Αξιολόγηση Ekiga softphone

Compare Αξιολόγηση Ekiga softphone with other in: How Αξιολόγηση Ekiga softphone is doing on review portals
3.4
Average rating based on data from trusted review portals
17 reviews

Τα softphones είναι λύσεις λογισμικού που επιτρέπουν στους χρήστες να πραγματοποιούν κλήσεις μέσω Διαδικτύου. Με το λογισμικό softphone, μπορείτε να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις, να στέλνετε μηνύματα κειμένου ή ακόμα και να πραγματοποιείτε βιντεοκλήσεις χρησιμοποιώντας τη συσκευή του υπολογιστή σας, μια…

Pricing
Starting from:
$ 0.00   το μήνα
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: No
Free version: Yes

Alexander Šípka

Editor's rating

Alexander Šípka
Overall rating
3.7
Εμπειρία χρήστη
3
Τιμή
5
Υλοποίηση
3

Key takeaways

Pros

  • Είναι δωρεάν
  • Ανοιχτού κώδικα

Cons

  • Τα κύρια χαρακτηριστικά δεν λειτουργούν
  • Μπερδεμένη διεπαφή
  • Πολύπλοκη ρύθμιση
  • Κυρίως μη λειτουργικό από κάθε άποψη

Το Ekiga είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα που χρειάζεται άμεση ενημέρωση. Η εγκατάσταση, η υλοποίηση και η εμπειρία χρήστη έχουν πολλές ελλείψεις. Ποτέ δεν είδα τα κύρια χαρακτηριστικά να λειτουργούν σωστά με έναν εξωτερικό πάροχο υπηρεσιών VoIP. Αν και αυτή η εφαρμογή για softphone δεν είναι αρχάρια στην αγορά και πολλοί χρήστες την απολαμβάνουν για κλήσεις τοπικού δικτύου, είναι εντελώς ξεπερασμένη για οποιονδήποτε άλλο τύπο κλήσης. Υπάρχουν ορισμένοι αναπόφευκτοι παράγοντες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι επιχειρήσεις και τα άτομα πρέπει να αναζητήσουν αλλού το αποκλειστικό τους softphone.

Αρχική σελίδα Ekiga

Εγκατάσταση και υλοποίηση Ekiga

Η διαδικασία εγκατάστασης είναι αρκετά απλή, ώστε να μπορείτε απλά να κάνετε κλικ σε αυτήν ή να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να προχωρήσετε σε ορισμένες επιπλέον επιλογές διαμόρφωσης. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα ολοκληρώσετε την εγκατάσταση μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

Παράθυρο ρύθμισης Ekiga

Αυτό που με εξέπληξε ευχάριστα στην αρχή ήταν ότι το Ekiga διαθέτει έναν οδηγό εκκίνησης που ξεκινά μαζί με την πρώτη κυκλοφορία της εφαρμογής. Δεν προσφέρει κάθε δωρεάν λογισμικό λογισμικού softphone έναν εύχρηστο βοηθό κατά την πρώτη σας εγκατάσταση. Ωστόσο, αυτή η έκπληξη αποδείχθηκε δυσάρεστη αφού ξεκίνησα με την εγκατάσταση.

Ο βοηθός περιλαμβάνει μερικές εξηγήσεις και στη συνέχεια μια εγγραφή με δυνατότητα παράβλεψης για την υπηρεσία SIP Ekiga. Ένα από τα πρώτα βήματα ανέφερε ότι μπορώ να εισαγάγω τις πληροφορίες του λογαριασμού μου SIP από οποιαδήποτε υπηρεσία SIP στην επόμενη ενότητα. Στη συνέχεια, η επόμενη ενότητα δηλώνει ότι μπορώ να εισάγω μόνο έναν λογαριασμό SIP Ekiga χωρίς επιλογή να παρέχω τα στοιχεία μου από άλλους παρόχους SIP. Προσπάθησα να καταχωρήσω τον λογαριασμό μου στο Ekiga αλλά ο ιστότοπος δεν ήταν προσβάσιμος.

