Λίστα ελέγχου Απομακρυσμένης εργασίας

Λίστα ελέγχου Απομακρυσμένης εργασίας

Πλοήγηση

Λίστα ελέγχου Απομακρυσμένης εργασίας

18
Σύμπτυξη όλων Ανάπτυξη όλων

Η τάση της τηλεργασίας αυξάνεται συνεχώς σε δημοτικότητα, καθώς περισσότερες επιχειρήσεις την υιοθετούν. Εάν είστε ένας από αυτούς τους εργοδότες με απομακρυσμένη ομάδα, είναι σημαντικό να διατηρούνται τα πάντα ομαλά.

Αυτή η λίστα ελέγχου περιγράφει βασικά βήματα για τη διαχείριση της απομακρυσμένης ομάδας σας, ώστε η επιχείρησή σας να μπορεί να ευδοκιμήσει.

Τι είναι μια λίστα ελέγχου απομακρυσμένης εργασίας;

Είναι ένας οδηγός για τους εργοδότες που τους βοηθούν να διαχειρίζονται τις ομάδες τους εξ αποστάσεως. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία των κατάλληλων εργαλείων και διαδικασιών, καθώς και τη δημιουργία ενός σχεδίου επικοινωνίας.

Η σημασία μιας λίστας ελέγχου εξ αποστάσεως εργασίας

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την εξ αποστάσεως εργασία, αλλά η διαχείριση μιας ομάδας χωρίς επαφή πρόσωπο με πρόσωπο μπορεί να είναι δύσκολη. Αυτή η λίστα ελέγχου σας βοηθά να διασφαλίσετε ότι η ομάδα σας παραμένει σε καλό δρόμο και παραγωγική όσο λείπει από το γραφείο. Ο εργαζόμενος και ο εργοδότης θα επωφεληθούν από αυτό, καθώς θα θεσπίσει ορισμένους βασικούς κανόνες επικοινωνίας.

Ποιος μπορεί να επωφεληθεί από τη λίστα ελέγχου εξ αποστάσεως εργασίας;

Η λίστα ελέγχου απομακρυσμένης εργασίας μας είναι χρήσιμη για:

 • Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων: προσδιορίζει εάν η επιχείρησή τους είναι έτοιμη να προσλάβει και να διαχειριστεί απομακρυσμένους εργαζόμενους. Με αυτόν τον τρόπο, είναι προετοιμασμένοι για προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν.
 • Τμήματα ανθρώπινου δυναμικού: θα τους βοηθήσει να εντοπίσουν και να καλύψουν πιθανά προβλήματα με την ενσωμάτωση νέων προσλήψεων.
 • Εργαζόμενοι από απόσταση: μπορούν να ελέγξουν ποιες περιοχές πρέπει να καλύπτονται από τον εργοδότη τους.
 • Μη εξαιρούμενοι υπάλληλοι: για να προσδιορίσετε εάν η απομακρυσμένη εργασία είναι κατάλληλη για αυτούς.

Εξερευνήστε τη λίστα ελέγχου απομακρυσμένης εργασίας

Τα βασικά

Λίστα ελέγχου Απομακρυσμένης εργασίας
Καθορίστε με σαφήνεια το χρόνο κατά τον οποίο αναμένεται να εργαστούν οι υπάλληλοί σας.

Γιατί είναι σημαντική η δήλωση των ωρών εργασίας σας;

Οι εργαζόμενοι, όπως και οι εργοδότες, θα πρέπει να το γνωρίζουν. Εάν οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις ώρες εργασίας τους, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα.
Γιατί είναι σημαντική η δήλωση των ωρών εργασίας σας; - App - Uploads - 2021 - 06 - Business Hours Holidays.png
Ρύθμιση ωραρίου στο LiveAgent

Πώς να δηλώσετε τις ώρες εργασίας σας;

Ρωτήστε τους υπαλλήλους ποια είναι η πιο βολική στιγμή για να κάνουν τη δουλειά τους. Αποφασίστε τι είναι καλύτερο για την ομάδα σας, είτε πρόκειται για ακριβείς ώρες εργασίας είτε για ευέλικτα χρονοδιαγράμματα.

