Προσαρμόσιμο λογισμικό τεκμηρίωσης υποστήριξης

Δημιουργήστε σύνθετες γνωσιακές βάσεις για πελάτες και αντιπροσώπους με λίγα μόνο κλικ.

  • ✓ Χωρίς τέλος εγκατάστασης   
  • ✓ Εξυπηρέτηση πελατών 24/7    
Χρησιμοποιήθηκε από
Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
Knowledge base software by LiveAgent

Δημιουργήστε μια γνωσιακή βάση και υποστήριξη τεκμηρίωσης με ευκολία

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότεροι από τους σημερινούς καταναλωτές προτιμούν να βρίσκουν πληροφορίες στο διαδίκτυο και να επιλύουν μόνοι τους ζητήματα αντί να καλούν την υποστήριξη πελατών. Με το λογισμικό βοήθειας τεκμηρίωσης του LiveAgent, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μια ολοκληρωμένη γνωσιακή βάση με υποστήριξη τεκμηρίωσης, που θα επιτρέπει την αυτοεξυπηρέτηση 24/7. Παρέχετε στους πελάτες σας γνώσεις όποτε το χρειάζονται περισσότερο – και χωρίς να απαιτείται άμεση βοήθεια από τους αντιπροσώπους σας. Με το LiveAgent μπορείτε να μειώσετε με επιτυχία τον φόρτο εργασίας της ομάδα σας και να ικανοποιήσετε τους πελάτες σας ταυτόχρονα. Ανακαλύψτε τις βέλτιστες πρακτικές και στρατηγικές για το πώς να δημιουργήσετε μια βάση δεδομένων βάσης γνώσεων που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών σας.

  • Software Advice front runner 2022 award badge
  • Capterra Shortlist badge 2022
  • LiveAgent - G2 award badge leader fall 2022
3 people reviewing support documentation

Τι είναι η υποστήριξη τεκμηρίωσης;

Η υποστήριξη τεκμηρίωσης παρέχει επίσημες πληροφορίες που εξηγούν τη χρήση, τη λειτουργικότητα, τη δημιουργία ή την αρχιτεκτονική του προϊόντος ή της υπηρεσίας μιας εταιρείας. Μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε, από τις βασικές οδηγίες χρήσης «πώς να το κάνετε», μέχρι τα προηγμένα τεχνικά σεμινάρια της γνωσιακής σας βάσης. Το λογισμικό διαχείρισης βάσης γνώσεων μπορεί να βοηθήσει στον εξορθολογισμό της διαδικασίας δημιουργίας, οργάνωσης και ενημέρωσης τεκμηρίωσης υποστήριξης, διευκολύνοντας τις ομάδες να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται και να βρουν οι πελάτες απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.

Η υποστήριξη τεκμηρίωσης έχει δημιουργηθεί για πελάτες, αντιπροσώπους υποστήριξης και οποιονδήποτε άλλον στην ομάδα σας που πρέπει να γνωρίζει τα πάντα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας. Συγκεκριμένα, η υποστήριξη τεκμηρίωσης είναι απαραίτητη για τις εταιρείες SaaS και τεχνολογίας που πωλούν σύνθετες λύσεις λογισμικού.

Τα οφέλη από την καλή γραπτή τεκμηρίωση υποστήριξης πελατών

Η αναλυτική τεκμηρίωση υποστήριξης παρέχει επιχειρηματικά οφέλη σε πολλά επίπεδα. Επιπλέον, είναι απαραίτητη τόσο για τους πελάτες σας όσο και για τους αντιπροσώπους υποστήριξής σας.

Παρέχετε υποστήριξη στους αντιπροσώπους και τις ομάδες σας

Η τεκμηρίωση της γνωσιακής βάσης είναι απαραίτητη για την ομάδα υποστήριξής σας. Με όλα καλά τεκμηριωμένα, οι αντιπρόσωποί σας θα έχουν πάντα τις κατάλληλες πληροφορίες για να παρέχουν γρήγορες και συνεπείς απαντήσεις στους πελάτες σας.

Αυξήστε την ικανοποίηση πελατών

Οι καταναλωτές προτιμούν όλο και περισσότερο την αυτοεξυπηρέτηση από την ανθρώπινη αλληλεπίδραση. Μια ολοκληρωμένη γνωσιακή βάση και υποστήριξη τεκμηρίωσης δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες σας να επιλύσουν προβλήματα πριν ακόμη χρειαστεί να ζητήσουν βοήθεια.

Γίνετε αυθεντία στον τομέα σας

Προσφέροντας στους πελάτες σας μια αξιόπιστη, ακριβή, σχετική και ολοκληρωμένη πηγή πληροφοριών σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια καλύτερη επωνυμία και να αποκομίσετε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη των πελατών.

