Listening to podcast on phone

Λίστα ελέγχου έναρξης podcast

Τα podcast είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιραστείτε τα ενδιαφέροντα και τις ιδέες σας με τον κόσμο και είναι εύκολο να τα ρυθμίσετε με μερικά απλά βήματα. Οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ένα podcast και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ξεκινήσετε.

Τα podcast συχνά συνδέονται με προσωπική χρήση όταν οι άνθρωποι ακούν ηχογραφήσεις εκπομπών ή διαλέξεων στο smartphone ή σε άλλες συσκευές τους. Ωστόσο, τα podcast μπορούν επίσης να είναι εξαιρετικά εργαλεία μάρκετινγκ για τις επιχειρήσεις. Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν ήδη podcast για να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό και να συνδεθούν με πιθανούς πελάτες.

Η σημασία της λίστας ελέγχου έναρξης podcast

Κατά την εκκίνηση ενός podcast, υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε. Η λίστα ελέγχου έναρξης podcast θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε με το δεξί.

Ακολουθώντας αυτή τη λίστα βήμα προς βήμα, θα είστε σε καλό δρόμο για να ξεκινήσετε ένα επιτυχημένο podcast που θα προσελκύσει και θα διασκεδάσει τους ακροατές σας. Αυτό είναι σημαντικό διότι ένα επιτυχημένο podcast μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε εξουσία και αξιοπιστία στον κλάδο σας, καθώς και να προσεγγίσετε νέο κοινό.

Ποιος μπορεί να επωφεληθεί από μια λίστα ελέγχου έναρξης podcast

 • Επιχειρήσεις

Για επιχειρηματικούς σκοπούς, τα podcast μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο μάρκετινγκ για την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών ή για τη δημιουργία σχέσεων με τους πελάτες. Ως εκ τούτου, η λίστα ελέγχου έναρξης podcast μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για τις επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν τα κύματα στον κόσμο του podcast.

 • Δημιουργοί

Τα podcast είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για τους δημιουργούς περιεχομένου να δημιουργήσουν μια βάση κοινού και να μοιραστούν ιδέες με τον κόσμο. Εάν είστε δημιουργός περιεχομένου, η έναρξη μιας λίστας ελέγχου podcast μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε την επίδειξή σας στο κοινό σας και να αυξήσετε τις πιθανότητές σας για επιτυχία.

 • Bloggers

Οποιοσδήποτε διευθύνει το ιστολόγιό του μπορεί επίσης να επωφεληθεί από τη χρήση ενός podcast για να συμπληρώσει τις σκέψεις που μοιράζονται στην οθόνη με ηχητικά κλιπ. Ξεκινώντας ένα podcast και συμπεριλαμβάνοντας αναρτήσεις ιστολογίου ως επεισόδια, οι bloggers μπορούν να προωθήσουν περιεχόμενο με νέο τρόπο.

Εξερευνήστε την λίστα ελέγχου έναρξης podcast

Λίστα ελέγχου έναρξης podcast

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν είστε αρχάριος podcaster είναι να καθορίσετε τους στόχους σας και τι ελπίζετε να επιτύχετε.

Γιατί είναι σημαντικό να θέσετε τους στόχους σου;

Οι στόχοι σας θα είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε απόφαση που παίρνετε για το podcast σας. Θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε το κοινό-στόχο σας, τα θέματα που θέλετε να καλύψετε, τη μορφή της εκπομπής σας και τη διάρκεια κάθε επεισοδίου.

woman sitting down in office at her desk working on laptop and taking notes

Πώς να καθορίσετε τους στόχους σας;

Ο στόχος σας μπορεί να είναι οτιδήποτε, από την οικοδόμηση της αναγνωρισιμότητας της εταιρείας έως την αύξηση ενός αφοσιωμένου κοινού ή την πραγματοποίηση πωλήσεων. Μόλις μάθετε ποιοι είναι οι στόχοι σας, θα είναι πολύ πιο εύκολο να λάβετε αποφάσεις σχετικά με το podcast σας.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το ποιοι πρέπει να είναι οι στόχοι σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε και να γράψετε μερικές ιδέες. Μόλις έχετε μια λίστα με πιθανούς στόχους, μπορείτε να αρχίσετε να την περιορίζετε σε έναν ή δύο που είναι πιο σημαντικοί για εσάς.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να καθορίσετε τους στόχους σας;

 • Φύλλο εργασίας SMART για στόχους – για τον καθορισμό στόχων που είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, επιτεύξιμοι, σχετικοί και χρονικά περιορισμένοι
 • Επεξεργαστής κειμένου – για τη λήψη σημειώσεων και την ανταλλαγή ιδεών
 • Υπολογιστικό φύλλο – για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας και τα ορόσημα των στόχων σας

Προσδιορίστε ένα συγκεκριμένο θέμα ή τομέα ενδιαφέροντος στο οποίο θα εστιάσετε στο podcast σας.