Ποια εργαλεία βοηθούν να δηλώσετε τις ώρες εργασίας σας;

Εργαλεία διαχείρισης χρόνου όπως Trello ή Toggl κ.λπ.
Βεβαιωθείτε ότι οι υπάλληλοί σας κατανοούν τις ευθύνες τους. Βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε μικροδιαχείριση, καθώς αυτό θα οδηγήσει μόνο σε απογοήτευση και χαμηλότερη παραγωγικότητα.

Γιατί είναι σημαντικό να ορίσετε ξεκάθαρες ευθύνες και προσδοκίες;

Όσο πιο ξεκάθαρα κατανοούν όλοι τα καθήκοντα και τις προσδοκίες τους, τόσο πιο παραγωγικός θα είναι ο χώρος εργασίας. Οι εργοδότες θα μπορούν να κάνουν τους εργαζόμενους υπεύθυνους για τις πράξεις τους, ενώ οι εργαζόμενοι θα αισθάνονται ότι έχουν φωνή.
Create-rule-in-LiveAgent
Παράδειγμα της δυνατότητας Κανόνες του LiveAgent

Πώς να ορίσετε ξεκάθαρες ευθύνες και προσδοκίες;

Ετοιμάστε περιγραφές θέσεων εργασίας που περιγράφουν τις ευθύνες κάθε θέσης και φροντίστε να τις ενημερώσετε εάν χρειάζεται. Ενημερώστε το προσωπικό σας εάν προκύψουν πιθανές αλλαγές.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε σε αυτό το βήμα;

Εργαλεία συνεργασίας όπως το Trello, το Asana ή το Basecamp δημιουργούν συγκεκριμένες εργασίες για τους υπαλλήλους και παρακολουθούν την πρόοδό τους.
Ρυθμίστε μια σαφή πολιτική απομακρυσμένης εργασίας για τις αργίες, τα διαλείμματα, τις διακοπές και τις ημέρες ασθενείας.

Γιατί είναι σημαντική η απόφαση σχετικά με τα ρεπό;

Οι εργοδότες πρέπει να χειρίζονται τις απουσίες για να συνεχίσουν να δουλεύουν, ενώ οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν τι είναι αποδεκτό όσον αφορά τη λήψη άδειας.

Πώς αποφασίζω για τα ρεπό;

Είναι καλύτερο να επιτρέπονται τουλάχιστον μερικές ημέρες άδειας, άλλες αμειβόμενες και άλλες χωρίς αμοιβή, ανάλογα με τη συγκεκριμένη πολιτική για κάθε εργαζόμενο. Ορισμένοι εργοδότες επιτρέπουν ακόμη και απεριόριστο χρόνο διακοπών, αλλά αυτό συνήθως απαιτεί εμπιστοσύνη και από τα δύο μέρη και δέσμευση να εργάζονται υπεύθυνα χωρίς επίβλεψη. Ζητήστε από το προσωπικό να ζητήσει τα ρεπό του όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να αποφασίσετε για τα ρεπό;

Χρησιμοποιήστε το Google Docs ή το Google Sheets για να δημιουργήσετε ένα αρχείο όπου όλοι μπορούν να ζητούν ημέρες που θέλουν άδεια, να προσθέτουν σημειώσεις και να βλέπουν τυχόν αλλαγές σε πραγματικό χρόνο.
Google calendar
πηγή: calendar.google.com
Σχεδιάστε πόσο συχνά, πού και πότε θα πραγματοποιούνται οι συναντήσεις.

Γιατί είναι σημαντική η οργάνωση συναντήσεων εκ των προτέρων;

Οι συναντήσεις θα πρέπει να είναι πρακτικές και αποτελεσματικές εάν πρόκειται να τις πραγματοποιείτε τακτικά. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι μπορούν να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στην εργασία που εκτελούν χωρίς να χάνουν χρόνο.

