μήνυμα εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την αγορά τους.

Σημείωση: Κάνοντας κλικ στην Ολοκλήρωση παραγγελίας, μπορείτε να προσθέσετε μια προαιρετική Σημείωση στον Αγοραστή, έναν αριθμό παρακολούθησης, έναν πάροχο αποστολής για το πακέτο και να ορίσετε την Ημερομηνία Αποστολής.

Μόλις στείλετε το αντικείμενο, επισημάνετε την παραγγελία ως αποστολή στο Shop Manager. Αυτό θα στείλει στον αγοραστή μια ειδοποίηση ότι η παραγγελία του είναι καθ’ οδόν.

Το Shop Manager σάς επιτρέπει επίσης να:

 • Δημιουργήσετε και στείλετε τιμολόγια
 • Εκτυπώσετε ετικέτες αποστολής
 • Παρακολουθήσετε πληρωμές
 • Επικοινωνήσετε με αγοραστές

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για τη διαχείριση των παραγγελιών σας;

 • Etsy Shop Manager

Μετά τη λήψη μιας παραγγελίας, στείλτε στον αγοραστή ένα γρήγορο μήνυμα ευγνωμοσύνης μέσω του Etsy.

Thank you for your order template

Γιατί είναι σημαντικό να ευχαριστείτε τους αγοραστές σας;

Πρώτα από όλα, είναι απλώς καλοί τρόποι. Ευχαριστώντας τους πελάτες σας, αρχίζετε να χτίζετε σχέσεις μαζί τους και αυξάνετε τις πιθανότητες να επιστρέψουν για να αγοράσουν ξανά από εσάς στο μέλλον. Επίσης, εάν υπάρχουν ποτέ προβλήματα με μια παραγγελία, το να ευχαριστήσετε εκ των προτέρων τον πελάτη μπορεί να εξομαλύνει την κατάσταση.

Πώς να ευχαριστήσετε τους αγοραστές σας για την παραγγελία;

Στο μήνυμά σας, θα πρέπει να:

 • Τους ευχαριστήσετε για την παραγγελία τους
 • Επιβεβαιώσετε ότι λάβατε την παραγγελία και ότι την επεξεργάζεστε
 • Τους δώσετε έναν εκτιμώμενο χρόνο αποστολής
 • Συμπεριλάβετε έναν σύνδεσμο για τις πολιτικές του καταστήματός σας
 • Τους ενημερώσετε πώς να επικοινωνήσουν μαζί σας εάν έχουν ερωτήσεις

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να ευχαριστήσετε τους αγοραστές σας;

 • Σύστημα άμεσων μηνυμάτων Etsy

Συσκευάστε την παραγγελία σας με αγάπη και μετά ήρθε η ώρα να την αποστείλετε.

Etsy - Completing order

Γιατί είναι σημαντικό να έχουμε μια αποτελεσματική στρατηγική για την αποστολή παραγγελιών;

Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα εφαρμόζοντας μια αποτελεσματική στρατηγική ολοκλήρωσης και αποστολής.

Πώς γίνεται η αποστολή και η ολοκλήρωση παραγγελιών;

 • Υπολογίστε τις λεπτομέρειες αποστολής (βάρος προϊόντος, μέγεθος, μεταφορική εταιρεία) ώστε να μπορείτε να υπολογίσετε με ακρίβεια τα έξοδα αποστολής.
 • Μόλις η παραγγελία σας είναι στο δρόμο, σημειώστε την ως αποστολή στο Etsy και συμπεριλάβετε τυχόν πληροφορίες παρακολούθησης.
 • Μεταβείτε στο Shop Manager > Παραγγελίες & Αποστολή > Κάντε κλικ στο εικονίδιο του χρονοδιακόπτη στη δεξιά πλευρά της παραγγελίας που έχετε στείλει και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ολοκλήρωση παραγγελίας.

Σημείωση: Όταν αγοράζεται μια ετικέτα αποστολής στο Etsy, η παραγγελία ολοκληρώνεται αυτόματα και αποστέλλεται μια ειδοποίηση αποστολής στον αγοραστή στην ημερομηνία αποστολής της ετικέτας.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για την αποστολή και την ολοκλήρωση της παραγγελίας;

Μην ξεχάσετε να ζητήσετε λίγα λόγια από τον αγοραστή σχετικά με την εμπειρία του με το προϊόν σας.

customer reviews checks

Γιατί είναι σημαντικό να ζητάτε κριτικές;

Το να ζητάτε κριτικές από τους αγοραστές σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λάβετε σχόλια για τα προϊόντα σας για να βελτιώσετε την επιχείρησή σας. Οι κριτικές είναι επίσης σημαντικές για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τους πιθανούς πελάτες.

Πώς να ζητήσετε κριτικές στο Etsy;

Το Etsy επιτρέπει στους αγοραστές να αφήνουν κριτικές μετά την άφιξη των παραγγελιών τους.

Οι αγοραστές σας ενδέχεται να σας δώσουν μια βαθμολογία από 1 έως 5 αστέρια μαζί με ένα μήνυμα. Αυτές οι κριτικές μπορούν να προβληθούν από το κοινό στο κατάστημά σας. Και μην ανησυχείτε για τη λήψη ανώνυμων σχολίων. Οι αγοραστές μπορούν να αφήσουν κριτικές μόνο εάν είναι συνδεδεμένοι στο Etsy.