Γιατί είναι σημαντικό να βρείτε τη θέση σας;

Η επιλογή μιας θέσης δίνει στο podcast σας έναν σαφή σκοπό και κατεύθυνση. Καθιστά επίσης πιο πιθανό ότι θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα ισχυρό και αφοσιωμένο κοινό.

Marketing agents - illustration

Πώς να βρείτε τη θέση σας;

Η θέση σας δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικά συγκεκριμένη, αλλά θα πρέπει να είναι αρκετά εστιασμένη ώστε να μπορείτε εύκολα να μιλήσετε για τα θέματα που σχετίζονται με αυτήν. Όταν επιλέγετε μια θέση, σκεφτείτε τι σας αρέσει, σε τι έχετε εξειδίκευση και τι θα ενδιαφερόταν να ακούσει το κοινό-στόχος σας.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να βρείτε τη θέση σας;

 • Χόμπι και ενδιαφέροντα – για ανταλλαγή ιδεών σχετικά με τους τομείς εξειδίκευσής σας
 • Google Trends – για να δείτε ποια θέματα αναζητούνται
 • Πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης – για να πάρετε μια ιδέα για το τι μιλούν οι άνθρωποι στο διαδίκτυο

Μάθετε ποιον θέλετε ως τον ιδανικό ακροατή για το podcast σας, ποιο είναι το κοινό-στόχος σας και ποιο μπορεί να είναι το μελλοντικό σας κοινό.

Γιατί είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τους πιθανούς ακροατές σας;

Ο προσδιορισμός του κοινού-στόχου σας θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια θέματα καλύπτετε, τη μορφή της εκπομπής σας και τον τρόπο προώθησης του podcast σας. Αξίζει επίσης να εξετάσετε ποιος είναι ο ιδανικός ακροατής σας όταν θέτετε τους στόχους που θέλετε να επιτύχετε, επομένως αυτό θα πρέπει να συμβαδίζει με το πρώτο βήμα.

Customer research illustration

Πώς να αναγνωρίσετε τους πιθανούς ακροατές σας;

Η έρευνα του κοινού-στόχου σας σημαίνει χρήση πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Google Analytics και ερευνών. Εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, ξεκινήστε με το να σκέφτεστε ποιον θέλετε να προσεγγίσετε με το podcast σας και τι μπορεί να τους ενδιαφέρει να ακούσουν.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να εντοπίσετε τους πιθανούς ακροατές σας;

 • Google Analytics – για να παρακολουθείτε από πού προέρχεται η τρέχουσα επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας ή του ιστολογίου σας
 • Πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης – για να πάρετε μια ιδέα για το ποιος μιλάει για τη θέση σας
 • Έρευνες – για τη συλλογή δεδομένων απευθείας από το κοινό-στόχο σας

Αποφασίστε πού θα φιλοξενήσετε το podcast σας. Επιλέξτε από τις διαφορετικές πλατφόρμες φιλοξενίας που είναι διαθέσιμες εκεί έξω.

Γιατί είναι σημαντικό να αναζητήσετε έναν πάροχο φιλοξενίας podcast;

Μια πλατφόρμα φιλοξενίας podcast είναι εκεί όπου θα αποθηκεύονται και θα διανέμονται τα αρχεία ήχου σας. Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν αξιόπιστο πάροχο φιλοξενίας που μπορεί να σας παρέχει τις δυνατότητες και την υποστήριξη που χρειάζεστε.