Πώς να κανονίσετε συναντήσεις εκ των προτέρων;

Θα πρέπει να οργανώσετε μια τακτική σύσκεψη για ενημερώσεις ομάδας. Για παράδειγμα, κάθε Παρασκευή πρωί ή Τετάρτη απόγευμα. Μπορείτε επίσης να κανονίσετε ad-hoc συναντήσεις όταν κάτι πρέπει να συζητηθεί αμέσως.
Πώς να κανονίσετε συναντήσεις εκ των προτέρων; - App - Uploads - 2021 - 12 - Image 4 9.png
πηγή: calendar.google.com

Ποια εργαλεία βοηθούν στην εκ των προτέρων οργάνωση συναντήσεων;

Το Slack, το LiveWebinar, το Zoom ή το Google Hangouts είναι όλα εξαιρετικά εργαλεία επικοινωνίας μέσω βίντεο.
Η επικοινωνία είναι το κλειδί για κάθε απομακρυσμένη ομάδα. Καθορίστε τις κατευθυντήριες γραμμές επικοινωνίας και βεβαιωθείτε ότι όλοι τις ακολουθούν.

Γιατί είναι σημαντικός ο εξορθολογισμός της επικοινωνίας;

Τα πράγματα μπορεί να γίνουν γρήγορα χαοτικά αν δεν έχετε καταρτίσει ένα σχέδιο επικοινωνίας. Για να παραμείνουν όλοι ενήμεροι, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένας τρόπος για να επικοινωνούν οι άνθρωποι αποτελεσματικά και γρήγορα.

Πώς να βελτιστοποιήσετε την επικοινωνία;

Είναι σημαντικό να υπάρχει ένας τρόπος παρακολούθησης της προόδου των έργων, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε εάν κάποιος υστερεί. Επιπλέον, είναι χρήσιμο να βλέπετε τι κάνει η ομάδα καθημερινά. Για να βελτιστοποιήσετε την επικοινωνία με τους πελάτες, χρησιμοποιήστε λογισμικό καρτελών, όπως το LiveAgent. Τα email, οι συνομιλίες, οι κλήσεις, οι αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα μηνύματα από άλλα κανάλια θα καταλήγουν σε συγκεντρωτικά εισερχόμενα. Αυτό διευκολύνει την επικοινωνία και οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης πελατών.
LiveAgent's inbox all tickets preview
Ποια είναι τα εργαλεία για τη βελτίωση της επικοινωνίας;
 • Επικοινωνία ομάδας – εργαλεία όπως το Asana ή το Basecamp είναι χρήσιμα, αλλά μόνο εάν τα χρησιμοποιούν όλοι με συνέπεια.
 • Επικοινωνία με πελάτες – λογισμικό κέντρου εξυπηρέτησης all-in-one, όπως το LiveAgent (είναι δωρεάν να το δοκιμάσετε!).
Για να είναι όλοι στο ίδιο επίπεδο και να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, κάθε ομάδα χρειάζεται ένα σύνολο κοινών αξιών και στόχων.

Γιατί είναι σημαντική η φροντίδα της εταιρικής κουλτούρας;

Οι οδηγίες της εταιρείας θα βοηθήσουν στην προσέλκυση μελλοντικών εργαζομένων, αλλά είναι επίσης απαραίτητες για τη διατήρηση των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι που αισθάνονται ότι αποτελούν μέρος μιας ομάδας και των οποίων οι αξίες ευθυγραμμίζονται με αυτές του οργανισμού είναι πιο πιθανό να παραμείνουν στην εταιρεία.

Πώς να φροντίσετε την εταιρική κουλτούρα;

Δημιουργήστε μια λίστα με βασικές αξίες και βεβαιωθείτε ότι όλοι τις κατανοούν. Επίσης, ένα εταιρικό εγχειρίδιο μπορεί να περιγράφει τις προσδοκίες και τις πολιτικές της εταιρείας.