Σημείωση: Μπορείτε να αναφέρετε κριτικές που πιστεύετε ότι παραβιάζουν τις οδηγίες του Etsy.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να ζητήσετε κριτικές;

 • Κανένα – οι κριτικές θα προστεθούν αυτόματα
 • Ξεκινήστε με μια μικρή ποικιλία προϊόντων – μπορείτε πάντα να προσθέσετε περισσότερα αργότερα.
 • Τραβήξτε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας – χρησιμοποιήστε φωτεινές, καλά φωτισμένες φωτογραφίες που δείχνουν τα προϊόντα σας με το καλύτερο δυνατό φυσικό φως.
 • Οι βέλτιστες διαστάσεις – για τις εικόνες προϊόντων, είναι 2.700 pixel πλάτος επί 2.025 ύψος.
 • Προσθέστε βίντεο – δημοσιεύστε μικρές ταινίες διάρκειας 5-15 δευτερολέπτων (μέγ. 100 MB) για να αυξήσετε τις πωλήσεις. Αξίζει τον κόπο.

Με βάση την ανάλυση 2020 του Etsy, οι αγοραστές είναι πιο πιθανό να αγοράσουν αντικείμενα που εμφανίζονται σε βίντεο.

Σημείωση: Ορισμένα από τα προϊόντα εκτύπωσης κατά παραγγελία που πωλούνται μέσω του Etsy πρέπει να διανέμονται μέσω τοποθεσιών όπως Printful ή Printify. Το Etsy συνήθως απαιτεί από τους ανθρώπους να στήσουν τα προϊόντα τους (κεραμικά, ρολόγια, πουκάμισα, κοσμήματα, τσάντες, θήκες τηλεφώνων κ.λπ.) σε αυτόν τον δεύτερο ιστότοπο για να τοποθετήσουν τα προϊόντα τους στο Etsy.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να εφοδιάσετε το κατάστημά σας;

 • Πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών και βίντεο – χρησιμοποιήστε ένα δωρεάν διαδικτυακό πρόγραμμα επεξεργασίας όπως το Canva ή κατεβάστε ένα πρόγραμμα όπως το Adobe Photoshop ή το iMovie

Τώρα ήρθε η ώρα να πείτε στον κόσμο για τα προϊόντα σας και γιατί οι άνθρωποι θα τα αγαπήσουν.

Etsy product listing example

Γιατί είναι σημαντική η προσθήκη λεπτομερειών λίστας προϊόντων;

Είναι ένα υποχρεωτικό βήμα, επομένως δεν θα μπορείτε να προσθέσετε κανένα νέο αντικείμενο χωρίς να το κάνετε.

Πώς μπορώ να προσθέσω λεπτομέρειες καταχώρισης προϊόντων;

 • Εκτυπώστε τίτλους προϊόντων – Συμπεριλάβετε λέξεις-κλειδιά, ώστε το κοινό σας να σας βρίσκει εύκολα. Πρέπει επίσης να προσθέσετε κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες απαντώντας Ποιος το έφτιαξε;, Τι είναι; και Πότε κατασκευάστηκε;
 • Πληκτρολογήστε μια κατηγορία προϊόντος – όπως ένα ανδρικό παλτό, πλεκτή κουβέρτα κ.λπ.
 • Επιλέξτε επιλογές ανανέωσης – καθορίστε εάν η καταχώρισή σας θα ανανεωθεί αυτόματα ή όχι. Κάθε ανανέωση διαρκεί 4 μήνες και στη συνέχεια λήγει ή μπορεί να ανανεωθεί ξανά (κοστίζει 0,20 $ κάθε φορά).
 • Επιλέξτε τον τύπο του προϊόντος – φυσικά ή ψηφιακά είδη (αρχεία που οι αγοραστές θα κατεβάσουν).
 • Γράψτε μια σαφή και συνοπτική περιγραφή καταχώρισης για κάθε είδος – συμπεριλάβετε όλες τις σχετικές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα σας, όπως το μέγεθος και τα υλικά, κ.λπ.
 • Ρυθμίστε το απόθεμα και την τιμή – μπορείτε επίσης να προσθέσετε παραλλαγές εάν το προϊόν σας είναι π.χ. διαθέσιμο σε διάφορα χρώματα. Προσθέστε εξατομίκευση εάν χρειάζεται.

Σημείωση: Χρησιμοποιήστε το κουμπί προεπισκόπησης για να δείτε πώς θα είναι η καταχώρισή σας μετά τη δημοσίευση.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για την προσθήκη λεπτομερειών καταχώρισης προϊόντων;

 • Σελίδα λεπτομερειών καταχώρισης Etsy

Παρουσιάστε με σαφήνεια τον χρόνο επεξεργασίας στους αγοραστές, ώστε να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες όσον αφορά τις παραδόσεις.

