VoIP

Είστε περίεργοι για το VoIP και πώς μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε κλήσεις σε προσιτές τιμές; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς λειτουργεί το VoIP.

Τι είναι το VoIP;

Το VoIP είναι μια συντομογραφία του voice over Internet protocol. Ένα παραδοσιακό τηλεφωνικό σύστημα σας συνδέει με άλλα άτομα χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο χάλκινων καλωδίων και άλλων συστημάτων. Συγκριτικά, οι κλήσεις VoIP μεταδίδονται μέσω του Internet. Κάθε μέρος της συνομιλίας αποστέλλεται ως ένα πακέτο δεδομένων στο άτομο με το οποίο μιλάτε και στη συνέχεια μεταφράζεται ξανά σε ήχο.

Οι κλήσεις VoIP χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους καθημερινά. Εάν έχετε εργαστεί ποτέ σε ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε ήδη πραγματοποιήσει και λάβει κλήσεις VoIP χρησιμοποιώντας αυτό το σύστημα.

Τώρα, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς λειτουργούν τα συστήματα VoIP για να σας κρατούν συνδεδεμένους.

Πώς λειτουργεί το VoIP;

Για να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις μέσω της τεχνολογίας PBX και VoIP, δεν χρειάζεται να γνωρίζετε πώς λειτουργεί το σύστημα λεπτομερώς. Ωστόσο, μια υψηλού επιπέδου κατανόηση των μηχανισμών της υπηρεσίας VoIP είναι χρήσιμη.

Για να δείξουμε την τεχνολογία VoIP σε δράση, ας υποθέσουμε ότι έχετε μια λύση VoIP αυτήν τη στιγμή και σας καλεί ο καλύτερος φίλος σας. Τα παρακάτω βήματα εξηγούν πώς λειτουργεί η κλήση.

 • Ο φίλος σας καλεί τον αριθμό τηλεφώνου σας. Αυτή η κλήση τελικά συνδέεται με τον πάροχο υπηρεσιών VoIP και το δίκτυο IP του.
 • Ο πάροχος υπηρεσιών VoIP στέλνει την κλήση στο τηλέφωνό σας VoIP χρησιμοποιώντας σύνδεση στο Διαδίκτυο.
 • Ακούτε τον ήχο μιας εισερχόμενης κλήσης και απαντάτε στο τηλέφωνο. Μόλις ο φίλος σας πει ένα γεια, αρχίζετε να μιλάτε.
 • Καθώς η κλήση εξελίσσεται, κάθε ήχος της συνομιλίας σας μεταδίδεται αμφίδρομα μέσω ενός δικτύου IP. Η τεχνολογία VoIP μεταδίδει συνεχώς αυτές τις ψηφιακές πληροφορίες και τις μετατρέπει ξανά σε ήχο καθώς η κλήση συνεχίζεται.
Πώς λειτουργεί το VoIP; - App - Uploads - 2021 - 09 - Research 10 9 9percent.svg

Πώς βελτιστοποιείτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο για VoIP;

Μια σύνδεση Internet υψηλής ταχύτητας είναι ζωτικής σημασίας για την πραγματοποίηση κλήσεων VoIP. Υπάρχει μόνο μία πρόκληση: πιθανότατα έχετε πολλές συσκευές στο σπίτι και στο γραφείο σας που χρησιμοποιούν ταυτόχρονα την ευρυζωνική σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Όταν υπάρχουν πάρα πολλές απαιτήσεις για την ευρυζωνική σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο, η σύνδεσή σας VoIP μπορεί να “υποφέρει”.

Για να αποφύγετε την απογοήτευση, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές για να βελτιστοποιήσετε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο.

 • Απόσταση από τον ασύρματο δρομολογητή. Ο υπολογιστής ή η κινητή συσκευή σας είναι πιθανώς συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο μέσω wi-fi. Μπορείτε να αποκτήσετε ταχύτερη σύνδεση πλησιάζοντας φυσικά τον δρομολογητή σας κατά τη διάρκεια των κλήσεων.

 • Απενεργοποιήστε άλλες συσκευές και προγράμματα που χρησιμοποιούν τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Πριν από κάθε κλήση VoIP, εξετάστε το ενδεχόμενο να απενεργοποιήσετε εφαρμογές που μεταδίδουν ροή ήχου και βίντεο (π.χ. υπηρεσίες ροής βίντεο όπως το Netflix και τα βιντεοπαιχνίδια που είναι συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο). Όταν αυτές οι άλλες συσκευές και υπηρεσίες αποσυνδεθούν, η κλήση VoIP είναι πιθανό να έχει καλύτερη ποιότητα.