Ποια εργαλεία βοηθούν στη φροντίδα της εταιρικής κουλτούρας;

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα έγγραφο του Google Docs ή να δημιουργήσετε ένα σύντομο βίντεο/παρουσίαση σχετικά με τις βασικές αξίες της εταιρείας σας.
Ποια εργαλεία βοηθούν στη φροντίδα της εταιρικής κουλτούρας; - App - Uploads - 2021 - 12 - Image 4 26.png
Επαληθεύστε ότι οι υπάλληλοί σας έχουν παραγωγικό περιβάλλον εργασίας προτού αρχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Γιατί είναι σημαντικός ο έλεγχος του απομακρυσμένου εργασιακού περιβάλλοντος των εργαζομένων σας;

Δεν έχουν όλοι ιδανικές συνθήκες για εργασία από το σπίτι. Εάν θέλετε το προσωπικό σας να επικεντρωθεί στην εργασία του, πρέπει να έχει τους πόρους και τα εργαλεία που χρειάζεται.

Πώς να ελέγξετε το απομακρυσμένο περιβάλλον εργασίας των εργαζομένων σας;

Εάν είναι δυνατόν, νοικιάστε έναν φυσικό χώρο εργασίας στην περιοχή τους (π.χ. χώρο εργασίας). Εάν όχι, προσπαθήστε να τους παρέχετε καλύτερες συνθήκες εργασίας στο σπίτι παρέχοντας κάποιο εξοπλισμό (καρέκλες, γραφεία κ.λπ.).
Home office

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε το απομακρυσμένο περιβάλλον εργασίας των υπαλλήλων σας;

Για να μάθετε εάν κάποιος δεν διαθέτει κατάλληλο απομακρυσμένο περιβάλλον, μπορείτε να τον ερευνήσετε μέσω των Google Forms.
Όταν η ομάδα σας αρχίσει να εργάζεται εξ αποστάσεως, είναι σημαντικό να έχετε ένα σχέδιο για την ενσωμάτωση νέων υπαλλήλων.

Γιατί είναι σημαντικός ο προγραμματισμός της απομακρυσμένης ενσωμάτωσης;

Εάν δεν έχετε πρόγραμμα ενσωμάτωσης, μπορεί να είναι δύσκολο να ενημερώσετε τους νέους υπαλλήλους.

Πώς να προγραμματίσω την απομακρυσμένη ενσωμάτωση;

Σχεδιάστε συναντήσεις μέσω βίντεο και εκπαιδευτικές συνεδρίες για τους υπαλλήλους σας ώστε να εξοικειωθούν γρήγορα με το νέο σύστημα. Δημιουργήστε εγχειρίδια για να διαβάσει κάθε υπάλληλος, ώστε να εξοικειωθεί με τις οδηγίες της εταιρείας.
Πώς να προγραμματίσω την απομακρυσμένη ενσωμάτωση; - App - Uploads - 2019 - 09 - LiveAgent Onboarding.png

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για τον προγραμματισμό της απομακρυσμένης ενσωμάτωσης;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το LiveWebinar για διαδικτυακές εκπαιδευτικές συνεδρίες. Δημιουργήστε εγχειρίδια στο Google Docs/Sheets.

Τεχνικές πτυχές

Για να είναι παραγωγικοί, οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι χρειάζονται κατάλληλα εργαλεία, όπως έναν υπολογιστή με όλα τα προγράμματα που χρειάζονται εγκατεστημένα.

Γιατί είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι υπάλληλοί σας διαθέτουν τις απαιτούμενες συσκευές;

Εάν οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι σας δεν έχουν τις κατάλληλες προσωπικές συσκευές ή εργαλεία, θα είναι δύσκολο για αυτούς να ολοκληρώσουν την εργασία τους.

Πώς να βεβαιωθείτε ότι οι υπάλληλοί σας διαθέτουν τις απαιτούμενες συσκευές;

Εξοπλίστε τους υπαλλήλους σας με τα σωστά εργαλεία και συσκευές.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να βεβαιωθείτε ότι οι υπάλληλοί σας διαθέτουν τις απαιτούμενες συσκευές;

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα απαιτήσεων απομακρυσμένης εργασίας στα Google Docs/Sheets. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε τεχνολογία όπως αποθήκευση στο cloud (π.χ. Dropbox) και κοινή χρήση αρχείων (Google Drive).
Organized workspace - news, phone, calculator, notepad, laptop
Η αξιόπιστη σύνδεση στο Διαδίκτυο είναι απαραίτητη για τους απομακρυσμένους εργαζόμενους.