Choose the right domain name graphic

Πώς να αναζητήσετε έναν πάροχο φιλοξενίας podcast;

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες φιλοξενίας podcast για να διαλέξετε, οπότε κάντε την έρευνά σας για να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει. Κατά τη σύγκριση κεντρικών υπολογιστών, λάβετε υπόψη παράγοντες όπως η τιμή, τα χαρακτηριστικά, η ευκολία χρήσης και η υποστήριξη πελατών.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να αναζητήσετε έναν πάροχο φιλοξενίας podcast;

 • Σύγκριση ιστοτόπων – για σύγκριση των διαφορετικών πλατφορμών φιλοξενίας podcast
 • Κριτικές πελατών – για να πάρετε μια ιδέα για το τι λένε οι άλλοι για συγκεκριμένους παρόχους φιλοξενίας
 • Κατάλογοι podcast – για να βρείτε δημοφιλείς και καθιερωμένους κεντρικούς υπολογιστές podcast

Βρείτε τι χρειάζεστε για να καταγράψετε τα επεισόδια του podcast και πού μπορείτε να βρείτε αυτόν τον εξοπλισμό, ώστε να τον αγοράσετε.

Γιατί είναι σημαντικό να αγοράσετε τον εξοπλισμό podcast σας;

Για να δημιουργήσετε ηχογραφήσεις υψηλής ποιότητας, θα χρειαστεί να επενδύσετε σε κάποιο βασικό εξοπλισμό podcasting. Αυτό δεν χρειάζεται να είναι ακριβό, αλλά αξίζει να σκεφτείτε τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε.

credit card payment - illustration

Πώς να αγοράσετε τον εξοπλισμό podcast σας;

Σκεφτείτε τον τύπο μικροφώνου που χρειάζεστε και εάν θέλετε ή όχι να επενδύσετε σε κάποιο πρόσθετο λογισμικό σε αυτό το στάδιο ή αργότερα, όταν γίνετε έμπειρος podcaster. Είναι επίσης καλή ιδέα να σκεφτείτε πού θα αποθηκεύσετε τις εγγραφές σας στο podcast και πώς θα τις επεξεργαστείτε.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για την αγορά του εξοπλισμού σας για podcast;

 • Κριτικές μικροφώνου – για σύγκριση διαφορετικών τύπων μικροφώνων για ποιότητα ήχου
 • Λογισμικό podcasting – για την εγγραφή των επεισοδίων σας και τη διαδικασία επεξεργασίας
 • Podcast Host Academy – για καθοδήγηση σχετικά με την επιλογή του σωστού εξοπλισμού podcasting

Πριν ξεκινήσετε την εγγραφή, βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν ρυθμιστεί και λειτουργούν σωστά.

Γιατί είναι σημαντικό να δοκιμάσετε την υπηρεσία φιλοξενίας podcast σας;

Αυτό το βήμα θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν τεχνικά ζητήματα στη συνέχεια. Σας δίνει επίσης την ευκαιρία να εξοικειωθείτε με την πλατφόρμα podcast και να διασφαλίσετε ότι όλα λειτουργούν ομαλά από την αρχή.

Career copywriter

Πώς να δοκιμάσετε την υπηρεσία φιλοξενίας podcast σας;

Δημιουργήστε ένα δοκιμαστικό επεισόδιο και ανεβάστε το στον κεντρικό υπολογιστή που έχετε επιλέξει και, στη συνέχεια, ακούστε ξανά την ηχογράφηση για να ελέγξετε την ποιότητα του ήχου και να εντοπίσετε τυχόν προβλήματα. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας να ακούσει το επεισόδιο και να σας δώσει τα σχόλιά του.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για τη δοκιμή της υπηρεσίας φιλοξενίας podcast σας;

 • Λογισμικό εγγραφής podcast – για τη δημιουργία δοκιμαστικού επεισοδίου
 • Οδηγός φιλοξενίας Podcast – για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε
 • Κατάλογοι podcasting – για να ελέγξετε ότι τα επεισόδιά σας διανέμονται σωστά

Προετοιμαστείτε για την πρώτη σας ηχογράφηση συντάσσοντας ένα πρόχειρο σενάριο και φτιάχνοντας μια λίστα με αυτά που μπορείτε να ζητήσετε από οποιονδήποτε συμμετέχει στην εκπομπή.

Γιατί είναι σημαντικό να γράψετε ένα περίγραμμα επεισοδίου;

Κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την ηχογράφηση και να διασφαλίσετε ότι τα επεισόδιά σας είναι καλά δομημένα και ρέουν ομαλά. Η προετοιμασία των ερωτήσεων εκ των προτέρων είναι ένας καλός τρόπος για να προγραμματίσετε εάν προσκαλείτε καλεσμένους στην εκπομπή σας.

