Η απόλυτη λίστα ελέγχου τηλεφωνικού κέντρου

Η απόλυτη λίστα ελέγχου τηλεφωνικού κέντρου

Πλοήγηση

Η απόλυτη λίστα ελέγχου τηλεφωνικού κέντρου

17
Σύμπτυξη όλων Ανάπτυξη όλων

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στοιχεία ενός τηλεφωνικού κέντρου που πρέπει να παρακολουθούνται και να διαχειρίζονται. Εάν είστε νέος στον κλάδο, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε τι πρέπει να συμβεί.

Για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε, δημιουργήσαμε αυτήν τη λίστα με τα βασικά στοιχεία που πρέπει πάντα να βρίσκονται στη λίστα ελέγχου ρύθμισης τηλεφωνικού κέντρου. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Τι είναι η λίστα ελέγχου τηλεφωνικού κέντρου;

Είναι ένα έγγραφο που περιγράφει τα βήματα και τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη διαχείριση ενός τηλεφωνικού κέντρου. Μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα, από τη δημιουργία τηλεφωνικών γραμμών και υπολογιστών έως την εκπαίδευση νέων υπαλλήλων και την αντιμετώπιση παραπόνων πελατών.

Η σημασία μιας λίστας ελέγχου τηλεφωνικού κέντρου

Είναι απαραίτητο για να διασφαλίσετε ότι όλες οι πτυχές του τηλεφωνικού σας κέντρου λειτουργούν ομαλά. Επιπλέον, μπορεί να αποτρέψει προβλήματα και να εντοπίσει πιθανά ζητήματα προτού κλιμακωθούν.

Ποιος μπορεί να επωφεληθεί από μια λίστα ελέγχου τηλεφωνικού κέντρου;

 • ομάδες τηλεφωνικών κέντρων

Η λίστα ελέγχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός για να βεβαιωθείτε ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες. Βοηθά επίσης τους νέους υπαλλήλους να ανεβάσουν ταχύτητα.

 • αντιπρόσωποι τηλεφωνικών κέντρων

Μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο τόσο για νέα όσο και για έμπειρα μέλη της ομάδας. Για τους νέους υπαλλήλους, μπορεί να παρέχει μια βασική επισκόπηση των βημάτων που πρέπει να κάνουν για να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους. Τα έμπειρα μέλη της ομάδας μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως αναφορά για να διασφαλίσουν ότι έχουν ολοκληρωθεί όλα τα καθήκοντά τους.

 • ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων

Μια περίληψη μιας λίστας ελέγχου τηλεφωνικού κέντρου είναι χρήσιμη για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που θέλουν να δημιουργήσουν τις δικές τους δραστηριότητες αλλά δεν επιθυμούν να επενδύσουν σε ένα εσωτερικό τηλεφωνικό κέντρο. Περιγράφει όλες τις απαραίτητες εργασίες και διασφαλίζει ότι δεν παραλείπονται βήματα.

 • διευθυντές εξυπηρέτησης πελατών

Εάν είστε υπεύθυνος για τη διαχείριση μιας εξωτερικής ανάθεσης ομάδας, δεν θέλετε να αγχώνεστε για το εάν ολοκληρώνονται όλες οι εργασίες. Μια ολοκληρωμένη λίστα βημάτων θα κάνει τη δουλειά σας σημαντικά πιο εύκολη.

Εξερευνήστε τη λίστα ελέγχου του τηλεφωνικού κέντρου

Η απόλυτη λίστα ελέγχου τηλεφωνικού κέντρου
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καθορίσετε είναι οι επιχειρηματικοί σας στόχοι του τηλεφωνικού κέντρου. Ρωτήστε τον εαυτό σας τι ελπίζετε να επιτύχετε.

Γιατί είναι σημαντικός ο καθορισμός των στόχων σας;

Η γνώση των μακροπρόθεσμων στόχων σας διασφαλίζει ότι ό,τι άλλο κάνετε επικεντρώνεται σε αυτούς. Αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να αποφασίσετε σε ποιες εργασίες είναι πιο σημαντικό να εστιάσετε.

Πώς να καθορίσετε τους στόχους σας;

Μπορείτε να κάνετε μια άσκηση καθορισμού στόχων με την ομάδα σας και να περάσετε από κάθε λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου για να προσδιορίσετε πώς μπορεί να βελτιωθεί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε θέσει τόσο βραχυπρόθεσμους όσο και μακροπρόθεσμους επιχειρηματικούς στόχους. Να είστε σίγουροι ότι τα σχέδιά σας είναι φιλόδοξα αλλά εφικτά.
Call Center Templates

Ποια εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να καθορίσετε τους στόχους σας;

 • ένα διάγραμμα ροής τηλεφωνικού κέντρου για τον εντοπισμό σημείων που χρειάζονται βελτίωση
 • έναν χάρτη διαδικασιών για να έχετε μια σωστή ματιά
 • πλατφόρμες παρακολούθησης στόχων όπως το Asana ή το Leapsome
Κάθε τύπος κέντρου επικοινωνίας έχει τις δικές του μοναδικές προκλήσεις, επομένως αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στην αρχή.