Παράθυρο καλωσορίσματος Ekiga

Παρέλειψα τελείως αυτό το βήμα και ευτυχώς, μπορείτε να προσθέσετε τον λογαριασμό σας SIP αργότερα απευθείας στην εφαρμογή χωρίς να χρειάζεστε οδηγό. Άλλο ένα μήνυμα εγγραφής εμφανίστηκε αμέσως μετά, αυτή τη φορά για την υπηρεσία κλήσης Ekiga. Και πάλι, αυτός ο ιστότοπος εγγραφής δεν ήταν προσβάσιμος. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτοί οι σύνδεσμοι ιστοτόπων διαγράφηκαν ή αν η υπηρεσία απλώς δεν λειτουργεί πλέον, καθώς δεν μπορούσα να βρω περισσότερες πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Τα επόμενα βήματα εγκατάστασης σάς επιτρέπουν να ρυθμίσετε τον τύπο σύνδεσης, τις συσκευές ήχου και την είσοδο βίντεο. Αυτό ήταν. Περίμενα πολλά περισσότερα από αυτόν τον οδηγό εγκατάστασης, καθώς με άφησε περισσότερο μπερδεμένο παρά ενημερωμένο. Για να προσθέσετε τελικά τον λογαριασμό σας SIP, κάντε κλικ στο Επεξεργασία > Λογαριασμοί και, στη συνέχεια, κάντε ξανά κλικ στο Λογαριασμός στο νέο παράθυρο. Μπορείτε να προσθέσετε τον λογαριασμό σας SIP ή H.323 εδώ.

Αν νομίζετε ότι τα προβλήματα τελειώνουν εδώ, θα σας απογοητεύσω. Το νέο παράθυρο όπου στην πραγματικότητα προσθέτετε έναν λογαριασμό έχει πεδία με μπερδεμένα ονόματα και έπρεπε στην πραγματικότητα να συμβουλευτώ την ενότητα Βοήθεια της εφαρμογής για να ολοκληρώσω αυτήν την απλή διαδικασία. Η εφαρμογή θα κατέγραφε τον λογαριασμό μου, αλλά δεν μπορούσα να κάνω καθόλου κλήση. Η επιλογή βοήθειας με πήγε σε έναν από τους πιο βασικούς οδηγούς βοήθειας που έχω δει ποτέ. Δεν μου έδωσε καμία εικόνα για το τι έκανα λάθος κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.

Προσθήκη λογαριασμού SIP στην εφαρμογή λογισμικού Ekiga

Ποτέ δεν λειτούργησαν οι δυνατότητες κλήσης ή μηνυμάτων με τον αριθμό παρόχου VoIP μου (χρησιμοποίησα το Zadarma με το LiveAgent). Αυτή δεν ήταν η πρώτη μου εγκατάσταση softphone και σπάνια αντιμετωπίζω τόσα πολλά προβλήματα κατά την υλοποίηση, οπότε μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτή η εφαρμογή χρειάζεται επειγόντως μια ενημέρωση για να λειτουργήσει ξανά.

Λειτουργίες Ekiga και εμπειρία χρήστη

Η διεπαφή της εφαρμογής Ekiga δεν είναι πολύ καλή και αυτό περιλαμβάνει τόσο τη σχεδίαση όσο και την εμφάνιση της εφαρμογής. Ένας απαρχαιωμένος οπτικός σχεδιασμός δεν θα ήταν τόσο σημαντικό ζήτημα εάν ήταν λειτουργικό και εύκολο στην πλοήγηση, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Η διεπαφή προκαλεί σύγχυση στην πλοήγηση στην καλύτερη περίπτωση, κάτι που λέει πολλά για μια εφαρμογή που έχει πολύ λίγες δυνατότητες και επομένως θα πρέπει να είναι απλή στη χρήση. Η εφαρμογή ανοίγει ένα νέο παράθυρο σχεδόν κάθε φορά που κάνετε κλικ σε ένα κουμπί και τα περισσότερα παράθυρα δεν κλιμακώνονται καν σωστά (δοκιμασμένο στα Windows 10).

Μερικές φορές συγκεκριμένα παράθυρα της εφαρμογής Ekiga παραμένουν στην οθόνη εάν κάνετε κλικ σε άλλη εφαρμογή και όταν θέλετε να επιστρέψετε στο Ekiga, πρέπει να επιλέξετε συγκεκριμένα ένα από τα πολλά ανοιχτά παράθυρα για να φτάσετε εκεί που θέλετε. Η εφαρμογή σε γενικές γραμμές μοιάζει και λειτουργεί άσχημα και απογοητευτικά τις περισσότερες φορές.