Ενισχύστε τους πελάτες σας και την ομάδα υποστήριξής σας με τις σωστές γνώσεις

Με τη γνωσιακή βάση του LiveAgent και το λογισμικό διαδικτυακής βοήθειας τεκμηρίωσης, μπορείτε να ενοποιήσετε όλα τα έγγραφα υποστήριξης σε μια κεντρική γνωσιακή βάση και να την καταστήσετε εύκολα προσβάσιμη σε όλους όσους τη χρειάζονται.

Post Affiliate Pro knowledge base on laptop screen

Ισχυρός επεξεργαστής WYSIWYG

Με έναν ισχυρό οπτικό επεξεργαστή WYSIWYG, η δημιουργία, επεξεργασία και μορφοποίηση της γνωσιακής βάσης και της υποστήριξης τεκμηρίωσης δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη. Μπορείτε να προσθέσετε εικόνες, βίντεο, πίνακες και άλλα οπτικά μέσα για να διασφαλίσετε ότι το περιεχόμενό σας είναι ελκυστικό, ενδιαφέρον και εύληπτο.

Εσωτερική υποστήριξη τεκμηρίωσης

Δημιουργήστε μια εσωτερική γνωσιακή βάση με βασικά έγγραφα που θα είναι ορατά μόνο στην ομάδα υποστήριξής σας. Παρέχετε στους αντιπροσώπους σας άμεση πρόσβαση στις σωστές πληροφορίες και δώστε τους τη δυνατότητα να μπορούν να επιλύουν γρήγορα προβλήματα πελατών χωρίς να χρειάζεται να χάνουν χρόνο, ψάχνοντας για απαντήσεις.

woman behind computer organizing support documentation
woman adding content to multiple support documentation files

Πολλαπλή γνωσιακή βάση

Δημιουργήστε απεριόριστες γνωσιακές βάσεις, μία για κάθε επωνυμία, προϊόν, υπηρεσία ή τμήμα σας – όλα σε έναν λογαριασμό LiveAgent. Κάθε γνωσιακή βάση είναι εντελώς ξεχωριστή και θα έχει το δικό της μοναδικό σχεδιασμό, ρυθμίσεις και περιεχόμενο.

Επισυνάψεις σε άρθρα

Ενισχύστε την υποστήριξη τεκμηρίωσής σας με πρόσθετες χρήσιμες πηγές, επισυνάπτοντας αρχεία με δυνατότητα λήψης στα άρθρα της γνωσιακής σας βάσης. Κάντε το περιεχόμενό σας ακόμα πιο ενημερωτικό και πολύτιμο και βοηθήστε τους πελάτες να εμβαθύνουν στα θέματα που τους ενδιαφέρουν.

woman downloading support documentation
search suggestion in LiveAgent - gif

Widget αναζήτησης με προτάσεις

Βοηθήστε τους πελάτες σας και την ομάδα υποστήριξής σας να περιηγηθούν εύκολα και χωρίς κόπο στην τεκμηρίωση της γνωσιακής σας βάσης, ενεργοποιώντας ένα widget αναζήτησης που προτείνει αυτόματα σχετικό περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο με βάση τις λέξεις-κλειδιά που πληκτρολογούνται στη γραμμή αναζήτησης.

Πλούσιες επιλογές εξατομίκευσης

Βεβαιωθείτε ότι η τεκμηρίωση της γνωσιακής σας βάσης ταιριάζει με το στιλ της επωνυμίας σας με μια σειρά ρυθμίσεων και επιλογών εξατομίκευσης. Μπορείτε να αλλάξετε το λογότυπο, τον τίτλο, να επιλέξετε ένα θέμα, να ορίσετε τα χρώματα σας, να εισάγετε το δικό σας HTML και προσαρμοσμένο CSS ή να προσθέσετε κώδικες παρακολούθησης.

woman designing website

Υπάρχουν πολλά περισσότερα στο LiveAgent

Διατηρήστε όλη την επικοινωνία με τους πελάτες σας σε ένα μόνο μέρος και ενεργοποιήστε την υποστήριξη αυτοεξυπηρέτησης. Διαχειριστείτε εύκολα εισιτήρια, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνομιλίες, κλήσεις και μηνύματα μέσων κοινωνικής δικτύωσης με μια ολοκληρωμένη λύση υποστήριξης πελατών όλα-σε-ένα.

book lover - illustration

Portal αυτοεξυπηρέτησης πελατών

Εκτός από τη δημιουργία υποστήριξης τεκμηρίωσης, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο portal αυτοεξυπηρέτησης, όπου οι πελάτες μπορούν να υποβάλλουν και να διαχειρίζονται τα εισιτήριά τους, να μοιράζονται σχόλια και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σε ένα φόρουμ κοινότητας.

