Αξιολόγηση λογισμικού εξυπηρέτησης πελατών κοινωνικών μέσων Tidio

Αξιολόγηση λογισμικού εξυπηρέτησης πελατών κοινωνικών μέσων Tidio
Compare Αξιολόγηση λογισμικού εξυπηρέτησης πελατών κοινωνικών μέσων Tidio with other in: How Αξιολόγηση λογισμικού εξυπηρέτησης πελατών κοινωνικών μέσων Tidio is doing on review portals
4.7
Average rating based on data from trusted review portals
2122 reviews

Το Tidio μπορεί να σας εξυπηρετήσει πολύ καλά ως αποκλειστικό λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο, λείπει μια βασική λειτουργικότητα. Μάθετε περισσότερα για τις δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης του Tidio στην κριτική μας.

Pricing
Starting from:
$ 19   το μήνα
Equal to LiveAgent's Large plan Liveagent pricing
Free trial: 1
Free version: 1

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.5
Εμπειρία χρήστη
4
Τιμή
4.5
Ενσωμάτωση
5

Key takeaways

Pros

  • Ομαλή ενσωμάτωση μέσων κοινωνικής δικτύωσης
  • Εξαιρετικός σχεδιασμός του συστήματος καρτελών
  • Οργανωμένο και εύκολο στη χρήση
  • Είναι δωρεάν

Cons

  • Δεν υπάρχει ενσωμάτωση Twitter
  • Μπορεί να κοστίσει αν επιλέξετε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή

Ξεκινώντας με τις λειτουργίες κοινωνικών μέσων Tidio

Είναι εύκολο να ξεκινήσετε με το Tidio χάρη στον δωρεάν λογαριασμό του. Μπορείτε να το κρατήσετε για όσο χρόνο θέλετε και μπορείτε να το αναβαθμίσετε όποτε νιώθετε έτοιμοι για ένα τέτοιο βήμα. Η εγγραφή απαιτεί διεύθυνση email, κωδικό πρόσβασης και ιστότοπο. Αυτό μπορεί να αποδειχτεί ενοχλητικό για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που δεν έχουν, ούτε θέλουν να έχουν ιστότοπο, αλλά είναι κατανοητό, καθώς το Tidio εστιάζει κυρίως στα chatbot, τα οποία απαιτούν τη σωστή λειτουργία ενός ιστότοπου. Μόλις τελείωσα την εγγραφή, μεταφέρθηκα κατευθείαν στην εφαρμογή web Tidio.

Tidio - άνοιγμα εισερχομένων

Μόλις μπήκα στα εισερχόμενά μου, το Tidio με ενημέρωσε για τις ενεργές συνομιλίες μου. Το ακόμα καλύτερο, προσφέρθηκε να ρυθμίσει ενσωματώσεις με email, widget Tidio και το πιο σημαντικό – Facebook και Instagram. Αυτή η σελίδα αποκαλύπτει αμέσως τι είδους λειτουργικότητα κοινωνικών μέσων προσφέρει το Tidio. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να συνεχίσετε να εξοικειώνεστε με το Tidio αν είναι η πρώτη σας φορά ή να μπείτε στη διαδικασία ενσωμάτωσης για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ξεκίνησα πρώτα με την ενσωμάτωση του Facebook Messenger μου.

Tidio - συνδεθείτε στο Facebook Messenger

Μόλις έκανα κλικ στην επιλογή για την ενσωμάτωση του Facebook Messenger, μεταφέρθηκα σε μια νέα οθόνη όπου μπορούσα να δω τα οφέλη της ενσωμάτωσης, καθώς και μια εξήγηση για το πώς λειτουργεί η ενοποίηση και πώς μπορεί να συνδεθεί. Η διαδικασία ενσωμάτωσης είναι αρκετά τυπική, χρειάστηκε μόνο να συνδεθώ και να αποφασίσω πώς ήθελα το Tidio να χειρίζεται τα δεδομένα μου στο Messenger. Το Tidio προσφέρει επίσης την επιλογή σύνδεσης της ενοποίησης του Messenger με το chatbot του. Απέρριψα αυτήν την επιλογή, καθώς είχα ήδη καλύψει τα chatbot στην κριτική του Tidio chatbot.

Tidio - συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο Facebook

Μπορείτε να περιμένετε την ίδια, ή τουλάχιστον πολύ παρόμοια διαδικασία ενσωμάτωσης κατά την ενσωμάτωση του Instagram. Η οθόνη είναι ουσιαστικά η ίδια όπως όταν ενσωματώνετε και το Facebook Messenger. Χρειάζεται μόνο να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Instagram και να παρέχετε πρόσβαση στο Tidio για να χειριστείτε την επικοινωνία σας στο Instagram. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα κατά την ενσωμάτωση στο Instagram και όλα πήγαν πολύ καλά.