 • Εάν οι παραπάνω συμβουλές δεν σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε την ευρυζωνική σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο, η κλήση του παρόχου υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) είναι ένα καλό επόμενο βήμα. Μπορεί να έχουν πρόσθετες τεχνικές προτάσεις σχετικά με τον τρόπο επιτάχυνσης της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο.
Πώς βελτιστοποιείτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο για VoIP; - App - Uploads - 2021 - 09 - Research Resp Time.svg

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του VoIP;

Όπως κάθε τεχνολογία, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στη χρήση του VoIP. Επομένως, προτού μεταβείτε σε έναν επαγγελματικό πάροχο VoIP και ακυρώσετε τα παραδοσιακά τηλεφωνικά σας συστήματα, αφιερώστε λίγα λεπτά για να κατανοήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Πλεονεκτήματα του VoIP

Εξοικονόμηση κόστους σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηλεφωνικές γραμμές. Επιπλέον, οι πάροχοι υπηρεσιών VoIP παρέχουν συχνά μεγαλύτερη ευελιξία (π.χ., μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις VoIP από τον υπολογιστή, το smartphone ή το tablet σας). Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του VoIP έναντι ενός αναλογικού τηλεφώνου είναι η ταχύτητα. Μπορείτε να ρυθμίσετε τα τηλεφωνικά συστήματα VoIP μέσα σε λίγα λεπτά ή ώρες, ενώ η εγγραφή για ένα αναλογικό τηλέφωνο ή ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο.

Μειονεκτήματα του VoIP

Πρέπει να έχετε μια λειτουργική ευρυζωνική σύνδεση για να χρησιμοποιήσετε το VoIP. Ένα άλλο πιθανό μειονέκτημα είναι ο χρόνος που απαιτείται για την πλήρη χρήση του VoIP, εάν έχετε συνηθίσει να πραγματοποιείτε κλήσεις με παραδοσιακές τηλεφωνικές γραμμές. Επιπλέον, οι διακοπές ρεύματος μπορεί να κάνουν δύσκολη την πρόσβαση στο VoIP με υπολογιστή, αλλά μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή VoIP για κινητά.

Τα παραδοσιακά τηλεφωνικά συστήματα έχουν επίσης πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το κύριο πλεονέκτημα των παραδοσιακών τηλεφωνικών συστημάτων είναι ότι εξακολουθούν να λειτουργούν κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος. Επιπλέον, ένα αναλογικό τηλέφωνο δεν απαιτεί σύνδεση στο Internet για την πραγματοποίηση κλήσεων. Από την άλλη πλευρά, το μειονέκτημα για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων με αναλογικό τηλέφωνο είναι το υψηλότερο κόστος και η έλλειψη ευελιξίας.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ VoIP και ενοποιημένων επικοινωνιών;

Πριν κάνετε αλλαγές στην υποδομή του δικτύου σας και αγοράσετε ένα τηλέφωνο IP για κάθε υπάλληλο, μπορείτε να σκεφτείτε εάν θα πρέπει να επιλέξετε ενοποιημένη επικοινωνία. Υπάρχουν μερικές βασικές διαφορές που πρέπει να θυμάστε.

 • Εστίαση στις επιχειρηματικές επικοινωνίες. Ένα ενοποιημένο σύστημα επικοινωνίας συνδυάζει πολλαπλές δυνατότητες, όπως τηλεδιάσκεψη, ηχητική διάσκεψη, μια εφαρμογή για κινητά και τηλεφωνική υπηρεσία για επιχειρήσεις. Αντίθετα, ένα τηλέφωνο VoIP μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ένα άτομο ή μια επιχείρηση.

 • Διαφορές κόστους. Η κατανόηση του κόστους των εργαλείων επικοινωνίας της επιχείρησής σας είναι απαραίτητη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένας επαγγελματικός πάροχος VoIP θα είναι πιθανώς φθηνότερος από τις ενοποιημένες επικοινωνίες, ειδικά εάν χρειάζεται μόνο να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις.

 • Επαγγελματικές υπηρεσίες. Λόγω της πολυπλοκότητας και των πολλών επιλογών που εμπλέκονται στις ενοποιημένες επικοινωνίες, μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε για επαγγελματικές υπηρεσίες (π.χ. συμβούλους) για τη ρύθμιση του συστήματος. Αντίθετα, οι υλοποιήσεις VoIP μπορεί να είναι πολύ πιο απλές.

Πώς επιλέγετε τον καλύτερο πάροχο VoIP;

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, ορισμένες αποφάσεις αγοράς έχουν μεγαλύτερη σημασία από άλλες. Όταν επιλέγετε έναν πάροχο υπηρεσιών VoIP, να θυμάστε ότι θα χρησιμοποιείτε το σύστημα κάθε μέρα. Επομένως, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο συγκρίνοντας διαφορετικούς παρόχους VoIP πριν κάνετε την επιλογή σας. Για να απλοποιήσετε τη διαδικασία, χρησιμοποιήστε τα ακόλουθα κριτήρια επιλογής ως σημείο εκκίνησης.