Υποστήριξη διαχείρισης εισιτηρίων

Από την έξυπνη διανομή εισιτηρίων, τους κανόνες αυτοματισμού ροής εργασιών και την εύκολη διαχείριση ευθύνης – έως τις έτοιμες απαντήσεις, τα SLA, τα ισχυρά εργαλεία αναφοράς και ομαδικής συνεργασίας – το LiveAgent παρέχει ένα πλήρες φάσμα δυνατοτήτων έκδοσης εισιτηρίων.

Test email campaigns
quick quality customer service through live chat

Ζωντανή συνομιλία σε πραγματικό-χρόνο

Παρέχετε άμεση υποστήριξη πελατών με τη ζωντανή συνομιλία. Το widget συνομιλίας μας είναι το πιο γρήγορο στην αγορά και περιλαμβάνει τόσο βασικές όσο και προηγμένες λειτουργίες, όπως τη διοχέτευση συνομιλίας, τις προληπτικές προσκλήσεις συνομιλίας, την παρακολούθηση επισκεπτών και πολλά άλλα.

Ενσωματωμένο λογισμικό τηλεφωνικού κέντρου

Το LiveAgent διαθέτει ένα ενσωματωμένο τηλεφωνικό κέντρο βασισμένο σε cloud και σας επιτρέπει την ενσωμάτωση με οποιονδήποτε πάροχο VoIP. Λάβετε κλήσεις από σταθερά τηλέφωνα ή απευθείας από τον ιστότοπό σας (φωνή και βίντεο) χωρίς επιπλέον χρέωση ανά λεπτό.

two people video calling
How to Utilize your Instagram Plugin in LiveAgent | Live Agent04:04Youtube video: How to Utilize your Instagram Plugin in LiveAgent
Live Agent

Διαχείριση καναλιών μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Ενσωματώστε με Facebook, Twitter και Instagram για να διοχετεύσετε όλα τα κανάλια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε ένα κουτί εισερχομένων. Παρακολουθήστε εύκολα και απαντήστε σε όλα τα μηνύματα, τα σχόλια και τις αναφορές στην επωνυμία σας από έναν πίνακα ελέγχου, χωρίς να χρειάζεται να εναλλάσσεστε μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών λογαριασμών.

Γιατί το LiveAgent; Πάνω από 30,000 επιχειρήσεις δεν μπορεί να κάνουν λάθος

Integrations pricing-icon

Περισσότερα από απλή υποστήριξη τεκμηρίωσης

Συνδυάσαμε την υποστήριξη μέσω του σύστηματος έκδοσης εισιτηρίων, της συνομιλίας, φωνής και βίντεο, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της αυτοεξυπηρέτησης σε ένα μόνο εργαλείο.

colorful review - icon

Με τις περισσότερες αξιολογήσεις και #1 στην κατάταξη

Το LiveAgent είναι μια λύση λογισμικού help desk με τις περισσότερες αξιολογήσεις και # 1 στην κατάταξη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το 2019-2020.

birthday cake - icon

Πάνω από 15 χρόνια στην αγορά

Παρέχουμε το σύστημα υποστήριξης πελατών μας σε επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους από το 2004.

Gear - icon

Πλούσιο σε χαρακτηριστικά και επεκτάσιμο

Το LiveAgent είναι εξοπλισμένο με 180+ δυνατότητες, 40+ ενσωματώσεις και μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας.

Savings illustration

Επιλέξτε το πρόγραμμα που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας

Με 4 προγράμματα συνδρομής για να διαλέξετε και πλήρως διαφανή και προσιτή τιμολόγηση, το LiveAgent μπορεί να ωφελήσει οποιαδήποτε επιχείρηση – ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται. Ξεκινήστε μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών για να το δοκιμάσετε και να δείτε πώς μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία υποστήριξης πελατών σας.

Θα Είστε σε Καλά Χέρια!

Ξέρετε τι κοινό έχουν οι Huawei, BMW, Yamaha και O2; Μαντέψατε σωστά… το LiveAgent!

Δοκιμάστε το τώρα δωρεάν Δεν απαιτείται πιστωτική κάρτα
G2 Crowd
Capterra
GetApp
Σχετικά Άρθρα μεΛογισμικό υποστήριξης τεκμηρίωσης
Θέλετε να μεταφέρετε τα δεδομένα σας από το Customerly σε μια διαφορετική λύση; Ρίξτε μια ματιά στο LiveAgent και δείτε τα πλεονεκτήματα. Ξεκινήστε τη δωρεάν δοκιμή σας σήμερα.