Automated customer service

Πώς να γράψετε ένα περίγραμμα επεισοδίου;

Ξεκινήστε κάνοντας καταιγισμό ιδεών μερικές ιδέες για θέματα podcast που θέλετε να καλύψετε στο πρώτο σας επεισόδιο. Μόλις έχετε μερικές ιδέες, εφαρμόστε τις σε μια πιο λεπτομερή δομή. Θυμηθείτε να αφήσετε λίγο χώρο για αυθορμητισμό και συζήτηση.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να γράψετε ένα περίγραμμα επεισοδίου;

 • Εφαρμογή λήψης σημειώσεων – για τη σύνταξη του περιγράμματος του επεισοδίου σας
 • Εργαλεία έρευνας – για να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για οποιεσδήποτε συνεντεύξεις ή συζητήσεις
 • Έγγραφα Google – για συνεργασία, εάν εργάζεστε με έναν οικοδεσπότη ή επισκέπτη για το co-podcast
 • Λογισμικό έρευνας – για βοήθεια με τη σύνταξη ερωτήσεων

Εάν σχεδιάζετε να ρωτήσετε τους καλεσμένους στην εκπομπή σας, απευθυνθείτε σε πιθανούς συνεντευξιαζόμενους και κανονίστε μια κατάλληλη στιγμή για μια συνομιλία.

Γιατί είναι σημαντικό να προγραμματίζετε συνεντεύξεις;

Αν ρωτήσετε μερικούς καλεσμένους, θα έχετε άφθονο υλικό για το επεισόδιο σας. Ο προγραμματισμός μιας ώρας και ημερομηνίας που είναι βολική για όλα τα μέρη σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα όταν προσπαθείτε να έρθετε σε επαφή με τους συνεντευξιαζόμενους.

Head of marketing

Πώς να προγραμματίσετε συνεντεύξεις;

Σκεφτείτε σε ποιον θα θέλατε να πάρετε συνέντευξη και γιατί. Μόλις έχετε στο μυαλό σας μερικά άτομα, επικοινωνήστε μαζί τους μέσω email ή μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης και προτείνετε μια ώρα για μια συνομιλία. Να σέβεστε πάντα τον χρόνο τους και να προσπαθείτε να είστε όσο το δυνατόν πιο ευέλικτοι.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για τον προγραμματισμό συνεντεύξεων;

 • Λογισμικό ημερολογίου/προγραμματισμού – για συντονισμό ημερομηνιών και ωρών
 • Εργαλεία επικοινωνίας – για επικοινωνία με πιθανούς επισκέπτες
 • Πρότυπο ερωτήσεων συνέντευξης – για να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για τη συνομιλία σας

Τώρα που τελείωσε η προετοιμασία, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε το πρώτο σας podcast.

Γιατί είναι σημαντικό να ηχογραφήσετε το πρώτο σας επεισόδιο;

Αυτή είναι η στιγμή που περιμένατε – η ώρα να μοιραστείτε το πάθος σας με τον κόσμο. Η ηχογράφηση του πρώτου σας επεισοδίου θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τυχόν νεύρα και θα σας δώσει μια γεύση του πώς είναι να είσαι παρουσιαστής podcast.

woman recording - illustration

Πώς να ηχογραφήσετε το πρώτο σας επεισόδιο;

Τοποθετήστε τη συσκευή εγγραφής σας σε ένα ήσυχο δωμάτιο και ελέγξτε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις, πραγματοποιήστε έλεγχο ήχου (εγγραφή ήχου), ελέγξτε την είσοδο ακουστικών και μικροφώνου, ανοίξτε το λογισμικό εγγραφής, πατήστε εγγραφή και αποθηκεύστε αρχεία ήχου (αρχεία ήχου).

