Οι καλύτερες εφαρμογές VoIP softphone για Mac το 2023
Blog

Οι καλύτερες εφαρμογές VoIP softphone για Mac το 2023

Oliver Stasinszky

Oliver Stasinszky


Τελευταία τροποποίηση την January 30, 2023 σε 10:33 am

Το softphone είναι ένα λογισμικό τηλεφωνικού συστήματος που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε και να απαντάτε κλήσεις μέσω Διαδικτύου. Τα softphone χρησιμοποιούν την τεχνολογία Voice over Internet Protocol (VoIP) για τη διεξαγωγή και λήψη κλήσεων, γεγονός που τα καθιστά μια πιο προσιτή εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά τηλεφωνικά συστήματα.

Τι είναι ένα VoIP softphone;

Στην ουσία, οι καλύτερες εφαρμογές VoIP για softphone σάς επιτρέπουν να μεταμορφώνετε υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, smartphone ή tablet σε τηλεφωνικά συστήματα που μπορούν να πραγματοποιούν και να λαμβάνουν κλήσεις όπως θα έκανε κάθε συσκευή τηλεφώνου.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα λογισμικό softphone σε συνδυασμό με το λογισμικό τηλεφωνικού κέντρου LiveAgent, μπορείτε να το κάνετε. Αυτό θα σας επιτρέψει να πραγματοποιείτε κλήσεις από λογισμικό softphone και να τις λαμβάνετε απευθείας μέσα στο LiveAgent (και αντίστροφα.)

Γιατί πρέπει να επιλέξετε ένα VoIP softphone;

Τα VoIP Softphones κερδίζουν δημοτικότητα για τρεις λόγους:

 1. Είναι λιγότερο ακριβές. Οι χρήστες softphone μπορούν να απολαμβάνουν προνόμια όπως υπεραστικές κλήσεις με τοπικές χρεώσεις.
 2. Απαιτούν λιγότερο υλικό. Τα softphone μπορούν να χρησιμοποιηθούν με υπολογιστές, tablet και smartphone. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες softphone να εργάζονται εκτός των παραδοσιακών ρυθμίσεων του χώρου εργασίας, όπως εξ αποστάσεως ή εν κινήσει.
 3. Γενικά, το λογισμικό softphone έχει πρόσθετες δυνατότητες που διευκολύνουν τη διαχείριση των εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων (όπως οι παρακολουθούμενες μεταφορές).

Μεθοδολογία κατάταξης

Καθώς η απομακρυσμένη εργασία ήρθε για να μείνει, αποφασίσαμε να μάθουμε ποιο λογισμικό VoIP softphone είναι το καλύτερο για χρήστες Mac.

Η μεθοδολογία κατάταξής μας τόσο για εφαρμογές επί πληρωμή όσο και για δωρεάν εφαρμογές softphone επικεντρώθηκε σε 5 βασικούς τομείς:

 1. Ευκολία χρήσης (συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας ενσωμάτωσης)
 2. Λειτουργικότητα (Σύνθετες δυνατότητες, ενσωματώσεις)
 3. Αναλογία τιμής προς αξία
 4. Εξυπηρέτηση πελατών
 5. Κριτικές χρηστών (Συλλέγονται από Capterra, GetApp, Software Advice, G2 και Trust Pilot)

Κορυφαίες εφαρμογές VoIP Softphone για Mac για Mac

CounterPath Bria Teams Pro

Το Bria Teams Pro της CounterPath είναι ένα λογισμικό softphone που λειτουργεί με τους υπάρχοντες διακομιστές κλήσεων που υποστηρίζονται από SIP ή παρόχους VoIP. Είναι ιδανικό για μεγάλες ομάδες και οργανισμούς, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από μεσαίες επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Πρώτες εντυπώσεις

Ο ιστότοπος Bria είναι πολύ εύκολος στην πλοήγηση. Εκτίμησα το γεγονός ότι δεν χρειάστηκε να ψάξω εκτενώς για να βρω μια λίστα δυνατοτήτων και ενσωματώσεων. Χάρηκα επίσης για το γεγονός ότι δεν απαιτούσαν εισαγωγή πιστωτικής κάρτας για εγγραφή σε δωρεάν δοκιμή.

Επιπλέον, η δωρεάν δοκιμή του Bria είναι καλή για 21 ημέρες, πράγμα που με εξέπληξε καθώς περίμενα να λάβω μια τυπική δοκιμή 14 ημερών. Συνολικά, το Bria έκανε εξαιρετική δουλειά για να με εντυπωσιάσει πριν καν δοκιμάσω το ίδιο το λογισμικό.

