Πώς να συλλέξετε αξιολογήσεις

Είναι υπέροχο να αναλύετε τις αξιολογήσεις σας σε τακτική βάση, να προσδιορίζετε τα δυνατά σας σημεία και να εντοπίζετε τις αδυναμίες σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποκτήσετε μια αξιοπρεπή εικόνα για το τι κάνει η εταιρεία σας καλά και τι πρέπει να βελτιωθεί. Όσον αφορά τις κακές αξιολογήσεις, η λύση είναι αρκετά προφανής. Διορθώνετε τα προβλήματα με βάση τα σχόλια των πελατών σας.

Τι γίνεται όμως με τα θετικά σχόλια; Πιθανώς δεν υπάρχει τίποτα να διορθωθεί εκεί. Λοιπόν, θα πρέπει απλώς να είστε χαρούμενοι και να μην κάνετε τίποτα; Όχι, ακριβώς.

Το Net Promoter Score είναι μια μέτρηση που σας επιτρέπει να κάνετε follow up σε πελάτες που είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τις σκέψεις τους για την εταιρεία σας και να ανταποκριθείτε άμεσα στις ανησυχίες ή τα ζητήματά τους. Ρωτάτε τον πελάτη σας πόσο πιθανό είναι να συστήσει την εταιρεία σας σε έναν φίλο ή συνάδελφο. Η NPS μετρά την αφοσίωση που υπάρχει μεταξύ της εταιρείας σας και των πελατών σας. Όταν λαμβάνετε αρνητικά σχόλια, τα χρησιμοποιείτε για βελτίωση. Όταν, όμως, λαμβάνετε θετικά σχόλια, μόλις εντοπίσατε έναν υποστηρικτή της επωνυμίας σας.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι ενθουσιώδεις για τα προϊόντα/τις υπηρεσίες σας και αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για τη συλλογή αξιολογήσεων!

Όταν οι αγοραστές σας επιλέξουν 9 ή 10 στην έρευνα NPS, είναι 5 φορές πιο πιθανό να παραπέμψουν την εταιρεία σας στους φίλους τους και να γράψουν θετικές κριτικές για τα προϊόντα και την εταιρεία σας.

Υπάρχει μια σημαντική πιθανότητα οι πελάτες σας να μην έχουν σκεφτεί ακόμη να γράψουν μια κριτική για την επιχείρησή σας. Δεν πιστεύουν όλοι στο “Λατρεύω αυτό το προϊόν, επιτρέψτε μου να γράψω μια κριτική για αυτό!” Τις περισσότερες φορές χρειάζονται παρότρυνση. Γι ‘αυτό ακριβώς πρέπει να στέλνετε έρευνες NPS στους πελάτες σας σε τακτική βάση και να παρακολουθείτε τους Προωθητές σας, προκειμένου να συλλέγετε έπειτα αξιολογήσεις.

Θα υπάρχει πάντα μια ομάδα πελατών που δεν θα ανταποκριθούν. Ένας καλός τρόπος να το αλλάξετε αυτό είναι με την παροχή κινήτρων για τη σύνταξη κριτικών και αξιολογήσεων. Μπορείτε, για παράδειγμα, να προσφέρετε κουπόνια για δημοφιλείς ιστότοπους, όπως η Amazon. Σημαντικό είναι να δηλώσετε ότι περιμένετε να γράψουν μια ειλικρινή κριτική ή αξιολόγηση, όχι απαραίτητα θετική. Το κίνητρο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συνδέεται με τον θετικό χαρακτήρα της αξιολόγησης.

Πώς να αποκτήσετε αξιολογήσεις από πελάτες;

Ας δούμε πώς να το κάνετε στην πράξη. Γι’ αυτό το παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσουμε τις έρευνες Nicereply με την ενσωμάτωση LiveAgent. Υπάρχουν δύο τρόποι για να συλλέξετε αξιολογήσεις μέσω NPS με το Nicereply. Πρώτον, θα εξηγήσουμε πώς να αποκτήσουμε αξιολογήσεις πελατών με καμπάνιες NPS.