Tidio - Ενσωμάτωση Instagram

Συνολικά, το Tidio προσφέρει έναν απίστευτα εύκολο και διαισθητικό τρόπο ενσωμάτωσης και των δύο καναλιών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Προτού μπω στο δοκιμαστικό μέρος αυτής της κριτικής, ας εξετάσουμε τι είδους λειτουργικότητα μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορείτε να περιμένετε από το Tidio, καθώς και ποιες πρόσθετες δυνατότητες μπορείτε να αποκτήσετε εάν αποφασίσετε να το χρησιμοποιήσετε ως το κύριο λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Λειτουργικότητα και λειτουργίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης Tidio

Το Tidio δεν εστιάζει κυρίως στην εξυπηρέτηση πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά παρόλα αυτά προσφέρει πολύ καλή λειτουργικότητα που δεν μένει πίσω από τον ανταγωνισμό. Ένα μέρος του είναι το σύστημα καρτελών που συγκεντρώνει όλη την επικοινωνία από κάθε τύπο καναλιού επικοινωνίας που είναι ενσωματωμένο. Οι καρτέλες προσφέρουν επίσης ένα αρκετά τυπικό σύνολο δευτερευόντων δυνατοτήτων για αποτελεσματική απάντηση και πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας. Αυτή η δυνατότητα λειτουργεί καλά και με ενσωματώσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Tidio - η ενσωμάτωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ολοκληρώθηκε

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν αναλυτικά στοιχεία, επισκέπτες και αρκετά εκτεταμένες ρυθμίσεις. Τα αναλυτικά στοιχεία παρέχουν σημαντικά δεδομένα που δίνουν μια ωραία επισκόπηση των συνολικών προσπαθειών επικοινωνίας, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να αποκαλύψουν πληροφορίες σχετικά με το ποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό σας. Ωστόσο, το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι τα chatbot, τα οποία μπορείτε να ενσωματώσετε στα κανάλια σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να τα αφήσετε να χειριστούν την επικοινωνία για εσάς. Το Tidio προσφέρει πολύ καλή λειτουργικότητα chatbot, επομένως αυτό μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στις υπηρεσίες κοινωνικών μέσων σας.

Tidio - στρατηγικές chatbots

Εμπειρία χρήστη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Tidio

Δοκίμασα σχολαστικά τις λειτουργίες κοινωνικών μέσων του Tidio και νομίζω ότι η εμπειρία είναι πολύ καλή. Αμέσως αφού έστειλα στον εαυτό μου ένα μήνυμα για προσομοίωση μιας συνομιλίας, εμφανίστηκε στο Tidio. Όχι μόνο αυτό, αλλά η οθόνη άλλαξε αμέσως στο παράθυρο συνομιλίας, οπότε δεν χρειάστηκε να χάσω χρόνο βρίσκοντας το αντίστοιχο κουμπί μενού για να φτάσω εκεί. Αυτό διατηρεί την εστίαση στις συνομιλίες, κάτι που είναι πάντα ένα πλεονέκτημα σε οποιαδήποτε λύση επικοινωνίας. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να σας απομακρύνει από μια εργασία που μπορεί να παρακολουθούσατε. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη.

Tidio - καρτέλα από το Messenger

Μόλις κάνετε κλικ στην επιλογή Συμμετοχή στη συνομιλία, μπορείτε να ξεκινήσετε με την απάντηση. Η διεπαφή έχει σχεδιαστεί πολύ καλά. Είχα τα στοιχεία της επαφής μου στη δεξιά πλευρά, ενώ το κέντρο της οθόνης εστιάζει στα μηνύματα. Μια ενδιαφέρουσα λειτουργία, η οποία λειτουργεί σε κάθε τύπο καρτέλας, είναι η επιλογή να πατήσετε το πλήκτρο «/» στο πληκτρολόγιό σας για να καλέσετε μια λίστα με τις κανονικές απαντήσεις. Αυτό σας επιτρέπει να συνεχίσετε και να μην αφήνετε το πληκτρολόγιό σας αναζητώντας το δεξί κουμπί για να κάνετε κλικ στο περιβάλλον εργασίας χρήστη.