Ευκολία χρήσης (συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας ενσωμάτωσης)

Το να ξεκινήσετε με το Bria είναι πολύ απλό. Η διαδικασία ενσωμάτωσης αποτελείται από τρία βήματα που ακόμη και ένας αρχάριος με τα softphone θα μπορούσε να κάνει μέσα σε λίγα λεπτά. Η διαδικασία περιελάμβανε:

 1. Εγγραφή σε λογαριασμό Bria με τη διεύθυνση email μου και ορισμό κωδικού πρόσβασης
 2. Εισαγωγή του domain του διακομιστή SIP, του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασης
 3. Λήψη του προγράμματος-πελάτη Bria για Mac

Μόλις είχε εγκατασταθεί το πρόγραμμα-πελάτης και το Bria ήταν έτοιμο για χρήση, συνέχισα ένα βήμα παραπέρα ενσωματώνοντας με το λογισμικό του κέντρου υποστήριξης, LiveAgent.

Στη συνέχεια δοκίμασα το Bria κάνοντας κλήσεις και παραλαμβάνοντάς τις μέσα στο LiveAgent και κάθε φορά το λογισμικό δούλευε τέλεια. Το περιβάλλον χρήστη του προγράμματος -πελάτη για Mac είναι απλό και διαισθητικό και μου επέτρεψε να προσθέσω επαφές σε ομάδες, να δημιουργήσω αγαπημένα και να δω το ιστορικό κλήσεων. Έπαιξα επίσης με κάποιες πρόσθετες ρυθμίσεις του Bria, που μου επέτρεψαν να αλλάξω την κατάσταση παρουσίας μου, τα μέλη IM της ομάδας μου στο Bria, να δημιουργήσω εικονικές αίθουσες συνεδριάσεων, να αποκρύψω τον αριθμό τηλεφώνου μου, να μεταφέρω κλήσεις, να καταγράψω κλήσεις και να θέσω τους καλούντες σε αναμονή.

Βαθμολογία: 5/5

Softphone bria

Λειτουργικότητα (Προηγμένες δυνατότητες, ενσωματώσεις)

Στη συνέχεια, εξέτασα ποια προηγμένη λειτουργικότητα προσφέρει το Bria στους χρήστες του. Δείτε τι μπορείτε να περιμένετε με το Bria:

 • Λειτουργίες κλήσης. Εκτός από την πραγματοποίηση και την απάντηση κλήσεων και βιντεοκλήσεων, οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν, να προωθήσουν, να ηχογραφήσουν και να θέσουν κλήσεις σε αναμονή.

 • Βιντεοδιάσκεψη. Δημιουργήστε βιντεοδιασκέψεις με έως και 200 ​​συμμετέχοντες και προσκαλέστε εσωτερικούς και εξωτερικούς χρήστες με συνδέσμους με δυνατότητα κοινής χρήσης.

 • Εφαρμογή για κινητά. Η Bria προσφέρει στους χρήστες της μια εφαρμογή για κινητά που είναι διαθέσιμη τόσο για χρήστες iOS όσο και για Android. Η εφαρμογή Bria συγχρονίζεται με τις άλλες συσκευές σας, ώστε να μπορείτε να διατηρείτε τις επαφές και το ιστορικό κλήσεων σε λογισμικά τηλέφωνα Android σε συγχρονισμό με άλλες εφαρμογές. Οι χρήστες μπορούν επίσης να απολαμβάνουν ειδοποιήσεις push για νέες κλήσεις και μηνύματα.

 • Ενσωματώσεις με έως και 5 υπηρεσίες VoIP και 3 συσκευές. Το Bria επιτρέπει στους χρήστες να ενσωματώνουν έως και 5 υπηρεσίες VoIP ή λογαριασμούς διακομιστή κλήσεων και 3 συσκευές.

 • Πύλη διαχείρισης. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να διαχειρίζονται τους λογαριασμούς τους από το cloud.

 • Εισαγωγή επαφών. Εισαγάγετε επαφές απευθείας από το βιβλίο διευθύνσεων Mac, το Microsoft Outlook ή το CRM σας.

 • Βελτιστοποιημένη ποιότητα κλήσης. Οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν την ποιότητα ήχου ανάλογα με τις ανάγκες τους.

 • Κοινή χρήση οθόνης. Η Bria υποστηρίζει κοινή χρήση οθόνης πλήρης με λήψεις οθόνης και εύκολη κοινή χρήση συνδέσμων συσκέψεων.

 • Μηνύματα ομάδας. Συζητήστε με τους συναδέλφους σας, μοιραστείτε αρχεία και δείτε την κατάσταση διαθεσιμότητας κάθε συναδέλφου απευθείας στο Bria.