Λάβετε αξιολογήσεις από πελάτες με διανομή “Καμπάνιας”

Ξεκινήστε με τη δημιουργία του λογαριασμού σας Nicereply και συνεχίστε με την ενσωμάτωση LiveAgent. Μετά από αυτό, είστε έτοιμοι να στείλετε την πρώτη σας καμπάνια NPS στους πελάτες σας. Μεταβείτε στην καρτέλα NPS του λογαριασμού σας και κάνετε κλικ στο διανομή “Καμπάνιες“.

Τώρα, ονομάστε τη λίστα επαφών σας και εισάγετε τις επαφές πελατών LiveAgent (είτε με επικόλληση είτε ανεβάζοντας ένα αρχείο). Στη συνέχεια, μπορείτε να επεξεργαστείτε την εμφάνιση της καμπάνιας, ώστε να ταιριάζει με την επωνυμία σας.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στις ρυθμίσεις καμπάνιας, όπου μπορείτε να επεξεργαστείτε το θέμα ή το όνομα του αποστολέα και να προγραμματίσετε την καμπάνια σας.

Η καμπάνια σας NPS έχει πλέον προγραμματιστεί και θα σταλεί στη λίστα επαφών σας την καθορισμένη ημερομηνία και ώρα. Μπορείτε να δείτε όλες τις αξιολογήσεις και τα σχόλια που θα συλλέξετε στον Πίνακα ελέγχου Nicereply.

Κοιτάξτε και αυτό! Οι πελάτες σας απάντησαν στην έρευνα NPS και σας έδωσαν θετικά σχόλια. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει ένα μικρό μπλε εικονίδιο φακέλου δίπλα στο όνομα του πελάτη. Αυτό το εικονίδιο σας επιτρέπει να απαντήσετε σε μια αξιολόγηση με ένα κλικ.

Αφού κάνετε κλικ στον φάκελο, θα δημιουργηθεί ένα νέο email στον προεπιλεγμένο πελάτη σας. Αυτό το email θα έχει ήδη προσδιοριστεί με βάση το email παραλήπτη.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα μήνυμα που θα παρακινήσει τους πελάτες σας να γράψουν μια αξιολόγηση για την εταιρεία σας. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ζητήσετε μια αξιολόγηση της εταιρείας σας σε δημοφιλείς ιστότοπους σύγκρισης λογισμικού όπως: το G2Crowd, το Capterra ή το GetApp. Ή ίσως, να ζητήσετε από τους πελάτες σας να γράψουν μια κριτική απευθείας για τον ιστότοπό σας.

Πρότυπο καμπάνιας αξιολογήσεων (παράδειγμα):


Hello {Name},

We would like to thank you for your recent rating. We are really glad that you like our company, and we would love you to spread the word. You’ve been using {product/service} for a while now and we are excited to have you with us.
This might be a perfect time, to sum up, your experience (good or bad) on the G2 Crowd.
LINK
Even a sentence or two would be very much appreciated. Awesome customers like you help us make {product/service} better. 🙂
Reply to this email after you submit a review and I will be glad to send you a {$10 Amazon Gift Card} as a thank you. Regardless of what the review says of course.

Have a great day.
Best regards,

{Employee Name}

Λάβετε μαρτυρίες από πελάτες με διανομή “Πυροδότηση”

Ωστόσο, υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να συλλέξετε αξιολογήσεις χρηστών που σας επιτρέπει, επίσης, να αυτοματοποιήσετε την αποστολή των μηνυμάτων follow-up. Δημιουργείτε τον λογαριασμό σας στο Nicereply, δημιουργείτε ενσωμάτωση με το LiveAgent και, στη συνέχεια, μεταβαίνετε στην καρτέλα NPS του λογαριασμού σας και κάντε κλικ στο διανομή “Πυροδότηση“. Η πυροδότηση είναι ένα αυτοματοποιημένο email που στέλνει μια έρευνα σε έναν πελάτη μετά την επίλυση του εισιτηρίου του.