Etsy estimated arrival date example

Γιατί είναι σημαντικός ο καθορισμός ρεαλιστικών χρόνων παράδοσης;

Διαφορετικά, οι αγοραστές μπορεί να γίνουν ανυπόμονοι και να ακυρώσουν τις παραγγελίες τους, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αρνητικές κριτικές και απώλεια επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Πώς να ορίσετε επιλογές παράδοσης;

 • Ρυθμίστε τις τιμές αποστολής – αφήστε το Etsy να τις υπολογίσει ή να εισαγάγετε σταθερές τιμές αποστολής μόνοι σας. Η τιμή κάθε καταχώρισης θα καθορίζεται από την τοποθεσία του αγοραστή και το βάρος και τις διαστάσεις της καταχώρισης.
 • Προσθέστε τον ταχυδρομικό σας κώδικα και τον χρόνο επεξεργασίας – εισάγετε ένα προσαρμοσμένο εύρος.

Προσθέστε όλες τις λεπτομέρειες, όπως πού θα παραδώσετε, ποιες υπηρεσίες μπορούν να επιλέξουν οι αγοραστές στην πληρωμή και αν προσφέρετε ή όχι δωρεάν παράδοση.

Μην ξεχάσετε να προσθέσετε τις ακριβείς διαστάσεις και το βάρος του αντικειμένου, ακόμη και όταν είναι συσκευασμένο.

Σημείωση: Μπορείτε να αποθηκεύσετε όλες αυτές τις επιλογές για μελλοντικές καταχωρίσεις ως προφίλ παράδοσης.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για την οργάνωση παραδόσεων;

 • Προφίλ παράδοσης Etsy

Η χώρα προορισμού μπορεί να επιβάλλει φόρους εισαγωγής, τελωνειακούς δασμούς και τέλη σε δέματα που παραδίδονται διεθνώς.

Etsy available shipping services

Γιατί είναι σημαντικός ο έλεγχος των διεθνών απαιτήσεων αποστολής;

Εάν δεν υπακούσετε στο νόμο, εκτίθεστε τον εαυτό σας να πληρώσει βαριά πρόστιμα. Το Etsy μπορεί επίσης να μπλοκάρει το κατάστημά σας.

Πώς να ελέγξετε τη διεθνή αποστολή;

Τα τέλη, οι δασμοί και οι φόροι εκτελωνισμού είναι γενικά ευθύνη του αγοραστή. Σε ορισμένες χώρες, το Etsy είναι υποχρεωμένο να εισπράττει τον ΦΠΑ από τα εισαγόμενα αγαθά και να τον καταβάλει στην κυβέρνηση.

Εάν ένας αγοραστής και ένας πωλητής βρίσκονται σε διαφορετικές χώρες, το Etsy ενημερώνει τους αγοραστές ότι ενδέχεται να ισχύουν πρόσθετοι δασμοί και φόροι.

Σημείωση: Το Etsy άλλαξε πρόσφατα τη νομοθεσία (1 Ιουλίου 2022) σύμφωνα με την οποία οποιοσδήποτε στέλνει στη Γερμανία πρέπει να υποβάλει αίτηση για πιστοποίηση από τη γερμανική κυβέρνηση. Εάν παραλείψετε να εγγραφείτε και να στείλετε το πακέτο στη Γερμανία ούτως ή άλλως, μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο 200.000 ευρώ. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για τον έλεγχο των διεθνών απαιτήσεων αποστολής;

 • Κέντρο βοήθειας Etsy
 • Ιστότοποι τοπικών τελωνείων
 • Κεντρική Υπηρεσία Μητρώου Συσκευασίας

Ενημερώστε το Etsy πώς θα πληρωθείτε.

Etsy payment methods

Γιατί είναι σημαντική η ρύθμιση των στοιχείων πληρωμής και χρέωσης;

Το Etsy προσφέρει πολλές διαφορετικές επιλογές πληρωμής, επομένως πρέπει να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα.

Πώς να ρυθμίσετε τα στοιχεία πληρωμής και χρέωσης;

 • Επιλέξτε τον τρόπο με τον οποίο προτιμάτε να δέχεστε πληρωμές – οι επιλογές περιλαμβάνουν PayPal, επιταγή ή χρηματική εντολή, “άλλο” και Πληρωμή Etsy.

Οι Πληρωμές Etsy είναι η πιο δημοφιλής επιλογή που επιλέγουν οι πωλητές. Με αυτήν την επιλογή, θα αποδεχτείτε δωροκάρτες PayPal, Apple Pay και Etsy και θα έχετε περισσότερο έλεγχο στα οικονομικά σας. Η αγορά με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ πιο ασφαλής, επομένως οι αγοραστές θα σας εμπιστευτούν περισσότερο ως αντάλλαγμα.

Σημείωση: Για να λάβετε τις καταθέσεις πληρωμής σας από το Etsy, θα πρέπει να ορίσετε έναν τραπεζικό λογαριασμό και μια διεύθυνση κατοικίας στις ρυθμίσεις πληρωμής σας.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι το Etsy σχεδιάστηκε κυρίως για πολίτες των ΗΠΑ, επομένως οι πιο ευέλικτες επιλογές πληρωμής είναι διαθέσιμες κυρίως σε αυτές. Εάν βρίσκεστε στην Ευρώπη, μπορεί να έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συμμετοχή. Οι κανονισμοί εξαρτώνται από τη χώρα σας. Ελέγξτε τους για να βρείτε τον καταλληλότερο επεξεργαστή πληρωμών για τη λήψη πληρωμών.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για τη ρύθμιση πληρωμών;

 • Πληρωμές Etsy

Αν και το banner και το λογότυπο του καταστήματός σας είναι ξεχωριστά γραφικά, συνεργάζονται για να ενημερώσουν τους αγοραστές του Etsy για την επωνυμία σας.