Γιατί είναι σημαντική η επιλογή του τύπου του κέντρου επικοινωνίας;

Για να διαχειριστείτε αποτελεσματικά το κέντρο επικοινωνίας, πρέπει να γνωρίζετε τι είδους θα είναι. Επιπλέον, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αυτό που θα επιλέξετε είναι το κατάλληλο για τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Πώς να επιλέξετε τον τύπο του κέντρου επικοινωνίας;

Διαβάστε κριτικές, ελέγξτε τους ανταγωνιστές σας και μείνετε ενημερωμένοι. Η σημερινή αγορά προσφέρει μια ποικιλία νέων λύσεων, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφωνικών κέντρων που βασίζονται στο cloud και τους εσωτερικούς χώρους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια βασική κατανόηση της τεχνολογίας πριν λάβετε μια απόφαση.
Πώς να επιλέξετε τον τύπο του κέντρου επικοινωνίας;

Ποια εργαλεία σας βοηθούν να επιλέξετε τον τύπο του κέντρου επικοινωνίας;

 • Forums
 • Capterra
 • G2
Υπολογίστε πόσα χρήματα πρέπει να διαθέσετε για εξοπλισμό, μισθούς και άλλα σχετικά έξοδα, υπολογίζοντας τον προϋπολογισμό.

Γιατί είναι σημαντικός ο υπολογισμός του προϋπολογισμού;

Είναι σημαντικό να έχετε μια ρεαλιστική ιδέα για το πόσα χρήματα θα ξοδέψετε για τη δημιουργία και τη λειτουργία του κέντρου επικοινωνίας σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με, π.χ., τι είδους τεχνολογία να αγοράσετε και πόσους υπαλλήλους θα προσλάβετε.

Πώς να χειριστείτε τον υπολογισμό του προϋπολογισμού;

Υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη κατά τον υπολογισμό του προϋπολογισμού του τηλεφωνικού κέντρου:
 • κόστος εξοπλισμού – η τιμή των τηλεφώνων, των ακουστικών, των υπολογιστών και άλλης τεχνολογίας που απαιτείται για τη λειτουργία του κέντρου επικοινωνίας σας
 • εργατικό κόστος – μισθοί και παροχές για τους εργαζόμενους
 • διάφορα έξοδα – είδη γραφείου, πληρωμές ενοικίων ή δανείων και άλλα έξοδα
 • κόστος μάρκετινγκ – χρήματα που απαιτούνται για τη συμμετοχή διαφημίσεων σε εκδηλώσεις του κλάδου
πηγή: workflowmax.com/blog/small-business-9-tips-for-creating-an-effective-budget

Ποια εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιήσετε για τον υπολογισμό του προϋπολογισμού;

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά εργαλεία διαθέσιμα στο διαδίκτυο, όπως:
 • Microsoft Excel
 • Google Sheets
Δοκιμάστε πολλά εργαλεία τηλεφωνικών κέντρων και λύσεις λογισμικού πριν επιλέξετε το καλύτερο για την εταιρεία σας. Αυτό περιλαμβάνει τηλεφωνικά συστήματα, διαδραστική φωνητική απόκριση (ΔΦΑ), αυτόματους διανομείς κλήσεων (ΑΔΚ) και πολλά άλλα.

Γιατί είναι σημαντικό να δοκιμάσετε διαφορετικά εργαλεία τηλεφωνικών κέντρων;

Για να βρείτε το κατάλληλο για την επιχείρησή σας. Κάθε εργαλείο διαθέτει το δικό του σύνολο χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε το καλύτερο για την ομάδα σας.

Πώς να δοκιμάσετε διαφορετικά εργαλεία τηλεφωνικών κέντρων;

Αξιοποιήστε στο έπακρο τις δωρεάν δοκιμές και τις επιδείξεις πριν κάνετε μια αγορά. Λάβετε υπόψη παράγοντες όπως:
 • Το μέγεθος της επιχείρησής σας, για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τον τύπο και τον αριθμό των εργαλείων που χρειάζεστε.
 • Το είδος των κλήσεων που θα χειρίζεστε, για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιες λειτουργίες χρειάζονται ένα εργαλείο.
 • Ο προϋπολογισμός σας, για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποια εργαλεία είναι στη διάθεσή σας.
Call center in help desk software - LiveAgent
Τηλεφωνικό κέντρο LiveAgent

Ποια εργαλεία να δοκιμάσετε;

 • λογισμικό τηλεφωνικού κέντρου (π.χ. LiveAgent)
 • ένα εργαλείο επικοινωνίας (π.χ. Slack)
 • λογισμικό κέντρου εξυπηρέτησης (π.χ. LiveAgent)
 • ένα εργαλείο διαχείρισης ροής εργασιών (π.χ. Asana)
Οι επιχειρήσεις διαπιστώνουν ότι η ενσωμάτωση λογισμικού τηλεφωνικών κέντρων με άλλα εργαλεία διευκολύνει τη διαχείριση των κλήσεων.