Σύνδεση συσκευών ήχου και εικόνας στην εφαρμογή λογισμικού Ekiga

Οι περισσότερες ρυθμίσεις προκαλούν σύγχυση στην πλοήγηση και την κατανόηση, και είχα πρόβλημα με τις ρυθμίσεις σε τακτική βάση. Οι κλήσεις μου δεν συνδέονταν λόγω λανθασμένων ρυθμίσεων στην αρχή και δεν υπήρχε εξήγηση για το γιατί. Η εγγραφή νέων λογαριασμών SIP δεν θα τους επέτρεπε, παρόλο που η εφαρμογή δήλωσε ότι είναι συνδεδεμένοι. Ποτέ δεν αντιμετώπισα τέτοιου είδους προβλήματα με οποιοδήποτε άλλο λογισμικό softphone.

Τώρα, η ίδια η διεπαφή είναι αρκετά απλή και η βασική λειτουργικότητα λειτουργεί όπως θα περιμένατε. Στην κύρια οθόνη υπάρχουν τέσσερα κουμπιά που θα σας μεταφέρουν στο πληκτρολόγιο κλήσης, στο ιστορικό κλήσεων και στη λίστα επαφών. Το τέταρτο κουμπί έχει την περιγραφή “Εμφάνιση εικόνων από τη συσκευή της κάμεράς σας”.

Το πληκτρολόγιο είναι αυτονόητο. Προσφέρει έναν απλό σχεδιασμό που λειτουργεί και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το numppad και το ποντίκι σας για να εισάγετε έναν αριθμό. Έχετε επίσης την επιλογή να αλλάξετε την κατάστασή σας και να προσθέσετε ένα προσαρμοσμένο μήνυμα σε αυτήν.

Πληκτρολόγιο Ekiga

Όπως θα περίμενε κανείς, το ιστορικό κλήσεων περιλαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες όπως η ώρα, η κατάσταση και η διάρκεια της κλήσης. Κάνοντας δεξί κλικ σε οποιαδήποτε προηγούμενη κλήση σάς επιτρέπει να πραγματοποιήσετε μια άλλη κλήση, να στείλετε ένα μήνυμα ή να προσθέσετε την κλήση σε έναν τοπικό κατάλογο. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε τη λίστα εδώ.

Ιστορικό κλήσεων Ekiga

Η λίστα επαφών εμφανίζει επαφές, αν και δεν υπάρχει επιλογή προσθήκης νέας επαφής. Εάν θέλετε να προσθέσετε μια νέα επαφή, πρέπει να μεταβείτε στο Συνομιλία > Προσθήκη νέας επαφής. Τώρα, όταν το έκανα για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της δοκιμής μου, νόμιζα ότι η εφαρμογή πάγωσε. Μου πήρε ένα λεπτό για να καταλάβω ότι δεν πάγωσε, αλλά στην πραγματικότητα άνοιξε ένα νέο παράθυρο στο παρασκήνιο που έκανε το κύριο παράθυρο του Ekiga να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Οι επιλογές επαφής περιλαμβάνουν μόνο το όνομα, τον αριθμό SIP και την επιλογή προσθήκης επαφής σε μια ομάδα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια νέα ομάδα. Δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες επιλογές, κανένας τρόπος προσθήκης πρόσθετων στοιχείων επικοινωνίας και κανένας τρόπος να αφήσετε μια σημείωση ή ένα σχόλιο στα στοιχεία επικοινωνίας. Η λίστα επαφών θα μπορούσε σίγουρα να βελτιωθεί για να συμβαδίσει με άλλα λογισμικά softphone.

Προσθήκη νέας επαφής Ekiga

Τέλος, υπάρχει το κουμπί “Εμφάνιση εικόνων από τη συσκευή της κάμεράς σας”. Τώρα, δεν ξέρω ακριβώς τι κάνει αυτό το κουμπί με ασυνήθιστη ονομασία, αλλά η πιο προφανής εικασία μου είναι ότι υποτίθεται ότι επιτρέπει βιντεοκλήσεις. Δεν το έμαθα ποτέ, γιατί κάθε φορά που έκανα κλικ στο κουμπί άνοιγε ένα νέο παράθυρο με ένα προκαθορισμένο avatar αντί για τη ροή της web κάμερας .