Γιατί είναι σημαντικό να σχεδιάζετε τη βιτρίνα σας;

Ως ένα σύντομο μήνυμα καλωσορίσματος προς τους πιθανούς πελάτες σας, η βιτρίνα σας πρέπει να είναι ελκυστική, κατανοητή και σχετική με αυτό που πουλάτε. Όταν οι αγοραστές εισέρχονται στο κατάστημά σας, η βιτρίνα σας πρέπει να μεταφέρει αμέσως τι είναι η επιχείρησή σας.

Πώς να σχεδιάσετε τη βιτρίνα σας με το Etsy;

Ο σχεδιασμός της βιτρίνας σας στο Etsy είναι εύκολος με τη βοήθεια των ενσωματωμένων εργαλείων του.
Μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες, να προσθέσετε κείμενο στην ενότητα “Πληροφορίες”, ακόμη και να χρησιμοποιήσετε HTML για να προσαρμόσετε την εμφάνιση του καταστήματός σας.

 • Ένα εικονίδιο καταστήματος Etsy σχετίζεται με την επιχείρησή σας. Αυτή η εικόνα αντιπροσωπεύει το κατάστημά σας σε ολόκληρο τον ιστότοπο, επομένως πρέπει να αντικατοπτρίζει την αίσθηση και την ποιότητα της επιχείρησής σας.
 • Ένα εικονίδιο καταστήματος Etsy θα πρέπει να έχει: απλά γραφικά, ελάχιστο κείμενο, να είναι αξιομνημόνευτο, κατανοητό και σε κλίμακα 500 x 500 pixel.

Σημείωση: Το εικονίδιο καταστήματος θα εμφανίζεται πολύ μικρότερο στην εφαρμογή Etsy, στις ροές δραστηριότητας και στις αποδείξεις. Λάβετε αυτό υπόψη κατά το σχεδιασμό του λογότυπού σας.

Το banner σας είναι ίσως το πρώτο πράγμα που θα δουν οι πελάτες σας όταν επισκέπτονται το κατάστημά σας.

 • Το banner Etsy θα πρέπει να έχει: ένα σαφές μήνυμα, γραφικά υψηλής ποιότητας και μέγεθος 1.200 x 300 pixel.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για το σχεδιασμό της βιτρίνας σας;

 • Το Canva προσφέρει πρότυπα Etsy (τόσο για εικονίδια καταστημάτων Etsy όσο και για banner καταστημάτων Etsy), επομένως χρησιμοποιήστε το για να δημιουργήσετε εύκολα επαγγελματικά γραφικά, αν είστε αρχάριοι σε αυτόν τον τομέα. Η επέκταση extCanva premium κοστίζει περίπου 13$.
 • Το Adobe Illustrator και το Photoshop είναι εξαιρετικά εργαλεία για τη δημιουργία των δικών σας γραφικών. Από 9,99 $-54,99 $, ανάλογα με το πρόγραμμα.

Το Etsy παρέχει την ευκαιρία να συνδέσετε το κατάστημά σας με πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Pinterest, το Twitter, το Facebook και το Instagram.

LiveAgent - social media support software

Γιατί είναι τόσο σημαντική η σύνδεση του καταστήματός σας Etsy με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε τα προϊόντα σας και να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό. Μοιράζοντας τα προϊόντα σας σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να προσελκύσετε νέους πελάτες και να κάνετε περισσότερες πωλήσεις.

Πώς να συνδέσετε το κατάστημά σας στο Etsy με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Μεταβείτε στην ενότητα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο κατάστημά σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων για να συνδέσετε το Etsy με τα προφίλ σας.

Από την ενότητα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε γρήγορες αναρτήσεις και να μοιραστείτε σημαντικές ενημερώσεις σχετικά με το κατάστημά σας στο Etsy.

Το Etsy προσφέρει έξι τύπους αναρτήσεων:

 • Έως 25 από τις τελευταίες καταχωρίσεις που έχετε προσθέσει
 • Πρόσφατα ορόσημα και επιτυχίες όπως η επέτειος του καταστήματός σας
 • Τρέχουσες ή επερχόμενες εκπτώσεις και κουπόνια
 • Κριτικές 5 αστέρων
 • Στοιχεία που έχετε στα αγαπημένα

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για τη σύνδεση του καταστήματός σας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

 • Προφίλ κοινωνικών μέσων στο Instagram, στο Pinterest και στο Facebook, κ.λπ.
 • Ενότητα κοινωνικών μέσων του Etsy
 • Εργαλεία όπως Kontentino για να διαχειριστείτε αποτελεσματικά την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Για να προσεγγίσετε τους πιθανούς πελάτες σας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πιο αποτελεσματικά, εξετάστε το ενδεχόμενο να εφαρμόσετε εργαλεία όπως το λογισμικό υποστήριξης μέσων κοινωνικής δικτύωσης LiveAgent. Σας επιτρέπει να ρυθμίζετε κανόνες αυτοματισμού και να χειρίζεστε όλα τα μηνύματά σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ένα συγκεντρωτικό φάκελο εισερχομένων.