Tidio - τυποποιημένες απαντήσεις

Η εξαιρετική εμπειρία παραμένει έτσι ακόμα και όταν αντιμετωπίζετε αιτήματα Instagram. Δεν υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των καρτελών του Messenger και των καρτελών Instagram, το σύστημα λειτουργεί το ίδιο ανεξάρτητα από το με ποιο έχετε να κάνετε. Το Tidio δείχνει πάντα ακριβώς από πού προέρχεται η καρτέλα. Εκτός αυτού, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε την τμηματοποίηση χάρη στην αριστερή στήλη του μενού εισερχομένων και να επιλέξετε μηνύματα μόνο από συγκεκριμένες πηγές.

Tidio - καρτέλα από το Instagram

Το να κάνω συνομιλίες με καρτέλες Tidio είναι μια απολαυστική εμπειρία που δεν με απογοήτευσε. Ολόκληρο το σύστημα έχει σχεδιαστεί εξαιρετικά καλά και παρουσιάζει ουσιαστικά μηδενικά προβλήματα. Είτε απαντάτε μέσω Instagram είτε μέσω Messenger, σίγουρα θα έχετε μια ευχάριστη εμπειρία. Το Tidio ανταποκρίνεται πολύ σε όλους τους τύπους επικοινωνίας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σας ειδοποιεί πάντα όταν έρχεται κάτι νέο στα εισερχόμενά σας.

Tidio - απάντηση σε καρτέλα

Τιμολόγηση Tidio

Το Tidio προσφέρει τέσσερα προγράμματα τιμολόγησης, συμπεριλαμβανομένης της δωρεάν επιλογής. Τα περισσότερα από αυτά επικεντρώνονται στη λειτουργικότητα του ρομπότ συνομιλίας Tidio. Δεδομένου ότι η λειτουργικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης περιλαμβάνεται ακόμη και στη δωρεάν επιλογή, η λήψη των αποφάσεών σας πιθανότατα θα περιστρέφεται γύρω από άλλες λειτουργίες του Tidio, καθώς και με τον αριθμό των συνομιλιών που πρέπει να χειρίζεστε κάθε μήνα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάθε πρόγραμμα και ας δούμε τι μπορείτε να πάρετε για τα χρήματά σας με καθένα από αυτά.

Δωρεάν

Το πρόγραμμα Δωρεάν είναι απολύτως δωρεάν και προσφέρει συνομιλίες ζωντανής συνομιλίας με 50 χρήστες, συνομιλίες chatbot με 100 χρήστες, υποστήριξη email, σύστημα καρτελών, εφαρμογές για υπολογιστές και κινητά, ενσωμάτωση εφαρμογών τρίτου μέρους, πληροφορίες επισκεπτών και API JavaScript.

Communicator

Το πρόγραμμα Communicator κοστίζει 15,83$ το μήνα ανά φορέα ετησίως ή 19$ το μήνα ανά πάροχο μηνιαίως. Σας παρέχει απεριόριστες συνομιλίες ζωντανής συνομιλίας, έως και 5 χειριστές, email και υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας 24/5, όλες τις δυνατότητες από το δωρεάν πρόγραμμα, τμήματα ομάδας, αναλυτικά στοιχεία, ενσωμάτωση εγγενών Shopify, ζωντανή πληκτρολόγηση, προβολές σελίδων, λίστα ζωντανών επισκεπτών, άδειες, και σημειώσεις.

Chatbots

Το πρόγραμμα Chatbots κοστίζει το ίδιο με το σχέδιο Communicator, αλλά εστιάζει στην επικοινωνία chatbot λίγο περισσότερο. Λαμβάνετε chatbots με 1000 κανόνες ενεργοποίησης, email και υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας 24/5, όλες τις δυνατότητες από το δωρεάν πρόγραμμα, 35+ πρότυπα chatbot, οπτικό πρόγραμμα επεξεργασίας chatbot και ενσωμάτωση Zapier.

Tidio+

Το πρόγραμμα Tidio+ αυξάνει σημαντικά την τιμή, κοστίζει 329$ μηνιαίως, ανεξάρτητα από το αν επιλέξετε ετήσια ή μηνιαία χρέωση. Αυτό το πρόγραμμα σάς παρέχει απεριόριστες συνομιλίες ζωντανής συνομιλίας, προσαρμοσμένο αριθμό χειριστών, προσαρμοσμένο αριθμό δεσμεύσεων chatbot, υποστήριξη email 24/5, υποστήριξη συνομιλίας 24/7, τηλεφωνική υποστήριξη έκτακτης ανάγκης, όλες τις δυνατότητες από τα προγράμματα Communicator και Chatbot, ρομπότ Tidio AI , υποστήριξη πολλών τοποθεσιών, προσαρμοσμένες ενσωματώσεις, μάρκετινγκ μέσω email και πολλά άλλα.