Γιατί είναι σημαντικό να ενσωματώσετε το λογισμικό τηλεφωνικών κέντρων με άλλα εργαλεία;

Για να διαχειριστείτε καλύτερα την επικοινωνία σας με τους πελάτες, χρησιμοποιήστε λογισμικό CRM για να παρακολουθείτε τις αλληλεπιδράσεις των πελατών. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε πλατφόρμες μάρκετινγκ μέσω email για την αποστολή αυτοματοποιημένων email μετά από μια κλήση ή πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την παρακολούθηση των σχολίων των πελατών.

Πώς να ενσωματώσετε το λογισμικό τηλεφωνικών κέντρων με άλλα εργαλεία;

Πριν επενδύσετε σε οποιοδήποτε λογισμικό ή εργαλείο, θα πρέπει να ελέγξετε ποιες ενσωματώσεις παρέχει.
LiveAgent VOIP providers
Ενσωματώσεις παρόχων VOIP του LiveAgent
Υπάρχει μια σειρά από διαφορετικά εργαλεία που μπορούν να ενσωματωθούν με το λογισμικό τηλεφωνικών κέντρων. Ακολουθούν μερικά κοινά παραδείγματα:
Αφού επιλέξετε τα σωστά εργαλεία τηλεφωνικού κέντρου, θα πρέπει να αναπτύξετε ένα σχέδιο υλοποίησης. Αυτό περιλαμβάνει τον καθορισμό ενός χρονοδιαγράμματος για την κυκλοφορία, την περιγραφή του ποιος θα είναι υπεύθυνος για κάθε εργασία κ.λπ.

Γιατί είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα σχέδιο υλοποίησης;

Η δημιουργία ενός σχεδίου υλοποίησης συμβάλλει στη διασφάλιση ότι η ανάπτυξη του τηλεφωνικού σας κέντρου θα είναι ομαλή.

Πώς να δημιουργήσετε ένα σχέδιο υλοποίησης;

Ένα σχέδιο υλοποίησης θα πρέπει να περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να συμβεί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την κυκλοφορία. Είναι επίσης σημαντικό να περιγράφονται οι ευθύνες ανά τμήμα, ώστε όλοι να γνωρίζουν σε ποιον είναι υπόλογοι.
call-center-management-LiveAgent-badges
Επισκόπηση του τηλεφωνικού κέντρου του LiveAgent

Ποια εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο υλοποίησης;

 • λογισμικό υπολογιστικών φύλλων
 • λογισμικό διαχείρισης project
Αυτό είναι ένα κρίσιμο βήμα για να διασφαλίσετε ότι το τηλεφωνικό σας κέντρο λειτουργεί αποτελεσματικά. Είναι απαραίτητο οι νέοι υπάλληλοι να αισθάνονται άνετα με τη διαδικασία και να κατανοούν τις ευθύνες τους.

Γιατί είναι σημαντικό να ενσωματώνονται σωστά οι αντιπρόσωποι;

Η σωστή εκπαίδευση των αντιπροσώπων σας μπορεί να τους βοηθήσει να προετοιμαστούν για τη νέα τους δουλειά. Διασφαλίζει ότι μπορούν να παρέχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία πελάτη. Η σωστή εκπαίδευση μειώνει την καμπύλη εκμάθησης του τηλεφωνικού σας κέντρου και αυξάνει την αποτελεσματικότητά του.

Πώς να χειριστείτε τη διαδικασία ενσωμάτωσης;

Συνήθως περιλαμβάνει έναν συνδυασμό εκπαίδευσης, προσανατολισμού και καθοδήγησης. Είναι σημαντικό να προσαρμόσετε τη διαδικασία ώστε να ταιριάζει στην επιχείρηση, τους υπαλλήλους και τους στόχους σας.
Call center agent onboarding
Μια καλά σχεδιασμένη διαδικασία ενσωμάτωσης μπορεί να είναι δύσκολη. Παρακάτω είναι μερικές προτάσεις που θα σας βοηθήσουν: Καθορίστε τους στόχους που θέλετε να πετύχετε με το εκπαιδευτικό σας πρόγραμμα. Τι ελπίζετε να μάθουν οι νέοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος και πώς αυτό ταιριάζει στη μεγαλύτερη επιχειρηματική στρατηγική σας;
 • Περιγράψτε τι πρέπει να γνωρίζουν και να μπορούν να κάνουν οι νέοι σας υπάλληλοι μέχρι το τέλος της περιόδου εκπαίδευσής τους.
 • Σχεδιάστε ένα χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία ενσωμάτωσης, συμπεριλαμβανομένων των προθεσμιών και των κρίσιμων συμβάντων.
 • Πριν ξεκινήσετε την κυκλοφορία, αποφασίστε πώς θα είναι κάθε βήμα, ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Ποια εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια διαδικασία ενσωμάτωσης;

 • πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης
 • λογισμικό ενσωμάτωσης
 • λογισμικό βιντεοδιάσκεψης
Ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης αντιπροσώπων περιλαμβάνει συνήθως έναν συνδυασμό εκπαίδευσης τύπου τάξης, ηλεκτρονικής μάθησης και εκπαίδευσης στην εργασία.

Γιατί είναι σημαντικό να εκπαιδεύετε τους αντιπροσώπους σας;

Εξασφαλίζει ότι οι πελάτες σας λαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες κάθε φορά που καλούν. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του αριθμού των κλήσεων που πρέπει να κλιμακωθούν στη διαχείριση.

Πώς να χειριστείτε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα;

Η σωστή εκπαίδευση πρέπει να περιλαμβάνει:
 • πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας – οι αντιπρόσωποί σας πρέπει να γνωρίζουν τι προσφέρετε
 • γνώση πολιτικών, διαδικασιών και βέλτιστων πρακτικών για εξυπηρέτηση πελατών
πηγή: counterpath.com/e-learning/

Ποια εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να εκπαιδεύσετε τους αντιπροσώπους σας;

 • πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης
 • εργαλεία βιντεοδιάσκεψης
 • εκπαιδευτικά προγράμματα
Πρέπει να δημιουργήσετε ένα θετικό περιβάλλον εργασίας για τους αντιπροσώπους του τηλεφωνικού σας κέντρου.

Γιατί είναι σημαντική η δημιουργία ενός θετικού περιβάλλοντος;

Είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση του ηθικού των εργαζομένων και τη διασφάλιση ότι οι αντιπρόσωποι παρέχουν άριστη εξυπηρέτηση πελατών.

Πώς να δημιουργήσετε ένα θετικό περιβάλλον;

 • Επιτρέψτε να κάνουν διαλείμματα όταν χρειάζεται. Όταν ένας αντιπρόσωπος είναι κουρασμένος ή απογοητευμένος, δεν θα παρέχει εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών και μπορεί ακόμη και να χάσει την ψυχραιμία του με τον πελάτη.
 • Καθορίστε σαφείς κανόνες και προσδοκίες. Αυτό θα βοηθήσει τους αντιπροσώπους να γνωρίζουν τι αναμένεται από αυτούς.
 • Προσφέρετε αναγνώριση και ανταμοιβές για καλή δουλειά. Μια μικρή θετική ενίσχυση μπορεί να βοηθήσει πολύ.
 • Μην ψειρίζετε τους αντιπροσώπους σας. Μπορεί να είναι πηγή απογοήτευσης για τους υπαλλήλους.
πηγή: empxtrack.com/blog/employee-appreciation-and-reward/

Ποια εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα θετικό περιβάλλον;

 • προγράμματα επιβράβευσης όπως το Nectar ή το Bonusly
 • αυξήσεις και προαγωγές
 • μπόνους
Σε οποιοδήποτε περιβάλλον εξυπηρέτησης πελατών, θα υπάρχουν πάντα καθυστερήσεις και απρόβλεπτα προβλήματα που θα προκύψουν. Για να ελαχιστοποιήσετε τον αντίκτυπο αυτών των προβλημάτων, είναι ζωτικής σημασίας να ενσωματώσετε “χρόνο αποθήκευσης” στο πρόγραμμά σας.

Γιατί είναι απαραίτητος ο χρόνος αποθήκευσης;

Χρειάζεστε χρόνο προσωρινής αποθήκευσης για να αντιμετωπίσετε τυχόν ζητήματα που προκύπτουν χωρίς να απορρίψετε ολόκληρο το πρόγραμμά σας. Μειώνει επίσης το άγχος των εργαζομένων, βελτιώνει την εξυπηρέτηση των πελατών και έχει ως αποτέλεσμα λιγότερες αναπάντητες κλήσεις και αναστατωμένους πελάτες.
Time management illustration

Πώς να δημιουργήσετε χρόνο αποθήκευσης σε ένα τηλεφωνικό κέντρο;

Διαθέστε επιπλέον χρόνο κάθε μέρα για απρόβλεπτα προβλήματα και καθυστερήσεις. Μπορείτε να χειριστείτε εύκολα τα ζητήματα αν προγραμματίσετε αυτή τη φορά. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τον μέσο χρόνο κλήσης.