 • Ενσωματώσεις. Η Bria συνεργάζεται με 10+ παρόχους VoIP, δίκτυα IP-PBX, συνεργάτες καναλιών και άλλα.

Κλήση στο Bria softphone

Βαθμολογία: 5/5

Αναλογία τιμής προς αξία

Η τιμή του Bria Teams Pro της Counterpath κοστίζει 9,95$ ανά χρήστη ανά μήνα. Εάν λάβετε υπόψη όλες τις λειτουργίες που έχετε (softphone, εσωτερική συνομιλία, τηλεδιάσκεψη) θα έλεγα ότι αξίζει τα χρήματά του. Βασικά εξαλείφει τυχόν εφαρμογές τρίτων για εσωτερική επικοινωνία, εκτός από ένα αξιόπιστο λογισμικό VoIP softphone με τηλεδιάσκεψη.

Μηνύματα ομάδας Bria softphone

Βαθμολογία: 5/5

Εξυπηρέτηση πελατών

Το Bria υποστηρίζει τους πελάτες του μέσω μιας αναλυτικής ενότητας Συχνών Ερωτήσεων που είναι πλήρης με οδηγούς και βίντεο. Οι χρήστες έχουν επίσης την επιλογή να υποβάλουν μια φόρμα επικοινωνίας ή να χρησιμοποιήσουν ζωντανή συνομιλία για να ζητήσουν βοήθεια.

Επικοινώνησα με την εξυπηρέτηση πελατών με μια φόρμα επικοινωνίας και έλαβα μια απάντηση μέσα σε λίγες ώρες. Οι αντιπρόσωποι εξυπηρέτησης πελατών ήταν φιλικοί και εξυπηρετικοί, και εκτός από την απάντηση στις ερωτήσεις μου, μου παρείχαν χρήσιμους συνδέσμους για οδηγούς και άρθρα από τις Συχνές Ερωτήσεις.

Έψαξα στον ιστότοπο του Bria για email και αριθμούς τηλεφώνου υποστήριξης πελατών, ωστόσο, βρήκα μόνο μια διεύθυνση email εταιρικού γραφείου και έναν αριθμό χωρίς χρέωση στη Βόρεια Αμερική. Δεν υπήρχαν επιπλέον πληροφορίες στον ιστότοπο του Bria σχετικά με τις ώρες λειτουργίας, τις διευθύνσεις email υποστήριξης πελατών ή τους αριθμούς τηλεφώνου.

Βαθμολογία: 4/5

Κριτικές χρηστών (Συλλέχθηκαν από το Capterra, το GetApp, το Software Advice, το G2 και το Trust Pilot ανάλογα με την περίπτωση)

Οι αξιολογήσεις χρηστών του Bria από το GetApp, το Software Advice, το G2 και το Trust Pilot ήταν κατά μέσο όρο 4,1 / 5.

Δεν καταχωρήθηκαν αξιολογήσεις στο Capterra.

Βαθμολογία: 4/5

ZoiPer

Το ZoiPer είναι ένα λογισμικό softphone που επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν κλήσεις VoIP μέσω καναλιών PBX ή παρόχων SIP. Είναι η τέλεια λύση για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.

Πρώτες εντυπώσεις

Ο ιστότοπος του ZoiPer παρουσιάζει τα προνόμια και τα χαρακτηριστικά του softphone πολύ καλά. Με εντυπωσίασε το γεγονός ότι το ZoiPer παρέχει δωρεάν κρυπτογράφηση σε όλες τις κλήσεις και τα μηνύματα και το γεγονός ότι θα μπορούσα να αρχίσω να χρησιμοποιώ το λογισμικό softphone χωρίς να ολοκληρώσω καμία εγγραφή.

Ευκολία χρήσης (συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας ενσωμάτωσης)

Το να ξεκινήσετε με το ZoiPer είναι πολύ απλό- όπως ανέφερα, δεν χρειάζεται καν να εγγραφείτε σε λογαριασμό ZoiPer. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι:

 • Κατεβάστε το επιθυμητό πρόγραμμα-πελάτη (σε αυτήν την περίπτωση το πρόγραμμα-πελάτη Mac)
 • Εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης του παρόχου VoIP

Μόλις εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια, το ZoiPer κάνει όλη τη δουλειά για εσάς και σας ειδοποιεί μόλις ο λογαριασμός σας ρυθμιστεί με επιτυχία. Στην περίπτωσή μου, χρειάστηκαν περίπου 15 δευτερόλεπτα.

Ρύθμιση Zoiper softphone

Αφού ρυθμίστηκαν όλα, ήμουν έτοιμος να αρχίσω να χρησιμοποιώ το ZoiPer. Το πρόγραμμα -πελάτης softphone έχει μια πολύ μίνιμαλ διεπαφή που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν επαφές, να τις προσθέτουν στα αγαπημένα, να πραγματοποιούν κλήσεις, να στέλνουν μηνύματα και πολλά άλλα.