Οι διαφημίσεις Etsy είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε τα προϊόντα σας, τόσο στα αποτελέσματα αναζήτησης όσο και σε άλλες σελίδες Etsy.

Etsy ads example

Γιατί είναι σημαντικό να εξετάσετε το ενδεχόμενο διαφήμισης επί πληρωμή;

Η επένδυση στην προώθηση επί πληρωμή σάς επιτρέπει να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό και να προσελκύσετε πιθανώς νέους πελάτες.

Πώς να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το Etsy Ads;

 • Μεταβείτε στο Shop Manager > Μάρκετινγκ > Διαφήμιση.
 • Δημιουργήστε μια διαφημιστική καμπάνια, επιλέξτε ποια καταχώριση θέλετε να προωθήσετε και ορίστε έναν ημερήσιο προϋπολογισμό.

Σημείωση: Αυτό είναι το μέγιστο ποσό που είστε διατεθειμένοι να ξοδεύετε για τη διαφήμιση των αντικειμένων σας ανά ημέρα, το οποίο μπορείτε να αλλάξετε ανά πάσα στιγμή. Ο προεπιλεγμένος ελάχιστος ημερήσιος προϋπολογισμός είναι $1.

Το Etsy θα αντιστοιχίσει τα προϊόντα σας με τους σχετικούς αγοραστές.

Κατά τη δημιουργία μιας διαφημιστικής καμπάνιας, έχετε υπόψη σας ότι θα πρέπει να:

 • Ορίσετε έναν προϋπολογισμό
 • Επιλέξετε το κοινό-στόχο σας
 • Επιλέξετε τα προϊόντα που θέλετε να προωθήσετε

Πού θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας;

Σε ολόκληρο τον ιστότοπο Etsy, δηλαδή Αναζήτηση Etsy, Σελίδες Κατηγορίας και Σελίδες Αγοράς τόσο στο Etsy.com όσο και στην εφαρμογή Etsy.

Για να ξεκινήσετε ή να σταματήσετε τη διαφήμιση μεμονωμένων καταχωρίσεων, μεταβείτε στο Etsy Ads και διαχειριστείτε όλες τις τρέχουσες καμπάνιες σας από εκεί.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για διαφήμιση επί πληρωμή;

 • Etsy Ads
 • Google Ads

Μπορείτε να προσφέρετε μειώσεις τιμών για τα προϊόντα σας, την αποστολή ή και τα δύο.

Sales manager

Γιατί είναι σημαντικό να προσφέρετε εκπτώσεις;

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσετε τους αγοραστές, ειδικά αν μόλις ξεκινάτε. Προσφέροντας εκπτώσεις, μπορείτε να τραβήξετε την προσοχή στο κατάστημά σας και να κάνετε πιο πιθανό οι άνθρωποι να αγοράσουν από εσάς.

Πώς να προσφέρω εκπτώσεις στο Etsy;

Το Etsy προσφέρει στους πωλητές τρεις τρόπους για να κάνουν έκπτωση σε προϊόντα στα καταστήματά τους: Εκπτώσεις, κωδικούς προώθησης και στοχευμένες προσφορές.

 • Εκπτώσεις – εκπτώσεις ορισμένων ή όλων των αντικειμένων σας σε ένα καθορισμένο κοινό για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
 • Κωδικοί προσφοράς – Οι αγοραστές μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν κατά την πληρωμή. Μοιραστείτε κωδικούς μέσω Μηνυμάτων, μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώσεων καταστημάτων ή οποιουδήποτε άλλου τρόπου.
 • Στοχευμένες προσφορές – δημιουργήστε κωδικούς προσφοράς που αποστέλλονται αυτόματα μέσω email σε αγοραστές που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα προϊόντα σας.

Μεταβείτε στο Shop Manager > καρτέλα Μάρκετινγκ > Πωλήσεις και εκπτώσεις και, στη συνέχεια, ορίστε όλες τις εκπτώσεις εκεί.

Έχετε τέτοιους τύπους έκπτωσης για να επιλέξετε ως ποσοστό έκπτωσης, σταθερό ποσό έκπτωσης ή δωρεάν τυπική αποστολή.

➡️ Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο Κέντρο βοήθειας Etsy.

Μερικές συμβουλές για την προσφορά εκπτώσεων σε προϊόντα:

 • Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να δώσετε ένα ποσοστό έκπτωσης στην αρχική τιμή του προϊόντος
 • Σκεφτείτε να προσφέρετε μια αγορά, λάβετε μία προσφορά
 • Κάντε μια μαζική έκπτωση που εξοικονομεί χρήματα στους αγοραστές όταν αγοράζουν πολλά αντικείμενα ταυτόχρονα

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει ορισμένες οδηγίες για να μην χάνετε χρήματα σε κάθε έκπτωση.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για την προσφορά εκπτώσεων;

 • Ενσωματωμένο εργαλείο Etsy
 • Κωδικοί προσφοράς
 • Στοχευμένες προσφορές
 • Πωλήσεις

Πολλοί πωλητές Etsy βασίζονται σε αυτούς τους κοινοτικούς χώρους για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, γι’ αυτό συμμετάσχετε στις συζητήσεις με άλλους πωλητές.