Γιατί είναι σημαντική η παραχώρηση πρόσβασης στο Ίντερνετ;

Εάν το Ίντερνετ ενός υπαλλήλου σταματήσει να λειτουργεί έστω και για λίγα λεπτά, μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες. Ελέγξτε ότι δεν αντιμετωπίζουν δυσκολίες σύνδεσης όταν εργάζονται εξ αποστάσεως.

Πώς να παραχωρήσετε σε όλους πρόσβαση στο Ίντερνετ;

Ελέγχετε περιοδικά τις ταχύτητες Ίντερνετ όλων. Εάν υπάρχουν προβλήματα, επικοινωνήστε με τον πάροχο υπηρεσιών και επιλύστε τα το συντομότερο δυνατό.
Πώς να παραχωρήσετε σε όλους πρόσβαση στο Ίντερνετ; - App - Uploads - 2019 - 11 - IndustryIcon Software Internet3.svg

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να παραχωρήσετε σε όλους πρόσβαση στο Ίντερνετ;

Το Pingdom σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε την κατάσταση μιας σύνδεσης στο Ίντερνετ από οπουδήποτε στον κόσμο.
Βεβαιωθείτε ότι οι υπάλληλοί σας έχουν πρόσβαση στην τεχνική υποστήριξη εάν κάτι δεν λειτουργεί σωστά.

Γιατί είναι σημαντική η παροχή τεχνικής υποστήριξης;

Εάν οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοί σας δεν έχουν πρόσβαση σε τεχνική υποστήριξη, μπορεί να απογοητευτούν και να το δουν ως εμπόδιο που τους εμποδίζει να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους.

Πώς να παρέχετε τεχνική υποστήριξη;

Παρέχετε στους υπαλλήλους σας μια λίστα με τις επαφές υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένης μιας διεύθυνσης email και ενός αριθμού τηλεφώνου κ.λπ.
Πώς να παρέχετε τεχνική υποστήριξη; - App - Uploads - 2021 - 12 - Tech Support.svg

Με ποια εργαλεία μπορείτε να παρέχετε τεχνική υποστήριξη;

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα έγγραφο (π.χ. στο Google Docs) που περιγράφει τη διαδικασία τεχνικής υποστήριξης και να παραχωρήσετε σε όλα τα μέλη της ομάδας σας πρόσβαση σε αυτό. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε λογισμικό που παρέχει στους υπαλλήλους σας πρόσβαση σε υποστήριξη 24 ώρες τη μέρα.

Ασφάλεια

Οι απομακρυσμένοι υπάλληλοί σας πρέπει να κατανοήσουν ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους για την ασφάλεια.

Γιατί είναι σημαντικός ο καθορισμός υποχρεώσεων ασφάλειας;

Η ασφάλεια των εργαζομένων σας πρέπει να είναι πάντα κορυφαία προτεραιότητα. Το προσωπικό σας πρέπει να γνωρίζει τους κινδύνους που ενέχει η εργασία από το σπίτι και να κατανοεί τις πολιτικές ασφάλειας της εταιρείας.

Πώς να ορίσετε τις υποχρεώσεις ασφαλείας;

Εξηγήστε τους ξεκάθαρα τι πρέπει να καλύπτεται από την μεριά τους και σε ποια στοιχεία ασφαλείας πρέπει να επικεντρωθούν.
Woman holding smartphone and chatting on social media

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να ορίσετε υποχρεώσεις ασφαλείας;

Το Geofencing σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε τη θέση της συσκευής ενός υπαλλήλου και να ορίζετε όρια που δεν μπορούν να ξεπεράσουν. Ωστόσο, αυτό το βήμα είναι απαραίτητο μόνο εάν η εταιρεία σας κατέχει πραγματικά ευαίσθητα δεδομένα, διαφορετικά, θα πρέπει απλώς να εμπιστευτείτε το προσωπικό σας – αποδίδει.