Συμπέρασμα

Είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάτι λάθος με το Tidio. Η λειτουργικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι εξαιρετική, ολόκληρο το σύστημα λειτουργεί πολύ καλά και μπορείτε να ξεκινήσετε δωρεάν χωρίς στοιχεία πιστωτικής κάρτας ή δεσμεύσεις. Οι ενσωματώσεις Facebook Messenger και Instagram του Tidio είναι εξαιρετικές, ωστόσο μπορεί να αρχίσετε να χάνετε το Twitter επειδή αυτή είναι η μόνη ενσωμάτωση που δεν θα βρείτε εδώ. Εάν δεν το χρειάζεστε, δεν θα πρέπει να υπάρχει τίποτα που να σας εμποδίζει να επιλέξετε το Tidio.

Κοινά θέματα και προβλήματα

Δεν ήταν δυνατή η φόρτωση του API του Facebook

Εάν λάβατε το σφάλμα “Δεν ήταν δυνατή η φόρτωση του API του Facebook”, δοκιμάστε αυτήν τη λύση. Μεταβείτε στο Facebook > Ρυθμίσεις & Απόρρητο και ανοίξτε το Κέντρο απορρήτου. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Facebook > Ρυθμίσεις Facebook και επιλέξτε την Ενοποίηση επιχειρήσεων. Βρείτε το Tidio και αφαιρέστε το από τη λίστα και, στη συνέχεια, εξουσιοδοτήστε ξανά την ενσωμάτωση του Messenger στο Tidio για άλλη μια φορά. Εάν είστε χρήστης του Firefox, το Tidio συνιστά να κάνετε την ενσωμάτωση μέσω του Chrome, καθώς αυτό το ζήτημα φαίνεται να είναι πιο κοινό για τους χρήστες του Firefox.

Προβλήματα με τη λήψη μηνυμάτων Instagram

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη λήψη μηνυμάτων Instagram στο Tidio, βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει άδεια στο Instagram να επιτρέψει στο Tidio να χειρίζεται την επικοινωνία. Μεταβείτε στην εφαρμογή Instagram και ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Μηνύματα. Βεβαιωθείτε ότι το ρυθμιστικό “Να επιτρέπεται η πρόσβαση στα μηνύματα” είναι ενεργοποιημένο.

Product reviews

Σκέφτεστε το NapoleonCat για την υποστήριξη πελατών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ρίξτε μια ματιά στην αξιολόγηση μας και δείτε πώς απέδωσε κατά τη γενική μας δοκιμή.

Αξιολόγηση λογισμικού εξυπηρέτησης πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης NapoleonCat

Το NapoleonCat είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή για διαχείριση κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης, όπου μπορείτε να επικοινωνείτε με τους πελάτες σας μέσα από την πλατφόρμα, να στέλνετε email, να παρακολουθείτε τις στατιστικές σας και πολλά άλλα. Η τιμή της εφαρμογής εξαρτάται από τον αριθμό των προφίλ και των χρηστών σας, με φθηνότερες εκδόσεις διαθέσιμες για χρήστες με μικρότερο αριθμό προφίλ.

Reviews - Axiologisi Logismikou Tilefonikou K - Odoo 2

Reviews - Axiologisi Logismikou Tilefonikou K - Odoo 2

Προτείνεται να δημιουργήσετε μια ενέργεια διακομιστή και μια καταχώρηση στο μενού ενεργειών για να επιλέξετε και να πραγματοποιήσετε μαζικές κλήσεις σε πολλές επαφές. Η αξιολόγηση λογισμικού τηλεφωνικού κέντρου LiveAgent έχει λάβει πολύ καλές κριτικές από πολλούς χρήστες.

Σκέφτεστε το Dialfire για την υποστήριξη πελατών του τηλεφωνικού σας κέντρου; Ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας και δείτε πώς απέδωσε κατά τη γενική μας δοκιμή.

Αξιολόγηση λογισμικού τηλεφωνικού κέντρου Dialfire

Το τηλεφωνικό κέντρο Dialfire έχει ξεκάθαρη διεπαφή, αλλά μπορεί να προκύψουν προβλήματα με τη συνδεσιμότητα. Ο αριθμός τηλεφώνου πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο Dialfire για να εμφανίζεται. Η τιμολόγηση εξαρτάται από την χρήση του υλικού.

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας ΄μας δίνετε την άδειά σας να χρησιμοποιούμε cookies όπως περιγράφεται από πολιτική απορήττου και cookies.

×
Προγραμματίστε μία ατομική κλήση και ανακαλύψτε πως μπορει το LiveAgent να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Είμαστε διαθέσιμοι σε πολλές ημερομηνίες

Προγραμματίστε ένα demo