 • Φήμη παρόχου υπηρεσιών VoIP – Ζητήστε από τους φίλους και τους συναδέλφους σας προτάσεις σχετικά με τον πάροχο υπηρεσιών VoIP που χρησιμοποιούν. Επιπλέον, αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναζητήσετε κριτικές στο διαδίκτυο που επισημαίνουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα διαφορετικών παρόχων (π.χ. ποιότητα φωνής), ώστε να μπορέσετε να δημιουργήσετε τη σύντομη λίστα σας.

 • διεθνείς κλήσεις – Οι προμηθευτές VoIP προσεγγίζουν τις διεθνείς κλήσεις με διαφορετικούς τρόπους. Ορισμένοι παρέχουν απεριόριστες διεθνείς κλήσεις σε λίγες χώρες, ενώ άλλοι προσφέρουν διεθνείς κλήσεις σε δεκάδες τοποθεσίες.

 • δυνατότητες ασφαλείας – Όταν οι πελάτες σας μιλούν μαζί σας, ενδέχεται να μοιραστούν εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως στοιχεία πληρωμής (π.χ. αριθμούς πιστωτικών καρτών). Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η ασφάλεια είναι ένα τόσο κρίσιμο χαρακτηριστικό όταν επιλέγετε έναν πάροχο υπηρεσιών VoIP.

 • ποιότητα υπηρεσίας – Έχετε αποσυνδεθεί ποτέ ενώ βρίσκεστε σε μια σημαντική τηλεφωνική κλήση; Είναι μια απίστευτα απογοητευτική εμπειρία. Όσον αφορά την ποιότητα της υπηρεσίας, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα ήχου που προσφέρει ο πάροχος υπηρεσιών VoIP. Επιπλέον, ελέγξτε τον τύπο υποστήριξης πελατών (π.χ. email, τηλέφωνο ή συνομιλία) που προσφέρουν.

 • κόστος – Μην υποθέτετε ότι κάθε μηνιαίο πρόγραμμα είναι συγκρίσιμο. Ορισμένα ενδέχεται να περιλαμβάνουν πρόσθετες λειτουργίες, όπως βιντεοκλήσεις, SMS και τη δυνατότητα σύνδεσης με το σύστημα διαχείρισης σχέσεων με τους πελάτες (CRM).

Πώς επιλέγετε τον καλύτερο πάροχο VoIP; - App - Uploads - 2020 - 11 - Group 581.png

Δημιουργήστε μια λίστα με τα βασικά χαρακτηριστικά σας (π.χ., πρέπει να περιλαμβάνουν διεθνείς αποστάσεις και να περιλαμβάνουν φωνητικό ταχυδρομείο) πριν εξετάσετε το κόστος.

Choose the right VoIP provider

LiveAgent offers plenty of integrations with various VoIP providers so you can pick the right one for you. Curious about all the opportunities?

Frequently asked questions

What is VoIP?

VoIP is an acronym for voice over Internet protocol. It is a way to make phone calls using the Internet rather than a telephone company.

How does it work?

Voice over IP works by connecting your desk phone to the Internet and transmitting your conversation through an IP Network. Ultimately, VoIP lets you make calls to anybody whether they have a desk phone or a cell phone.

How do you optimize your Internet connection for VoIP?

To improve the quality of service on VoIP calls, you need to make sure data-intensive services (e.g., video streaming) are not using your broadband connection at the same time as your calls. If you are experiencing difficulties anyway, try to get closer to your network router. If neither of those tips works, ask your Internet service provider for further advice.

What are the advantages and disadvantages of VoIP?

The advantages of VoIP include affordable low-cost phone services and flexibility (e.g., you can use your smartphone to make VoIP calls). The disadvantages of VoIP include occasional problems with voice quality and the requirement that you have a quality broadband connection.

What is the difference between VoIP and unified communications?

VoIP is a technology to make phone calls through the Internet instead of using cellular service or a traditional phone. In contrast, unified communication is a suite of business communication tools that may include a fax machine, email, phone calls, video conferencing, and more.

How do you choose the best VoIP provider?

Start by defining what is important to you. For example, if you need low-cost international calling, focus on VoIP providers offering this feature. In most cases, the perfect solution will offer cost savings, high service quality, customer support, and an excellent provider reputation.

Πίσω στο Γλωσσάρι Δημιουργία ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμού

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας ΄μας δίνετε την άδειά σας να χρησιμοποιούμε cookies όπως περιγράφεται από πολιτική απορήττου και cookies.

×
Προγραμματίστε μία ατομική κλήση και ανακαλύψτε πως μπορει το LiveAgent να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Είμαστε διαθέσιμοι σε πολλές ημερομηνίες

Προγραμματίστε ένα demo