Εάν διεξάγετε μια συνέντευξη podcast, θα πρέπει να ζητήσετε από τον επισκέπτη να ακολουθήσει τα ίδια βήματα προηχογράφησης όπως παραπάνω και στη συνέχεια να ανοίξει το λογισμικό τηλεδιάσκεψης για να τον καλέσετε.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για την ηχογράφηση του πρώτου σας επεισοδίου;

 • Μικρόφωνο – για ηχογράφηση της φωνής σας
 • Ακουστικά – για να ακούσετε τυχόν προβλήματα ήχου και να εξαλείψετε τυχόν θόρυβο στο περιβάλλον
 • Λογισμικό εγγραφής – για τη λήψη του ήχου σας
 • Λογισμικό βιντεοκλήσεων – εάν παίρνετε συνεντεύξεις από καλεσμένους εξ αποστάσεως

Μόλις ηχογραφήσετε το επεισόδιό σας, ήρθε η ώρα να το διαμορφώσετε.

Γιατί είναι σημαντικό να επεξεργαστείτε ένα podcast;

Η εκ των υστέρων επεξεργασία θα σας βοηθήσει να διαγράψετε τυχόν λάθη, να αφαιρέσετε τυχόν άβολες παύσεις και να βεβαιωθείτε ότι το επεισόδιό σας θα κυλήσει ομαλά. Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να προσθέσετε οποιαδήποτε εισαγωγική μουσική podcast ή ηχητικά εφέ.

Developer illustration

Πώς να επεξεργαστείτε ένα podcast;

Πάρτε τις ηχογραφήσεις σας και ανοίξτε το λογισμικό επεξεργασίας, εισαγάγετε το αρχείο ήχου, αφαιρέστε τυχόν ανεπιθύμητες ενότητες, προσθέστε εισαγωγική μουσική podcast/ηχητικά εφέ (προαιρετικά) και, στη συνέχεια, εξάγετε το νέο αρχείο σε μορφή της επιλογής σας (π.χ. αρχεία mp3).

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για την επεξεργασία ενός podcast;

 • Λογισμικό επεξεργασίας ήχου – για την κοπή και το μάτισμα των εγγραφών σας
 • Ηχητικά εφέ – για να προσθέσετε κάποια επιπλέον αξία παραγωγής (προαιρετικά)
 • Εισαγωγική μουσική – για να ρυθμίσετε τη διάθεση για το επεισόδιό σας (προαιρετικό)
 • Λίστα ελέγχου μετά την παραγωγή – για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε τίποτα

Το τελευταίο βήμα είναι να ελέγξετε ότι το πρώτο σας επεισόδιο είναι ανιχνεύσιμο, καταχωρώντας το στους διάφορους καταλόγους podcast.

Γιατί είναι σημαντικό να υποβάλετε το podcast σας;

Καταχωρίζοντας την εκπομπή σας σε δημοφιλείς καταλόγους, θα μπορείτε να προσεγγίσετε ένα εντελώς νέο κοινό πιθανών ακροατών, επειδή οι άνθρωποι θα μπορούν να βρουν το podcast σας όταν αναζητούν σχετικές λέξεις-κλειδιά.

feeling proud - illustration

Πώς να υποβάλετε το podcast σας;

Η όλη διαδικασία ποικίλλει ανάλογα με τον συγκεκριμένο κατάλογο podcast, αλλά γενικά, θα πρέπει να παρέχετε τον τίτλο της εκπομπής, μια περιγραφή podcast, τη διεύθυνση URL ροής podcast RSS, το εξώφυλλο και την κατηγορία.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για την υποβολή του podcast σας;

 • Κατάλογοι – καταχωρίστε την εκπομπή σας σε μια δημοφιλή πλατφόρμα podcast όπως το iTunes / Apple Podcasts, το Spotify, το Google και το Stitcher
 • URL ροής RSS – από τον κεντρικό υπολογιστή του podcast σας
 • Εξώφυλλο – για παράδειγμα, ένα αρχείο JPEG ή PNG 1400×1400 px σε χρωματικό χώρο RGB με κατάλληλο μέγεθος αρχείου (κάτω από 500 kb)

Το τελευταίο βήμα είναι να αρχίσετε να διαφημίζετε το podcast σας, ώστε οι χρήστες να μπορούν να το βρουν και να το ακούσουν.

Γιατί είναι σημαντικό να προωθήσετε ένα podcast;

Εάν θέλετε οι άνθρωποι να ακούσουν την εκπομπή σας και να έχουν μια επιτυχημένη κυκλοφορία podcast, πρέπει να τους ενημερώσετε ότι υπάρχει. Το μάρκετινγκ του podcast σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε την ευαισθητοποίηση και να κάνετε τους ανθρώπους να ενδιαφέρονται για αυτά που έχετε να προσφέρετε.