Κλήση Zoiper softphone

Δοκίμασα το ZoiPer πραγματοποιώντας και λαμβάνοντας κλήσεις, θέτοντας τους καλούντες σε αναμονή, πραγματοποιώντας μεταφορές κλήσεων, ηχογραφώντας κλήσεις και στέλνοντας τους καλούντες στον τηλεφωνητή. Το ZoiPer δεν με απογοήτευσε, όλα λειτούργησαν όπως θα έπρεπε.

Ωστόσο, νομίζω ότι το UI θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Παρόλο που το ZoiPer λειτούργησε τέλεια, δυσκολεύτηκα να ελαχιστοποιήσω το παράθυρο κλήσης/συνομιλίας στο επιθυμητό μέγεθος.

Βαθμολογία: 4/5

Λειτουργικότητα (Προηγμένες δυνατότητες, ενσωματώσεις)

Οι επί πληρωμή λειτουργίες του ZoiPer περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε:

 • Φωνητικές κλήσεις. Οι χρήστες του ZoiPer μπορούν να διαμορφώσουν την ποιότητα ήχου με κάθε κλήση.

 • Λειτουργίες κλήσης. Το Zoiper παρέχει προηγμένες λειτουργίες κλήσεων, όπως τη λειτουργία παράβλεψης κλήσεων, προώθηση κλήσεων, μεταφορές κλήσεων χωρίς επίβλεψη, μεταφορές κλήσεων με επίβλεψη, αυτόματες απαντήσεις, στατιστικά στοιχεία κλήσεων και εγγραφές κλήσεων.

 • Βιντεοκλήσεις. Υποστηρίζονται βιντεοκλήσεις HD.

 • Άμεσα μηνύματα. Στείλτε μηνύματα κειμένου στις επαφές σας με ευκολία.

 • Αυτόματη εγγραφή λογαριασμού. Ξεκινήστε με το ZoiPer χωρίς προβλήματα. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό ή να θυμάστε κανέναν κωδικό πρόσβασης.

 • Φιλοξενία συνεδρίων.

 • Τηλεφωνητής. Οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν και να ελέγξουν τον αυτόματο τηλεφωνητή τους, ακόμη και να στείλουν εισερχόμενους καλούντες στον αυτόματο τηλεφωνητή.

 • Ενσωματώσεις. Το ZoiPer μπορεί να ενσωματωθεί με το Outlook, το Thunderbird, το βιβλίο διευθύνσεων macOS, το LDAP, το Vicidial, το CallPro, το Nimble, το Freshdesk και το Salesforce.

 • Εισαγωγή λίστας επαφών CSV.

 • Άμεση αναζήτηση επαφών. Οι επαφές εμφανίζονται αναδυόμενα καθώς τις αναζητάτε.

 • Πολυγλωσσική υποστήριξη.

 • Ένα προαιρετικό αυτόματο αναδυόμενο παράθυρο για εισερχόμενες κλήσεις.

 • Κωδικός πρόσβασης λογαριασμού, κλήση και κρυπτογράφηση άμεσων μηνυμάτων. Ελέγξτε εάν οι τρέχουσες κλήσεις που πραγματοποιείτε είναι κρυπτογραφημένες μέσω των στατιστικών κλήσεων του ZoiPer.

 • Μείωση θορύβου και ακύρωση ηχούς. Απολαύστε κρυστάλλινους ήχους.

 • Εφαρμογή iOS. Η εφαρμογή ZoiPer iOS έχει την ίδια διεπαφή με την αντίστοιχη για Mac. Είναι εξίσου εύκολη η πλοήγηση και η πραγματοποίηση κλήσεων από αυτή.

Δείτε την πλήρη λίστα λειτουργιών εδώ.

Βαθμολογία: 5/5

Αναλογία τιμής προς αξία

Το ZoiPer προσφέρεται για μια εφάπαξ χρέωση 49,95 € ανά άδεια. Νομίζω ότι αυτό μπορεί να είναι εξαιρετική προσφορά αν έχετε μια μεγάλη επιχείρηση με πολλές πωλήσεις και αντιπροσώπους υποστήριξης πελατών που συνεργάζονται μαζί σας μακροπρόθεσμα.

Όπως είναι κατανοητό, τα 49,95 € είναι μια “μεγάλη” επένδυση εκ των προτέρων, αλλά αν σκεφτείτε ότι άλλες εφαρμογές softphone με συνδρομή χρεώνουν από 5-10 $ ανά χρήστη το μήνα, η χρέωση για άδεια των 49,95 € είναι ακόμα φθηνότερη μακροπρόθεσμα.