Ποια εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε σε χρόνο αποθήκευσης;

 • λογισμικό προγραμματισμού τηλεφωνικών κέντρων
 • συστήματα διαχείρισης χρόνου
Μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το τηλεφωνικό σας κέντρο έχει ρυθμιστεί για επιτυχία. Αυτή η λίστα ελέγχου μπορεί να περιλαμβάνει στοιχεία όπως τους τύπους λογισμικού και εξοπλισμού που χρειάζεστε και το είδος της εκπαίδευσης που θα χρειαστούν οι αντιπρόσωποί σας.

Γιατί είναι σημαντική μια λίστα ελέγχου απαιτήσεων τηλεφωνικού κέντρου;

Σας βοηθά να παραμείνετε σε καλό δρόμο. Μια λίστα ελέγχου απαιτήσεων σάς παρέχει μια οπτική αναπαράσταση των παραγόντων που πρέπει να καλύψετε για να δημιουργήσετε ένα λειτουργικό τηλεφωνικό κέντρο.

Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα ελέγχου απαιτήσεων τηλεφωνικού κέντρου;

Σκεφτείτε να συμπεριλάβετε τις ακόλουθες απαιτήσεις:
 • λογισμικό – ο τύπος λογισμικού και εξοπλισμού που απαιτείται
 • στελέχωση – οι τύποι εκπαιδευτικών αντιπροσώπων που θα χρειαστούν
 • επιχειρήσεις – οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της εγκατάστασής σας
πηγή: evolveip.net/implementing-an-in-house-call-center-checklist

Ποια εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια λίστα ελέγχου απαιτήσεων;

 • έγγραφα Word
 • υπολογιστικά φύλλα
Η παρακολούθηση της απόδοσης αντιπροσώπων είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας.

Γιατί είναι σημαντική η απόδοση του αντιπροσώπου παρακολούθησης;

Όταν το προσωπικό σας παρακολουθείται, τείνει να αποσπάται λιγότερο και είναι καλύτερο στη διαχείριση του χρόνου του.

Πώς να παρακολουθείτε την απόδοση του αντιπροσώπου;

Αυτό μπορεί να γίνει μέσω ημερήσιων, εβδομαδιαίων ή μηνιαίων check-in. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο χρήσης λογισμικού που σας βοηθά να παρακολουθείτε την παραγωγικότητα των εργαζομένων.
Agent performance report in LiveAgent
Αναφορά απόδοσης αντιπροσώπου του LiveAgent

Ποια εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε την απόδοση των αντιπροσώπων;

 • εργαλεία διαχείρισης εργασιών (Asana)
 • λογισμικό τηλεφωνικού κέντρου (LiveAgent)
Είναι σημαντικό να φροντίζετε τον εξοπλισμό τηλεφωνικού κέντρου σας για να είστε σίγουροι ότι λειτουργεί καλά. Η καλή φροντίδα του εξοπλισμού σας διασφαλίζει επίσης ότι μπορείτε να παρακολουθείτε τυχόν προβλήματα με μεμονωμένα στοιχεία, ώστε να μπορούν να επιδιορθωθούν ή να αντικατασταθούν εάν χρειάζεται.

Γιατί είναι σημαντική η φροντίδα του εξοπλισμού του τηλεφωνικού κέντρου;

Η τακτική συντήρηση του εξοπλισμού τηλεφωνικών κέντρων μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερο κόστος μέσω της αυξημένης απόδοσης και παραγωγικότητας. Εκτός από την εξάλειψη του στρες που προκαλείται από τη δυσλειτουργία του εξοπλισμού.

Πώς να χειριστείτε τη φροντίδα του εξοπλισμού του τηλεφωνικού κέντρου;

Θα πρέπει να ελέγχετε και να καθαρίζετε τακτικά τον εξοπλισμό του τηλεφωνικού σας κέντρου. Κάθε εβδομάδα είναι ο κανόνας. Ωστόσο, κάντε το σύμφωνα με τις ατομικές σας ανάγκες.
Call center office with agents working

Ποια εργαλεία μπορούν να σας βοηθήσουν να φροντίσετε τον εξοπλισμό τηλεφωνικών κέντρων;

 • οι απαιτήσεις της λίστας ελέγχου λειτουργίας
 • ένα υπολογιστικό φύλλο ή ένα απλό έγγραφο word θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε και να ενημερώνετε τις πληροφορίες σας όπως απαιτείται εύκολα
Επιλέξτε ένα άτομο για τη διαχείριση του έργου σε βάση πλήρους απασχόλησης. Αυτό το άτομο θα είναι υπεύθυνο για την επίβλεψη των καθημερινών δραστηριοτήτων των εργαζομένων, καθώς και για την ανάλυση των μετρήσεων του τηλεφωνικού κέντρου και τον καθορισμό στόχων.