Επιλέξτε ενσωμάτωση LiveAgent από το αναπτυσσόμενο μενού για να διαχειριστείτε τη συμπεριφορά της πυροδότησης στις ρυθμίσεις πυροδότησης. Μπορείτε να αλλάξετε τον αποστολέα email και το θέμα, να επεξεργαστείτε τον αριθμό ωρών μετά τις οποίες θα σταλεί η έρευνα και πολλά άλλα. Θα πρέπει να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας και να ενεργοποιήσετε την πυροδότηση πριν συνεχίσετε.

Μετά την ενεργοποίηση της πυροδότησης NPS, η Nicereply θα ξεκινήσει τη σάρωση της κατάστασης των εισιτηρίων σας σε τακτική βάση και θα στείλει έρευνες NPS (σετ) ώρες μετά την επίλυση των εισιτηρίων. Αφού συλλέξετε σχόλια από τους πελάτες, θα μπορείτε να τα δείτε απευθείας στο εισιτήριο με την αξιολόγηση.

Η Nicereply προσθέτει αυτόματα μια νέα ετικέτα εισιτηρίου και ένα σχόλιο καθορίζοντας την αξία της αξιολόγησης και του σχολίου.

Τώρα το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε έναν νέο Κανόνα στον λογαριασμό σας στο LiveAgent, έτσι ώστε τα follow-up email να αποστέλλονται αυτόματα σε προωθητές της επωνυμίας σας. Στον λογαριασμό σας στο LiveAgent, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις  και κάντε κλικ στο Αυτοματοποίηση – Κανόνες – Δημιουργία. Παρέχετε ένα όνομα για τον νέο σας κανόνα και καθορίζετε τις προϋποθέσεις του. Γι’ αυτό το παράδειγμα, θα ονομάσουμε τον κανόνα αξιολόγηση Nicereply NPS. Ο νέος κανόνας μας θα εφαρμοστεί όταν αλλάξουν οι ετικέτες εισιτηρίων και η ομάδα συνθηκών είναι ετικέτα εισιτηρίου. Προστέθηκε το Nicereply NPS 10. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μια άλλη ομάδα συνθηκών για την ετικέτα εισιτηρίου NPS 9.

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε μια δράση. Επιλέξτε να στείλετε email ως δράση που θα εκτελεστεί. Στη συνέχεια, μπορείτε να αλλάξετε το email του αποστολέα και τον παραλήπτη του email (επιλέξτε Αιτών). Θα χρησιμοποιήσουμε το ίδιο θέμα και περιεχόμενο στο email, όπως στο πρώτο παράδειγμα. Όταν ολοκληρώσετε τη δημιουργία του email σας, απλώς αποθηκεύστε τον νέο σας κανόνα και θα είστε έτοιμοι να αρχίσετε να συλλέγετε αξιολογήσεις χρηστών!

Επίλογος

Οι αξιολογήσεις είναι ένας ισχυρός τρόπος για να προβάλλετε την αξία που προσφέρει η εταιρεία σας στους υπάρχοντες πελάτες με τον πιο συνετό και «πειστικό» τρόπο. Οι πελάτες σας κάποτε δίσταζαν να αγοράσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και ως εκ τούτου μπορούν να προσφέρουν μεγάλη βοήθεια σε όσους βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση τώρα. Μόλις ο δυνητικός νέος αγοραστής ακούσει κάποια θετική κριτική από κάποιον με τον οποίο μπορεί πραγματικά να συσχετίσει τον εαυτό του – και κάποιον του οποίου η δουλειά δεν είναι να επαινέσει την εταιρεία σας – τότε είναι πιο πιθανό να πραγματοποιήσει μια αγορά.