Βαθμολογία: 5/5

Εξυπηρέτηση πελατών

Το ZoiPer προσφέρει υποστήριξη πελατών στους χρήστες του μέσω φόρμας επικοινωνίας, email, τηλεφώνου, φόρουμ κοινότητας και Συχνές Ερωτήσεις. Οι χρήστες ZoiPer Biz, Gold και Premium μπορούν να επωφεληθούν από την premium υποστήριξη που προσφέρει ταχύτερες απαντήσεις σε ερωτήματα.

Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την υποστήριξη πελατών μέσω της φόρμας επικοινωνίας στον ιστότοπο του ZoiPer. Πήρα μια απάντηση στο ερώτημά μου μέσα σε λίγες ώρες. Ο αντιπρόσωπος υποστήριξης πελατών που απάντησε στο ερώτημά μου ήταν πολύ βοηθητικός και εξειδικευμένος και φρόντισε να μου παράσχει πρόσθετους πόρους εάν τους χρειαστώ.

Εκτίμησα επίσης ότι ο αντιπρόσωπος υποστήριξης πελατών μου έστειλε ένα τελευταίο email μετά το τέλος του νήματος email μας. Απλώς μου αρέσει όταν οι αντιπρόσωποι πελατών κάνουν το κάτι παραπάνω για να σας κάνουν να νιώσετε ότι σας έχουν φροντίσει και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους για οποιαδήποτε άλλη απορία.

Εξυπηρέτηση πελατών Zoiper softphone

Δεν βρήκα επιλογές υποστήριξης ζωντανής συνομιλίας στον ιστότοπο του ZoiPer.

Βαθμολογία: 4/5

Κριτικές χρηστών (Συγκεντρώθηκαν από το Capterra, το GetApp, το Software Advice, το G2 και το Trust Pilot)

Οι αξιολογήσεις χρηστών του ZoiPer από το GetApp, το Software Advice, το G2 και το Trust Pilot ήταν κατά μέσο όρο 4,1 / 5.

Βαθμολογία: 4/5

Κορυφαίες δωρεάν εφαρμογές VoIP Softphone για Mac

CounterPath Bria Solo Free

Ευκολία χρήσης (συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας ενσωμάτωσης)

Η ενσωμάτωση του Bria Solo Free ήταν εξίσου εύκολη με την ενσωμάτωση της έκδοσης του λογισμικού επί πληρωμή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι:

 1. Εγγραφείτε σε λογαριασμό Bria
 2. Εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια του SIP domain σας
 3. Κάντε λήψη του προγράμματος-πελάτη Mac

Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Bria και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το λογισμικό.

Το πρόγραμμα -πελάτης Bria Solo Free έχει την ίδια διεπαφή χρήστη με την έκδοση επί πληρωμή, ωστόσο, είναι προφανές ότι χρησιμοποιείτε τη δωρεάν έκδοση του λογισμικού λόγω μιας διαφήμισης που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεφωνητή.

Δωρεάν Bria softphone

Η δωρεάν έκδοση του Bria είναι εξίσου εύκολη στη χρήση με την αντίστοιχη επί πληρωμή. Το περιβάλλον χρήστη είναι απλό και διαισθητικό και σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πληκτρολόγιο με κουμπιά. Οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν επαφές σε ομάδες, να δημιουργήσουν αγαπημένα και να δουν πρόσφατες κλήσεις.

Για να αποφύγετε τυχόν σύγχυση, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι το Bria δεν κρύβει τις λειτουργίες επί πληρωμή από το δωρεάν UI. Εμφανίζονται, αλλά είναι απλά ξεθωριασμένα και δεν μπορείτε να κάνετε κλικ. Ιδού ένα παράδειγμα:

Λειτουργίες δωρεάν Bria softphone

Βαθμολογία: 5/5

Λειτουργικότητα (Προηγμένες δυνατότητες, ενσωματώσεις)

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Bria Solo Free δεν προορίζεται για επαγγελματική χρήση. Ως χρήστης Bria Solo Free, μπορείτε να απολαύσετε τις ακόλουθες δυνατότητες:

 • 1 υποστηριζόμενη συσκευή

 • 1 υποστηριζόμενη ενσωμάτωση VoIP

 • Φωνητικές κλήσεις τυπικής ποιότητας

 • Ειδοποιήσεις push σε κινητές συσκευές

 • Μεταφορά TCP

Βαθμολογία: 4/5

Αναλογία τιμής προς αξία

Το Bria Solo Free προσφέρει βασικές λειτουργίες VoIP softphone για χρήστες Mac, Windows, iOS και Android.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το λογισμικό softphone είναι εντελώς δωρεάν και έχει όλες τις βασικές δυνατότητες που χρειάζεστε για να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις, θα έλεγα ότι η σχέση τιμής προς αξία αξίζει τον κόπο.