Join Etsy community

Γιατί είναι σημαντικό να εγγραφείτε στην κοινότητα του Etsy;

Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να συνδεθείτε, να δικτυωθείτε και να βρείτε συνεργάτες. Συζητήστε με άλλους πωλητές για να μάθετε τι νέο υπάρχει στο Etsy, να ζητήσετε συμβουλές ή να συζητήσετε οτιδήποτε θέλετε.

Πώς να συμμετάσχετε στην κοινότητα του Etsy;

Ο καλύτερος τρόπος είναι να συμμετάσχετε σε μερικές από τις πολλές ομάδες που είναι διαθέσιμες.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να συμμετάσχετε σε κοινότητες Etsy;

 • Τα φόρουμ της κοινότητας του Etsy
 • Ομάδες Facebook αφιερωμένες σε πωλητές Etsy
 • Hashtags Instagram ειδικά για καταστήματα και προϊόντα Etsy
 • Ηλεκτρονικοί κατάλογοι που απαριθμούν τα καταστήματα Etsy σε συγκεκριμένες κατηγορίες ή τομείς

Εάν λάβατε την πρώτη σας παραγγελία αλλά δεν ξέρετε τι να κάνετε στη συνέχεια, το Etsy διαθέτει ένα εξαιρετικό εργαλείο στο Shop Manager για να παρακολουθείτε τα πάντα.

Etsy Shop Manager dashboard

Γιατί είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το Shop Manager;

Χρησιμοποιώντας το Shop Manager, μπορείτε να δείτε ποιες παραγγελίες έχουν πληρωθεί και αποσταλεί, καθώς και να εκτυπώσετε ετικέτες αποστολής από ένα μέρος. Επίσης, κρατήστε τους αγοραστές σας ενημερωμένους για την κατάσταση των αγορών τους για να χτίσετε εμπιστοσύνη και να τους κάνετε να επιστρέψουν για περισσότερα.

Πώς να διαχειριστείτε τις παραγγελίες;

Αφού λάβετε την πρώτη σας παραγγελία, κατευθυνθείτε στο Shop Manager και ενημερώστε την κατάσταση της παραγγελίας. Με αυτόν τον τρόπο, ο αγοραστής θα γνωρίζει ότι έχετε λάβει την παραγγελία του και ότι την επεξεργάζεστε. Μπορείτε επίσης να τους αφήσετε ένα μήνυμα εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την αγορά τους.

Σημείωση: Κάνοντας κλικ στην Ολοκλήρωση παραγγελίας, μπορείτε να προσθέσετε μια προαιρετική Σημείωση στον Αγοραστή, έναν αριθμό παρακολούθησης, έναν πάροχο αποστολής για το πακέτο και να ορίσετε την Ημερομηνία Αποστολής.

Μόλις στείλετε το αντικείμενο, επισημάνετε την παραγγελία ως αποστολή στο Shop Manager. Αυτό θα στείλει στον αγοραστή μια ειδοποίηση ότι η παραγγελία του είναι καθ’ οδόν.

Το Shop Manager σάς επιτρέπει επίσης να:

 • Δημιουργήσετε και στείλετε τιμολόγια
 • Εκτυπώσετε ετικέτες αποστολής
 • Παρακολουθήσετε πληρωμές
 • Επικοινωνήσετε με αγοραστές

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για τη διαχείριση των παραγγελιών σας;

 • Etsy Shop Manager

Μετά τη λήψη μιας παραγγελίας, στείλτε στον αγοραστή ένα γρήγορο μήνυμα ευγνωμοσύνης μέσω του Etsy.

Thank you for your order template

Γιατί είναι σημαντικό να ευχαριστείτε τους αγοραστές σας;

Πρώτα από όλα, είναι απλώς καλοί τρόποι. Ευχαριστώντας τους πελάτες σας, αρχίζετε να χτίζετε σχέσεις μαζί τους και αυξάνετε τις πιθανότητες να επιστρέψουν για να αγοράσουν ξανά από εσάς στο μέλλον. Επίσης, εάν υπάρχουν ποτέ προβλήματα με μια παραγγελία, το να ευχαριστήσετε εκ των προτέρων τον πελάτη μπορεί να εξομαλύνει την κατάσταση.

Πώς να ευχαριστήσετε τους αγοραστές σας για την παραγγελία;

Στο μήνυμά σας, θα πρέπει να:

 • Τους ευχαριστήσετε για την παραγγελία τους
 • Επιβεβαιώσετε ότι λάβατε την παραγγελία και ότι την επεξεργάζεστε
 • Τους δώσετε έναν εκτιμώμενο χρόνο αποστολής
 • Συμπεριλάβετε έναν σύνδεσμο για τις πολιτικές του καταστήματός σας
 • Τους ενημερώσετε πώς να επικοινωνήσουν μαζί σας εάν έχουν ερωτήσεις

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να ευχαριστήσετε τους αγοραστές σας;

 • Σύστημα άμεσων μηνυμάτων Etsy

Συσκευάστε την παραγγελία σας με αγάπη και μετά ήρθε η ώρα να την αποστείλετε.