Θέλετε να μεταβείτε από το Customerly στο LiveAgent;

LiveAgent is a help desk software with global-class support used by companies like Huawei, BMW, Yamaha, and the University of Oxford. It offers three different plans and a free trial for 14 days. Customers who use it report positive feedback, saying that it saves time and offers higher return rates and better customer service. It provides improved satisfaction and increased productivity for businesses that use it through its simplicity, rich functionality, and helpful support team available 24/7.

Αυξήστε την αφοσίωση των πελατών με εξατομικευμένη υποστήριξη σε όλα τα κανάλια. Αφήστε τους πελάτες σας με μια υπέροχη αίσθηση κάθε φορά που αλληλεπιδρούν με την επιχείρησή σας.

Αυξήστε την αφοσίωση με το LiveAgent

Ανάλογα με έρευνα των καταναλωτών, το 52% αυτών είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερο για γρήγορη και αποτελεσματική εμπειρία πελατών. Επιπλέον, το 80% των καταναλωτών προτιμούν να πραγματοποιούν αγορές από επιχειρήσεις με εξατομικευμένες εμπειρίες.

Βελτιώστε την ταχύτητα απόκρισης κατά 26% με το LiveAgent. Οι πελάτες σας θα είναι ευχαριστημένοι και οι πωλήσεις σας θα αυξηθούν. Δοκιμάστε το LiveAgent σήμερα.

Θέλετε να αυξήσετε τις ταχύτητες απόκρισης;

Το εργαλείο υβριδικής ροής καρτελών αυξάνει την ταχύτητα απόκρισης στα προβλήματα των πελατών μέσω διαφορετικών καναλιών και εξοικονομεί χρόνο στους αντιπροσώπους έως 15 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως, εξαλείφοντας την ανάγκη αναζήτησης πληροφοριών πελατών και προηγούμενων επικοινωνιών.

Βελτιστοποιήστε τον λειτουργικό χρόνο και τους πόρους για την εκπαίδευση και τις ΜΚΟ χρησιμοποιώντας το LiveAgent για τον αποτελεσματικό εξορθολογισμό των προσωπικών δραστηριοτήτων.

Λογισμικό κέντρου εξυπηρέτησης για εκπαιδευτικά ιδρύματα & ΜΚΟ

Αυτοματοποιήστε τις εργασίες σας, βελτιώστε την ικανοποίηση των πελατών και γίνετε ηγέτης στην εξυπηρέτησή τους με την ενσωμάτωση του LiveAgent.

Το δωρεάν λογισμικό τηλεφωνικού κέντρου του LiveAgent σάς επιτρέπει να λαμβάνετε και να πραγματοποιείτε κλήσεις στο πρόγραμμα περιήγησής σας ή στην εφαρμογή μας για κινητά. Απολαύστε απεριόριστο ιστορικό καταγραφής κλήσεων.

Χρειάζεστε δωρεάν λογισμικό τηλεφωνικού κέντρου;

Η εταιρία προσφέρει διάφορες λύσεις για την υποστήριξη των επιχειρήσεων, ενώ οι πελάτες χρησιμοποιούν πύλες αυτοεξυπηρέτησης και συσκευές για πρόσβαση σε αυτές. Η αξιολόγηση των πυλών πελατών μέσω διαφορετικών μετρικών είναι σημαντική, όπως η CSAT, η NPS και η CES. Επίσης, η εξυπηρέτηση πελατών είναι σημαντική.

Η εφαρμογή ζωντανής συνομιλίας στον ιστότοπό σας αυξάνει τις μετατροπές των πελατών. Προσθέστε το LiveAgent, το πιο γρήγορο λογισμικό συνομιλίας στην αγορά στο κατάστημά σας στο Shopify.

Καλύτερη Ζωντανή Συνομιλία για Καταστήματα Shopify

Η υποστήριξη συνομιλίας LiveAgent προσφέρει πλεονεκτήματα στην ομάδα σας για να παρέχει πιο αποτελεσματική και εξατομικευμένη εξυπηρέτηση πελατών, μειώνοντας τον όγκο εισερχόμενων καρτελών και αιτημάτων και αυξάνοντας τα ποσοστά πωλήσεων και αφοσίωσης των πελατών. Η ζωντανή συνομιλία είναι προτιμώμενη πλατφόρμα επικοινωνίας για τους αγοραστές στο διαδίκτυο και βελτιώνει την εμπειρία των πελατών.

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας ΄μας δίνετε την άδειά σας να χρησιμοποιούμε cookies όπως περιγράφεται από πολιτική απορήττου και cookies.

×
Προγραμματίστε μία ατομική κλήση και ανακαλύψτε πως μπορει το LiveAgent να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Είμαστε διαθέσιμοι σε πολλές ημερομηνίες

Προγραμματίστε ένα demo