Οι άνθρωποι είναι πολύ πιο πιθανό να πιστέψουν στην αξία που ισχυρίζεστε ότι παρέχετε, εάν υπάρχουν αποδείξεις που προσφέρονται από επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα παρόμοια με τα δικά τους. Οι μαρτυρίες χρηστών είναι τόσο ισχυρές, καθώς επιτρέπουν στους πελάτες να βρίσκονται στο προσκήνιο αντί της εταιρείας σας. Στην πραγματικότητα, οι καταναλωτές είναι 58% πιο πιθανό να πραγματοποιήσουν μετατροπή, όταν αλληλεπιδράσουν με μια κριτική, οπότε ξεκινήστε τη συλλογή τους το συντομότερο δυνατόν!

Ανακαλύψτε μόνοι σας

Η γνώση είναι σημαντική, αλλά μόνο όταν εφαρμόζεται στην πράξη. Δοκιμάστε τα πάντα στην ακαδημία μας μέσα από το LiveAgent.

https://www.youtube.com/watch?v=hESlAVnF8G4

Try out LiveAgent for FREE

Handle all customer inquiries from one interface. Start improving your customer service with a 14-day free trial right away!

{ “@context”: “https://schema.org”, “@type”: “FAQPage”, “mainEntity”: [{ “@type”: “Question”, “name”: “Απο πού μπορώ να λάβω αξιολογήσεις;”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να λάβετε αξιολογήσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να γίνει μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των αξιολογήσεων ιστότοπων ή των ερευνών πελατών. Θυμηθείτε, να ρωτάτε εκ των προτέρων τους πελάτες σας.” } }, { “@type”: “Question”, “name”: “Πώς να γράψετε ένα αίτημα αξιολόγησης;”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “Το να κάνετε τους πελάτες σας να μοιράζονται τις εμπειρίες τους με την επωνυμία σας μπορεί να είναι δύσκολο, καθώς πολλές επιχειρήσεις δεν γνωρίζουν πώς να ζητούν αξιολογήσεις. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τον σωστό τόνο, τον κατάλληλο χρόνο και παρέχετε ένα δώρο ή κάποιο κίνητρο. Επιπλέον, μην ξεχάσετε να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας.” } }, { “@type”: “Question”, “name”: “Γιατί θα πρέπει να συλλέγετε αξιολογήσεις;”, “acceptedAnswer”: { “@type”: “Answer”, “text”: “Οι αξιολογήσεις είναι ένας ισχυρός τρόπος για να προβάλλετε την αξία που προσφέρει η εταιρεία σας στους υπάρχοντες πελάτες με τον πιο συνετό και «πειστικό» τρόπο. Μόλις ο δυνητικός νέος αγοραστής ακούσει μια καλή κριτική από κάποιον με τον οποίο μπορεί να συσχετίσει τον εαυτό του, είναι πιο πιθανό να πραγματοποιήσει μια αγορά.” } }] }
Πίσω στην Ακαδημία Δημιουργία ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμού
Ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση του κλάδου όσον αφορά την υποστήριξη πελατών; Διαβάστε το άρθρο μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά τα στατιστικά στοιχεία.

Η τρέχουσα κατάσταση του κλάδου

Η τρέχουσα κατάσταση του κλάδου περιλαμβάνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις αναφορές υποστήριξης μέσω αυτών, καθώς και το κόστος της κακής εξυπηρέτησης πελατών. Οι πελάτες αναμένουν γρήγορη και ικανοποιητική απάντηση, αλλά ταυτόχρονα ο αριθμός των μηνυμάτων που στέλνουν πριν λάβουν απάντηση είναι υψηλός. Η εξυπηρέτηση πρέπει να είναι εξαιρετική για να επιτύχει την επιστροφή επί της επένδυσης.