Βαθμολογία: 5/5

Εξυπηρέτηση πελατών

Οι πελάτες του Bria Solo Free μπορούν να λάβουν υποστήριξη υποβάλλοντας μια φόρμα επικοινωνίας ή βλέποντας τα άρθρα του κέντρου βοήθειας & τις Συχνές ερωτήσεις. Η υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας δεν είναι διαθέσιμη για δωρεάν χρήστες, ωστόσο, η υποστήριξη που λαμβάνεται μέσω της φόρμας επικοινωνίας είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.

Επικοινώνησα με την υποστήριξη πελατών και έλαβα απάντηση μέσω email μέσα σε λίγες ώρες. Το προσωπικό υποστήριξης ήταν φιλικό, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μου και μου έδωσε ακόμη πρόσθετους συνδέσμους για τα άρθρα και τους οδηγούς (αν τα χρειαζόμουν.)

Βαθμολογία: 4/5

Κριτικές χρηστών (Συγκεντρώθηκαν από το Capterra, το GetApp, το Software Advice, το G2 και το Trust Pilot)

Οι αξιολογήσεις χρηστών του Bria από το GetApp, το Software Advice, το G2 και το Trust Pilot ήταν κατά μέσο όρο 4,1 / 5.

Δεν καταχωρήθηκαν αξιολογήσεις στο Capterra.

Βαθμολογία: 4/5

ZoiPer Free

Ευκολία χρήσης (συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας ενσωμάτωσης)

Η έναρξη με το δωρεάν ZoiPer ήταν εξίσου εύκολη με την έκδοση του λογισμικού επί πληρωμή.

 • Μετά τη λήψη του προγράμματος-πελάτη ZoiPer Mac, μου ζητήθηκε να εισαγάγω τα διαπιστευτήρια του παρόχου VoIP (όνομα χρήστη, κωδικός πρόσβασης, κεντρικός υπολογιστής)
 • Η ZoiPer έκανε τα υπόλοιπα για μένα και έβαλε το softphone μου σε λειτουργία

Ένα πράγμα που με εξέπληξε ήταν ότι δεν χρειαζόταν ούτε εκεί να δημιουργήσω έναν λογαριασμό με το δωρεάν ZoiPer. Πραγματικά σκέφτηκα ότι επειδή το λογισμικό softphone προσφέρεται δωρεάν, θα έπρεπε να δώσω τη διεύθυνση email μου σε αντάλλαγμα, αλλά δεν ήταν έτσι.

Το δωρεάν ZoiPer έχει το ίδιο UI με την έκδοση του λογισμικού επί πληρωμή. Είναι απλό και εύκολο στην πλοήγηση.

Δωρεάν Zoiper softphone dialer

Βαθμολογία: 4/5

Λειτουργικότητα (Προηγμένες δυνατότητες, ενσωματώσεις)

Το ZoiPer 5 προσφέρει δωρεάν στους χρήστες του βασικές λειτουργίες softphone:

 • Φωνητικές κλήσεις. Οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιούν και να λαμβάνουν κλήσεις σε δύο αριθμούς τηλεφώνου.

 • Αυτόματη εγγραφή λογαριασμού. Δεν χρειάζεται να εγγραφείτε σε λογαριασμό ZoiPer για να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό softphone.

 • Παράβλεψη της λειτουργίας κλήσης.

 • Πολυγλωσσική υποστήριξη. Το ZoiPer προσφέρει τεκμηρίωση υποστήριξης σε περισσότερες από 40 γλώσσες.

 • Ένα προαιρετικό αυτόματο αναδυόμενο παράθυρο για εισερχόμενες κλήσεις. Οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν αναδυόμενες ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις.

 • Κρυπτογράφηση κωδικού πρόσβασης λογαριασμού. Κρυπτογράφηση κωδικού πρόσβασης για πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας.

 • Μείωση θορύβου και ακύρωση ηχούς. Οι χρήστες του ZoiPer μπορούν να απολαμβάνουν κλήσεις με κρυστάλλινη ποιότητα ήχου.

Πρόσθετες ενσωματώσεις τρίτων δεν υποστηρίζονται από τη δωρεάν έκδοση.

κλήση με δωρεάν zoiper softphone

Βαθμολογία: 5/5

Αναλογία τιμής προς αξία

Το ZoiPer προσφέρει βασικές λειτουργίες softphone για χρήστες Mac. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το λογισμικό softphone είναι εντελώς δωρεάν και έχει όλες τις βασικές δυνατότητες που χρειάζεστε για να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις, θα έλεγα ότι η σχέση τιμής προς αξία αξίζει τον κόπο.