Etsy - Completing order

Γιατί είναι σημαντικό να έχουμε μια αποτελεσματική στρατηγική για την αποστολή παραγγελιών;

Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα εφαρμόζοντας μια αποτελεσματική στρατηγική ολοκλήρωσης και αποστολής.

Πώς γίνεται η αποστολή και η ολοκλήρωση παραγγελιών;

 • Υπολογίστε τις λεπτομέρειες αποστολής (βάρος προϊόντος, μέγεθος, μεταφορική εταιρεία) ώστε να μπορείτε να υπολογίσετε με ακρίβεια τα έξοδα αποστολής.
 • Μόλις η παραγγελία σας είναι στο δρόμο, σημειώστε την ως αποστολή στο Etsy και συμπεριλάβετε τυχόν πληροφορίες παρακολούθησης.
 • Μεταβείτε στο Shop Manager > Παραγγελίες & Αποστολή > Κάντε κλικ στο εικονίδιο του χρονοδιακόπτη στη δεξιά πλευρά της παραγγελίας που έχετε στείλει και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ολοκλήρωση παραγγελίας.

Σημείωση: Όταν αγοράζεται μια ετικέτα αποστολής στο Etsy, η παραγγελία ολοκληρώνεται αυτόματα και αποστέλλεται μια ειδοποίηση αποστολής στον αγοραστή στην ημερομηνία αποστολής της ετικέτας.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για την αποστολή και την ολοκλήρωση της παραγγελίας;

Μην ξεχάσετε να ζητήσετε λίγα λόγια από τον αγοραστή σχετικά με την εμπειρία του με το προϊόν σας.

customer reviews checks

Γιατί είναι σημαντικό να ζητάτε κριτικές;

Το να ζητάτε κριτικές από τους αγοραστές σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λάβετε σχόλια για τα προϊόντα σας για να βελτιώσετε την επιχείρησή σας. Οι κριτικές είναι επίσης σημαντικές για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τους πιθανούς πελάτες.

Πώς να ζητήσετε κριτικές στο Etsy;

Το Etsy επιτρέπει στους αγοραστές να αφήνουν κριτικές μετά την άφιξη των παραγγελιών τους.

Οι αγοραστές σας ενδέχεται να σας δώσουν μια βαθμολογία από 1 έως 5 αστέρια μαζί με ένα μήνυμα. Αυτές οι κριτικές μπορούν να προβληθούν από το κοινό στο κατάστημά σας. Και μην ανησυχείτε για τη λήψη ανώνυμων σχολίων. Οι αγοραστές μπορούν να αφήσουν κριτικές μόνο εάν είναι συνδεδεμένοι στο Etsy.

Σημείωση: Μπορείτε να αναφέρετε κριτικές που πιστεύετε ότι παραβιάζουν τις οδηγίες του Etsy.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να ζητήσετε κριτικές;

 • Κανένα – οι κριτικές θα προστεθούν αυτόματα

Σύνοψη μιας λίστας ελέγχου εκκίνησης καταστήματος Etsy

Διαπιστώστε εάν η ιδέα σας είναι μια βιώσιμη επιχειρηματική ευκαιρία

Ξεκινώντας

 • Δημιουργήστε έναν λογαριασμό Etsy

Διαμόρφωση καταστήματος Etsy

 • Ορίστε τις προτιμήσεις του καταστήματός σας
 • Επιλέξτε το όνομα του καταστήματός σας
 • Δημιουργήστε το απόθεμα στο κατάστημά σας
 • Προσθέστε λεπτομέρειες καταχώρισης προϊόντων
 • Οργανώστε τις παραδόσεις
 • Ελέγξτε τις διεθνείς απαιτήσεις αποστολής
 • Ορίστε τα στοιχεία πληρωμής και χρέωσης
 • Σχεδιάστε τη βιτρίνα σας

Προώθηση

 • Συνδέστε το κατάστημά σας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
 • Σκεφτείτε την πληρωμένη διαφήμιση
 • Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσφέρετε εκπτώσεις
 • Γίνετε μέλος της κοινότητας και των ομάδων του Etsy

Ξεκινήστε να πουλάτε

 • Διαχειριστείτε τις παραγγελίες σας στο Shop Manager
 • Ευχαριστήστε τον αγοραστή για την παραγγελία
 • Αποστείλετε και ολοκληρώστε την παραγγελία
 • Ζητήστε κριτικές

Εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη νέα σας επιχείρηση, το LiveAgent μπορεί να σας βοηθήσει. Είναι ένα εργαλείο που παρέχει πολλές λειτουργίες χρήσιμες για την παροχή άριστης εξυπηρέτησης πελατών, όπως ζωντανή συνομιλία, σύστημα καρτελών και πολυκαναλικά εισερχόμενα μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Δοκιμάστε το δωρεάν!