Ασχολήθηκα με τις ρυθμίσεις και έκανα κλικ στο “Εντοπισμός συσκευών”. Δεν έκανε τίποτα και δεν είχα τρόπο να συνεχίσω τη δοκιμή αυτής της δυνατότητας. Έκανα ό,τι μπορούσα για να λειτουργήσει η ροή της κάμερας σε άλλες επιλογές διαμόρφωσης, αλλά δεν βρήκα τίποτα άλλο που θα έκανε αυτή τη δυνατότητα να λειτουργήσει.

παράθυρο κλήσης στο λογισμικό Ekiga

Μπορώ μόνο να υποθέσω ότι οι κλήσεις μπορούν να λειτουργήσουν σε ένα εσωτερικό δίκτυο, το οποίο τελικά δεν μπόρεσα να δοκιμάσω. Έχετε επίσης την επιλογή αποστολής μηνυμάτων, η οποία περιλαμβάνει απλές πρόσθετες λειτουργίες, όπως τη δυνατότητα έντονης γραφής, πλάγιας γραφής και υπογράμμισης τμημάτων κειμένου σε διάφορες γραμματοσειρές. Αυτό συνοδεύεται από την επιλογή προσθήκης emojis.

Τιμολόγηση

Το Ekiga είναι ανοιχτού κώδικα και δωρεάν για όλους, ώστε να μπορείτε απλώς να το κατεβάσετε χωρίς να χρειάζεται να λάβετε την πιστωτική σας κάρτα. Αν θέλετε να παίξετε με τον ανοιχτό κώδικα και να προσπαθήσετε να κάνετε την εφαρμογή να λειτουργεί, μπορείτε να βρείτε την πιο πρόσφατη έκδοση στον ιστότοπο της εφαρμογής.

Πώς λειτουργεί το Ekiga με το LiveAgent;

Το Ekiga δεν λειτουργεί με το LiveAgent, παρόλο που θα έπρεπε. Δοκίμασα διάφορες προσεγγίσεις, έψαξα για επιδιορθώσεις και προσπάθησα να ενσωματώσω αυτήν την εφαρμογή softphone με το LiveAgent ξανά και ξανά χωρίς αποτέλεσμα. Το πρόβλημα δεν είναι από την πλευρά του LiveAgent, καθώς μπόρεσα να συνδέσω πολλές άλλες εφαρμογές softphone με αυτό χωρίς κανένα σημαντικό πρόβλημα. Η εφαρμογή Ekiga απλά δεν θα συνδεόταν με το σύστημα τηλεφωνικών κέντρων και δεν είχα τρόπο να τη δοκιμάσω. Η μόνη βιώσιμη απάντηση είναι ότι το Ekiga δεν λειτουργεί με το LiveAgent και ότι θα πρέπει να αναζητήσετε άλλα συστήματα softphone.

Συμπέρασμα

Συνολικά, το softphone της Ekiga ήταν μπερδεμένο και απογοητευτικό στη χρήση. Οι κύριες λειτουργίες απλώς απέτυχαν να ενεργοποιηθούν, η διεπαφή μερικές φορές δεν έχει νόημα και οι δευτερεύουσες λειτουργίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια σημαντική προσαρμογή για να λειτουργήσουν καλύτερα. Με τόσες πολλές καλές δωρεάν επιλογές softphone διαθέσιμες, δεν υπάρχει κανένας βάσιμος λόγος να προτείνουμε το Ekiga. Δεδομένου ότι είναι ανοιχτού κώδικα, εικάζω ότι έμπειροι προγραμματιστές θα μπορούσαν να κάνουν τον κώδικα να λειτουργήσει. Εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε κλήσεις αμέσως μετά τη ρύθμιση, θα πρέπει να αναζητήσετε μια άλλη δωρεάν λύση.

Κοινά θέματα και προβλήματα

Το Ekiga δεν λειτουργεί

Το Ekiga δεν υποστηρίζεται πλέον επίσημα και δεν λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις. Υπάρχουν ορισμένες λύσεις που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο, αλλά σας συνιστούμε να μεταβείτε σε ένα διαφορετικό softphone που λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις.

Product reviews

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας ΄μας δίνετε την άδειά σας να χρησιμοποιούμε cookies όπως περιγράφεται από πολιτική απορήττου και cookies.

×
Προγραμματίστε μία ατομική κλήση και ανακαλύψτε πως μπορει το LiveAgent να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Είμαστε διαθέσιμοι σε πολλές ημερομηνίες

Προγραμματίστε ένα demo