Διατηρήστε τακτικές ενημερώσεις για τις εφαρμογές και τις συσκευές της ομάδας σας.

Γιατί είναι σημαντική η φροντίδα των τακτικών ενημερώσεων;

Εάν οι απομακρυσμένοι υπάλληλοί σας δεν ενημερώσουν τις συσκευές τους, ενδέχεται να γίνουν ευάλωτοι σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Βεβαιωθείτε ότι όλοι παρακολουθούν τις τακτικές ενημερώσεις και δεν τις παραμελούν.

Πώς να φροντίζετε για τακτικές ενημερώσεις;

Δημιουργήστε ένα έγγραφο που περιέχει μια λίστα με τις απαραίτητες ενημερώσεις, ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες.

Update

Ποια εργαλεία βοηθούν στη φροντίδα των τακτικών ενημερώσεων;

Θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε εργαλεία όπως το Microsoft AutoUpdate (για Windows) ή το Mac OS X Update (για συσκευές Apple), το οποίο θα σας επιτρέψει να ενημερώνετε αυτόματα όλο το λογισμικό των υπαλλήλων σας.

Πρέπει να εντοπίσετε περιοχές όπου οι υπάλληλοί σας είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν ζητήματα ασφάλειας.

Γιατί είναι σημαντικός ο εντοπισμός των κινδύνων για την ασφάλεια;

Εάν γνωρίζετε πού βρίσκονται οι κίνδυνοι, μπορείτε να λάβετε μέτρα που θα σας βοηθήσουν να μετριαστούν. Προσδιορίστε όλες τις πιθανές απειλές προτού γίνουν πρόβλημα.

Πώς να προσδιορίσετε τους κινδύνους για την ασφάλεια;

Σκεφτείτε να δημιουργήσετε έναν χάρτη κινδύνων για την ασφάλεια που περιγράφει τους τομείς στους οποίους οι υπάλληλοί σας ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο.
Πώς να προσδιορίσετε τους κινδύνους για την ασφάλεια; - App - Uploads - 2020 - 03 - High Security Standards.svg

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για τον εντοπισμό κινδύνων ασφαλείας;

Υπάρχουν διάφορα εργαλεία που προσδιορίζουν περιοχές κινδύνου για την ασφάλεια, όπως το Geofencing, το λογισμικό παρακολούθησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης (όπως το Mediatoolkit) και το Google Alerts.

Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, πρέπει να παράσχετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και να κάνετε τον χώρο εργασίας σας πιο ασφαλή.

Γιατί είναι σημαντική η σύνταξη ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης;

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι απομακρυσμένοι εργάτες σας μπορεί να πανικοβληθούν και να επιδεινώσουν τα πράγματα. Ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης μπορεί να το αποτρέψει.

Πώς να γράψω ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης;

Δημιουργήστε ένα έγγραφο με μια λίστα υποχρεώσεων που περιγράφει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης βήμα προς βήμα.

Exit sign

Ποια εργαλεία σας βοηθούν να συντάξετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης;

Αυτά που χρησιμοποιούν πιο συχνά οι υπάλληλοί σας θα είναι αυτά με τα οποία είναι πιο εξοικειωμένα και πιθανότατα μπορούν να τα χειριστούν πιο γρήγορα.

Ψυχική υγεία

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με την απομακρυσμένη εργασία είναι η αδυναμία άμεσης επικοινωνίας με τους ανθρώπους. Δεδομένου ότι οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι μπορεί να περνούν τον περισσότερο χρόνο τους μέσα σε τέσσερις τοίχους, η ψυχική τους υγεία είναι ζωτικής σημασίας.

Γιατί είναι σημαντικό να νοιάζεστε για την ευημερία των υπαλλήλων σας;

Εάν ένας υπάλληλος αρχίσει να δυσκολεύεται με την ψυχική του υγεία, μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα της εταιρείας.