Πώς μπορεί το λογισμικό καρτελών να σας βοηθήσει να παρέχετε αποτελεσματική υποστήριξη πελατών; Αυτά τα στατιστικά στοιχεία αναφοράς θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε ακριβώς πώς.

Καρτέλες σημεία αναφοράς

Υπάρχουν 21 σημεία αναφοράς που καλύπτουν θέματα σαν τον χρόνο επικοινωνίας με ένα κέντρο εξυπηρέτησης, τη μέση ταχύτητα απάντησης και τον αριθμό των αντιπροσώπων κέντρων εξυπηρέτησης ανά εταιρεία. Μερικά άλλα θέματα είναι η απώλεια πελατών, η επίλυση πρωτοεμφανιζόμενων προβλημάτων και η αναλογία ανοικτών καρτελών εξυπηρέτησης.

Η παροχή ποιοτικής εξυπηρέτησης πελατών είναι το βασικό συστατικό για τη διατήρηση της μακροπρόθεσμης κερδοφορίας στη σημερινή ποικίλη και ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά.

Τι κάνει την εξυπηρέτηση πελατών εξαιρετική;

Η ζωντανή συνομιλία έχει γίνει βασικός δείκτης της ελκυστικότητας και της φιλικότητας ενός ιστότοπου στους πελάτες. Η εξυπηρέτηση πελατών αποτελεί την πραγματική παράμετρο διαφοροποίησης της επωνυμίας και η κακή εξυπηρέτηση οδηγεί σε απώλεια πελατών και εσόδων. Πρέπει να επικεντρωθεί στην παροχή ικανοποίησης των πελατών και να αποφεύγεται η κακή εξυπηρέτηση, καθώς η αρνητική φήμη μπορεί να καταστρέψει τη διαδικτυακή φήμη ενός επιχειρηματία. Επιπλέον, υπάρχουν διάφορα εργαλεία, όπως το live chat και τα πρότυπα email επιχειρηματικής παραπομπής, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις καμπάνιες μάρκετινγκ για B2C και B2B επιχειρήσεις.

Δώστε τη δυνατότητα στους πελάτες σας να ζητήσουν επιστροφή κλήσης και να βελτιώσουν την εμπειρία υποστήριξής τους με το εικονικό κέντρο κλήσεων/πολυκαναλικό κέντρο υποστήριξης.

Αυτόματη επιστροφή κλήσης

Η LiveAgent προσφέρει λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών που βρίσκεται στην καρδιά κάθε επιχείρησης. Παρέχει υπηρεσίες σε διάφορα πεδία, όπως τηλεφωνικά συστήματα VoIP, λογισμικό πύλης πελατών και διαχείρισης email. Το λογισμικό αυτό διαθέτει επίσης αυτοεξυπηρέτηση και εισερχόμενα τηλεφωνικά κέντρα. Υποστηρίζει τους πελάτες του με την πύλη υποστήριξης και παρακολουθεί την κατάσταση του συστήματός του μέσω αρχείου αλλαγών. Η LiveAgent έχει λάβει βραβεία και πιστοποιήσεις και παρέχει πρότυπα και εκπαίδευση στον τομέα. Επίσης, έχει ένα ιστολόγιο και προσφέρει διαδικτυακά σεμινάρια και τεστ πληκτρολόγησης υπολογιστή. Η εταιρία έχει συνεργάτες και πρόγραμμα συνεργατών και προσφέρει διάφορες λύσεις για την υποστήριξη των επιχειρήσεων.

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας ΄μας δίνετε την άδειά σας να χρησιμοποιούμε cookies όπως περιγράφεται από πολιτική απορήττου και cookies.

×
Προγραμματίστε μία ατομική κλήση και ανακαλύψτε πως μπορει το LiveAgent να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Είμαστε διαθέσιμοι σε πολλές ημερομηνίες

Προγραμματίστε ένα demo