Social media research illustration

Πώς να προωθήσετε ένα podcast;

Ορισμένες δημοφιλείς μέθοδοι περιλαμβάνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κοινοποιώντας κάθε επεισόδιο στους λογαριασμούς σας και δημιουργώντας μια ειδική σελίδα για την εκπομπή σας, επικοινωνώντας με άτομα που επηρεάζουν ή υποβάλλοντας άρθρα αναρτήσεων επισκεπτών. blogging, γράφοντας μια συνοπτική δημοσίευση ή μια ανάρτηση σε στυλ εμφάνισης με επισημάνσεις. αποστολή δελτίου τύπου, για να ενημερώσετε τα μέσα ενημέρωσης για τη νέα σας εκπομπή. και διαφήμιση, τόσο στο διαδίκτυο (διαφημίσεις Facebook, Google AdWords) όσο και εκτός σύνδεσης (χορηγίες, εμπορικές εκθέσεις).

Συμβουλή! Χρησιμοποιήστε το λογισμικό υποστήριξης μέσων κοινωνικής δικτύωσης LiveAgent και επωφεληθείτε από την προηγμένη αυτοματοποίηση για την απλοποίηση της επικοινωνίας στους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορείτε να συνδέσετε όλα τα κανάλια σας και να βελτιστοποιήσετε τον τρόπο με τον οποίο απαντάτε σε ερωτήσεις. Κάθε προσωπικό μήνυμα θα καταλήγει σε ένα inbox. Χρήσιμο, έτσι δεν είναι;

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για την προώθηση του podcast σας;

 • Στοιχεία μάρκετινγκ – για να διευκολύνετε τους χρήστες να μοιράζονται την εκπομπή σας
 • Μέσα κοινωνικής δικτύωσης – πλατφόρμες όπως το Twitter, το Facebook και το Instagram
 • Μάρκετινγκ συνεργατών – εάν έχετε προϊόντα ή υπηρεσίες να πουλήσετε
 • Αναρτήσεις ιστολογίου – για κοινή χρήση κάθε νέου επεισοδίου
 • Λογισμικό υποστήριξης μέσων κοινωνικής δικτύωσης LiveAgent – για εύκολη διαχείριση όλων των μηνυμάτων

Πώς να μετρήσετε την επιτυχία ενός podcast

Το να έχετε έναν στόχο, όπως στο πρώτο βήμα της λίστας ελέγχου έναρξης podcast, θα είναι χρήσιμο όταν πρόκειται να καθορίσετε πώς θέλετε να μετρήσετε την επιτυχία της εκπομπής σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να παρακολουθείτε μετρήσεις στις ακόλουθες κατηγορίες, εάν ισχύουν για τους στόχους σας, και να βρείτε βασικά στοιχεία από τα δεδομένα.

Συνδρομές

Αυτή είναι η πιο απλή μέτρηση για παρακολούθηση, διότι είναι ένας απλός αριθμός που αυξάνεται (ή μειώνεται) με την πάροδο του χρόνου. Μπορείτε να δείτε τον αριθμό των συνδρομητών στους περισσότερους καταλόγους podcast, καθώς και μέσω της πλατφόρμας φιλοξενίας σας.

Λήψεις

Μπορείτε επίσης να δείτε τον αριθμό των λήψεων στους περισσότερους καταλόγους podcast ή μέσω της πλατφόρμας φιλοξενίας σας. Αυτός ο αριθμός θα σας δώσει μια ιδέα για το πόσοι άνθρωποι ακούν τα επεισόδιά σας.

Ο αριθμός των νέων συνδέσμων που εμφανίζονται με κατεύθυνση προς τον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας είναι μια άλλη καλή μέτρηση για παρακολούθηση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως το Ahrefs για να δείτε πόσοι νέοι τομείς παραπομπής συνδέονται με τον ιστότοπό σας.

Αναφορές / Κοινή χρήση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Για να παρακολουθείτε πόσο συχνά μιλούν οι άνθρωποι για το podcast σας, μπορείτε να ρυθμίσετε μια Ειδοποίηση Google για το όνομα της εκπομπής σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα ειδοποιηθείτε κάθε φορά που κάποιος αναφέρει το podcast σας στο διαδίκτυο.