Πώς να βοηθήσετε να φροντίσετε την ευημερία των εργαζομένων σας;

Είτε έχει να κάνει με την εργασία είτε όχι, βεβαιωθείτε ότι όλοι έχουν πρόσβαση σε βοήθεια εάν τη χρειάζονται.
Πώς να βοηθήσετε να φροντίσετε την ευημερία των εργαζομένων σας; - App - Uploads - 2021 - 11 - Woman Choosing Green Smile On Survey.jpg

Ποια εργαλεία θα σας βοηθήσουν να φροντίζετε για την ευημερία των εργαζομένων σας;

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια ανώνυμη έρευνα μέσω του Google Forms ή του SurveyNuts.
Ενθαρρύνετε τους υπαλλήλους σας να κάνουν χαλαρές συνομιλίες με τους συναδέλφους τους, ακόμη και για σκοπούς που δεν σχετίζονται με την εργασία. Αυτό θα τους βοηθήσει να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με την ομάδα και θα αποτρέψουν τα συναισθήματα της απομόνωσης.

Γιατί είναι σημαντική η διευκόλυνση περιστασιακών συνομιλιών με συναδέλφους;

Εάν οι υπάλληλοί σας αρχίσουν να αισθάνονται σαν να είναι σε γυάλα, θα μπορούσε να τους γίνει δύσκολο να συγκεντρωθούν και να κάνουν τη δουλειά τους.

Πώς να διευκολύνετε τις περιστασιακές συνομιλίες με συναδέλφους;

Δώστε προσοχή σε κάθε ευκαιρία για “απομακρυσμένες” συναντήσεις, όχι μόνο για τη δουλειά αλλά και για να γιορτάσετε τα γενέθλια των εργαζομένων, για παράδειγμα.
Πώς να διευκολύνετε τις περιστασιακές συνομιλίες με συναδέλφους; - App - Uploads - 2019 - 09 - Live Chat.svg

Ποια εργαλεία σας βοηθούν να διευκολύνετε τις περιστασιακές συνομιλίες με συναδέλφους;

Κάθε διαδικτυακό σεμινάριο και εργαλείο ανταλλαγής μηνυμάτων (LiveWebinar, Zoom, Google Hangout, κ.λπ.) θα λειτουργούν εδώ.
Είναι πολύ πιο δύσκολο να μάθει κανείς μια νέα δεξιότητα όταν εργάζεσαι εξ αποστάσεως από ό,τι σε ένα γραφείο. Δώστε στους υπαλλήλους σας εναλλακτικές επιλογές και κίνητρα για να μάθουν νέες δεξιότητες, ευκαιρίες για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Δώστε τους πρόσβαση στην τεχνολογία που θα τους βοηθήσει να κάνουν όλα αυτά τα πράγματα.

Γιατί είναι σημαντική η παροχή εκπαίδευσης στους υπαλλήλους σας;

Το να επιτρέπετε στους υπαλλήλους σας να εξελιχθούν τους βοηθάει να δουν τη δουλειά τους ως καριέρα, όχι απλώς ως άλλη μια δουλειά. Ενθαρρύνετέ τους να παρακολουθήσουν διαδικτυακά σεμινάρια ή να παρακολουθήσουν μαθήματα που σχετίζονται με τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα.

Πώς να παρέχετε στους υπαλλήλους σας επιλογές εκπαίδευσης;

Σκεφτείτε να προσφέρετε διαφορετικούς τύπους εκπαίδευσης, όπως εκπαιδευτικά βίντεο, διαδικτυακά σεμινάρια ή ηλεκτρονικά βιβλία. Θα μπορούσατε επίσης να υποστηρίξετε τους υπαλλήλους σας να ολοκληρώσουν τα μαθήματα στον δικό τους χρόνο.
Woman explaining to team members stick notes

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να παρέχετε στους υπαλλήλους σας επιλογές εκπαίδευσης;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό τηλεδιάσκεψης όπως το Skype ή το Zoom για να πραγματοποιήσετε ζωντανή εκπαίδευση ή πλατφόρμες όπως το Lynda.com και το Coursera για να προσφέρετε διαδικτυακά μαθήματα.