Βαθμολογία: 5/5

Εξυπηρέτηση πελατών

Το ZoiPer προσφέρει υποστήριξη πελατών στους χρήστες του μέσω φόρμας επικοινωνίας, email, τηλεφώνου, φόρουμ κοινότητας και Συχνές Ερωτήσεις. Η υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας δεν φαίνεται να προσφέρεται.

Βαθμολογία: 4/5

Κριτικές χρηστών (Συγκεντρώθηκαν από το Capterra, το GetApp, το Software Advice, το G2 και το Trust Pilot)

Οι αξιολογήσεις χρηστών του ZoiPer από το GetApp, το Software Advice, το G2 και το Trust Pilot ήταν κατά μέσο όρο 4,1 / 5.

Βαθμολογία: 4/5

Linphone

Το Linphone είναι ένα λογισμικό softphone ανοιχτού κώδικα που βασίζεται σε SIP. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υπάρχοντες λογαριασμούς SIP ή δωρεάν υπηρεσία SIP του Linphone.

Ευκολία χρήσης (συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας ενσωμάτωσης)

Το Linphone είναι αρκετά διαισθητικό για χρήση από χρήστες χωρίς προηγούμενη γνώση softphone, ωστόσο, είναι αρκετά προηγμένο για να χρησιμοποιείται από επαγγελματίες που χρειάζονται λειτουργίες κλήσεων ήχου και βίντεο που βασίζονται σε SIP.

Η διαδικασία εγκατάστασης αποτελείται από:

 • Εγγραφή σε λογαριασμό Linphone
 • Λήψη του προγράμματος-πελάτη Linphone Mac
 • Εισαγωγή των διαπιστευτηρίων του SIP domain μου (όνομα χρήστη, κωδικός πρόσβασης, κεντρικός υπολογιστής)
Ρύθμιση λογαριασμού Linphone softphone

Παρόλο που ολοκλήρωσα τη διαδικασία εγγραφής και ρύθμισης, το βρήκα αρκετά πολύπλοκο καθ ‘όλη τη διάρκεια, απλώς και μόνο επειδή η διατύπωση ήταν αρκετά διαφορετική από αυτή του Bria και του Zoiper. Ωστόσο, μόλις διαμορφώθηκε το softphone, λειτουργούσε ομαλά μετά.

Δοκίμασα την προσθήκη επαφών καθώς και τη λειτουργικότητα κλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της καταγραφής κλήσεων, της αυτόματης απάντησης, της μεταφοράς κλήσεων και της τοποθέτησης κλήσεων σε αναμονή.

Ευκολία χρήσης (συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας ενσωμάτωσης) - App - Uploads - 2020 - 10 - Screenshot 2020 10 21 At 10.50.10.png

Βαθμολογία: 4/5

Λειτουργικότητα (Προηγμένες δυνατότητες, ενσωματώσεις)

Οι χρήστες του Linphone μπορούν να απολαύσουν δωρεάν τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • Συγχρονισμός λίστας επαφών σε διαφορετικές πλατφόρμες μαζί με καταστάσεις διαθεσιμότητας επαφών

 • Γραμμή αναζήτησης. Βρείτε τις επαφές ευκολότερα

 • Υποστήριξη πολλών λογαριασμών και πολλών συσκευών

 • Λειτουργίες κλήσης. Ιστορικό κλήσεων, βιντεοκλήσεις HD, μεταφορές κλήσεων, παύση κλήσεων, εγγραφή ήχου κλήσης, αυτόματη απάντηση, υποστήριξη DTMF

 • Ακύρωση ηχούς

 • Ηχητική διάσκεψη με έως και 8 συμμετέχοντες

 • Αποστολή άμεσων μηνυμάτων. Συνομιλίες ένας προς έναν και ομαδικές συνομιλίες, κοινή χρήση αρχείων, προηγμένες ειδοποιήσεις άμεσων μηνυμάτων, με επιλογές “απάντηση σε” και “επισήμανση ως αναγνωσμένης”, Διαισθητική κατάσταση παράδοσης μηνυμάτων (IMDN)

Λειτουργικότητα (Προηγμένες δυνατότητες, ενσωματώσεις) - App - Uploads - 2020 - 10 - Screenshot 2020 10 20 At 11.26.39.png

Βαθμολογία: 5/5

Αναλογία τιμής προς αξία

Το Linphone είναι αναμφισβήτητα το πιο προηγμένο δωρεάν λογισμικό softphone που έχουμε δοκιμάσει. Εκτός από τη βασική λειτουργικότητα του softphone, προσφέρει βιντεοκλήσεις, διασκέψεις, καθώς και άμεσα μηνύματα, όλα δωρεάν!