Επισκεψιμότητα ιστότοπου

Εάν έχετε έναν ιστότοπο ή ένα ιστολόγιο για την εκπομπή, μπορείτε να παρακολουθείτε τον αριθμό των επισκεπτών που έρχονται στον ιστότοπό σας από τα επεισόδια podcast σας. Αυτή η μέτρηση θα σας δώσει μια ιδέα για το πόσο αποτελεσματικές είναι οι στρατηγικές μάρκετινγκ για την επιστροφή της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας.

Ποσοστά μετατροπής

Εάν έχετε έναν συγκεκριμένο στόχο για το podcast σας (όπως τη δημιουργία δυνητικών πελατών ή την πραγματοποίηση πωλήσεων), τότε θα θέλετε να παρακολουθείτε το ποσοστό μετατροπών των ακροατών σας. Αυτή η μέτρηση θα σας πει πόσα άτομα κάνουν την επιθυμητή ενέργεια αφού ακούσουν τα επεισόδιά σας.

Βαθμολογίες και κριτικές

Τέλος, ένα άλλο καλό μέτρο επιτυχίας είναι ο αριθμός και η μέση βαθμολογία των αξιολογήσεων και των κριτικών που λαμβάνετε στους καταλόγους podcast. Αυτά τα σχόλια μπορεί να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τι αρέσει (και τι δεν αρέσει) στους ανθρώπους στην εκπομπή σας, ώστε να μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες βελτιώσεις.

Σύνοψη της λίστας ελέγχου έναρξης podcast

 • Καθορίστε τους στόχους σας
 • Βρείτε τη θέση σας
 • Προσδιορίστε τους πιθανούς ακροατές σας
 • Αναζητήστε έναν πάροχο φιλοξενίας podcast
 • Αγοράστε τον εξοπλισμό σας για το Podcast
 • Δοκιμάστε την υπηρεσία φιλοξενίας podcast σας
 • Γράψτε ένα περίγραμμα επεισοδίου (και ερωτήσεις για τους επισκέπτες, εάν υπάρχουν)
 • Προγραμματίστε συνεντεύξεις (αν χρειάζεται)
 • Καταγράψτε το επεισόδιο σας
 • Επεξεργαστείτε το podcast
 • Υποβάλετε το podcast σας
 • Προωθήστε το podcast σας

Starting a podcast checklist FAQs

What are the top 5 things to know before starting a podcast?

First, decide which of the many different types of podcasts you want to create and what format would work best for that kind of content. Second, be sure that you have an attention-grabbing name for your show. Next, find a hosting platform where you know people will be able to subscribe to and download your episodes. Then, invest in high-quality audio equipment and editing tools to be sure that your podcast sounds professional. Finally, identify a gap in the market that your podcast can fill so that it will stand out from the rest and you will know that it has a chance to be successful.

Do I need an audience to start a podcast?

Already having an audience from the start gives you an existing group of listeners who are interested in what you have to say, which can be a big boost when you’re a beginner podcaster. That being said, you can start a podcast without an audience. You may just need to work a bit harder to get people to tune in at first. If you don’t have an existing listener base to draw from, try reaching out to friends, family, and other potential listeners through social media or online forums to let them know about your show.

How often should I release new podcast episodes?

There's no one-size-fits-all answer to this question, as the optimal release schedule for a podcast will vary depending on the podcast topic, the audience you're hoping to reach, and other factors. However, a good rule of thumb is to release new episodes at least once a week, if not more often. This will keep your listeners engaged and coming back for more content.

What is the best format for a podcast?

This will vary according to the type of content that you're looking to produce. At the end of the day, it's important to experiment and find what works best for you and your audience. Some of the most popular formats include interviews, solo shows, roundtable discussions, and co-hosted podcasts.

What should my first podcast episode be about?

It depends on your target audience, but the bottom line is that you should choose a topic that is relevant and interesting to your listeners. Then you need to produce high-quality podcast content that will help them learn and grow.

Σχετικοί Πόροι

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας ΄μας δίνετε την άδειά σας να χρησιμοποιούμε cookies όπως περιγράφεται από πολιτική απορήττου και cookies.

×
Προγραμματίστε μία ατομική κλήση και ανακαλύψτε πως μπορει το LiveAgent να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Είμαστε διαθέσιμοι σε πολλές ημερομηνίες

Προγραμματίστε ένα demo