Frequently asked questions

Αξίζει το Etsy το 2023;

Σίγουρα – είναι μια από τις κορυφαίες διαδικτυακές αγορές παγκοσμίως. Μπορείτε να ζήσετε άνετα από ένα κατάστημα Etsy και η λειτουργία ενός καταστήματος δεν κοστίζει πολύ.

Ποιος πληρώνει για την αποστολή στο Etsy;

Ο αγοραστής πληρώνει για την αποστολή στο Etsy. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την τιμολόγηση των προϊόντων σας. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη το κόστος των υλικών συσκευασίας.

Πώς πληρώνονται οι πωλητές Etsy;

Το Etsy χρησιμοποιεί το Direct Checkout για την επεξεργασία πληρωμών για πωλητές. Με το Direct Checkout, οι αγοραστές μπορούν να πληρώσουν με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, δωροκάρτες Etsy ή PayPal. Όταν λάβετε μια πληρωμή για μια παραγγελία, θα κατατεθεί στον λογαριασμό σας στο Etsy Payments. Από εκεί, μπορείτε να μεταφέρετε τα χρήματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Μπορείτε να ζήσετε από ένα κατάστημα Etsy;

Ναι – στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι το κάνουν. Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε με ένα προϊόν που οι άνθρωποι θέλουν να αγοράσουν. Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά αξίζει να το πούμε γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να πουλήσουν πράγματα που κανείς δεν θέλει. Κάντε την έρευνά σας για να επαληθεύσετε ότι υπάρχει μια αγορά για αυτό που θα θέλατε να πουλήσετε.

Με πόσα προϊόντα πρέπει να ξεκινήσετε στο Etsy;

Το Etsy συνιστά τουλάχιστον 10 γιατί όσο περισσότερες καταχωρίσεις έχετε, τόσο πιο πιθανό είναι να σας βρουν οι πελάτες. Αυτό θα σας δώσει μια καλή επιλογή ειδών για να διαλέξετε και θα σας βοηθήσει επίσης να μετρήσετε το ενδιαφέρον των πελατών.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα ενός καταστήματος Etsy;

Πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών και να έχετε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για να ανοίξετε ένα κατάστημα Etsy. Θα χρειαστεί επίσης να δώσετε μερικές άλλες πληροφορίες, όπως το νόμιμο όνομα, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Πόσο κοστίζει η λειτουργία ενός καταστήματος στο Etsy;

Υπάρχουν ορισμένες χρεώσεις που πρέπει να γνωρίζετε:

 • Χρεώσεις καταχώρισης Etsy – Θα χρεωθείτε 0,20$ για κάθε προϊόν που καταχωρείτε προς πώληση στο Etsy.com ή στις εφαρμογές του Etsy για κινητά. Κάθε καταχώριση έχει διάρκεια 4 μηνών ή μέχρι να πουληθεί το προϊόν. Μετά από αυτό το διάστημα, θα υπάρχει ξανά μια χρέωση καταχώρισης, εάν επιλέξετε να επαναλάβετε τη λίστα.
 • Χρέωση συναλλαγής – Όταν πραγματοποιείτε μια πώληση μέσω του Etsy.com, θα υπάρχει χρέωση συναλλαγής 6,5% της συνολικής τιμής της καταχώρισης συν το ποσό που χρεώνεται για την παράδοση και τη συσκευασία δώρου.
 • Τέλη διεκπεραίωσης πληρωμών – Εάν χρησιμοποιείτε το Etsy Payments (που είναι η προτεινόμενη μέθοδος), θα υπάρχει μια μικρή χρέωση για κάθε συναλλαγή. Το Etsy Payments είναι ο ευκολότερος τρόπος πληρωμής στο Etsy, καθώς επιτρέπει στους αγοραστές να χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες, χρεωστικές κάρτες, δωροκάρτες Etsy και PayPal.

Τι χρειάζομαι για να ξεκινήσω να πουλάω στο Etsy;

Για να ξεκινήσετε τις πωλήσεις στο Etsy, πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να στήσετε το κατάστημά σας. Πρέπει επίσης να δημιουργήσετε καταχωρίσεις για τα προϊόντα σας, καθεμία από τις οποίες θα πρέπει να περιλαμβάνει φωτογραφία, περιγραφή προϊόντος, τιμή, πληροφορίες αποστολής και λέξεις-κλειδιά.
Θα χρειαστεί επίσης να επιλέξετε έναν τρόπο πληρωμής για τους πελάτες σας. Το Etsy προσφέρει άμεση ολοκλήρωση αγοράς και PayPal ως επιλογές πληρωμής.
Χρησιμοποιήστε την παραπάνω λίστα ελέγχου για να μην χάσετε κανένα κρίσιμο βήμα κατά την έναρξη του καταστήματος Etsy.

Σχετικοί Πόροι

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας ΄μας δίνετε την άδειά σας να χρησιμοποιούμε cookies όπως περιγράφεται από πολιτική απορήττου και cookies.

×
Προγραμματίστε μία ατομική κλήση και ανακαλύψτε πως μπορει το LiveAgent να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Είμαστε διαθέσιμοι σε πολλές ημερομηνίες

Προγραμματίστε ένα demo
^ ^