Γιατί είναι σημαντικό να έχετε έναν υπεύθυνο τηλεφωνικού κέντρου;

Κάθε κέντρο εξυπηρέτησης πελατών χρειάζεται έναν υπεύθυνο διευθυντή προκειμένου να λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά. Ένας διευθυντής όχι μόνο παρακινεί, εκπαιδεύει και χειρίζεται το προσωπικό, αλλά είναι η ραχοκοκαλιά ενός τηλεφωνικού κέντρου.

Πώς να επιλέξετε διευθυντή τηλεφωνικού κέντρου;

Θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο έρευνας και συνεντεύξεων εντός ή εκτός της εταιρείας σας. Σκεφτείτε να προσλάβετε έναν υποψήφιο που έχει εργαστεί σε παρόμοια έργα στο παρελθόν και έχει ισχυρές ηγετικές και διοικητικές δεξιότητες.
Call center team with manager

Ποια εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να επιλέξετε διευθυντή τηλεφωνικού κέντρου;

 • LinkedIn
 • ένα υπολογιστικό φύλλο για τη δημιουργία  βάσης δεδομένων υποψηφίων
Η δημιουργία μιας κάτοψης τηλεφωνικού κέντρου σάς επιτρέπει να μεγιστοποιήσετε τη χρήση του χώρου.

Γιατί είναι σημαντική η δημιουργία κατόψεων τηλεφωνικού κέντρου;

Μια καλά σχεδιασμένη κάτοψη διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου. Διατηρεί τον εξοπλισμό σε κοντινή απόσταση από τους αντιπροσώπους σας. Αυτό αυξάνει την παραγωγικότητα του προσωπικού.

Πώς να χειριστείτε τη δημιουργία κατόψεων τηλεφωνικού κέντρου;

Η διάταξη του τηλεφωνικού κέντρου σας θα πρέπει να περιλαμβάνει:
 • την τοποθεσία κάθε τηλεφωνικού σταθμού
 • τη διάταξη του χώρου του γραφείου σας
 • ένα χάρτη του κτιρίου ή των εγκαταστάσεων
Παράδειγμα κάτοψης τηλεφωνικού κέντρου

Ποια εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια κάτοψη τηλεφωνικού κέντρου;

 • Visio
 • AutoCAD
Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτά τα προγράμματα, μπορεί να θέλετε να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα σχέδιο που θα λειτουργήσει καλύτερα για την επιχείρησή σας.
Οι τακτικοί έλεγχοι εντοπίζουν τομείς που χρειάζονται βελτίωση. Σας ενημερώνουν εάν απαιτούνται αλλαγές.

Γιατί είναι σημαντική η διεξαγωγή ενός τακτικού ελέγχου;

Αξιολογείτε τακτικά την απόδοση του τηλεφωνικού κέντρου σας για να βεβαιωθείτε ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιχείρησης και των πελατών σας. Σας επιτρέπει να διατηρήσετε πελάτες, να μειώσετε το κόστος, να αυξήσετε την παραγωγικότητα και να αυξήσετε τα κέρδη.

Πώς να διεξάγετε έναν τακτικό έλεγχο;

Θα πρέπει να ελέγχετε την απόδοση του τηλεφωνικού σας κέντρου τουλάχιστον μία φορά το τρίμηνο. Αναλύστε την ικανοποίηση των πελατών, την παραγωγικότητα των εργαζομένων, τα οικονομικά δεδομένα και πιθανές ευκαιρίες για βελτίωση.
πηγή: inoria.com/contact-center-audit/

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να βελτιστοποιήσετε τη διαδικασία ελέγχου;

 • Excel
 • Google Sheets
 • λογισμικό τηλεφωνικού κέντρου
Για να παραμείνετε ανταγωνιστικοί στη σημερινή αγορά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε την τεχνολογία στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Η χρήση των κατάλληλων εργαλείων μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα, επιτρέποντας στο τηλεφωνικό σας κέντρο να αναπτυχθεί ανάλογα με τις ανάγκες.