Οι άλλες λύσεις που δοκιμάσαμε προσέφεραν μόνο περιορισμένες δυνατότητες κλήσης ήχου και είναι διαθέσιμες μόνο για προσωπική χρήση. Το Linphone, από την άλλη πλευρά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για επιχειρήσεις.

Βαθμολογία: 5/5

Εξυπηρέτηση πελατών

Το Linphone προσφέρει περιορισμένη υποστήριξη πελατών απλώς και μόνο επειδή είναι μια εταιρεία λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Εξακολουθεί να προσφέρει υποστήριξη πελατών μέσω email, σταθερών φορμών, συχνών ερωτήσεων και τηλεφώνου, ωστόσο, εκδίδουν αποποίηση ευθυνών στον ιστότοπό τους σχετικά με την ταχύτητα της υποστήριξής τους απλώς και μόνο επειδή πρέπει να βασίζονται σε εξωτερικούς συνεργάτες για να απαντήσουν στις ερωτήσεις στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Βαθμολογία: 3/5

Κριτικές χρηστών (Συγκεντρώθηκαν από το Capterra, το GetApp, το Software Advice, το G2 και το Trust Pilot)

Οι αξιολογήσεις χρηστών του Linphone από το GetApp, το Software Advice και το G2 ήταν κατά μέσο όρο 4,3 / 5. Δεν καταχωρήθηκαν αξιολογήσεις χρηστών στο Trust Pilot ή το GetApp.

Βαθμολογία: 4/5

Σύνοψη

CounterPath Bria Teams Pro
Ευκολία χρήσης
★★★★★ 5/5
Λειτουργικότητα
★★★★★ 5/5
Τιμή προς αξία
★★★★★ 5/5
Εξυπηρέτηση πελατών
★★★★☆ 4/5
Κριτικές χρηστών
★★★★☆ 4/5
ZoiPer
Ευκολία χρήσης
★★★★☆ 4/5
Λειτουργικότητα
★★★★★ 5/5
Τιμή προς αξία
★★★★★ 5/5
Εξυπηρέτηση πελατών
★★★★☆ 4/5
Κριτικές χρηστών
★★★★☆ 4/5
Προϊόν
Ευκολία χρήσης
Λειτουργικότητα
Τιμή προς αξία
Εξυπηρέτηση πελατών
Κριτικές χρηστών
CounterPath Bria Teams Pro
★★★★★ 5/5
★★★★★ 5/5
★★★★★ 5/5
★★★★☆ 4/5
★★★★☆ 4/5
ZoiPer
★★★★☆ 4/5
★★★★★ 5/5
★★★★★ 5/5
★★★★☆ 4/5
★★★★☆ 4/5
CounterPath Bria Solo Free
Ευκολία χρήσης
★★★★★ 5/5
Λειτουργικότητα
★★★★☆ 4/5
Τιμή προς αξία
★★★★★ 5/5
Εξυπηρέτηση πελατών
★★★★☆ 4/5
Κριτικές χρηστών
★★★★☆ 4/5
ZoiPer Free
Ευκολία χρήσης
★★★★☆ 4/5
Λειτουργικότητα
★★★★★ 5/5
Τιμή προς αξία
★★★★★ 5/5
Εξυπηρέτηση πελατών
★★★★☆ 4/5
Κριτικές χρηστών
★★★★☆ 4/5
Linphone
Ευκολία χρήσης
★★★★☆ 4/5
Λειτουργικότητα
★★★★★ 5/5
Τιμή προς αξία
★★★★★ 5/5
Εξυπηρέτηση πελατών
★★★☆☆ 3/5
Κριτικές χρηστών
★★★★☆ 4/5
Προϊόν
Ευκολία χρήσης
Λειτουργικότητα
Τιμή προς αξία
Εξυπηρέτηση πελατών
Κριτικές χρηστών
CounterPath Bria Solo Free
★★★★★ 5/5
★★★★☆ 4/5
★★★★★ 5/5
★★★★☆ 4/5
★★★★☆ 4/5
Zoiper Free
★★★★☆ 4/5
★★★★★ 5/5
★★★★★ 5/5
★★★★☆ 4/5
★★★★☆ 4/5
Linphone
★★★★☆ 4/5
★★★★★ 5/5
★★★★★ 5/5
★★★☆☆ 3/5
★★★★☆ 4/5

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας ΄μας δίνετε την άδειά σας να χρησιμοποιούμε cookies όπως περιγράφεται από πολιτική απορήττου και cookies.