Σύνοψη λίστας ελέγχου εξ αποστάσεως εργασίας

Τα βασικά:

 • Δηλώστε τις ώρες εργασίας σας
 • Θέστε ξεκάθαρες ευθύνες και προσδοκίες
 • Αποφασίστε για τα ρεπό
 • Κανονίστε συναντήσεις εκ των προτέρων
 • Βελτιώστε την επικοινωνία με το LiveAgent
 • Φροντίστε την εταιρική κουλτούρα
 • Ελέγξτε το απομακρυσμένο περιβάλλον εργασίας των εργαζομένων σας
 • Σχεδιάστε την απομακρυσμένη ενσωμάτωση

Τεχνικές πτυχές:

 • Βεβαιωθείτε ότι οι υπάλληλοί σας διαθέτουν τις απαιτούμενες συσκευές
 • Παραχωρήστε σε όλους πρόσβαση στο Διαδίκτυο
 • Παρέχετε τεχνική υποστήριξη

Ασφάλεια:

 • Ορίστε υποχρεώσεις ασφαλείας
 • Φροντίστε για τακτικές ενημερώσεις
 • Προσδιορίστε τους κινδύνους για την ασφάλεια
 • Γράψτε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Ψυχική υγεία:

 • Φροντίστε για την υποστήριξη της ευημερίας των εργαζομένων σας
 • Διευκολύνετε τις περιστασιακές συνομιλίες με τους συναδέλφους
 • Παρέχετε επιλογές εκπαίδευσης στους υπαλλήλους σας

FAQ

How do companies normally onboard remote employees?

One popular method is to create an online portal with all the information that a new employee will need, such as policies, procedures, contact info, and training materials. Another standard method is to assign a mentor who can help adapt the new employee to the company culture and answer any questions. Other methods include video chats, conference calls, and on-the-job training. Decide which method is most suitable for your business.

What makes for a successful remote employee onboarding experience?

A successful onboarding experience for remote employees should include: building relationships with other workers, learning how to work outside the office, understanding company policies, procedures and company's culture as well as getting plugged into internal communication channels. Give people time and support to become acclimatized before they are thrown into 'high-stakes' situations.

Do virtual employees benefit from a remote work experience?

Yes, they do in most cases. In fact, remote employees tend to be more productive and have less stress than their in-office counterparts. They feel comfortable working in their home environments and aren’t distracted by office politics, drama, or water cooler chats.

Where can I find a remote employee onboarding checklist?

We covered a remote work checklist above, but many of its steps can function as a stand-alone remote employee onboarding checklist too.

How to onboard virtual employees?

Evaluate the specific skills and temperament of the individual to determine an appropriate onboarding strategy. This might include formal training sessions, skills auditing, or mentoring from a more experienced colleague. Some remote employees who have their own technical abilities may prefer to manage dependencies themselves, while others will require help setting up the necessary software. As such, you should consider what level of self-sufficiency you expect from a new hire before deciding on a strategy for how they will be onboarded.

What is the onboarding process for a new remote employee?

Generally, the onboarding process for a new remote employee involves reviewing their job duties and expectations, making sure they have the necessary tools, explaining the company policies and procedures, and introducing them to the rest of the team. Finally, help them get started on their first project.

What is the best way to organize remote work in 2022?

It all depends on the policies, management philosophy, and how much autonomy a company wishes to grant its employees. Generally speaking, three different organizational structures can be applied when managing a team of virtual workers: completely distributed teams with flexible work hours, partially distributed teams with set hours, and fully centralized teams with employees working from a designated office. Each of these structures has its benefits and drawbacks, so it's essential to evaluate what will work best for your specific company.

Σχετικοί Πόροι

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας ΄μας δίνετε την άδειά σας να χρησιμοποιούμε cookies όπως περιγράφεται από πολιτική απορήττου και cookies.

×
Προγραμματίστε μία ατομική κλήση και ανακαλύψτε πως μπορει το LiveAgent να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Είμαστε διαθέσιμοι σε πολλές ημερομηνίες

Προγραμματίστε ένα demo