Γιατί είναι σημαντική η χρήση της τεχνολογίας;

Τεχνολογίες όπως τα CRM ή η αυτοματοποίηση μπορούν να ενισχύσουν την απόδοση της εταιρείας σας μειώνοντας τους χρόνους αναμονής για τους πελάτες και αυξάνοντας τη διαθεσιμότητα των αντιπροσώπων σε περιόδους αιχμής.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία για να βελτιώσετε την παραγωγικότητα;

Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να καθορίσετε ποιες λύσεις είναι οι καταλληλότερες για το τηλεφωνικό σας κέντρο. Μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα σωστά εργαλεία και να τα ρυθμίσετε.
Inbound and Outbound Call Center Software
LiveAgent – τηλεφωνικό κέντρο

Ποια τεχνολογία πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την παραγωγικότητα;

 • CRM
 • προγνωστικούς τηλεφωνητές
 • συστήματα ΔΦΑ
 • τηλεφωνικά συστήματα
 • λογισμικό chatbot
 • έξυπνη δρομολόγηση κλήσεων

Ποιοι είναι οι βασικοί δείκτες απόδοσης ενός ακμάζοντος τηλεφωνικού κέντρου;

Μέσος χρόνος χειρισμού

Είναι ο χρόνος που χρειάζεται ένας αντιπρόσωπος για να δώσει μια λύση στο ερώτημα ενός πελάτη. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για να κατανοήσετε την ερώτηση, να βρείτε μια λύση και να την παρουσιάσετε στον πελάτη.

Ο χρόνος χειρισμού μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες, όπως τον τύπο του ερωτήματος, την πολυπλοκότητα της λύσης και το πόσο εξοικειωμένος είναι ο αντιπρόσωπος με το εν λόγω προϊόν ή υπηρεσία.

Οι περισσότερες εταιρείες επιδιώκουν να διατηρήσουν τους χρόνους χειρισμού όσο το δυνατόν συντομότερους, ώστε οι πελάτες να μην περιμένουν.

Οι αντιπρόσωποι μπορεί επίσης να χρειαστεί να επικοινωνήσουν με άλλα τμήματα ή πελάτες για να λάβουν βοήθεια για την επίλυση ενός ερωτήματος. Αυτό μπορεί να προσθέσει περισσότερη διάρκεια στο συνολικό χρόνο χειρισμού.

Βαθμολογία ικανοποίησης πελατών

Η βαθμολογία ικανοποίησης πελατών (CSAT) είναι μια τυπική μέτρηση που χρησιμοποιείται για να μετρήσει πόσο καλά η υποστήριξη ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών τους.

Η βαθμολογία συνήθως εκφράζεται ως ποσοστό.

Μια έρευνα CSAT δίνεται συνήθως στους πελάτες μετά από αλληλεπίδραση με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών ή την ομάδα υποστήριξης του οργανισμού.

Ποσοστό αποκλεισμένων κλήσεων

Αυτό είναι ένα σημαντικό στατιστικό στοιχείο για μέτρηση, διότι αντιπροσωπεύει τον αριθμό των κλήσεων που δεν απαντήθηκαν από την υπηρεσία σας και επομένως αποσυνδέθηκαν.

Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να συμβεί όταν οι αντιπρόσωποί σας βρίσκονται σε διάλειμμα, όχι στην περιοχή εργασίας που τους έχει ανατεθεί ή απλώς δεν ανταποκρίνονται σε εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις.

Ένας μεγάλος αριθμός αποκλεισμένων κλήσεων δεν αντικατοπτρίζεται καλά στην εταιρεία, καθώς συνήθως προσπαθούν να απαντήσουν σε κάθε κλήση που λαμβάνουν.

Ο μέσος χρόνος αναμονής στην ουρά

Ένας μέσος χρόνος αναμονής στην ουρά είναι ο χρόνος που περιμένει ένας πελάτης πριν συνδεθεί με έναν αντιπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών.

Αυτό το στατιστικό δείχνει πόσο αποτελεσματικά χειρίζονται οι αντιπρόσωποι τα ερωτήματα πελατών και πόσο καλά στελεχώνεται το κέντρο επικοινωνίας σας.

Οι πελάτες δεν εκτιμούν την αναμονή για μεγάλα χρονικά διαστήματα, επομένως είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί αυτός ο χρόνος όσο το δυνατόν χαμηλότερος.

Μπορείτε να το κάνετε διασφαλίζοντας ότι έχετε αρκετούς αντιπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών και χρησιμοποιώντας τεχνολογία που μειώνει τον μέσο χρόνο στις ουρές αναμονής. Περιλαμβάνει συστήματα διαδραστικής φωνητικής απόκρισης (ΔΦΑ), λογισμικό διαχείρισης ουράς ή αυτόματους διανομείς κλήσεων (ΑΔΚ).

Η μέση ταχύτητα απάντησης

Υποδεικνύει πόσο χρόνο χρειάζεται ένας αντιπρόσωπος για να απαντήσει στην κλήση ενός πελάτη. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για να χτυπήσει το τηλέφωνο, να συνδεθεί ο πελάτης με έναν αντιπρόσωπο και να λύσει ο αντιπρόσωπος το ερώτημα του πελάτη.

Αυτό το στατιστικό στοιχείο είναι ζωτικής σημασίας διότι αντικατοπτρίζει πόσο αποτελεσματικά το κέντρο επικοινωνίας σας μπορεί να χειριστεί τις εισερχόμενες κλήσεις.

Μια χαμηλή μέση ταχύτητα απάντησης σημαίνει ότι οι αντιπρόσωποί σας αφιερώνουν πολύ χρόνο απαντώντας σε ερωτήματα πελατών αντί να τα επιλύσουν γρήγορα και να προχωρήσουν σε άλλον πελάτη.

Σύνοψη λίστας ελέγχου ρύθμισης τηλεφωνικού κέντρου

 • Καθορίστε τους στόχους σας
 • Επιλέξτε τον τύπο του κέντρου επικοινωνίας
 • Υπολογίστε τον προϋπολογισμό
 • Δοκιμάστε διαφορετικά εργαλεία τηλεφωνικών κέντρων
 • Ενσωματώστε το λογισμικό τηλεφωνικού κέντρου με άλλα εργαλεία
 • Δημιουργήστε ένα σχέδιο υλοποίησης
 • Ενσωματώστε σωστά τους αντιπροσώπους του τηλεφωνικού σας κέντρου
 • Εκπαιδεύστε τους αντιπροσώπους σας
 • Δημιουργήστε ένα θετικό περιβάλλον
 • Δημιουργήστε τον “χρόνο προσωρινής αποθήκευσης” για καθυστερήσεις και απροσδόκητα ζητήματα
 • Δημιουργήστε μια λίστα ελέγχου απαιτήσεων τηλεφωνικού κέντρου
 • Παρακολουθήστε την απόδοση του αντιπροσώπου
 • Φροντίστε τον εξοπλισμό του τηλεφωνικού κέντρου
 • Επιλέξτε υπεύθυνο τηλεφωνικού κέντρου
 • Ρυθμίστε μια κάτοψη τηλεφωνικού κέντρου (παράβλεψη εάν είστε απομακρυσμένα)
 • Διεξάγετε τακτικό έλεγχο της απόδοσης του τηλεφωνικού κέντρου σας
 • Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία για να βελτιώσετε την παραγωγικότητα

Βασικοί δείκτες απόδοσης τηλεφωνικών κέντρων:

 • Μέσος χρόνος χειρισμού
 • Βαθμολογία ικανοποίησης πελατών
 • Ποσοστό αποκλεισμένων κλήσεων
 • Ο μέσος χρόνος στην ουρά
 • Η μέση ταχύτητα απάντησης

Call center checklist FAQs

What is a sufficiently low hold time in a call center?

It varies depending on the service a company provides. It should, however, aim to keep the average waiting time under five minutes. The on-hold time can significantly affect the customer's perception of the company. If the customer is waiting too long, they may become frustrated and leave.

Which is better, a cloud or on-premises Contact Center?

A cloud-based contact center is a service that lets organizations use the public telecommunication infrastructure, such as the Internet, to provide voice and other forms of communication with their customers. An on-premise contact center has all of the hardware and software needed to deliver customer contact services and resides within your company's facilities. The benefits of moving to a cloud-based contact center are many. They include: scalability (the ability to add or subtract agents as needed); reduced capital expenditure (no need to purchase or maintain hardware); enhanced security; easy access to customer data for reporting and analysis.

What is the average response time in a call center?

Usually, it takes between 60 and 90 seconds. However, some call centers have a much faster response time, while others may be slower. It depends on the type of company and the services they offer. It varies greatly depending on the volume of calls and the number of customer service reps available. Typically, the higher the volume of calls, the longer the wait time.

How is call center talk time calculated?

The formula for calculating average talk time is as follows: (Talk time for call A + Talk time for call B +...+ Talk time for call N)/Total number of calls completed

At which times is a call center most understaffed?

Usually during periods of intense activity or anticipation of an event, such as the holiday season approaching. It occurs when call volume increases while staffing decreases. It can lead to long wait times for customers.

How to reduce on-hold times in a call center?

Make customers aware of your typical off-peak hours. Ask them to get all of their account information and questions ready when they call. Further, make sure they are prepared to describe the problem in detail. Finally, keep conversations calm and polite.

What is the setup time?

This is the amount of time it takes for a call center to get up and running. The average setup time in a call center depends on the solution that you choose. Setting up an on-premises call center will take longer than setting up a cloud-based solution.

Σχετικοί Πόροι

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας ΄μας δίνετε την άδειά σας να χρησιμοποιούμε cookies όπως περιγράφεται από πολιτική απορήττου και cookies.

×
Προγραμματίστε μία ατομική κλήση και ανακαλύψτε πως μπορει το LiveAgent να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Είμαστε διαθέσιμοι σε πολλές ημερομηνίες

Προγραμματίστε ένα demo